VIIKON POLTTAVIMMAT PUHEENAIHEET

lauantai 12. syyskuuta 2015

Menneen viikon parin aikana suurimpia keskusteluita ovat aiheuttaneet kaksi mielipiteitä jakavaa aihetta. Pakolaiset sekä Sipilän "näin pelastetaan Suomi suosta" idea. 
Suomessahan harvemmin kysytään kansan mielipidettä asiaan, päätöksiä tehdään ja niihin kaikkien pitäisi olla tyytyväisiä ja sopeutua kohtaloon, oli se sitten hyvä tahi ei. Kansa saa äänensä kuuluviin vaalien alla. Jokainen saa antaa äänensä parhaiten lupaavalle henkilölle tai puolueelle. Vaalien alla luvataan yhtä sun toista mutta toteutuuko nämä lupaukset kun päästään sen ison tilipussin ääreen. Vai siis saivatko kansanedustajat palkkaa, eikös se ollutkin palkkio josta ei rokoteta samalla lailla kuin meitä perus duunareita.


Alkuun syksyn polttavin puheenaihe oli pakolaiset. Niitä kuulosti tulevan ovista ja ikkunoista, ja paljon niitä on ilmeisesti tullutkin. Itse seuraan politiikkaa sekä uutisia surkean vähän joten harvemmin olen kunnolla perilläkään Suomen saati maailman tilanteesta. 
Jokaisella on oikeus mielipiteeseensä asiassa kuin asiassa, niin myös tässäkin asiassa. Paljon olemme mm. töissä pakolaisasiaa puineet. Suurin kummastelun aihe tuntuu olevan ei niinkään pakolaisten määrä vaan se, että ketä sieltä tulee ja millä perusteilla. 
Kommentoin erääseen some julkaisuun pakolaisista lauseella "missä ovat naiset ja lapset?". Tähän kysymykseen sain hyvin napakan vastakysymyksen "miksi en arvosta miehiä?". No kysymyshän ei missään nimessä ollutkaan siitä ettenkö arvostaisi jotain tiettyä ihmisryhmää vaan kysymys oli rehellisesti kysymys: missä naiset ja lapset ovat? Samalla ajatusmallilla voisi todeta etteikö vastakysyjä arvosta naisia ja lapsia. 
Tämä siis todistaa sen, että nämä kuumaakin polttavemmat puheenaiheet aiheuttavat erimielisyyksiä sekä tunteen kuumenemisia. Kuten jo aikaisemmin mainitsin, jokainen on oikeutettu mielipiteeseen. Mielestäni ei ole oikeaa eikä väärää mielipidettä, on vain monenlaisia mielipiteitä. 


Mitä taas tulee Herra Sipilään ja muihin isokenkäisiin, ei varmaan tarvitse suuremmin mielipidettäni kertoa mitä olenkaan heidän suunnitelmistaan mieltä. Perheemme laskuja maksaa kaksi pienituloista hoitoalan työläistä. Jos palkastani lähdetään nipistämään vielä jotain niin melkeinpä olisi sama jäädä kotiin. 
Onnellinen toki taas saan olla siitä, että molemmat olemme vakituisessa työssä ja palkka tulee säännöllisesti joka kuukausi. Huonomminkin siis voisi olla. Tottakai jokainen meistä haluaisi nostaa kalliin kotimaamme suosta mutta vaihtoehtoja voisi miettiä hieman toisenlaisilta kanteilta. 

No se niistä aiheista. Mielessä ne siis ovat olleet täälläkin ja puhuttaneet paljon niinkuin varmasti monella sielläkin. Millaisia tuntemuksia nämä aiheuttavat sinussa? 

-Nanni-


25 kommenttia:

 1. Sekavin tuntein Sipilän leikkauksiin(ei hyvä) ja pakolaisasioihin maltillisesti, kannattaa seurata myös muiden maiden tv-lähetyksiä ko.aiheesta ja uutisia. Siellä niitä vanhuksia,vammaisia ja äitejä ja lapsiakin näytetään joka on sydäntäsärkevää katseltavaa. Eräässä blogissa oli seikkaperäisesti selvitelty pakolaisuuden syitä yms. Joten kannattaa miettiä asioita joka kannalta. Joten keskusteltavaa riittää täällä kotoSuomessa niin töissä ja kotona!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä se on. Siksi en suuremmasti lähdekään ruotimaan pakolais asiaa kun en rehellisyyden nimissä tiedä miten asiat ovat vaan suurin saamani tieto on muilta kuultua tietoa,
   Paljon vain tuntuu mediassa näkyvän noita miehiä tulevan tänne ja missä sitten on ne naiset, lapset ja vanhukset.
   Kukaanhan tuskin haluaisi omasta kodistaan mihinkään lähteä eli en usko että kukaan mihinkään ilolla lähtee.

   Poista
 2. Kyllähän näistä on ollut puhetta..;/ ja valtion säästötalkoot on ihan sieltä syvältä! Voisivat ite kokeilla miten ne asiat käytännössä toimii..!
  Raha ei meiilläkään takapihalla kasva ja vakituinen työ minulle olisi lottovoitto :)
  Päiväkodissa lapsen pitäminen ei ole halpaa,mutta kotiinkaan en voi jäädä. Niin nouseehan ne ens syksynä..:/
  Mutta saapi olla keikka töistäkin onnellinen :) Ja kun ja jos saa joka viikko olla edes kolmena päivänä töissä.. Kelan peruspäiväraha on kuitenkin vähemmän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu se on totta että saa olla onnellinen että töitä on ja olenkin onnellinen. Minulla on tosi ihana työpaikka vaikka joskus päivät ovatkin ihan liian kiireisiä. Mutta pienituloinen ei kaipaisi suurempia rokotuksia enää omasta tilipussistaan.
   Toivottavasti sinullekin pian löytyisi vakituinen työpaikka, toivon Nunnu sitä ihan koko sydämestäni <3

   Poista
  2. Voi sua <3 ollaan tyytyiväisiä että on edes tämmöisiä pätkätöitä..:) Näilläkin pääsee palkoille :) Ei se vakituinen täällä ole muillekaan helpon takana..

   Poista
 3. Sipilän leikkausideat, ei kiitos! Pakolaisia tulee ottaa kaikkien maiden! Nämä aiheet ovat toden totta olleet esillä paljon...Mukavaa iltaa Nanni ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sipilän leikkaukset on aika rankkoja, miksi ei voisi hieman pienemmillä muutoksilla aloitella. Eihän tätä maapalloakaan päivässä rakennettu.

   Poista
  2. Eikös vaihtoehtona ole ollut, että tämä koskisi "kaikkia" esim. lomarahojen pienentämisellä, mutta eihän se käy... Minulle kävisi. Jos jokatapauksessa kuluja pitää leikata, eikö työntekijöitä edustavien liittojen tulisi ehdottaa sellaista vaihtoehtoa, joka kirpaisi kaikkia mahdollisimman vähän, mutta tasaisesti kaikkia? Nythän liitot näyttävät vain ilmoittavan, että ei käy, eikä sitten muuta. Itse ainakin nykyään pyörittelen lähinnä silmiäni tälle jatkuvalle lobbaamiselle. Milloin minkäkin osapuolen. Kaikkien sanoma on vain se minä, minä. Kukaan ei kerro kantaansa, jossa otettaisiin huomioon kokonaistilanne.

   -Tuulevi

   Poista
  3. Itse olen sanonut että voisin antaa esim yhden lomapäivän sillä yksi ei tuntuisi niin isolta kuin se ehdotettu kahdeksan. Verotustakinhan voisi nostaa vaikka joitain prosentteja.
   KOska en ymmärrä politiikasta enkä kyllä monestakaan muusta asiasta juuri mitään niin siksi onkin hankala ottaa kantaa järkevästi. Ainahan on kiva ottaa osaa keskusteluihin ja jos tuollaisia isoja muutoksia tulee niin sehän on päivänselvää, että mielipiteitä lentää sinne tänne.

   Poista
 4. Elämme vaikeita aikoja. Suomen talous on kyllä niin kuralla, että jotain on pakko tehdä. Toivottavasti tehdään viisaita päätöksiä ja ihmiset jaksavat seuraukset kantaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet oikeassa, että päätöksiä ja muutoksia on tultava mutta varmaan kannattaisi lähteä liikkeelle pienin askelin eikä kerralla suuria muutoksia joka ajaa kansan ahdinkoon.

   Poista
 5. Minua ihmetyttää just tää, että kun esittää ihan rehellisen kysymyksen, vastaanottaja ei useinkaan ota sitä kysymyksenä, vaan vaikkapa moitteena. Niinkuin kuin tässä sinunkin tapauksessasi. Kummallista ettei aikuiset ihmiset voi keskustella ja kyseenalaistaa ilman lapsellista vastareaktiota.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jostain syystä nämä aiheet aiheuttavat provosoitumista. Tuntuu, ettei pian uskalla aukaista enää suutaan kun aina jollain on jyrkkä mielipide tai kuulija haluaa ymmärtää asiat ihan väärin. Ärsyttävää.

   Poista
 6. Kyllä on sympatiat teidän hoitoalan ihmisten puolella. Itseä koskee lähinnä tuo ekan sairaslomapäivän palkattomuus ja kyllä se tympäisee. Tuntuu, etteipä sitten tarvii kiirehtiä takas töihin ennen kuin on ihan varmasti terve, ettei tarvii uutta sairaslomapäivää ottaa. Mutta sitten toisaalta kunnioitan uusien päättäjien rohkeutta. Nyt on pakko keksiä keinoja, uusiakin sellaisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet oikeassa että jotain on keksittävä ja olen valmis luopumaan vaikka yhdesä lomapäivästä vuodessa. Yksi ei omassa arjessa tunnu miltään mutta tuhansien työnyekijöiden kohdalla se on iso raha. Minusta tällaisilla hieman pienemmillä säästöillä voisi lähteä liikkeelle.
   Olemme töissä jutelleet, että jos eka sairauspäivä menee omaan piikkiin, siinä voi käydä niin ettei enää jäädä kotia sairastamaan vaan raahaudutaan väkisellä töihin. Se taas voi olla meidän huonokuntoisimmille potilaille viimeinen niitti jos he saavat hoitohenkilökunnalta tartunnan olipa kyse vain "vaan" flunssasta tai muusta kausitaudista. Päättäjien kannattaa nyt miettiä tarkaan päätökset monelta kantilta.

   Poista
 7. Minua ei saa mukaan noihin kitinä- ja lakkotalkoisiin, vaikka töissä meilläkin kiihkoilevat. Kyllä, olen itsekin nykyään pienellä palkalla vuorotyötä tekevä hoitoalan ammattilainen ja helposti voisin lähteä tähän narinaan mukaan. Mutta pitää osata katsoa vähän laajemmin asioita. Kaikki on kyllä sitä mieltä, että Suomi on huonossa jamassa ja jotain täytyy tehdä. Sitten, kun löytyy tarpeeksi vahva hallitus, joka uskaltaa ja tekee ennenkuin ollaan Portugalin ja Kreikan tilanteessa, niin sepä ei passaakaan. Tai passaa, jos ei vaan itse tarvitse osallistua millään tapaa. Eli omaan napaan tuijottelijoita riittää. Käsi sydämmelle, kuinka moni olisi valmis oman tulonsa tiputtamiseen lähes puolella?? Veikkaan ettei kukaan. Näin on käynyt maatalousyrittäjille. Se ryhmä on osallistunut jo näihin talkoisiin niin rankalla kädellä, että tiloja alkaa olla vasaran alla päivittäin ja isäntiä lähtee oman käden kautta pelottavan usein.. Joten, minä en ainakaan jaksa kitistä jostain iltalisien puolesta, jotka näytti viime tilinauhassa olevan jopa 20e. Ja sunnuntaikorvauksetkaan eivät ole poistumassa vaan pienenevät 75 prosenttiin.
  -Minna-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harvalla varmaan on mahdollisuutta pudottaa tulojaan puoleen. Itsellä ainakin kuten monella ystävällä sekä työkaverilla on vielä pitkään asuntolainat päällä ja näistäkin pitää selvitä. Jos tuloni tippuvat kovinkin suuresti kun ei ne tälläkään hetkellä kehuttavat ole niin tiedän etten saa laskujani maksettua.
   Koska en ole ihan perillä tai ehkäpä lainkaan perillä politiikasta niin en uskalla lähteä suuresti huutelemaan tiedoillani mutta ellen ole vallan väärin ymmärtänyt niin Kreikan tilanteeseen on päädytty mm sillä ettei siellä maksella juurikaan veroja, kaupasta et saa kuittia jne... nämä asiat onneksi on Suomessa kunnossa ja tulee varmaan jatkossakin olemaan.
   Muutoksia on varmasti pakko tulla, ettei tilanne huonone mutta mielestäni hallitus voisi lähteä liikkeelle pienemmillä karsinnoilla ja olla myös itsekin rahoineen näissä talkoissa mukana.

   Poista
 8. Viimeaikojen uutiset ovat meilläkin tulleet ruokapöytään. Mistäpä se viisasten kivi nyt löytyisi. Homma on päässyt pitkän aikaa luisumaan niin, että ihan kamalan jyrkkiä liikkeitä nyt sitten ollaan tekemässä. En tiedä, kuka tätä laivaa ohjaa, mutta toivoisin eettistä ja moraalista johtajuutta. Ikävää, että markkinatalous pyörittää koko maailmaan sellaisella voimalla, että pieni ääni usein sinne hukkuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puhut asiaa Marianne. Pienemmilläkin siirroilla varmasti saisi paljon aikaiseksi, miksi kerralla pitää tehdä isoja muutoksia.

   Poista
 9. Samat puheenaiheet täälläkin. Ärsyttää nuo leikkaukset todella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanos muuta. Vaikka toki ymmärrän että jotain pitäisi tilanteelle tehdä mutta aika rajuja muutoksia on kyseessä.

   Poista
 10. Voisi kait nuo säästötoimet olla sellaisia että jokainen työssäkäyvä niistä kantaisi osansa. Kyllä mielestäni esim. verotuksen nostaminen olisi tasapuolisempaa eikä kohdistuisi vain muutamiin aloihin. Ja nostaisin veroprosenttia sitä enemmän mitä suuremmat tulot. Isosta palkasta on vara vähän ottaakin, mutta tyhjästä on paha nyhjästä. Eikä verokovennusten tarvitsisi koskea opiskelijoita, eläkeläisiä tai työttömiä joilla on tiukkaa muutenkin. Kyllä työssä käyvien on vara maksaa, kunhan se olisi tasapuolista eivätkä kärsijät olisi ainoastaan me pienituloiset. -erja-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä Erja kanssasi ja tuossa voisi olla ideaa.
   Itse voisin luopua vaikka yhdestä lomapäivästä vuodessa mutta pakkoko sitä heti kerralla on viedä viikko tai enemmän. Hullua hommaa.

   Poista
 11. Yksilötasolla raskaita asioita, mutta isommalla viivalla kun vedetään ja ajatellaan suurempaa kokonaisuutta. Vaikeat on paikat. En blogin puolella poltikoi, joten jätän asiat tällä kertaa sanomatta. :)

  Halusin tulla toivottamaan sinulle ihanainen Nanni aurinkoista viikkoa <3

  VastaaPoista
 12. Vaikeita asioita ja tuntuu, että jokaisesta mielipiteestä saa vain lokaa niskaan. Ihan siis sama mitä mieltä on :D Siksi en juurikaan ääneen sano, mitä ajattelen. Ihanaa viikkoa :) Näyttää ainakin tällä hetkellä olevan ihana sää täälläpäin! :)

  VastaaPoista

Ihanaa kun jaksat muistaa minua kommentilla, ne piristää päivääni.
Epäasialliset kommentit jätän julkaisematta.
-Nanni-

- THEME BY ECLAIR DESIGNS -