EIKÖ LUONNOLLISUUS ENÄÄ OLEKAAN ARVOSSAAN?

keskiviikko 14. lokakuuta 2015

Itse kun olin nuori tai siis nuorempi eli bile ikäinen, itsensä ehostamista oli meikkaaminen, hiustenvärjäys ja kynsienlakkaus. Tänä syksynä olen monesti pysähtynyt kummastelemaan Suomen tosi-tv sarjojen nuoria joiden luonnollisuus on tipotiessään. 
Nähdessäni Suvi Tiilikaisen (os. Miinalan) jossain haastattelussa televisiossa, ilahduin nähdessäni kuinka kauniina ja lunnollisena hän on pysynyt. Minusta niin Suvi kuin Anne Kukkohovi sekä Janina Fry ovat vain kaunistuneet ajan myötä, upeita naisia kaikki. Toki en tiedä onko heille tehty jotain kauneuteen liittyviä korjauksia mutta suuresti epäilen. 
Kun televisiosta katsoo näitä tosi-tv julkkiksia, lähes tulkoon jokainen on muokannut ulkonäköään. Tötteröhuulet tuntuvat olevat nyt tosi IN. 


Myönnän seuranneeni niinkin surkuhupaisaa ohjelmaa kuin Hottikset. Eräs hottistytöistä kertoi itsestään kutakuinkin näin: 
"mää oon aito sisältä mutta ulkokuori onkin kaikkea muuta kuin aito. Mulla on rakennekynnet, ripsi- ja hiuspidennykset, täytettä niin huulissa kuin rinnoissakin". APUA. Miksi? Luonnostaan hän olisi varmastikin todella kaunis, mihin hän on luullut tarvinneensa kaikki nuo mainitsemansa muokkaukset? 
Ymmärrän ripsipidennykset tai rakennekynnet, mutta miksi nykyään niin moni nuori laitattaa huuliinsa täytettä, rinnoista puhumattakaan. En kuitenkaan halua yleistää. Fiksujakin nuoria on ja heitä onneksi on enemmistö. Lähinnä nämä botoxiin hurahtaneet ovat näitä tositv julkkuja. 


Voi olla, että olen jämähtänyt menneelle vuosituhanneelle mutta itse arvostan luonnonkauniita ihmisiä. Ymmärrän täysin sellaista ihmistä joka järkevin perustein käy kauneuskirurgilla, mutta sellaista en voi ymmärtää joka on muokannut itseään lähes joka kohdasta. 

Onko kyse huonosta itsetunnosta? Vai onko kenties kyse samanmoisesta villityksestä kuin mitä tatuoinnin ottaminen oli joskus viisitoista vuotta sitten? En osaa tähän vastata mutta lähinnä surettaa eniten se, että niin moni kaunis nuori nainen ei näe itsessään luonnonkauneutta. Kaikkea mitä heillä on ja mistä voisi olla todella onnellinen. 

Voisinko teetättää jotain kauneuskirurgisia toimenpiteitä itselleni? Voisin ja ehkä sittenkään en voisi. Imettäneenä äitinä olen joskus kärsinyt tyhjistä liivien sisällöistä. Tällöin mietin, että laittaisinko niihin täytettä jos rahaa olisi. Vielä muutama vuosi sitten olisin saattanut täytettä laitattaakin mutta nyt olen päättänyt, että saan kelvata juuri tällaisena kuin olen. Sille jolle en kelpaa,voi laittaa silmät kiinni tai etsiä parempaa seuraa. 

Mitä tämä aihe herättää sinussa? 
-Tötteröhuuli Nanni-

23 kommenttia:

 1. Hah, ja ihanaa mitä kuvia <3
  Mä itse en ole pystynyt montaa minuuttia katsomaan kyseistä ohjelmaa.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ei sitä meilläkään kauaa ole katsottu. Töissä vaan oli puhetta tuosta ohjelmasta ja siitä kuinka itsekeskeistä porukkaa siellä on. Oli ihan pakko seurata sitä hetken ja todeta kuinka säälittävää on jos noi ihmiset on todellakin sitä mieltä mitä he ääneen televisiossa sanovat.

   Poista
 2. Oon kans kurkannut kyseistä ohjelmaa...Ihan mahotonta porukkaa! Kyllä luonnollisuus vetää pisteet kotiin :) Voi mitä kuvia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, olen samaa mieltä. Me luonnonlapset vedämme kevyesti ne pisteet kotiin.

   Poista
 3. Mulle just äitiys on vahvistanut sitä, etten menisi mihinkään kauneuskirurgiseen toimenpiteeseen. En haluaisi antaa sellaista esimerkkiä tyttärelleni. Lisäksi mua aina mietityttää, että onkohan nuo ihmiset tajunneet, millainen riski noihin toimenpiteisiin liittyy? Kaikkiin leikkauksiin liittyy aina komplikaation riski. Ei suuri, mutta riski kuitenkin. Kerran luin jutun naisesta, joka oli mennyt rintaleikkaukseen juuri ennen häitään, eikä koskaan enää herännyt siitä. En missään nimessä asettaisi itseäni sellaiseen edes pieneen riskiin ulkonäön vuoksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina leikkauksissa on riskinsä. Jo nukuttamisessa on riskinsä. Minusta tuollaisille isoille toimenpiteille pitäisi laittaa reilu ikäraja. Nuorena sitä itsekin oli helppo menemään mukaan kaikkeen hullutukseen mitä en nyt tekisi mistään hinnasta.
   Minusta olisi tärkeää, että jokainen oppisi jo pienenä arvostamaan ja kunnioittamaan itseään.

   Poista
 4. Ei ei ole meidän perheen ohjelma.. Tahdon näyttää S:lle että kyllä täällä pärjätään juuri sillä miltä oikeesti näyttää.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu meillä sama homma, enkä annakaan lasten katsella tuollaisia ohjelmia lainkaan enkä suorastaan katso niitä itsekään. Muutaman kerran olen tuota Hottista katsonut hetken ihan vain kun työkaverit kertoivat miten surkuhupaisasta ohjelmasta on kyse. Lähinnä tuota katsoessani tunnen myötähäpeää.

   Poista
  2. Ollaan mekin vilkaistu ja ei hyvää päivää todettu+ vaihdettu kanavaa..;)
   Kaikkee sitä.. Ootko kattonut paratiisihotellia? Siinä samanlainen p ohjelma..:D

   Poista
  3. En ole kattonut. Siippa joskus katsoo ja minä huokailen silkasta ärtymyksestä moisia ohjelmia kohtaan.

   Poista
 5. Voisin jos tulisi järkälemäinen ongelma, niin kyllä sitten. Nytkin tekee leukaluomi poistaa. Juuri ihailin Meryl Streepin kuvaa, miten kaunis, koska kaikki rypyt ovat nassulla. <3 Kiva ja ajankohtainen postaus <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin voisin tosiaan miettiä järkevyyden rajoissa pakon edessä jotain leikkausta, mutta lähinnä esimerkiksi rinnanpoiston jälkeen tms..
   Luomen poisto on minusta ihan eriasia, se on kuitenkin terveyteenkin liittyvä.

   Poista
 6. Mielenkiintoinen ja ajankohtainen aihe, samaa olen monesti miettiny, että mikä ihme saa kauniit nuoret naiset lähtemään mukaan jos jonkinlaisiin operaatioihin ja ne riskit on tosiaan kuitenkin aina olemassa... Ja mikähän mahtaa olla pidemmällä aikavälillä sitten kuitenkaan tulos, ikä kun tuo väkisin muutoksia kroppaan ja kasvoihin, miten mahtavat silikonit ja botoxit pysyä siellä missä ne pitääkään??? Kyllä maailma on mennyt kummalliseksi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maailma on todellakin mullin mallin.
   Ei tämmöisiä villityksiä ennen ollut. Ennen riitti kun oli permanentti tai väriä tukassa. Se taitaa olla jo niin mennen talven lumia.
   Kyllähän noi leikkaukset on aina riski ja tosiaankin miltä noi sitten vanhempana näyttää.

   Poista
 7. Mulle on yks hailee mitä kukanenkin itelle tekee. Vaan onhan se nykyään kammottavan yleistä että naiset laitattaa fyllinkiä sinne, tänne ja tuonne. En suostuisi yhteenkään kirurgiseen operaatioon paitsi pakon edessä esim syöpäleikkaus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, jokainen saa minunkin puolestani tehdä itselleen mitä lystää mutta miksi kukaan tuhlaa rahojaan moiseen. Kuitenkin noikin tytöt jotka noissa tositv ohjemissa pyörii ja ovat itseään ehostaneet kaunauskirurgialla, olisivat luonnostaankin todella kauniita.
   Tällainen vain antaa tuleville nuorille aivan vääränlaisen minäkuvan. En missään nimessä halua, että oma tyttäreni luulee, että vain silikonilla ja botoxilla saa kaunista aikaan.

   Poista
 8. Huh ja niin totta mitä kirjoitit! Luonnollisuus tässä maailmassa ei todellakaan ole mikään itsestäänselvyys ja ihan hirvittää ajatella minkälaiset ulkonäköpaineet esimerkiksi media luo kasvaville lapsille ja nuorille. Mielestäni luonnollisuus on hyve niin ulkonäössä kuin ihmisen sisäisessä kauneudessa. Kiitos hyvästä tekstistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja meistä jokainenhan on kaunis omalla tavallaan. Tärkenitä kuitenkin on se, että jokainen hyväksyy itse itsensä juuri sellaisenaan kuin on.

   Poista
 9. Kyllä tuo on aivan totta, että nykyään on luonnollisuus aika kaukana. Joskus mietin, että kun aletaan jo 20-vuotiaana tekemään muutoksia, niin miltä sitten näytetään kun ollaan minun iässäni.

  VastaaPoista
 10. Tuo on niin totta. Nuorille tulee ihan väärä käsitys siitä mikä on kaunista ja mikä ei. Miksi nykyään ei saisi olla luonnollinen ja silti kaunis, niin ulkoisesti kuin sisäisestikin.

  VastaaPoista
 11. Hyvä ja kiva postaus. Laitoit itsesi likoon kuvissa :).
  Luonnollisuus on in. Korjaamalla menee enemmän vikaan.
  Eri asia on tietenkin esim. roikkuluomien korjaus tms., missä vaivasta voi olla ihan toiminnallistakin haittaa.
  Nuorilla tavallisilla ihmisillä ei pitäisi olla syytä korjata ulkonäköään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Silloin on tosiaan ymmärrettävää kun kyse on terveydellisistä syistä. Äidiltäni on leikattu luomea juurikin sen vuoksi, että luomi roikkui niin pahasti että haittasi jo näköä.
   En haluaisi että lapsilleni tulee vääränlainen käsitys kauneudesta.

   Poista
 12. Samaa oon miettinyt että onko nämä teko sitä teko tätä nyt jonkinlainen muotivillitys! Ehkä, ehkä ei. Mutta ikärajat pitäisi niihin nostaa 20.v vaikka mitä se lopulta muuttais. Mut yhä nuoremmat niihin hakeutuu, josko sitä harkitsis useamman vuoden ennen ku se on laillista!
  Ihanat töröhuulet sulla, pohjosen kuumimmat huulet! ♡
  Eli täällä hottikset pyörii kyllä. :)

  VastaaPoista

Ihanaa kun jaksat muistaa minua kommentilla, ne piristää päivääni.
Epäasialliset kommentit jätän julkaisematta.
-Nanni-

- THEME BY ECLAIR DESIGNS -