ÄLÄ TULE PAHAKAKKU, TULE HYVÄ KAKKU... EIKU SIIS

sunnuntai 29. marraskuuta 2015
Älä tule musta talvi, tule pakkastalvi...
Jos ei pian saada valoisuutta tähän arkeen lumen ja pakkasen muodossa niin tämä akka varmaan jo pian sekoaa. 
Ajatus on jatkuvasti maaassa, väsyttää eikä mikään yksinkertaisesti huvita. 
Viikko sitten tuo vähäinenkin lumen määrä piristi huimasti olotilaa, niin itsellä kuin lapsillakin. Nyt tämä harmaus saa tällaisen herkän ihmisen vaipumaan turhan synkkiin ajatuksiin. Vai onko syy ehkä enemmänkin mediassa joka suoltaa joka tuutista ikäviä uutisia? 

Olisiko kenelläkään nyt kertoa mitään mieltä piristävää? Kuulisin mielelläni jotain oikein hauskaa, ei välttämättä suuren suurta mutta pienestähän ne ilon aiheet lähteekin. 

Oma hehkuttelun aihe voisi olla eilinen. Eilisestä löytyykin monta aihetta josta olla iloinen.

Kävimme isolla porukalla katsomassa pojan peliä. Siellä me istuttiin kuin kanat orrella sukulaisten kanssa jännittämässä ja kannustamassa. Lukemin 1-1 lähdettiin karkkikauppaan. 

Päivää piristi myös ihana ystävä joka piipahti kylään. Siinähän me parannettiin maailmaa ja saatiin hetken päästä lisäseuraa. Lopulta meitä oli siis hyvä kolmikko koossa juoruilemassa. Kiitos kahviseurasta tytöt. 

Synkkän päivän tunnelmaa nostatti myös tosi tehokas salitreeni. Puntti nousi ja lihakset tutisi, hyvä minä. 

Eikä ne hyvät aiheet vielä siihen loppuneet. Terapiapuhelu ystävän kanssa oli paikallaan. Yhdessä tuumailtiin maailmaa, sen kummallisuutta sekä äityttä ja sen haasteita. Puhelun lomassa tein kuin huomaamatta monta ärsyttävää kotityötä, pyykin silittämisestä vessan pesuun jne. varsin siis kokonaisvaltainen puhelu. 

Illan kruunasi lasten kanssa vietetty saunahetki. Neidin lempparileikki saunassa on "laiva on lastattu". Siinä sitä löylyä heitellessä lastaillaan maailmaa seilailemaan yhtä sun toista hassua. 

Vitsi miten paljon mielenpiristystä sitä sittenkin tässä synkässä syysharmaudessa onkin, ne vain näköjään pitää kaivamalla kaivaa esille. 

Mikä sinun mieltäsi on piristänyt tällä viikolla?
-Nanni-


11 kommenttia:

 1. Meillä oli yhteen aikaan saunaleikkinä myös tuo Laiva on lastattu :)

  Tylsän kelin aiheuttamaa mielipahaa karkota itse kotona katselemalla kaikkea pientä ja kaunista ympärilläni. Toki tässäkin on havaittavissa pientä sivuilmiötä: katse eksyy niihin ei niin mukaviin nurkkiin ja remontintarve vain kasvaa...

  Ja ystävät piristävät aina :)

  VastaaPoista
 2. Tällä viikolla monta ystävän kanssa vietettyä juttuhetkeä, tiistain vielä luminen aamulenkki, maanantain mieltä rauhoittava jooga sekä eilen lukemani uutinen Tansanian uudesta presidentistä(joka päätti peruuttaa kalliit juhlat ja käyttää rahat tautien kukistamiseen) ovat piristäneet mieltä.

  Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
 3. Blogissani olisi haaste sinulle, Kiitos ja anteeks :)

  VastaaPoista
 4. Tämä viikko ei oo ollut yhtään pöllömpi. Työpäivät oli mukavia, perusduunin lisäksi oli koulutusta ja suunnittelua. Eilisillan vietimme ystäväpariskunnan luona ihania herkkuja nauttien, tänään otetaan rennosti jouluradiota kuunnellen.
  Mukavaa adventinaikaa Nanni :)

  VastaaPoista
 5. Paljon on kivoja asioita, kun vaan muistaa keskittyä niihin. Olen todennut monesti saman. Kaamos on silti aika haastavaa. Pimeys ei sovi minullekaan. Oikein konkreettista apua olen kyllä saanut vitamiinivalmisteista. Berocca päivässä auttaa ihan oikeasti :)

  VastaaPoista
 6. Tämä pimeys ja harmaus on kyllä aika kamalaa, ajeltiin tänään Torniossa mutka, eikä sielläkään ollut yhtään lunta.
  Meillä täällä Ylitorniolla on maa valkoinen, sisällä on paljon valoja ja jouluvaloja torjumassa pimeyttä:)
  Pienet, arkiset asiat piristävät aina:)
  Mukavaa adventti sunnuntaita ja hali sinne <3

  VastaaPoista
 7. Täälläkin leikitään, että älä tule musta talvi, tule valkea talvi leikkiä ;)

  VastaaPoista
 8. Kiva postaus! Mulla piristää joulun fiilistely ja jouluaskartelu. Kuntosali piristää myös minua. Ihanaa iltaa ja pirteyttä ensi viikkoon <3

  VastaaPoista
 9. Hmm, minkä mie sulle kertoisin.. Tallin, tallin törmäsin hyvin luistaa muikku.. Eiku suksi..;) Hah, huono.. Ei tuu mitään neidin väläytyksiä mieleen..;)

  VastaaPoista
 10. Tällä viikolla piristi kunnon hikijumppa ja kivan porukan pikkujoulut...ja aamulla ei ollut niin huono olokaan :).
  Aamulla täällä Torniossa valkeana maa, mutta nyt alkoi taas satamaan vettä, joten se siitä valkoisesta maasta :(.
  Kivaa alkavaa viikkoa, yritetään pienistä asioista nauttia ja piristyä :)

  VastaaPoista
 11. Itseäni piristää se tässä synkän keskellä, että vajaa kuukausi niin alkaa jo sitten päivä taas kääntymään pidemmän puolelle! :)

  VastaaPoista

Ihanaa kun jaksat muistaa minua kommentilla, ne piristää päivääni.
Epäasialliset kommentit jätän julkaisematta.
-Nanni-

- THEME BY ECLAIR DESIGNS -