MÄ TEIN SEN SITTENKIN, JIIHAAAA

sunnuntai 6. joulukuuta 2015

Terkut Rukalta, siellä oli yhtä lumisen kaunista ja mukavaa niin kuin siellä tahtoo aina ollakin. Kokoonpanona meillä oli työkaveri porukka puolisoineen. Puolisot olivat joskus toisensa tavanneet, toiset enemmän toiset vähemmän. Oman puolisoni kanssa en ressannut viihtyvyydestä, sillä ihanan sosiaalinen luonne takaa sen, että mieheni viihtyy ihan missä vain. No ei ehkä hammaslääkärissä mutta muuten missä vain. Aavistukseni osottautui täysin oikeaksi, kaikki neljä puolisoa tulivat loistavasti juttuun ja hulvatonta juttua riittikin koko viikonlopuksi. 

Pelkkää juhlintaa ei tämä reissu ollut. Reissun tarkoituksena oli yhdessä olo mutta ennen kaikkea pitkästä aikaa rinteessä olo eli laskettelu. Osa oli lasketellut viimeksi viime talvena mutta osalla edellis kerrasta oli pidempi aika. Itse olin viimeksi tullut rinnettä alas noin kymmenen vuotta sitten. 
Alkuun laiskailin lasketteluajatuksen kanssa ja hieman nihkeästi halusin laskemaan lähteä. Mies sai hommattua välineetkin minulle ja vielä tässäkin vaihessa olin epävarmalla fiiliksellä. No rinteeseen lähdettiin eikä ensimmäisen laskun jälkeen enää mietityttänyt, että teinkö oikean valinnan vai enkö. Mielettömän hauskaa. Muutama lasku ja tuntui kuin viime kerrasta ei olisi ollut pitkääkään aikaa. Rinteessä meitä mennä sujahteli hulvaton viisikko joka pölähteli metsäreiteille, kuin lapset konsanaan. Parhaaksi rinteeksi osottautui rinne joka oli tuona päivänä suljettu. Olo oli kuin teinillä konsanaa, sinne minne ei saisi mennä, sinne todellakin mennään. 


Hups heijaa, jokuhan heitti mäessä voltin jos toisenkin, todellisuudessa kaaduin kolmesti. Eka kerralla tulin mäkeä pääalaspäin iloisesti rinteessä pyörien, toisella ja kolmannella kerralla lennähdykset tapahtuivat metsäreitillä. Siinähän ei voi kuin nauraa kun akka makaa hangessa, naama lumessa ja sukset kohti kuusen latvaa. Perjantain laskettelu osottautui niin kivaksi kokemukseksi, että innolla jo suunnittelen, että milloinkanhan lähtisimme laskettelemaan koko perheen voimin. 

Perjantai ilta kului saunoen ja Party Aliasta pelaten. Yön kähmyssä hiippailimme kerrossänkyymme nukkumaan. 


Lauantai valkeni kauniin lumisena ja uloshan sitä piti päästä.


Takk Peak Performance, Housut Torstai, Kengät Sorel, Pipo Global
Lauantai vierähti leppoisissa tunnelmissa ja illalla suuntasimme reippaassa lumimyräkässä ravintolaan syömään ja juhlistamaan työkaverini synttäreitä. 
Illalla lunta tuli siinä määrin, että suut ja silmät oli täynnä lunta. Lumimyräkkä teki tälle naiselle yllärin. Oletin Piste Ravintolan portaiden loppuneen vaan kah eipäs loppuneetkaan vaan alla oli vielä yksi porras, hups heijaa ja siellä sitä taas maattiin hangessa rähmällään. Muu porukka katsoi kummissaan, että tuo nainen ei pysy pystyssä sitten millään kengillä, ei monoilla eikä korkkareilla. Eikä syyksi voi laittaa alkoholiakaan, sillä olen alkon minimaalinen kuluttaja. Nauroin katketakseni juhlavaatteissani ja korkkareissani. Kaaduin niin iloisesti, että ihan koko muori makasi hangessa. Sieltä sitä sai itseään kammeta ylös ja puhdistella enempiä lumia. Mies seisoi herramiehenä vieressä, kädet taskussa ja nauroi minkä ehti. 
Laskettelun lisäksi myös baarissa käynnistä on useampi vuosi, nyt sekin tuli tehtyä. Nyt voi taas useamman vuoden pitää taukoa. Tänään ohjelmana oli mökin siivous ja kotiin ajelu. Summa summaarum, reissu oli hulvattoman hauska, annoin itse itselleni neljä lumipesua, eli ei huonosti ollenkaan. Saimme viettää siipan kanssa laatuaikaa yhdessä mutta samalla myös aikaa ihan parhaiden ystävienkin kanssa. Kotia oli ihana palata, lapsia olikin jo mahdoton ikävä. Viikko on ollut yhtä reissuailua ja nyt onkin hyvä rauhoittua joulun valmisteluun. 

Home sweet home. Reissussa on mukavaa mutta kotia ei voita mikään.
-Nanni-

20 kommenttia:

 1. Sullapas on tosihaan ollu haipakkaa koko viikon !

  Nyt sitten ura urkeni mutkamäessä, seuraavaksi huristelemme Levin rinteissä ( rinnerafloissa ) keväällä, eiköstä juu <3
  Kivaa uutta viikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. NO sehän kyllä kuulostaisi ihan mahtavalta. Noi raflat vaan voisin jättää väliin mutta rinteissä voisin ottaa osumaa kaatuillessani. Hih
   Ihanaa viikkoa T <3

   Poista
 2. No onpas ollut kivanoloinen reissu, kaatuiluista huolimatta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaatuilut aiheuttivat lähinnä hysteeristä naurua :D

   Poista
 3. Ihana reissu! Kuvatkin vielä niin ihquja! Ruka on niin upee paikka. Mukavaa alkavaa viikkoa, rauhallisemmissa merkeissä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruka on kyllä ihana paikka, siellä on tunnut käytyä useamminkin.
   Ihanaa uutta viikkoa Jaana sinullekin.

   Poista
 4. Ihana reissu ollut, mukavaa että pääsitte Rukalle :)
  Omassa nuoruudessa viikonloput talvisin kului lasketellen, mökkimme kun on Syötteen likellä. Lukioiässä olin viikon Itävallassa, joka päivä lasketeltiin eri paikassa, sen jälkeen en oo lasketellut kuin kahdesti, tuli vissiin mitta täyteen. Näen silti silloin tällöin unta että laskettelen upeaa rinnettä alas :D
  Mukavaa alkavaa viikkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, Itävallassa wautsi.
   Meillä on haaveena Itävalta ensi kesänä mutta ei suinkaan laskettelun merkeissä vaan ystävän luona kyläillessä.
   Teidän pitää lähteä pitkästä aikaa laskettelemaan. Ihan tosi :)

   Poista
 5. Onpa Rukalla paljon lunta, siis ihan oikea talvi!!!!
  Mie olen lasketellu viimeksi yläasteella, hui, en taitais enää uskaltaa!?
  Kiva postaus, teillä on ollut kyllä hauska reissu!:)

  Mutta totta on, että kotiin on aina kiva palailla, kivaa alkavaa viikkoa sulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika juoksee vauhdilla. Omasta rinne kokemuksestanikin oli todella pitkä aika.

   Poista
 6. Ihana, kuulla että reissunne oli mitä ihanin..:) Mukavaa viikkoa..
  Joulun kans meinaa mulla tulla kiire..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon sen. En kyllä osaisi kuvitellakaan muuttoa joulun alle. Hyi yök. Tsemppiä ihana Nunnu <3

   Poista
 7. Ihana reissu takana ja varsin lumisissa maisemissakin! :)
  Hyvää alkavaa viikkoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rukalla oli kyllä mahtava määrä lunta. Ihanaa viikkoa sinullekin :)

   Poista
 8. Sieltä ne taidot tulivat ihan selkärangasta, mahtavaa että lähdit ja nautit. Olisi jäänyt mahtavat laskut kokematta. Minusta ei enää olisi, taidot unohtuneet jo, siitä niin kauan. Mukavaa alkanutta viikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mua alkuun mietitytti että pääsenkkö rinnettä alas muutenkuin pyllymäki teemalla mutta kappas, sieltä se taito tosiaan löytyi.
   Ihanaa viikkoa Tiia sinullekin <3

   Poista
 9. Ihana oli viikonloppu! Niiiin mukavaa oli jutustella, pelailla, syödä, juoda, istua iltaa ja etenkin lasketella! Ihan parasta!! Tästä pitää ottaa tapa :)

  -erja-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä kerrassaan ihan mahtava viikonloppu ja toi laskettelu vaan oli niin parasta. Uudelleen pian kiitos <3
   Kiitos ihana Erja kun järkkäsitte moisen reissun meille.

   Poista
 10. Ihana reissu teillä! Hienoja kuvia, siellä on tosi paljon lunta. Rukalla olen käynyt vain pari kertaa. Se on vähän "väärällä suunnalla" kotiseudusta. Levi on mulle tutumpi paikka, vaikka sielläkään ei pääse läheskään joka vuosi käymään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Levilläkin olisi niin ihanaa käydä mutta sinnekin on aika reippaasti matkaa. Ylläs olisi tälle talvelle vielä haaveena.

   Poista

Ihanaa kun jaksat muistaa minua kommentilla, ne piristää päivääni.
Epäasialliset kommentit jätän julkaisematta.
-Nanni-

- THEME BY ECLAIR DESIGNS -