ÄRSYTYSKYNNYKSELLÄ KUUHUN JA TAKAISIN

maanantai 25. tammikuuta 2016

Heh heh se on taas viikon "paras" päivä, maanantai. Jos oikein pinnistelisi niin kyllä sitä varmasti jotain positiivista saisi maanantaistakin revittyä irti, en nyt vain jaksa pinnistellä. 

Viikonloppu meni jälleen niin, että hujahti eikä tuosta meinannut saada kiinni millään. Ehkä se viikonlopun alamäki alkoi perjantain siivoustalkoista ja samalla vauhdilla mentiin koko viikonloppu. 

Mukavia juttuja oli viikonloppu täynnä mutta pakko myöntää, että liika on liikaa. Missä on ne rennot viikonloput jolloin välillä meinaa iskeä tylsyys ja kaipaisi jo jotain tekemistäkin? 
Useampana perjantaina olen tehnyt päätöksen, että tälle viikonlopulle en haali tuhansittain ohjelmaa vaan olen vain ja nautin perheen kanssa olosta. 


Jostain syystä sitä ohjelmaa meinaa tulla järjestämättäkin. 
Eilen illalla miehen kotiuduttua jääkiekkotreeneistä olin jo aivan itkun partaalla. Tajusin, että koko viikonloppuna ei ehditty olemaan perheellä hetkeäkään. Aina joku oli menossa ovenraosta jonnekin. Emme syöneet yhtään ateriaa koko perheellä, emme saunoneet koko perheellä, emme ulkoilleet koko perheellä, emme tehneet yhtikäs mitään koko perheellä. 


Hermarini meni siihen pisteeseen, että sulkeuduin kodinhoitohuoneeseen viikkaamaan hieman kosteita pyykkejä (jostain syystä tuo on pakokeino pahaaoloa vastaan), itkin väsyneenä, olin hermarin ja epätoivon partaalla. Olo oli niin kuin maailmanlopun edellä, tässä se nyt oli eikä yhtään yhteistä päivää enää ole tiedossa. 
Aikani märsättyä saimme siipan kanssa hienosti sovittua, että jatkossa jokainen joustaa omissa menoissaan ja huolehditaan, että viikonlopun aikana on edes hetki aikaa olla koko perheellä. 


En kaipaa "sirkushuveja" vaan ihan simppeliä mäenlaskua, luistelua, makkaranpaistoa ja kuumat kaakaot, siinä se. 
Aika on rajallista eikä lapsetkaan ole ikuisesti lapsia. 
Itseäni sätin jatkuvasti omista harrastuksistani vaikka koitankin rajoittaa omia menojani niin, ettei se olisi muilta perheenjäseniltä pois. En periaatteestakaan halua istua koko päivää tietokoneella blogeja tuijottaen vaan jätän usein blogikirjoituksen iltamyöhään kun lapset ovat jo unilla. 
Joskus olen jopa miettinyt, että joudunko sanomaan tälle harrastukselle hyvästit sillä urheileminen on harrastus numero yksi josta en halua luopua. 
No, vielä ei ole aika heittää pyyhettä kehään, katsotaan nyt rauhassa kuinka tuleva kevät piristää itse kenenkin mieltä. 

Mutta sanoista tekoihin, nyt läppärin kansi kiinni ja lasten kanssa kirjastoon. 

Muistetaan arvostaa itseämme sekä toinen toisiamme.
-Nanni-

24 kommenttia:

 1. Voi, Nanni.. <3 Kyllä se yhteinen aika on joskus kortilla.. Ja joskus ollaan niin paljon keskenään että hyvää tekee käydä omissa hommissa ;)
  Meillä meni kans viikonloppu poskelle neidin kuumeen vuoksi.. Hyvä että ehti mummin kans uimaan..:)
  Mukavaa viikkoa ja uusi viikonloppu on pian täällä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on nyt ollut noita siivoustalkoita. Ollaan niitä tehty yhdessä :D
   Onpa ees jotain yhteistä.
   Miten S jakselee. Onko pikkuinen vielä parantunut?
   Halauksia Ihana Nunnu <3

   Poista
  2. Sadun kuume kesti vain Lauantain ja Sunnuntain.. Maanantain oli kotona varuiksi..:) Halauksia sinne <3

   Poista
 2. Ettei ois vaan semmoinen aika kuusta että tuppaa itkettämään vähän kaikki?;) Joskus olen itsekin huomannut, että tulee välillä hermareita ja asiat saa liian suuria mittasuhteita:) Ajattelepa vaikka meidän perhettä...koko perheellä ei tehdä koskaan mitään, kun olemme lasten isien kanssa eronneet ja lapsetkin ovat minun kanssa vain joka toinen viikonloppu. Tällä uusperheellä touhutaan välillä koko poppoolla, mutta eihän se ole sama asia, lapsille ainakaan. Ja itsekin haluan touhuta välillä ihan vain omieni kanssa. Ei se niin vakavaa ole jos joku viikonloppu menee omissa hommissa, eihän? :) Mukavaa maanantaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siinä olet Milla oikeassa, eli saattoi toki olla myös sekin aika kuukaudesta jolloin kaikki asiat kärjistyy ja paisuu.
   Tuo on kyllä totta, ettei maailma siihen kaadu jos joskus nää viikonlopun menee näinkin. kUnhan ei menisi ihan aina.
   Kiitos Milla kun olet olemassa, sinulla on aina tosi ihania ja tsemppaavia kommentteja <3

   Poista
 3. Näinhän se on, että kyllä niitä yhteisiä juttuja pitää olla. Jos on liikaa omia juttuja, niin jossain vaiheesa voi alkaa tykkäämään liikaa niistä omista jutuistaan ja tajuaa, etät jotain on menetetty. Hyvä, että pidätte kiinni yhteisistä jutuista perheen kesken.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on tulossa hotelliyö miehen kanssa. Poika kyllä tykkäsi aiheesta huonoa mutta nyt olen itsekäs ja haluan olla yhden yön kahdestaan mussukan kanssa <3

   Poista
 4. Sen kultaisen keskitien kun näissäkin asioissa löytäisi. Meillä ei välttämättä touhuta yhteisesti ihmeitä, kunhan ollaan välillä kaikki yhtäaikaa ruokapöydässä tai edes kotona, neitikin ilman kaveria. Meillä miehellä kuukaudessa vain 1-2 vapaata viikonloppua eli aikas lailla ihan rauhoittumiseen tahtoo mennä.

  Tsemppirutistukset täältä, ensi viikonloppu on varmasti parempi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juuri tuo on se mitä itsekin toivon, Oltais edes lounaalla kaikki yhdessä ja hetki porukalla kotona. Ei sen kummempaa kaipais.
   Kiitos Tuija. Haleja sinullekin <3

   Poista
 5. Minustakin on tärkeää pitää yhteisistä jutuista kiinni!
  Mukavaa, kun saitte siipan kanssa sovittua asioista:)
  Ja niitä hommia vain aina jostain syystä tuppautuu olemaan...

  Parempaa tätä viikkoa Nanni kulta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mistä niitä puuhia aika kertyykin vaikka itse päättää että nyt ollaan vaan.
   Kiitos tsempeistä ihana Sari <3

   Poista
 6. Kuulostaa niin tutulta! Joskus se viikonloppu vaan mennä huristaa ja junaam on vaikea päsätä mukaan...Kyllähän se harmittaa. Miehen vuorotyö kans joskus ottaa päähän viikonloppuna, vaikka koetan olla ajattelematta asiaa. Ihanaa viikkoa Nanni! Onneksi pian tulee uusi viikonloppu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin iskä on paljon silloin töissä kun itse olen kotona. Niistä yhteisistä hetkistä pitää sit vain koittaa älytä nauttia.
   Onneksi pian tosiaan on taas viikonloppu.

   Poista
 7. Kieltämättä pinna voi välillä kiristyä jos ei kerkeä yhdessä olemaan. Tänään oli hauska tilanne kun mies tuli aamuvuorosta eikä muistanut että oon vapaalla :D Oisitpa nähnyt ilmeen, iloinen oli :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa että siippasi yllättyi iloisesti. Yhteinen vapaa on niin parasta. Meillä on tiedossa hotelliyö ensi kuulle. Pääsemme testaamaan LaplandHotel ja hetken kahden kesken oloa.

   Poista
 8. Ihana tuo teidän sänky kaikkine tyynyineen ja lettineuleshaaleinen, todella kaunista. <3 Tuo on kurjaa ja hyvä, että päästit mölyt mahasta, joskus hommat vain lipeää käsistä. Täälläkin oli lapsi kuumessa ja miehellä menoa la-su Tampereella, olisin voinut lennossa noin kello 14 tienoilla sunnuntaina lähteä matkamessuille, mutta päätin etten lähde, koska perhe ja koska tytär kipeä ja vaikka isikin on, niin mukavaa, että äiti on lähellä. <3 Mutta jos ei näitä asioita tarkkailisi, niin näin juuri voisi.

  Zemppihalit kiireisiin ja jos blogista, jotain on tämä kyllä hyvä terapiakanava, jonne voi kirjoittaa ajatuksiaan. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia. Makkarirempan jälkeen olen tykännyt tuosta makkarista tosi tosi paljon.
   Arki on kyllä yhtä hulinaa. Nämä on nyt varmaan niitä ruuhkavuosia minun kohdallani.

   Poista
 9. Sitä lataa odotuksia viikonloppuun ja sitten pettyy,kun ei ehdi kaikkea.Kyllä se rentoilu ja oleilu olisi paikallaan edes yhtenä päivänä viikossa.Hienoa,että teitte sopimuksen ajankäytöstä.Kyllä se siitä sitten<3 Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse en edes nyt ole suunnitellut viikonlopuille mitään mutta niitä tahtoo tulla suunnittelemattakin. Ainoa haave ja toive on että ehdittäis edes pieni hetki olla perheen kesken ja juoda vaikka kaakaot.
   Ihanaa viikkoa <3

   Poista
 10. Tuntun oloista ja kuuloista...Välillä tuntuu ettei mitään ehdi ja pitäisi muistaa pysähtyäkin edes päiväksi viikossa <3 No minä olen ollut viime viikon kipeenä ja eilen menin töihin ja tänään lääkärissä sillä ei tuo tauti ollutkaan parantunut vaan nyt uusiutunut ja vuodelepoon....En tykkää mutta nyt pitää hoitaa itsensä kuntoon että ei mene sairastellessa koko kevät :( Iloista alkanutta viikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, sulla on kyllä sitkas tauti kun ei meinaa milhään parantua. Nyt sun pitää vaan malttaa levätä.
   Arki on kyllä yhtä hulinaa, ei sen perässä pysy millään.
   Ihanaa viikkoa <3

   Poista
 11. Voi sua Nanni-pieni <3
  Me kun olemme tälläinen ah/hd perhe, niin menee pitkiäkin aikoja ettei meillä ole ns. yhteistä aikaa. Kun alkaa olla kupit taas täynnä menoa, karataan me koko perhe jonnekin yhdessä ja sillä voimalla taas mennä porskutetaan viikkoja. Minun työ on epäsäännöllisen säännöllistä ja mies välillä viikkoja maailmalla, niin ei me varmaan edes osattais olla 'jatkuvasti' yhdessä ;) Kun molemmilla on ns. pidempi 'kotijakso' ihmettelee lapsetkin, että onko kaikki ok ? Hekin ovat pienestä pitäen tottuneet tähän sirkukseen, välillä tuntuu, että he ahdistuvat liiallisesta 'yhdessäolosta'. Joskus yritin ehdottaa, että pyhitetään yksi päivä perheelle, niin kaikki katsoi minua pitkään ja kysyvästi ;) Siis leffa-ilta silloin tällöin riittää meille <3
  Näin sitä on erillaisia tapoja ja tottumuksia.
  Parempaa viikonjatkoa Nanni <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä mies ja poika on harvemmin kotona, mutta silloin kun koko perheellä on vapaata niin silloin olisi ihana edes pienen pieni hetki olla ja nauttia arjen pienistä hetkistä.
   Josko vaikka ensi viikonloppuna päästäisiin pulkkailemaan ja makkaranpaistoon. Paitsi mies on kyllä töissä silloin mutta me kolmestaan sentäs.

   Poista

Ihanaa kun jaksat muistaa minua kommentilla, ne piristää päivääni.
Epäasialliset kommentit jätän julkaisematta.
-Nanni-

- THEME BY ECLAIR DESIGNS -