HAASTEEN PARISSA PITKÄSTÄ AIKAA

tiistai 19. tammikuuta 2016

Satulinnan Tuija  heitti minua ystäväkirja-haasteella, kiitos Tuija tätä on mukava toteuttaa. Näitä onkin pyörinyt jo useassa blogissa ja mukavahan näitä on lukea. Joskus unohdan vastata haasteisiin (hyi hyi paha minä) mutta tällä kertaa päätin, ettei tämä saa unohtua. Kiva saada välillä vaihtelua postauksiin. 

Haasteen säännöt ovat:

Kiitän haasteen antajaa.
Vastaa sinulle annettuihin kysymyksiin.
Lisää kuvaksi/kuviksi sinua parhaiten itseäsi kuvaavia kuvia.
Keksi uudet- tai käytä vanhoja kysymyksiä.
Haasta mukaan ihania bloggaajaystäviä.

Oulun Kauppahalli 
Alkuun ajattelin, ettei ainakin yksi kohta toteudu, sillä ajattelin käyttää viikonloppuna kaupungilla ottamiani kuvia, mutta toteutuuhan se enemmänkin kuin hyvin. Minähän rakastan kaupungilla oloa. Mukana oli lapsukaiseni, viihdymme paljon yhdessä. Piipahdimme Kauppahallissa sekä pienessä sisustuspuodissa, no tarviiko tuota kohtaa sen enempää selittää. Eli eikös noi tulevat kuvat kuvaa minua aikalailla? No mutta sitten itse haasteeseen.

Tuija esitti 10 kysymystä ja niihin koitan parhaani mukaan vastata. 

1. Perheesi?
Siihen kuuluu kolme vuotta nuorempi aviopuoliso jonka kanssa olen kulkenut samaa polkua 14 vuotta. Meillä on kaksi ihanaa lasta, poika ja tyttö, jotka aiheuttavat isille lisää harmaita hiuksia ja äidille ryppyjä silmäkulmiin. Perheeseemme kuuluu tottakai myös hyvin läheiset vanhemmat molemmilta puolilta sekä mieheni sisarukset perheineen. 2. Mitä teet työksesi?
Olen sairaalassa töissä. Tykkään työstäni tosi tosi paljon. Sosiaalisena ihmisenä olen mielestäni juurikin oikealla alalla. 

3. Minkä taidon haluaisit osata/oppia?
Olemaan joskus hiljaa. En haluaisi aina olla jakamassa omia mielipiteitäni vaan joskus voisin vain niellä ajatukseni ja pitää ne ominani. 


Torin aitat

4. Mikä ärsyttää arjessa eniten?
Ristiin menevät työvuorot mieheni kanssa, sillä näemme todella harvoin. Kiire, kiire ja kiire, siinä on ärsytyksen aihetta riittämiin. 

5. Mikä ilahduttaa arjessa eniten?
Ristiin menevät työvuorot mieheni kanssa. Jep, luit oikein. Se sekä ärsyttää, että ilahduttaa. Itse olen aina aamuisin töissä, mieheni on kotona, eikä näin ollen lasten tarvitse juuri koskaan olla yksin kotona. Vaikka yhteinen aika on minulta pois, haluan mielummin, että lapsilla on aamulla edes joku kotona. 
Arjessa myös ilahduttaa auttavat vanhemmat. Joskus hävettää pyytää apua enkä kehtaisikaan aina olla äitiäni tai anoppiani vaivaamassa mutta heistä olen erittäin kiitollinen. He ovat suurenmoisia ihmisiä. Unohtamatta tietenkään muita läheisiä ihmisiä. 6. Ruokapravuurisi
Aaaaapua, eikait semmoista olekaan. Mies sanoisi kotitekoinen pizza, poika sanoisi mannapuuro ja neiti sanoisi kana-tai kalakeitto. Missään ruoassa en mielestäni ole mitenkään loistavan hyvä, perus kotiruoat onnistuu mutta itsetehdyt sämpylät katoavat aina hetkessä. 

7. Hävettää tunnustaa...?
Piereskelen. Ou nou se vaan tuli ekana mieleen. Mikähän tässä nyt niin hävettäis? Tämä muuten onkin tosi vaikea. Olen istunut tässä jo vartin ja tuijottanut lähinnä tyhjyyteen.
Hävettää tunnustaa, mutta olen tiukkapipo äiti, nihilisti, pilkunviilaaja. 
Hävettää tunnustaa, mutta en oikein osaa arvostaa itseäni. Vähättelen itsessäni kaikkea. Minä nyt vaan oon tämmöinen, mulla nyt vaan on tämmöinen koti, no tää mun blogi nyt vaan on tällanen you know...
Hävettää tunnustaa, mutta olen ehkä hieman liian takertuvainen ystävä. Minulla on muutama tosi läheinen ystävä ja voisin omia ystäväni kokonaan itselleni. 8. Jos saisit rajattomasti rahaa, mitä tekisit?
Maksaisin sekä omat, että läheisten talolainat pois. Ostaisin ystäväperheelle oman kodin. Ja sit me lähdettäis meidän ihanalla porukalla ulkomaille. Ai niin ja tärkein meinasi unohtua. Hakisin Afrikasta meille uuden perheenjäsenen tai jos rahaa olisi tosiaan rajattomasti, adoptoisin useammankin kodittoman lapsen. Minusta maailmassa on suuri vääryys se, että toiset on sika rikkaita ja samaan aikaan toisilla ei ole kotia, ruokaa eikä mitään. Surullista. 9. Ketä julkisuuden henkilöä ihailet ja miksi? 
No jaa´a en varmaan liiemmin ketään mitenkään suuresti. Ekana mieleen vain tuli nimi Ahtisaari, sen suuremmin osaamatta selittää asiaa. 


10. Elämänviisautesi tai mottosi?
Elä täysillä koko elämäsi, nauti joka hetkestä. 

Kiitos Tuijalle tästä haasteesta. Itse en nyt nimeä ketään erityisesti jatkamaan haastetta mutta mielellänihän näitä lukee jos joku innostuu tarttumaan haasteeseen. Toki olisi kiva lukea myös teidän lukijoiden ajatuksia samoista kysymyksistä, etenkin numerot 3 ja 7.


Ottamistani kuvista haluan kertoa sen verran, että lauantaiaamuna strattasimme neidin kanssa kohti kaupunkia. Haimme mukaani kummityttäreni joka nykyään on myöskin Pipunan kummitäti. Hän muutti syksyllä Lapista Ouluun opiskelemaan. Tyttötriolla suuntasimme Oulun torinrantaan jonne on tehty luistinrata keskelle toria. Sillä aikaa kun Pipuna luisteli, niin minä esittelin kummityttärelleni torin ihania vanhoja aittoja, teatteria, kirjastoa ja viimeisenä piipahdimme luistelun päätteeksi kauppahallissa ihastelemassa sen tunnelmaa. Oli ihanaa viettää erilainen aamu ja ottaa välillä kuvia muualtakin kuin tutuista kotinurkista. Kauppahallissa tulee käytyä hävettävän harvoin. 
Sellainen launataiaamu meillä. 

Nanni

30 kommenttia:

 1. Olipa mukavanoloinen haaste ja oli mukava nähdä Oulua kuvina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tartuhan Tanja haasteeseen. Tätä oli kiva toteuttaa.

   Poista
 2. Ihana postaus kuvineen <3
  Hehee et oo paha ihminen nimittäin "Joka pierun pidättää sillä on muutakin vilppiä" ja "Joka pierun pidättää se taudin tavoittaa" :D
  Kauppahallissa tulee käytyä ihan liian harvoin, muutaman kerran vuodessa. Muitakin kivoja putiikkeja löytyy aittatorilta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anoppikin aina toteaa piereskelystä tuolleen niinkuin siekin. Olisin vain ehkä voinut jättää sen mainitsematta mutta tällainenhan minä olen :D en voi kuin vain nauraa itselleni.
   Haluan kyllä ensi kerralla ostaa lahjat kauppahallista.

   Poista
 3. Kiva postaus, oli mukava lukea! Hyvää yötä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toteuta Jaana siekin tämä haaste. Tätä oli kiva toteuttaa.

   Poista
 4. Näitä on vaan niin mukava lueskella :) omani odottaa vielä luonnoksissa , koskahan ehtisi eetteriin ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Julkaisehan pian omasi niin päästään lukemaan. Näitä on kiva toteuttaa ja kiva lukea.

   Poista
 5. Voi itku. Ja tarkoitan kohtaa, jossa myönnät olevasi liian takertuvainen ystävä...En ole koskaan osannut sanoiksi pukea tuota, mutta kyllä osui ja upposi. Se onkin varmaan syy siihen miksi minulla on vähän ystäviä; haluan olla tosi läheinen ystävä tai en ollenkaan. Paljon puoliystäviä ei oo mun juttu. Tästä samaisesta syystä pidän varmaan sitä niin tärkeänä, että puoliso on myös paras ystäväni kaiken muun lisäksi;) Toki molemmilla on omia ystäviä ja pitääkin olla, mutta on ihanaa olla jollekin se ykkösihminen, jolle kertoo heti ekana kaiken:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse annan ystävilleni itsestäni kaiken. Pyrin olemaan niin hyvä ystävä kuin olla voin. Autan ystäviä hädässä, soittelen, kysyn kuulumisia, pidän huolen, että ystävä voi hyvin. Mekin taidamme puolisoni kanssa olla myös tosi hyviä ystäviä rakkauden lisäksi. Viihdymme yhdessä ja meillä on paljon samoja mielenkiinnon kohteita, toki en halua takertua häneen liian tiukasti. Saa hän kulkea välillä omia polkujaankin omien ystäviensä kanssa. Enemmän taidan takertua muihin ystäviini.

   Poista
 6. Olipa kiva lukea ja kivasti olit vastannut kysymyksiin :) :) Nämä on kivoja nämä haasteet. Oppii paremmin ns. tuntemaan blogin kirjottajan. Oulun Aittatorilla ei ole kuin joskus kesäisin tullut käytyä,taitaa olla kyseisestä butiikista kuvakin missä on tullut käytyä. Oulu on kaupunkina kiva, ei liian suuri mutta silti kuitenkin kaikkea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä haasteet on juurikin siksi niin kivoja kun siinä tutustuu tosiaan lisää toiseen ihmiseen.
   Voi tuo pikkuinen sisustusputiikki on aivan ihana ja muistaakseni sen omistajakin on Lapista niinkuin mie ja sie :)

   Poista
 7. Mielenkiintoista oli taas lukea näitä! Ja kivat kuvat Nanni olit laaitellut postiin :)
  Mukavaa keskiviikkoa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari, näitä on mukava toteuttaa.
   Toteuta siekin tämä haaste <3

   Poista
 8. Kiitos Nanni, kun otit haasteen vastaan <3

  Repesin ihan ton piereskelyn kohdalla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos haasteesta ja kysymyksistä Tuija <3
   Voi mua melkein hävettää että möläytin moisen pierujutun mutta eikös me kaikki kuitenkin joskus rupsautella :D

   Poista
 9. Äläpäs vähättele itseäsi. Sinä olet paras juuri sinuna:) ja blogisi on ihana <3 harvoja blogeja seuraan, mutta sinun blogiasi olen jäänyt seuraamaan ja innolla odotan uusia postauksia:)
  Täälläkin itsekriittisyys nostaa aina päätään. Kunpa sitä osaisikin katsoa itseä ulkopuolisin silmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana Sanatorio, mukava kuulla noin ihanaa palautetta.
   No se on totta, että itseään arvostelee välillä ihan liian ankarasti.

   Poista
 10. Kyllä näitä haasteita on mukava lukea tulee aina jotain uutta vastaan! :)
  Mukavaa Keskiviikko päivää! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noita on kyllä kiva lukea sekä kirjoittaa.
   Ihanaa tulevaa viikonloppua.

   Poista
 11. Kivat vastaukset, kiva oppia tuntemaan vähän enemmän! Minä haluaisin oppia arvostamaan itseäni enemmän, minulla on samaa vikaa kuin sinulla, itseni vähättely! ja kuten omassa ystäväkirjatunnustuksessani jo kerroinkin, niin hävettää tunnustaa siivoamisen ja järjestelyn vähyys, vaikka siististä kodista toki pidänkin, eikä meillä nyt ehkä likaista ole...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseä pitäisi oppia arvostamaan paljon enemmän. jokaisessa meissä kuitenkin on paljon hyvää.

   Poista
 12. On tää vaan niin siistii lukee sun juttuja. Tarjosit myös päivän naurut. Kiiiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marianne. Joskus unohdan, ettei tarvisi ihan kaikkea kirjoittaa tai sanoa mitä mieleen juolahtaa.

   Poista
 13. Mie tahtoisin oppia luottaa siihen että minun ammattitaito on ja pysyy.. :) Ja että minäkin voin joskus vaan heittää sammakoita..:D
  Piereskelen miekin..;) Ja keitän, paremminkin joskus lämmitin hyi ennekuin..;)
  Mukavaa Loppuviikkoa :) Kylmä täällä on - 31

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mun opissa oppisit noiden sammakoiden heittelyn, mulla se luonnistuu niin kuin olet varmasti huomannut. Joskus ihan hävettää mutta mitä suotta, oma itsenihän minä vain olen.
   Jokainen piereskelee, kaikki ei sitä vain kerro kaikelle maailmalle :)
   IHanaa viikonloppua Nunnu <3

   Poista
 14. Mukavaa kun vastasit haasteeseen sillä näitä haasteita lukiessa oppii aina jotai uutta blogiystävästä ❤️ Mukavaa keskiviikko iltaa ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on totta että haasteista oppii aina uutta kyseisestä bloggaajasta.

   Poista
 15. Ihana postaus ja luin kaikki vastaukset, mutta sitten aah piereskely, kerrankin joku uskaltaa ottaa asian tapetille. Kuules maksan ziljuuna euroa, jos joku näyttää umpinaisen ihmisen. Mielestäni söpöin tarina oli, kun kaverini oli nähnyt liikennevaloissa nuoren parin ja poika otti tyttöä kädestä ja katsoi rakastavasti ja sanoi kaverilleni, "tänään pääsimme pieruvaiheen yli", viitaten tyttöön. Niin söpöä eli pierujutut voivat olla jopa tässä valossa romanttisia. <3 Meni nyt vähän asian vierestä, mutta jäin pieruhommeliin jumiin ja hei pieruvitsitkin on parhautta.

  Ihanaa iltaa Nanni <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Tiia. Mie oon mie ja mie piereskelen. Olen vain sen verran tollo, että myönnän sen jopa netissä kaikelle kansalle.
   Pierujutut on parasta :)
   Ja sit jos joskus lopetan kokonaan piereskelyn niin sit saan sulta ziljuuna euroa.

   Poista

Ihanaa kun jaksat muistaa minua kommentilla, ne piristää päivääni.
Epäasialliset kommentit jätän julkaisematta.
-Nanni-

- THEME BY ECLAIR DESIGNS -