KYMMENEN FAKTAA MINUSTA

lauantai 19. maaliskuuta 2016

Sain maaliskuun alussa haasteen La Dolce Vita-blogin Sandylta. Haasteessa on tarkoituksena kertoa 10 sekalaista asiaa minusta, mikä minua ihmetyttää tai ihan mikä mieleeni vain juolahtaa. Aivan ihana haaste siis. Katsotaan mitä saan aikaiseksi. 


1. Olen ensimmäiseltä ammatiltani leipuri-kondiittori. Tein tuota työtä muutaman vuoden ja totesin kaksi syytä miksi työ ei sovi minulle. Ensinnäkin pölyallergia, sen enempää se ei varmaan selittelyjä kaipaa. Ja toisenakin, minusta ei ole päivänukkujaksi. Valvon helpostikin pitkälle yöhön mutta en vain osaa nukkua päivällä. Sen yhtälönhän sitten tietää kertomattakin mitä siitä tulee kun aina olet yötyössä  ja saat nukuttua säälittävät 3-4h. 

2. Olen yksinhuoltaja-äidin ainoa lapsi. Pienipalkkainen ompelija äitini tarjosi minulle ihanan lapsuuden. Vaikken koskaan liihotellutkaan supermuodikkaissa vaatteissa, olen ollut todella onnellinen lapsi. Ennen koulun alkua, äitini lähti opiskelemaan vuodeksi ja asuin tämän ajan mummon ja papan kanssa. Tuolta vuodelta on mielettömän ihania muistoja, niin navetassa puuhailuista, kouluun tutustumisesta kuin seuroissa käynneistäkin. Tuotakaan vuotta en vaihtaisi pois. 


3. Kärsin paniikkikohtauksista. Paniikkikohtaukset minulla alkoivat jo lapsena mutta vasta aikuisena tajusin mitä ne silloin lapsena olivat. Pitkään paniikki pysyi hallinnassa mutta reilu vuosi sitten jouduin aloittamaan säännöllisen lääkityksen, ja voi pojat, että elämänlaatuni parani kertaheitolla. 
Paniikkikohtauksista kärsii valtava määrä suomalaisista, suosittelen rohkeana puhumaan asiasta muidenkin ihmisten kanssa. Siinä ei ole mitään hävettävää. 


5. Tapasin siskoni elämäni ensimmäistä kertaa viime kesänä. Huikea kohtaaminen. Tilanne oli kuin Jenni Pääskysaaren ohjelmasta "kadonneen jäljillä". 
Minulla on sisko, en voi vieläkään käsittää sitä. 


6. Haluaisimme mieheni kanssa adoptoida lapsen. Ehkäpä Afrikasta. Tai miksi ei Kiinastakin mutta Afrikka on ensimmäinen ajatuksissani. Harmi, että tässäkin asiassa raha ratkaisee. Näen itseni pienen tumman lapsen äitinä, kuinka ylpeänä hoitaisin häntäkin yhtä suurella rakkaudella kuin kahta biologista lastanikin hoidan. 


7. Rakastan laittautumista. Minusta on ihanaa laittaa hiuksia, meikata ja pukea päälle kivat vaatteet sekä korut. Työssäni harmillisinta on se, että joudun pukeutumaan työvaatteisiin enkä saa käyttää koruja. Mutta silti tykkään työstäni paljon. 
Kotona silti kuljen lökäpöksyissä, nukkavieruissa puseroissa ja tukka takussa. 8. Kaipaan kahta ystävääni erityisen paljon. Toinen asuu Itävallassa enkä ole nähnyt häntä vuoden -99 jälkeen. Toivon mukaan näen hänet vihdoin kesäkuussa kun matkaamme hänen perheensä luo Wienin lähelle. 
Toinen ystäväni menehtyi keväällä -00 syöpään. Olimme lapsuudesta saakka erottamattomat. Minulla on edelleen häntä valtavan kova ikävä, enkä edelleenkään pysty puhumaan hänestä itkemättä. Minusta oli todella epäreilua, että pieni poika menetti äitinsä ja tuore aviomies vaimonsa. Ystävälläni on ikuisesti iso paikka sydämessäni. 


9. En ole käynyt varmaan viiteen vuoteen bilettämässä/baarissa. Kun mahani alkoi oireilemaan noin viisi vuotta sitten ihan kunnolla, elämänlaatuni muuttui. En sano, että se olisi huonontunut mutta tiettyjä asioita en sen jälkeen enää ole tehnyt. Mahakivut sekä paniikkikohtaukset kulkevat käsikädessä. En uskalla lähteä baariin kun tiedän, että alkoholi aiheuttaa valtavia mahakipuja, pelkkä jännittäminen saa aikaan paniikkikohtauksen ja tässähän onkin valmiina jo aikamoinen soppa. Alkoholi on kadonnut lähes kokonaan elämästäni eikä se ole minua suuremmin haitannut, enemmän se tuntuu välillä haittaavan muita ihmisiä.
Eipä sillä, viihdyn kotona enkä mukavuuden haluisena jaksaisikaan enää valvoa aamutunneille saakka enkä potea päänsärkyä seuraavaa päivää. Silti en missään tapauksessa arvostele kenenkään  muun alkon käyttöä enkä baarissa kulkemista. Tämä on minun valintani asiaan ja olen siihen hyvin tyytyväinen. 10. Osaan olla sairaan vaikea ihminen, tiedän sen itsekin. Tarkkana akkana kitisen kotona kun muu poppoo ei ole yhtä innokasta siivousporukkaa kanssani. En voi käsittää miten voi olla niin vaikeaa laittaa tavaroita oikeille paikoilleen vaan ne jätetään siihen mihin sattuvat käsistä putoamaan. Iän myötä olen alkanut enemmän ja enemmän tuomaan julki mielipiteitäni ja tämä jos mikä joskus ärsyttää jopa minua itseänikin. Joskus oikein skarppaan, että saan pidettyä suuni kiinni. 

Löytyipäs ne kymmenen asiaa helposti. Tätähän olisi voinut jatkaa vaikka kuinka pitkään. 
Haastan teidät lukijatkin kertomaan minulle jotain teistä itsestänne, jokin omituinen piirre tms...
Haastan myös muutaman blogiystävänikin tähän mukaan. 
Ohjeet: linkkaa kirjoitukseni blogiisi ja kerro sitten 10 kiinnostavaa, kummallista tai mitä vain mieleenjuolahtavaa faktaa itsestäsi. Mukaan haastan: 

60 kommenttia:

 1. Olipa ihana lukea haastetta ja tulikin monta uutta asiaa sinusta! Ihanaa iltaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljonhan sitä on jäänyt kertomatta. Tartuhan Jaana siekin haasteeseen, tää oli tosi kiva.
   Ihanaa viikonloppua IHana <3

   Poista
 2. Nytpä kerroit jotain asioita joita minäkään en sinusta ole tiennyt.. Mutta ihana Nanni sieltä löytyy.. <3

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Toivottavasti ei kuitenkaan ihan shokeraava <3

   Poista
 4. Voisitko kertoa vaikka uudessa postauksessa enemmän paniikkihäiriöstä? Minullakin on ehkä se. En voi olla useinkaan töissä ilman propralia, joka vähentää sydämen tykytystä ja siten jännitystä. Oletko harkinnut terapiaa tai onko häiriö ollut joskus pois elämästäsi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://suortuva.blogspot.fi/2014/11/arsyttava-kanssamatkustaja.html
   Lukasepa tuo reilu vuosi sitten kirjoittamani postaus. Siellä kerron enemmän paniikistani. Paniikin kanssa pärjää kun on oikea apu saatavilla. Psykoterapiaa minulle lääkäri on suositellut ja sitä olen kovasti harkinnut mutten ole vielä terapeuttia itselleni hankkinut. Propralilla itse pärjäsin pitkään mutta vuosi sitten jouduin hankkimaan ihan kunnon päivittäisen lääkityksen. Silloin joka päiväinen elämäni meni paniikin kanssa taisteluun.
   Lue tosiaan tuo linkki jonka sinulle annoin, toivottavasti sieltä saat hieman vinkkejä ja voin mielelläni kirjoitella kanssasi lisää vaikka sähköpostilla. Tsemppiä, et ole paniikin kanssa yksin.

   Poista
 5. Kiitos Nanni haasteesta, yritän ehtiä pikapuoliin vastailemaan. Nämä ovat kivoja aina, on mukava oppia tuntemaan blogin takana olevaa ihmistä enemmän. Oikein ihanaa viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haasteissa tuntuu että oppii tuntemaan itse itseäänkin aina hieman lisää.
   IHanaa viikonloppua Anu <3

   Poista
 6. Suosittelen psykoterapiaa, itselläni on kokemusta, tosin eri tarpeeseen kuin sinulla. Olipa kiva postaus, tuli kyllä yllärinä että olet leipuri-kondiittori:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Työterveys psykiatri on sitä minulle suositellut mutta ahdistaa ajatuskin etsiä hyvä terapeutti sekä tehdä kaikki ne kela hakemukset joita se vaatii.
   Juu sellainen ammatti mulla on ekana ollut.

   Poista
 7. Wau! Meissä on niin paljon asioita, joita ihmiset eivät tiedä!!

  <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon jäi vielä kertomatta mutta nytkin kerroin jo paljon joita en ennen edes ajatellut paljastaa.

   Poista
 8. Rohkea ja avoin postaus. <3 ps. Samanlainen naputtaja olen itsekin, kun omat ja muun perheen siisteyskäsitykset ei oikein kohtaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sandy.
   Mie en tosiaan käsitä miksi miehille ja lapsille ei ole jaettu samoja siivousgeenejä kuin naisille :D

   Poista
 9. Kiitos Nanni haasteesta! Koitan jossain vaiheessa vastata haasteeseen.
  Sinä olit kirjoittanut niin paljon ja koskettavia juttuja. Sinulla on elämässä tapahtunut niin paljon.
  Kirjotuksista huomaa kuinka iso sydän sinulla on!❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari. Kyllähän tässä on ehtinyt tapahtua yhtä sun toista.

   Poista
 10. Olipa mukava lukea kirjoitustasi. Kauniisti kirjoitit, ehkä hieman aroistakin asioista!
  Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuli kyllä avauduttua aika vaikeistakin asioista mutta monesti olen halunnut niistä kirjoittaakin kun ne on sydämelläni jatkuvasti.
   Ihanaa tulevaa pääsiäisviikkoa <3

   Poista
 11. hih Tuo #10 Aika omalta kuulostaa
  Ja #9 ennen olin ihan mahdoton bilehile, lähinnä kävin tanssimassa, koska alkoholistin lapsena ei tuo viinan juonti oikein kiinnosta (muut voi juoda, en niille siitä mitään sano, se on heidän asiansa), mutta sitten vain kyllästyin siihen ihmisten humalahakuisuteen ja örveltämiseen, joten 'biletetään' kotona hyvien ystävien kanssa pelaten lautapelejä/korttia ja syöden hyvin.
  Aurinkoista sunnuntaita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miekin olin silloin nuorena se joka monesti oli autolla liikenteessä kun asuin kauimmaisimpana. Oli vain ihanaa käydä baareissa tanssimassa tunti tolkulla.
   Olen samaa mieltä että toi ihan älytön kännääminen ei ole mitenkään kaunista katsottavaa. Itsekin tykkään ihan hurjasti viettää ystävien kanssa koti-iltoja, jutelleen ja hyvästä ruoasta nauttien.

   Poista
 12. Olipa rohkea ja hieno postaus. Valoa ja iloa kevääseen sinulle :) -A-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos A
   IHanaa kevättä sinullekin <3

   Poista
 13. Kyllä olet niin aito ja ihana ja rohkeitakin vastauksia. Näitä luin jo eilen illalla mielenkiinnolla mobiililla ennen kuin menin nukkumaan. Kiitos haasteesta, laitan sen talteen odottamaan <3

  Aurinkoista viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia, ihanasti sanottu. En ole koskaan oikein osannut esittää mitään muuta kuin mitä olen.
   Siekin olet aivan ihana. Olenkin tainnut sen joskus sanoa <3

   Poista
 14. Ihana postaus! Itsekin tykkään laittautumisesta ♡
  Toivttavasti adoptiohaave toteutuu joskus.
  Aurinkoista sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisin laittautua joka päivä mutta työssäni se menisi aikalailla hukkaan.
   Toivottavasti tosiaan haaveemme joskus toteutuisi <3

   Poista
 15. Lämminhenkinen postaus sinusta ❤️Ihanaa sunnuntaita ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ELina. Ihanaa sunnuntaita sinullekin <3

   Poista
 16. Ihania juttuja kerroit itsestäsi ja niin kauniisti. Ihanaa sunnuntaita sinulle ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaisa. Asioita olisi tullut vaikka millä mitalla mieleen.

   Poista
 17. Sinä vahva upea nainen! <3 Kiitos kun olet sellainen kuin olet ja uskallat jakaa itsestäsi syvällisemmän puolesi. Paniikkikohtaukset ovat itsellänikin riesana ja pari kuukautta sitten tuli melkoinen takapakki asian kanssa. Sittemmin vointini koki taas harppauksen eteenpäin. Tsemppiä sinulle tosi paljon ja kiitos haasteesta, toteutan sen saman tien! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noi paniikit on kyllä iso riesa arjessa. Jossain vaiheessa itsellänikin ne rajoitti elämää ja sain kohtauksia keskellä kauppakeskuksiakin ja mukavissakin tilanteissa. Olen silti sinnillä aina mennyt eteenpäin.
   Olisi kiva joskus vaihtaa kunnolla ajatuksia tästä asiasta <3

   Poista
  2. Niin olisi! Toivottavasti joskus törmätään! <3

   Poista
 18. Kivaa oli lueskella nuita, nyt tunnen sinua Nanni taas vähän paremmin <3
  Suloista sunnuntaita ihana <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näissä haasteissa tutustuu bloggaajaan aina lisää.
   Ihanaa sunnuntaita ihana SAri <3

   Poista
 19. Ihana postaus. Kivaa palmusunnuntaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirsi. Ihanaa pääsiäisen odotusta <3

   Poista
 20. Ihana postaus! Kun ollaan tunnettu jo niin kauan niin luulin tietäväni nämä kaikki kohdat, mutta tuo siskoasia tuli kyllä yllätyksenä! Miten ei olekaan tullut puheeksi?? Mutta näin sitä tutustakin ihmisestä tulee aina uusia asioita esille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Herrajestas, eikö me olla puhuttu siitä sun kanssa? Oikeesti? Sehän tuntui olevan mun shokeraava asia viime keväänä kun N oli laittanut minulle viestiä ja kyseli että ollaankohan kenties sisaruksia. Voi kun sie kuulet tarinan loppuosankin kun kaikki ei ollut vielä tässä.

   Poista
  2. No et oo sanonut, muistasin kyllä. Pitänee istua kahvikupin ääreen porisemaan <3

   Poista
 21. Nanni, sinä olet niin rohkea ja vahva nainen. <3

  VastaaPoista
 22. Kiva postaus :) Oppi ns. tuntemaan sinut paremmin ja kerroit tosi aroistakin asioista. Kivaa sunnuntaita ja parempaa alkuviikkoa sinne!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivi. Mietinkin pitkään että kerronko ihan noin paljon itsestäni mutta nyt se on tehty <3
   Ihanaa sunnuntaita sinullekin.

   Poista
 23. Kiva avoin postaus. Joitain uusia juttuja tuli esille, vaikka olen seurannut blogiasi jo pitkään. Olet rohkea ja aito. Toivon sinulle kaikkea hyvää <3 Kauniit ja tyylikkäät asukuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä kerroin paljon asioita joiden kertomista olen pitkään pohtinut.

   Poista
 24. Aivan ihana postaus ja haaste <3 Ja niin upeita kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nadja. Tätä oli kiva toteuttaa.

   Poista
 25. Ihana lukea faktoja itsestäsi! Kirjoitat kyllä niin ihanan aidosta kaikesta elämääsi liittyvästä, että ihailen sitä suuresti! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kata Maria. Mietin että kerroinko jopa liian avoimesti mutta en omasta mielestäni, ne vain oli faktaa ja todellista minua <3

   Poista
 26. Ihanat "paljastukset", vaikka aika rankkojakin. Itse jäin miettimään omia mahdollisia random-faktoja, niin eipä tämän jälkeen tunnu itsellä olevan mitään kerrottavaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, höpön höpön Tuija. Itselläkin noi jutut tuli mieleen ihan tuosta vain.
   Varmasti jokaiselta löytyy jotain, itse vain paljastin aika paljonkin.

   Poista
 27. Ihana postaus. Sinusta huokuu rehellisyys, aitous ja lämpö. Olet upea!

  Laura

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura, tosi ihanasta sanottu <3
   Ihanaa pääsiäistä sinulle :)

   Poista
 28. Näitä on aina mukava lukea. Tuo alkoholin käyttämättömyys taitaa olla tosiaan enemmän ongelma muille ihmisille. Tuo on ihan älytöntä, että kuinka adoptointi on niin kallista, kun varmasti niillä lapsilla olisi paremmat oltavat täällä kuin nälkäisenä ilman vanhempia. Tietenkin jonkinverran sen täytyykin maksaa ettei tule väärinkäyttöjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miksiköhän se alkoholittomuus on tosiaan toisille suurempi ongelma kuin itselle? Vaivaakohan heitä sillä hetkellä oma juomisensa kun joku muu ei juokaan vai mikä siinä on?
   Ton adoption kalleuden periaatteessa ymmärrän juuri tuon väärinkäytösten vuoksi mutta voihan niitä hyväksikäyttäjiä löytyä myös varakkaista ihmisistä. Hmmm

   Poista
  2. Totta, eihän se raha ratkaise rehellisyyttä. Mun tytär on sanonut, että hän haluaa vain adoptoida lapsen ei omia lainkaan, katsotaan miten mieli muuttuu vuosien saatossa.

   Poista
 29. Piti kommentoida jo ajat sitten, että tämä on niin ihana postaus! Etenkin tuo, kun kirjoitit niin kauniisti lapsuudestasi, herkisti. <3 Kauniita kuvia myös!

  VastaaPoista

Ihanaa kun jaksat muistaa minua kommentilla, ne piristää päivääni.
Epäasialliset kommentit jätän julkaisematta.
-Nanni-

- THEME BY ECLAIR DESIGNS -