NETIN TREFFIVIIDAKKO - MITÄ SIELTÄ KUKANENKIN HAKEE?

tiistai 22. maaliskuuta 2016


Siitä kun olen viimeksi sokkotreffeillä käynyt, on jo niin pitkä aika, ettei siihen yhden käden sormet riitä. Kun tapasimme mieheni kanssa vuonna 2002 ei ollut juurikaan somea eikä moisia hienouksia, vaan me tapasimme ystäväporukan kautta. 
Sain tavallisen tekstiviestin "kiinnostaisko sua joskus lähteä kahville?". Kahvilla käytiin ja tässä sitä ollaan. Onnellisina.

Mistä nykyään löydät treffiseuraa? Onko se työpaikka, kuntosali, harrastus, ystävien kautta vai netin villi viidakko? 
Ehei, en ole eronnut enkä toivottavasti eroakaan. En myöskään etsi treffiseuraa eikä toivottavasti etsi puolisonikaan, huolimatta hieman vaikealuontoisesta vaimosta (en myönnä mitään). 

Ihana ystäväni erosi viime vuonna ja kovasti kaipaa elämänkumppania vierelleen. Monet kerrat olemme jutelleen, että mistä kummasta sitä nykyään treffiseuraa etsitään. Tiedän monen liittyneen netin treffipalstoille, tiedän jopa, että sieltä on puoliso löydettykin. Ihan oikeasti. Aivan mahtava juttu. 


Mutta mistä tiedät kuka etsii elämänkumppania tositarkoituksella ja kenellä on mielessä ööööö sanotaanko nyt aikuisten kesken suoraan, seksi? 

Erään tuttavani kanssa kävimme kerran tästä aiheesta keskustelua ja hän oli saanut netin treffipalstojen kautta jos ja minkämoisia ehdotuksia. Ehdotukset ovat röyhkeitä, suorasanaisia ja mielestäni jopa mauttomia. Yksi esimerkki oli kutakuinkin tällainen, joskin en sitä nyt sanatarkkaan muista: 

"Heippa kaunokainen. Olemme kaksi naimisissa olevaa kolmekymppistä miestä. Olisitko valmis kolmenkimppaan. Toteutamme kaikki toiveesi ja hemmottelemme sinua tavalla jollaista et ole koskaan kokenut. Tapaamisemme ei leviä ulkopuolisille vaan jää vain meidän kolmen muistoihin".

No millainen fiilis tulee viestin saajalle joka itse etsii kumppania tositarkoituksella. Ei kovin hyvä ainakaan. 


Mistä voit tietää, mitä toisella on mielessä? Haluaako hän todellakin treffeille, haluaako hän aidosti tutustua toiseen osapuoleen ja onko hän valmis käymään useammillakin treffeillä ilman sitä isoa S.ää?
Kuinka erottaa jyvät akanoista? 

Ystäväni on saanut monet treffiehdotukset joista osa on suoraa puhetta mutta osassa ollaan aidosti halukkaita tutustumaan ja lähtemään oikeille treffeille. Vai ollaanko, no siinäpä tosiaan kysymys ja kuka tuohon osaa vastata? Kaikkien pervojen joukosta pitäisi tosiaan löytää ne aidot helmet. 

Itse olen pohtinut tätä useastikin, sillä juttelemme ystäväni kanssa näistä treffiehdokkaista viikottain. En ole oikea ihminen jakamaan hänelle neuvoja, juuri siitä syystä ettei minulla ole nykypäivän käsitystä treffailusta. Haluaisin sanoa hänelle, että heitä ne nettitreffipalstat jo hiiteen ja etsi kumppania jostain muualta, mutta jos ne todellakin on nykypäivää niin mikäs minä olen moralisoimaan. 
Jos en todellakin tietäisi useampiakin ystäviä, jotka ovat löytäneet elämänkumppaninsa netin kautta, sanoisin että hölynpöly puuhaa. 


Ainoa neuvo, mitä ystävälleni sanoin hänen lähtiessä treffeille netistä löytämänsä miehen kanssa oli...
Eka treffeillä et päästä häntä kotiisi, etkä mene hänen kotiinsa, ettekä mene muutenkaan mihinkään missä ei ole muita ihmisiä. Menette kahvilaan tms paikkaan missä on paljon ihmisiä ympärillä. Jep jep olenkohan varustettu liiallisella mielikuvituksella vai kenties katsonut liikaa television "Poliisit kotihälytys"- sarjaa? No olenhan minä mutta voiko nykymaailmassa olla enää liian varovainen? Ei voi eikä pidäkään vähätellä varovaisuutta. Ai niin, nythän oli kyse treffeistä, ei terrori-iskusta. Pitäisiköhän lukea vähän vähemmän Ilta-Sanomia? 

Sain illalla viestin ystävältäni "no niin kahvilassa ollaan ja odotellaan". Lupasin pitää peukkuja ja halusin ehdottomasti tietää milloin treffit on ohi. Illemmalla sain puhelun ystävältäni. Luojalle kiitos, hän oli vielä hengissä. 

Olenko siis totaalinen ilonpilaaja, hysteerikko vai realistinen? 
Ystäväni on minulle erittäin tärkeä ja rakas ihminen. Haluan, että hän on onnellinen ja löytää rinnalleen ihanan ihmisen. Silti mielikuvitukseni laukkaa ja pelottelee ja varoittelee olemaan varovainen. Just joo, en katso enää ikinä telkkaria. 


Millaisia kokemuksia sinulla on kyseisestä aiheesta? 

33 kommenttia:

 1. Hyvä kirjoitus, moneen kohtaan pystyin samaistumaan. Itse en ole koskaan netistä seuraa hakenut. Ja, muutenkin treffailusta on jo aikaa 16 vuotta. Toivottavasti saan mieheni kanssa viettää "treffejä" jatkossakin. :)
  Mutta, siis kirjoitukseesi. Kuulostaa tutulta, toiset ovat netin kautta löytäneet elämänsä rakkauden ja toiset ovat joutuneet pettymään, kerta toisensa jälkeen.
  Ja, todellakin samaistun tuohon hysteerikko ryhmään. Ohjeistaisin ystävääni samanlaisesti kuin sinäkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haluan olla avoimin mielin mutta pelokas minä vain tahtoo nostaa päätään välillä. Sanna kommentoi tuossa alapuolella ihanasti ja antoi tosiaan itselle lisää ajattelemisen aihetta.

   Poista
 2. Tämä on nyt sellainen asia, josta itselläkin on kokemusta. Todella hyviä, hyviä ja einiin hyviä. Jälkimmäisiä onneksi selkeästiv vähiten. Ensinnäkin sanon ihan kokemuksesta ja ystävällisesti, että ei kannata tuomita tai suhtautua negatiivisesti ilman omaa kokemusta. Tähän olen törmännyt useasti ja en suinkaan tarkoita sinua Nanni. Varovainen ja järki päässä pitää tähän " leikkiin" mukaan lähteä, mutta myös avoimin mielin ja sydämin. Sillä, niin tosiaan, mistä niitä ehdokkaita löytyy, jos ei liiku paljon kodin ulkopuolella muuten kuin ne tavalliset mutkat. Työ, kauppa jne. Netti jää monelle ainoaksi vaihtoehdoksi.
  Minusta on jo korkea aika poistaa nettideittailun ympäriltä harhaluuloja ja varsinkin häpeää. Häpeää tunnustaa, että seuraa hakee netin kautta. Se on tätä päivää ja tätä aikaa. Ihan tavallisia ihmisiä, tavallisine tarinoineen siellä pääsääntöisesti on. Tämä on ainakin oma kokemukseni.
  Itse olen niitä onnellisia, jotka ovat löytäneet sen onnen ja itselleen sopivan ihmisen netin kautta. Voin kertoa sen ihan avoimesti ja en näe mitään syytä asiaa salailla. Enemmän minua nolottaisi sanoa löytäneeni elämäni tärkeimmän ihmisen jonkun skumppahuuruisen baari-illan jäjiltä :) Vaikka ei millään tavoin tuomittavaa sekään, jos lopputulema on onnellinen.
  Toivon sydämestäni ystävällesi kaikkea hyvää ja onnea elämään. Eron kokeneena voin niin samaistua hänen ajatuksiinsa. Onni hänelle, että on ystävä joka huolehtii ja pitää jalat maassa ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna kommentistasi. Itsekin olen saanut todistaa muutaman ystäväni kautta että kyllä sieltä netistä löytyy niitä tosi rakkauksiakin ja se jos mikä on tosi ihanaa.
   Ystäväni on vain saanut niin paljon törkyehdotuksia että ihan puistattaa mutta ei silti pidä tuomita kaikkia, siinä olet kyllä aivan oikessa.
   Kommenttisi on todella tärkeä juuri sellaiselle joka miettii että voiko sieltä netistä aitoa seuraa löytää.
   Olet Ihana <3

   Poista
  2. Kyllä niitä hutilyöntejä ja täyskymppejä voi tulla elämässä eteen niin monella tavalla. Netti on vain yksi niistä. Koskaan ei voi oikeasti tietää, kuka on hyvä tyyppi ja kenen kanssa onnistuu. Mutta jos ei joskus uskalla ottaa riskiä ja laittaa itsensä likoon, niin ei voi odottaa löytävänsä mitään.
   Törkyehdotukset on ikäviä, mutta niihin ei kannata jäädä sillä tavalla kiinni ettei uskalla antaa kellekään mahdollisuutta. Törkyehdotuksen takana ei varmasti ikinä ole hyvää tyyppiä, mutta sen lyhyen "mitä sinulle kuuluu?" viestin takana voi olla se helmi. Kun vaan malttaa katsoa ihmistä sanojen takana :)
   En minäkään tässä asiassa mikään asiantuntija ole ja kokemuksia on yhtä paljon erilaisia kuin on netin käyttäjiäkin, mutta ihan hyvä vaihtoehto se nettideittailukin on.

   Poista
 3. Niin. Mistä niitä löytää?? Hyvä kysymys :/

  VastaaPoista
 4. Toivottavasti kaverisi löytää kumppanin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä herttainen ja kaunis nainen aina kumppani löytää. Saisi vain nyt itseluottamuksen takaisin <3

   Poista
 5. Olen vuosia sitten kirjoitellut juurikin noilla treffit sivuilla.. :) Yhdellekään treffeille en päässyt ja yksille olin päästä, mutta toinen perui.. Törkyehdotuksia ei tullut mutta minun epäilevä ihminen alkoi jo epäillä jokaista kirjoitusta..Seuraa en siis sitä kautta löytänyt.. Kumppanin minusta voi löytää mistä vain :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä uskon että kumppanin löytyminen on kohtalon johdatusta, oli se sitten netti tai vaikka kuntosali tms... eiks vaan?

   Poista
  2. Juurikin näin :) Nämä kohtaamiset on päätetty.. Kuten kaikki ihmissuhteet elämässä :) <3

   Poista
 6. No niitä treffipalstojahan riittää : D Toiset menee vitsinä niille ja toiset tositarkoituksella. Tarkoitus voi tosiaan olla hyvinkin eri. Jotenkin olen ajatellut, että kohtalo meitä johdattaa ja parittomat löytävät usein vierelleen kulkijan mitä kummallisemmista paikoista. Tsemppiä ystävällesi! ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse olen samaa mieltä että se on täysin kohtalon johdattelua.

   Poista
 7. Minulla on teini-ikäinen poika ja olen ihmetellyt että mistä hän on löytänyt tyttö-ystävän...no netistä tietty..ainakin nuoriso löytää sitä kautta mutta ilmeisesti facebook, insta yms.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa kun nuoretkin löytävät sieltä itselleen kivan tyttö- poikakaverin. Nuorilla se saattaa jopa olla helpompaa. Mene ja tiedä.

   Poista
 8. Meitä on kolmen naisen 'ydinporukka' joista yksi eronnut ja etsinyt seuraa jo vuosia. Me kaksi sitten seurataan sivusta ja ihmetellään maailman menoa....
  Just esitteli meille Tinderiä, kun oli sinne liittynyt....Hän on kokeillut varmaan kaikki sivustot, mutta eipä ole napannut. Jotain yrityksiä on ollut, mutta kaatunut varmaan liialliseen yrittämiseen ja täydellisyyden hakuisuuteen? ( hän tietää mielipiteeni, on tästä miljoonat kerrat keskusteltu)
  Tarjontaa näyttää olevan laidasta laitaan ja on kuin neulaa heinäsuovasta etsisi...ei käy häntä kateeksi. Tiedän muutaman, jotka ovat löytäneet kumppaninsa netin kautta ja minusta se on nykyaikana ihan normaalia.
  Omani mussukan löysin kuntosalilta...kun katseemme kohtasi, niin tiesin että tuossa se on....<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuopa se juurikin on että joku etsii kumppania tositarkoituksella ja joku etsii jotain ihan muuta.
   Eräs tuttuni löysi treffiseuraa muistaakseni juuri tuolta Tinderistä ja nyt heillä on vauva ja yhteinen koti <3
   Onneksi noita onnellisiakin loppuja on.

   Poista
 9. Ei niin minkäänlaista kokemusta nettitreffeistä. Oman ukkelin syliin kaaduin ravintola Kallen portailla ja se oli siinä. Helppoa kuin nakki, kyllä juu alkutaipale ainakin. ;) Jos nyt tarvitsisi lähteä treffailemaan, niin olisin pulassa. Toivottavasti ystäväsi löytää sen oikean. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helppo kuin nakki :D
   Ei taida kaikille käydä noin helpolla. Ihana miten olet kultasi löytänyt.
   Minä olin oman siippani kohdalla alkuun "ei kiitos" meiningillä mutta sit alkoin katselemaan häntä ihan uusin silmin ja tässä sitä ollaan oltu hurjat 14vuotta.

   Poista
 10. Nettitreffejä on tullut kokeiltua, samoin Tinderiä, ja ihan suht koht normaaleja tyyppejä niiden kautta tapasin. Toki olin myös kranttu sen suhteen, kenen kanssa edes viitsin lähteä treffeille. Treffit toki aina julkisilla paikoilla. Mutta ei kolahtanut kukaan ja lopulta luovutin näiden suhteen, kun se oli niin vaivalloista. Ensin pitää seuloa sieltä joukosta ne täyspäiset, joiden kanssa kannattaa kirjoitella, ja sitten niistä ne, joiden kanssa synkkaa edes sen verran, että viitsisi tutustua. Mutta omaa tilannettani kun mietin, niin kyllä tuo netti on melkeinpä ainoa varteenotettava tapa tutustua miehiin, kun töissä ei juuri uusia ihmisiä tapaa ja kuntosalikin, jossa käyn, on vain naisten sali :) Eli ehkä vielä joskus on ruvettava tuohon nettihommaan uudestaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuopa se juuri onkin, että mistä sen rakkauden löytää. Mutta onnea on, että se voi löytyä ihan mistä vain ja silloin kun sitä vähiten odottaa.

   Poista
 11. Minä löysin elämäni miehen netistä jo vuonna -98. Siitä astihan täsä ollaan yhesä oltu ja kaksi yhteistä lastakin on tullut minun kahden entisen lisäksi. Aluksi menin (sinkut.net) sivuille ystävän kehotuksesta hakea vain kahvitteluseuraa ja ystäviä. Kolme miestä tapasin ja tämä neljäs napsahti heti. Siskonikin on löytänyt miehensä netistä n. 15 v. sitten ja vieläkin ovat yhdessä. Minun kantani oli jo silloin, että heti treffeille niin näkee passaako kemiat yhteen. Kirjoittaessa voi saada ihan väärän omia mielikuvia vastaavan epähenkilön..
  t:Sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna kun jaoit oman kokemuksesi asiasta.
   Tuo on kyllä totta että kirjoittamalla ei saa oikeaa kuvaa. Pelkkä tekstarin lähettämisestäkin voi tulkita toisen viestin ihan päinvastoin kuin mitä lähettäjä on sen tarkoittanut.
   Ihanaa pääsiäistä ♡

   Poista
  2. Hyvää kevättä sinullekin!
   t:Sanna

   Poista
 12. No ei kyllä ihan hirveästi ole kokemusta täälläkään, mutta kyllähän siellä varmaan kaikenlaista etsijää pörrää. Mun vähäiset kokemukset ovat lähinnä negatiivisia. Itse olen sen verran realisti (tai jotain muuta, en tiedä mitä:), että mun mielestä tuo sinun kuvaama "seuranhakuesimerkki" ei ollut mitenkään pervoa. Suoraan sanotaan mitä haetaan on parempi kuin se, että annetaan ymmärtää että haetaan vakavaa, mutta ollaankin vain seksin perässä. Ottaa siitä sitten onkeensa ken haluaa, tuostahan saattaa joku nainen tulla hyvinkin onnelliseksi:) Mutta on siellä varmasti joukossa myös niitä, jotka on sen tosi rakkauden etsinnässä ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse olen edelleen sitä mieltä että aika pervoa se oli sillä ystäväni kuvailu omasta seuranhakemisesta on elämänkumppanin löytyminen. Tällöin seksin hakijat tietävät ettei tämä henkilö hae vain yhden illan juttua. Puolin ja toisin tuollakin kuuluu arvostaa toisen tarpeita.

   Poista
  2. Siis oliko tämä viesti lähetetty ystävällesi? Enpä ymmärtänytkään. No siinä tapauksessa asiaton joo, luulin että se oli oma ilmoituksensa, johon voi siis vastata ken haluaa...

   Poista
  3. Juu hänelle ihan suora ehdotus näiltä kahdelta naimisissa olevalta "herrasmieheltä".
   Ja tämä on vain yksi esimerkki. Harmi vain kun tuollaiset moukat saa sit epäilemään kaikkia treffien ehdottajia samanlaisiksi seksin perään vonkujiksi.

   Poista
 13. Kyllä näillä kilometreillä jos sinkuksi joutuisi ei kovin äkkiä seuraa löytyisi, tai ehken osaisi edes etsiä. Ollaan mieheni kanssa työpaikkaromanssin kokeneita, eikä muutenkaan ole juurikaan treffailusta kokemusta vuosikausiin. Sokkotreffeillä en ole koskaan ollut. Todennäköisesti vanhanpiian päivät olisi enemmin edessä kuin uusi parisuhde. Mutta toivotaan, että tämä meidän liitto ei tästä kariudu, vaikka vaikeahkoja henkilöitä meilläkin on tässä osallisena :D

  Pari ystävääni pyörivät tuolla Tinderissä ja toinen myös Happy Pancakessa. Varteenotettavia kumppaniehdokkaita kumpikaan ei ole kohdannut, mutta kuulemma paljon naimisissa olevia miehiä on tarjolla (?). Yhden nuorehkon naisihmisen tiedän vieraalla paikkakunnalla löytäneen ihanan poikaystävän Tinderin kautta, taisi jopa olla ensimmäinen jonka tapasi livenä.

  Tänä päivänä niin moni muukin asia on muuttunut meidän nuoruuden päivistä, että ihan hirvittää. Onneksi vielä saamme nauttia onnellisesti rouvashenkilön statuksesta ;D

  Ihanaa pääsiäistä Nanni <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanopa muuta, kyllä sitä aika orpona saisi yksin pyöriä.
   Olen huomannut, että tuolla meidän salilla noita romansseja on näyttänyt syttyvän useammalla jos toisellakin. Onks entisajan bilebaari nykyään kuntosali, että sieltä niitä elämänkumppaneita löytyy.
   Mie olen kerran nuoruudessani käynyt sokkotreffeillä ja tuloksena tuli pitkän ajan ystävyys :)

   Siis mitä ne naimisissa olevat tekevät moisessa paikassa, en ymmärrä. Miksi mennä naimisiin jos ei pysty sitoutumaan. Inhottavaa.

   Olen kyllä samaa mieltä, että onnea on oma puoliso <3

   Ihanaa pääsiäistä ihana Tuija <3

   Poista
 14. Ystäväni on etsinyt jo vuosia seuraa erilaisista paikoista, yrityksen puutteesta ei voi ainakaan moittia. Järkevintä porukkaa on kuulemma maksullisilla sivuilla, kuten Eliittikumppanit. Suomi24 kaltaisissa paikoissa kuka tahansa voi kirjoitella mitä sattuu.
  Kyseinen ystävä jatkaa edelleen etsintää, mutta tunnen monia netin kautta tavanneita, onnellisesti naimisissa olevia. Jos olisin sinkku, niin mieluummin menisin nettiin kuin baariin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ystäväni taisi löytää kumppaninsa tuolta Eliittikumppaneista (muistaakseni).
   No olen kyllä samaa mieltä, että varmaan itsekin mielummin etsisin tarvittaessa kumppania jostain muualta kuin baarista, se tuntuu yhtä epätoivoiselta paikalta.
   Ihanaa pääsiäistä sinulle :)

   Poista

Ihanaa kun jaksat muistaa minua kommentilla, ne piristää päivääni.
Epäasialliset kommentit jätän julkaisematta.
-Nanni-

- THEME BY ECLAIR DESIGNS -