KEVÄÄN VIHATUIN HOMMA

perjantai 1. huhtikuuta 2016

Se ei mielestäni ole ikkunanpesu, se ei ole pihan siivous eikä nurmikon haravavointi. Pihan haravointia itse asiassa odotan suurella innolla. Olen pessyt jo autonkin innolla talven loskasta ja suolasta, eli se ei ole sekään. 
Vaan mikä on homma jota vihaan ihan sata/nolla ja näen siitä punaista, puhkun ja puhisen ja saan muunkin perheen vihat niskoilleni kiukuttelustani?


Siinä vaiheessa kun lämpömittarissa alkaa olemaan reippaasti plussa-asteita ja tajuan, että toppavaatteet, talvikengät, luistimet ja paksut pipot on ihan turhaa kaapissa saan jonkin asteisen romahduksen. 
Vihaan talvitamineiden urakointia. Pese, kuivaa, säilö. Puhdista, suojaa, pakkaa. Osa takeista tuuletetaan, osa pitää pestä. Paksuja takkeja ei mahdu koneeseen kovin montaa. Kuivata niitä siellä, täällä, tuolla.
Kengät on taas oma lukunsa. Haluan putsata kengistä hiekat ja pölyt pois, suihkuttaa ne, täyttää ne sanomalehdellä ja laittaa laatikkoihin odottamaan tulevia talvia. 

Minä joka tykkään kotitöistä. Tykkään puuhata, siivota ja järjestellä. Suursiivouksen jälkeenkin olo on ihan mahtava kun näkee kättensä jäljen. Mutta tämä kaappien kevätsiivous ei ole lainkaan minun juttuni. 
Mikä kumma tässä tökkii? Veikkaan, ettei niiden siivouksessa ja pesemisessä sinäänsä ole mitään ongelmaa mutta puhtaiden säilöminen taitaa olla se suurin kompastuskivi. Olen hankkinut kannellisia varastointilaatikoita juuri näitä talvitamineita varten mutta nekin alkavat ratkeamaan liitoksistaan nimittäin neljällä ihmisellä tuota vaatetusta piisaa. Varaston oven aukaistessa saa aina lähes pelätä, että mitä sieltä seuraavaksi niiskaansa saa. 
Kunhan saamme siipan kanssa seuraavan yhteisen vapaan niin käymme tuon räjähdysalttiin varaston kimppuun. Eli puuhaa tälle keväälle piisaa kun vain saisi aikaiseksi. 

Mikä on sinun kevään inhokki puuhasi vai oletko niin sissi, että kaikki menee kuin leikiten?
-Nanni-

27 kommenttia:

 1. Mun ei pitäisi tehdä tuota samaa kuin omille tavaroille ja se on ylitse pääsemättömän vaikeaa ;) Otan siis osaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ärsyttävää hommaahan se on minkäs sille teet.

   Poista
 2. Jaa-a mikähän se ois.. Ei nyt ihan yhtä tuu mieleen.. Ehkä semmoinen kun koko päivä menee siivoamiseen.. Tykkään siivota silleen että tulee puhdasta, mutta päivään jää muutakin.. :) Varaston siivous jos tavaraa on liikaa eikä taho saada järkevää järjestystä teki mitä.. Tämä varmasti ärsyttää monia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä varasto on ihan kamalassa kunnossa. Sinne vaan nakataan kaikki ja äkkiä ovi kiinni.
   Saisinpa aikaiseksi varattua kirppispöydän kun tuota myytävää ois vaikka kuukaudeksikin saakka.

   Poista
  2. Voi, mun kans pitäisi varata kirppis pöytä. Neiti on kasvanut ja sitä sun tätä on saanut ostaa.. Vielä ois kesäkenkien osto edessä, mutta onneksi sen voi jättää toukokuun hommaksi..
   Meillä kans varasto täys tavaraa..

   Poista
 3. Täällä on toinen, jolle tuo kaappien kevätsiivo ei sovi. Ja, viime vuonna kun kävi niin että jouduin jo osan pois varastoiduista hakemaan takaisin, kylmä kun palasi. Joten, tsemppiä urakkaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. NO sepä siinä just onkin kun kaikkea ei voi kerralla kerätä pois kun aina se takatalvikin yllättää.
   Tsempit sinnekin.

   Poista
 4. Ei ole kyllä pihaa eikä pienessä kämpässä yksin asuessa muutenkaan älyttömiä keväthommia mutta noin yleisesti valitsisin tollaisen pesu + järjestely + säilöntä -kombon milloin vaan pihahommien sijaan. Musta on suorastaan terapeuttista laittaa kaappeja uuteen kuntoon ja viedä turhaa tavaraa kierrätykseen! Loppukeväästä pitää toki taas laittaa asunto kesäkuntoon ja tehdä suursiivous ennen kun lähden kesäloman viettoon kotipaikkakunnalle. Siihen tuntuu kyllä vielä olevan ikuisuus, joten kallistun siihen että se kevään inhokkipuuha on viimeisten tenttikirjojen kahlaaminen läpi ennen lomaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mieki tykkään siivoilla kaappeja ja järjestelenkin niitä aina silloin tällöin ja kuskaan kampetta kirpparille mutta noita talvikamppeita kun ei voi kirpparilla myydä kun niitä taas syksyllä tarvitaan. Aina pitää ne saada jonnekin mahtumaan.
   Oi, tenttikirjat, ymmärrän. En jaksaisi enää keväällä itsekään niihin keskittyä. Tsemppiä niihin, onneksi se kesä pian tulee.

   Poista
 5. Hhhah! No en ole sissi ;)! Mä inhoat ikkunoiden pesua enkä viime vuonna pessyt! Tänä vuonna se taitaa kuitenkin olla edessä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikkunat nyt menee joten kuten mutta ei se tosiaan sekään mitään ihan huippulempparia ole.

   Poista
 6. Voi sinua onnekasta, kun tykkäät puuhastella kotihommien parissa. Tuo vaatteiden talvivarastoon laittaminen on kieltämättä aika rasittavaa hommaa. Meillä ei ole kunnollisia säilytystilojakaan, johtuen tästä vanhasta talosta.

  Kivaa viikonloppua Nanni! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toki jos saa valita sohvan tai siivouksen niin ainahan sitä mielellään sohvalla nautiskentelisi mutta jos on reilusti aikaa niin sit kotihommia on leppoisa tehdä.
   Ihanaa viikonloppua Johanna.

   Poista
 7. Mäkin inhoan laitella talvivaatteita pois, pestä niitä paksuja toppatakkeja jne. Ikkunanpesu sujuu nykyään mukavammin, kun ostettiin ikkunapesuri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi tuo pesuri ois kyllä aika ihana omistaa.

   Poista
 8. Sama homma! Kun neljän lapsen talvikamppeet kerää ja pesee pois, on ihan voittajaolo! Mä niin kans inhoan tuota hommaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on niin vastenmielistä hommaa ettei mitään tolkkua.

   Poista
 9. Kyllä tuo talvivaatteiden pesu ja varastointi on aikaa vievää hommaa.
  Meilläkin viisi henkinen perhe. Kenkiä ja takkeja on jokaisella "muutamat"
  Pitäiskin alkaa kohta kevätvaatteita hakemaan esille.
  Mukavaa lauantai päivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaatteita ja kenkiä piisaa.
   Meillä soviteltiin tänään kevättakkeja ja housuja ja voihan kökkö, pieneki oli neidillä jäänyt lempparitakki. HArmistus on valtava.
   Ihanaa viikonloppua sinullekin :)

   Poista
 10. Kuulepas Nanni :) Nyt tehdään niin, että me tullaan ja tehdään teille se kierrätyskaappi, niin tuu sä haravoimaan meidän mökin piha, jookos? Mä en vaan tykkää haravoinnista. Kyllä mä sen teen, mutta en ihan hirveästi nauti siitä. Tuo kausivaatteiden pesurumbakaan ei oo yhtään mitään verrattuna haravointiin. Tuliko diili?

  Aurinkoista viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. TULI. Kiitos :)
   Vaikka olenkin allerginen joka pahenee keväällä ja haravoiminen on yksi pahin sen pahentaja mutta aah ku niin tykkään ku on hyötypuuhaa pihalla.
   Viime keväänä tarjouduin naapurin pihaakin rapsuttelemaan kun hän kaatui liukkaalla ja ranne paketissa joutui kevään olemaan. No sinnillä hän kuiten raaputteli oman pihansa.

   Poista
 11. Kyseinen homma tehty ja taputeltu. Oikeesti tykkään kun san tilaa kaappeihin ja kevyet vaatteet esiin! :)
  Mietin mitä inhoan....no MUIDEN jälkien siivoamista. Tavarat saadaan esiin, mutta ei enään takas ja sitä rataa...
  Haravointikauden olenkin jo aloittanut <3
  Anna Nanni itsellesi hali ja taputus hienosti suoritetusta työstä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. NO se on totta että ihanaa saada tilaa kaappeihin mutta koitapa siinä varastoida sitä kamaa jonnekin kun tilaa on niin rajallisesti ja romua ihan mahdottomasti. Kukahan se meille osteleekin nurkat täyteen rojua :D

   Poista
 12. Ei kyllä kuulu lempihommiini tuo talvikamppeitten peseminen ja pois laittaminen. Kahdenkin henkilön huushollissa niitä riittää, niin mitäpä se on sitten neljän taloudessa. Ymmärrän sinua täysin;)

  VastaaPoista
 13. Meillä ikävin homma on ikkunoiden pesu. Pestävää pinta-alaa riittää tässä huushollissa.

  VastaaPoista
 14. Minä taas tykkään tuosta talvivaatteiden säilömisestä mutta inhoan ikkunan pesua. Se homma ei ole koskaan tuntunut kivalta. Nyt isäntä kyllä vihjaisi että vois hommata viimeinkin sen ikkunapesurin. Ehkä siitäkin tulee sen myötä kivaa hommaa :)

  VastaaPoista

Ihanaa kun jaksat muistaa minua kommentilla, ne piristää päivääni.
Epäasialliset kommentit jätän julkaisematta.
-Nanni-

- THEME BY ECLAIR DESIGNS -