SYDÄRIN PARTAALLAKO

keskiviikko 20. huhtikuuta 2016


Huh mikä olo. Välillä tuntuu kuin sisuksissani joku heittelisi kärrynpyörää oikein antaumuksella, välillä tuntuu taas, että hyppääkö mulla sydän rinnasta ulos. Siis minkäs ikäinen minä nyt taas olinkaan? Ajattelin aina, että ihminen alkaa sairastamaan vasta tosissaankin iäkkäänä. 
En tosissaan usko, että tässä oikeasti mitään sydäriä on tuloillaan mutta aikamoiset rytmihäiriöt on häirinneet viimeiset pari vuorokautta elämääni. 
Toki minulla on moisia tuntemuksia ollut aikaisemminkin mutta tuolloin ne ovat olleet yksittäisiä muljahduksia ja menneet sillä ohi.  

Käsittääkseni rytmihäiriöt ovat täysin vaarattomia ja voi tulla kenelle tahansa mutta aika inhottavalta se vain tuntuu. Auttaisikohan kunnon sykkeen kohotus tässä asiassa? Se nähdään pian kun käyn salilla tekemässä hiit-treenin. 

Jos tähän on antaa jotain vinkkiä niin otan kaikki oikeasti hyvät neuvot kiitollisena vastaan.40 kommenttia:

 1. Eipä ole kokemuksia asiasta, joten ei valitettavasti vinkkejäkään..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi tänään oli jo helpompi päivä. Eilen oli aika hirveitä fiiliksiä.

   Poista
 2. Ai hurja, mistähän johtuu, muistathan mennä tutkimuksiin. En osaa sanoa onko ikinä ollut, ei kait, kun en tiedä. Zemppiä Nanni! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jututin tänään meidän sydänlääkäriä ja hän sanoi että ne lisälyönnit ovat ihan harmittomia. Hyvä tietää niin ei turhia pohdi.
   Kiitos ihana <3

   Poista
 3. Mullakin oli joskus enemmän ja pitkään. Nykyään vaan yksittäisiä. Ehkä se oli stressiä jälkeenpäin ajateltuna. Vaarattomaksi todettiin. Ei kivaa, ja kannattaa kuitenkin tutkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Väsymystä ja stressiä itselläkin on eli voisi melkein ajatella että sieltä se syyllinen löytyy. Kiitos vinkistä Kaisa.

   Poista
 4. Kerran olen tuntenut aika järkyttävätkin rytmihäiriöt, muuten en osaa niistä sen kummemmin mitään sanoa.

  Itselläni on korkea verenpaine ja tässä syksyllä se nousikin lääkekuurin takia pilviin, ja tietenkin yöaikaan. Olin suurinpiirtein tekemässä kuolemaa :D. Onneksi ukkokulta oli kotona, ja hän netistä lukikin lääkkeiden yhteisvaikutuksesta. Eipä siinä mitään muuta hätää, mutta olimme lähdössä parin päivän päästä Espanjaan ja tuleva lento vähän pelotti. Kaikesta kuitenkin selvittiin, mutta kivaa se ei ollut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi korkea verenpaine on varmasti aivan kauheaa. Ainakin pari työkaveria kärsii siitä ja sanovat että on aika kamala fiilis jos paineet on taivaissa. Mulla RR on taas tosi matala ja se taas aiheuttaa huimausta.

   Poista
 5. Tsemppiä tosi paljon! Itse olen 17-vuotiaasta saakka kärsinyt samasta ja minulla sen aiheuttaa stressi. Toki jos vaivat jatkuvat pitkään on hyvä käydä näyttäytymässä lekurille. Mielenrauhaa ja voimia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Stressiä ja väsymystä mulla selvästi on. Onneksi tänään oli jo parempi kuin eilen.

   Poista
 6. Mulla joskus sydän tekee kärrynpyörää ja tulee inhottava olo.. Mennee ohi.. En, en osaa antaa neuvoja. Voi käy tohtoria, jos paljon tulee..<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie jututinkin tänään meidän kardiologia ja hänen mukaansa jään kuulemma henkiin :) että semmoista.

   Poista
 7. Joskus on ollut yksittäisiä, mutta nyt ei pitkään aikaan.
  Eikun kipin kapin lääkäriin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jututinkin tänään meidän kardiologilla ja kuulemma jään henkiin :D

   Poista
 8. Hui, ei ole vielä tuollaista vaivaa ollut, mutta toivotaan että menee sinulla pian ohi. Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään oli jo eilistä huomattavasti parempi päivä. Jospa tämä olisi ohimenevä säikähdys.

   Poista
 9. Mulla on ollut kun nukkunut tosi huonosti tai sitten on kauhea stressi päällä...bornout :(.
  Tsemppiä sinne! Kannattaa tutkiuttaa jos kovin pitkään jatkuu.

  Muuttuvakotini.blogpot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Stressiä ja väsymystä tosiaan on ollut eli veikkaan sen olevan syypää.

   Poista
 10. Rytmihäiriöt on todella inhottavia. Eikä aina lohduta se kun sanotaan niiden olevan vaarattomia. Ikäviä on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi tänään on ollut jo huomattavasti parempi päivä.

   Poista
 11. Hyi, ne on inhottavia muljahduksia. Joskus kärsin niistä myös, jos on ollut stressiä.
  Huomaan muljahdukset vasta sitten, kun menen nukkumaan. Tsemppiä ♥︎

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kati. Stressiä ja väsymystä on selvästi ilmassa.

   Poista
 12. Tsemppiä ja toivottavasti menevät pian ohi tuollaiset tykyttelyt! Tulin myös kertomaan, että sinun innoittamanasi ostin äsken itselleni Bikini Hiit -treenin. Tavoitteena on voida paremmin ja näyttää paremmalta bikineissä, kun heinäkuun alussa lähdetään reissuun. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan mahtava kuulla, hienon valinnan teit. Itse olen kyllä tykännyt ohjelmasta ja sainkin jatko"kurssin" eli extreme hiit ohjelman. Se kestää 4viikkoa ja siinä lisänä on puntit/painot.
   Haluan kyllä kuulla mitä tykkäsit ohjelmasta.

   Poista
 13. Muistathan syödä monipuolisesti, koska ravitsemuksen koostumuskin voi vaikuttaa, jos ei saa tarpeeksi ravintoaineita mm. Kivennäisaineita ym. Mullakin on joskus ollut, kun on ollut,stressi päällä. Ihanaa loppuviikkoa,<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielestäni ainakin syön monipuolisesti eikä mulla juuri koskaan ehdi edes tulla nälkä :)
   Stressiä ja väsymystä mulla ainakin on ollut että veikkaan sen olevan syypää.
   IHanaa viikonloppua sinullekin muru <3

   Poista
 14. Yhteen aikaan mullaki tykytteli sydän, sekä muljahtelikin aina maatessa esim. töiden jälkeen päikkäreitä ottaessa ja illalla nukkumaan mennessä. Oli pakko käyä lääkärillä ja ekg.ssä, joka oli ok. Lääkäri meinasi, että astmaan käyttämäni Seretide niminen lääke tekee tykytyksiä ja vaihtoi lääkkeen Flixotideen, se auttoi jonkin aikaa, kunnes vaivat palasivat. Sitten marssinkin yksityilääkärille, joka määräsi beetasalpaajaa ja siihen loppuivat vaivat:)

  Käy vain Nanni sieki lekurilla, niin saat avun, mulla alko jo nukkumaan menoki silloin pelottaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jututin meidän kardiologia tänään ja hän sanoi että kaikki on hyvin. Johtuisikohan tämä ihan vain väsymyksestä sekä stressistä?

   Poista
 15. Mullakin on ollut rytmihäiriöitä nuoruudesta lähtien, ekg:ta otettu. Myöhemmin vuorotyö aiheutti lisäksi verenpaineen nousua, työterveyslääkäri aloitti pitkän seurannan jälkeen beetasalpaajan pienellä annoksella, ollut mun pelastus. Edelleen voi tulla rytmihäiriöitä tai verenpaineen nousua jos stressiä/huonosti nukuttuja öitä. Kehottaisin lääkärin pakeille jos sullakin rytmihäiriöt jatkuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla taas verenpaine on tosi matala ja se sitten aiheuttaa huimaamista.
   Nyt olen kyllä ollut tosi väsynyt ja stressiähän tuota tuntuu olevan aina.
   Jututin tänään "meidän" kardiologia töissä ja hän vain totesi huumorimiehenä että et kuole ihan vielä. Heh no hyvä tietää.

   Poista
 16. Inhottava vaiva. Ja pelottavakin. Minulla on ollut vastaavaa kerran tai kaksi. Ja ne kerrat ovat selvästi liittyneet huonoon syömiseen ja väsymykseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin pelottava fiilis. Väsynyt olen kyllä ollut että siinä on varmasti yksi iso syypää.

   Poista
 17. Ei sitten yhtään kivoja nuo muljahtelut :(
  Mulla tulee usein hirveitä tykytyksiä ja nyt muutamia kertoja noita muljahteluja. Olen huomannut että liittyvät väsymykseen ja stressiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Väsymystä ja stressiä mulla on kyllä nyt ollutkin. Johtuisikohan siis siitä, varmaan.

   Poista
 18. Oh my! Kuulostaa hurjalta! Mulla on välillä kai tulllu noita, mut ei kuitenkaan usein!! Toivottavasti selviää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä aika karsea tunne mutta onneksi tänään oli jo paljon parempi päivä.

   Poista
 19. Hui, inhottavaa! Kuuluupa moista nyt monelta suunnalta, eräs ystäväni oli juuri yön sairaalassa, koska samanlaisia oireita. Mitään ei kuitenkaan löytynyt, onneksi!
  Rentoa viikonloppua Sinulle! :)

  VastaaPoista
 20. Noi on inhottavia! Ja mullakin on joskus löytynyt tuo lisälyönti ku on sydänkäyrillä ollut.
  Stressi ainakin mulla tekee sen että tulee noita!
  Rentoisaa viikonloppua! <3

  VastaaPoista
 21. On se hyvä, että sä pidät blogia niin mun ei tarvitse, nimittäin aiheesi on kuin suoraan mun elämästä! :D just viime viikolla minultakin kysyttiin, että olenko raskaana (viitaten edelliseen postaukseesi) ja mikä erikoisinta kysyjissä!!! (kyllä, useampi ihminen asiaa kysyi..) oli se, että olin työporukan kanssa illanvietossa pohjoisessa ja asiaa kysyttäessä nautiskelin hyvällä omatunnolla kuohuviiniä!! Itse törmään näihin uteluihin niin usein etten ole paljon uskaltanut muilta kysellä vaikka olisivat selvästi raskaana.

  Noita mainitsemiasi muljahduksia/rytmihäiriöitä minullakin on ollut viime aikoina ja ovat todella inhottavia ja kun tulevat erityisesti makuulla ollessa niin minulla on alkanut nukahtaminenkin mennä vaikeaksi. Monenlaista muutakin "vaivaa" tämä kevät on tuonut tullessaan ja tunnistan itsessäni taas muuttuvan ajan herkistävän kehon äärimmilleen ennen kuin taas totun valon määrään. Erityisherkkänä ihmisenä tuntuu vuosi vuodelta, että mitä pienimmätkin muutokset ympäristössä saavat aikaan kehollisia reaktioita ja mieli myllertää etsien tasapainoa. Omalla kohdallani sykkeen nostaminen vain pahentaa oloa ja siksi olenkin hakenut mm. näihin rytmihäiriöihin apua tekemällä TRE-harjoitusta (tension release exercise) ja meditaatiota.

  Merja

  VastaaPoista
 22. Ihana Merja. Saathan sinäkin blogia pitää, voidaan sit kilpaa vertailla vaivojamme ♡
  Mua niin nolotti kun menin ystävältäni raskaus asioita utelemaan ja viime viikolla kun törmäsimme kaupassa niin pyytelin vielä anteeksi. Hän oli nähnyt postaukseni ja nauroi ettei tosiaan haittaa. Itseä silti nolottaa.
  Minusta tuntuu että kun ikää tulee niin jatkuvasti on jotain kränkkää kehossa. Jos ei sydän tykytä niin muuten vaan on mieli matalalla. Välillä joutuu ihan miettimään että olenkohan tulossa hulluksi.
  Kiitos ihanasta kommemtistasi Merja ja hurjasti haleja sinulle ♡
  Vedetään me "vaivaiset" yhtä köyttä ♡

  VastaaPoista

Ihanaa kun jaksat muistaa minua kommentilla, ne piristää päivääni.
Epäasialliset kommentit jätän julkaisematta.
-Nanni-

- THEME BY ECLAIR DESIGNS -