YÖKYLÄSSÄ

torstai 7. huhtikuuta 2016


"Äiti, saako Tiina tulla meille yöksi tai minä mennä Tiinalle?"
Tämä lause oli minun lapsuudessani tuttu lause äidin korville. Sain mennä Tiinalle ja Tiina sai tulla meille lähes tulkoon milloin vain. Yökyläily oli lapsuuden parhaita hetkiä, sai valvoa ja supatella sängyssä myöhään. 
Meillä ei tosiaan juuri koskaan kielletty yökyläilyä, en itseasiassa muista kertaakaan saaneeni kieltävää vastausta. Tiinan koti oli kuin toinen koti minulle ja meidän koti Tiinalle. 


Oma yökyläilyvimma on periytynyt molemmille lapsillemme, tuon tuostakin saan kuulla kysymyksen, että joku olisi tulossa meille tai lapset menossa kaverille. Koska oma lapsuuden yökyläily on niin lämpöisissä muistoissani niin en missään nimessä halua kieltää tätä iloa omilta lapsiltani. 
Meillä lapset ovat aloittaneet tämän yökyläilyn todella pieninä. Poika taisi olla korkeintaan kaksi vuotias kun serkku tuli meille yökylään. Voi sitä kahden pikkupojan riemua kun kerrankin saivat leikkiä sydämensä kyllyydestä
Milloin he haluavat yökylään mummolaan, milloin serkuille, milloin kummitädille tai kaverille, milloin minnekin. Minusta saavat mennä ja meille on lähes aina kaverit tervetulleita. Lasten huoneesta kuuluukin yleensä iloista puheensorinaa tai lähinnä hirinää, nukkumaan meno venyy ja venyy, monesti joudun sanomaan että nyt suut suppuun siellä. Vaikka makkarissa hiljeneekin aika myöhään niin kummasti sitä aamulla jaksetaan herätä ennen kukon kiekaisua. 
Haluan, että nämä yökyläilyt pysyvät ihanina muistoina lapsillani heidän koko loppuelämän. 

Muistoissani pääsen vielä yökylään Tiinan luo, muuten joudunkin vain muistelemaan jo edesmennyttä rakasta Ystävääni. Kaipaan Sinua ja niitä kymmeniä mahtavia yökyläreissujamme. 


Löytyykö sinun muistojen arkistosta kivoja yökyläreissumuistoja lapsuudestasi? 
-Nanni-

22 kommenttia:

 1. ♡♡♡
  Yökyläilyt oli ihan parhaita lapsuudessa, muistoja siis löytyy :)
  Ja omat lapset toki myös tykkäävät :D
  Ihania kuvia!♡♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yökyläily taitaa olla lapsista se kaikista ihanin juttu mitä vain olla voi ja niin se taisi olla omastakin mielestä.

   Poista
 2. Ihania muistoja sinulla. <3 Itse olin aika arka menemään yökylään, vaikka toki sitä harrastettua, ja aina välillä joku kaveri yöpyi meillä. Sen kuitenkin muistan, kuinka jännittävää se oli, eikä meinattu malttaa nukkua ollenkaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin tuli jossain vaiheessa se että saatoinkin haluta illalla kotia nukkumaan mutta se johtui lähinnä liian jännittävästä leffasta tms..
   Juu nukkuminen jäi aika vähille ja niin tahtoo jäädä näillä meidänkin lapsilla.

   Poista
 3. Pari yökylä reissua on tullut lapsuudessa tehtyä..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanopa muuta, ihan muutama vain (muutama sata) <3

   Poista
 4. Lapsuuden yökyläilyt ovat jääneet mukaviksi muistoiksi <3
  Omista lapsista varsinkin tyttö yökyläili ja meillä oli paljon hänen vieraitaan yökylässä :)

  Kivoja varvaskuvia :)
  Mukavaa perjantaita Nanni <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yökyläilyt oli varmastikin niitä lapsuuden parhaita hetkiä.
   Ihanaa viikonloppua Sari <3

   Poista
 5. Aww! Mä kans muistan yökyläilyt ja harrastetaan niitä minin kanssa vieläkin :)) Aivan ihania!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekin harrastetaan yhden ystäväni kanssa vieläkin yökyläilyä kun meillä on saman ikäiset lapset. Siinä viihtyy äidit ja lapsetkin loistavasti.

   Poista
 6. Oi, nuo ovat niin ihania muistoja. Itse olin kova yökyläilemään ja meillä kävi ystäviäni yökylässä. Omat lapseni eivät ole kovia yökyläilemään. Menevät yökylään kun "pakko", vanhemmilla menoa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, meillä taas lapset olisivat aina jossain yökylässä. Neitikin oli viime yön mummolassa mutta lähinnä siksi että mies olis yövuorossa ja mie menin aamulla niin aikaisin töihin.

   Poista
 7. Olen itse ollut kova yö kyläilemään pienenä ja lapset kyläilee myös ja meillä on useasti yö vieraita. Kerran oli jopa koko lentopallo joukkue ja sitten Oonalla oli 9 kaveria yökylässä, kun oli syntymäpäivät. Kyllä siin aamulla ajatteli, kun aamupalaa teki että huh huh, jos nämä olis kaikki omia :). Lapset ovat olleet kovia tekemään majoja ja siellä oltiin yötä, välillä piti yöllä käydä kurkkaan ettei happi niillä lopu. Ihania muistoja ollut itellä, niin niitä haluaa myös omille lapsille samoja kivoja kokemuksia antaa :).Olispa vielä lapsi :) :) :) ...onneksi on vielä lapsen mielinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä neiti kyselee että saisiko pitää syksyllä yökylä synttärit. No hui mikä ajatus. Meillä ei kuiten ole niin iso talo että tänne hurjana mahtuisi patjoja levittelemään mutta olisihan se lapselle aivan ihanaa.
   Olisipa tosiaan vielä edes yhden päivän omassa lapsuudessa.

   Poista
 8. Yökyläillyt olivat kyllä kivoja! Mummuloissani olin sangen usein ja muistan mummun petaaman pedin, jossa lakanatkin olivat vanhan aikaiset, ei ollut pussilakanoita vaaan pitsi lakana, jonka kaunis pitsi käännettiin peiton päälle! Ja se lakanoiden tuoksu ja saatikin se jos oli sauna-ilta ollut kun mummu rasvas nivealla ja sitten sain äitini vanhan ihanan vaaleanpunaisen laamayöpaidan päälle. <3
  Toki kevereidenkin luona kyläillyt olivat myös mieleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle pappa teki mummolaan oman sängyn kun olin siellä niin useasti. Sain nukkua mummun ja papan kanssa samassa huoneessa. Leivinuunia jos mummu oli lämmittänyt niin sängyn viereinen seinä oli tosi lämmin illalla.

   Poista
 9. Ihania muistoja on yökyläilyistä. Asuttiin kerrostalossa ja yksi kerrosta ylempänä asui kaverini.
  Yökyläiltiin joka viikonloppu toistemme luona ala-asteikäisinä.
  Niin kivat leikit oli aina ilta myöhään asti.

  Teininäkin yökyläilin kavereiden kanssa. Mukavia muistoja on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu tuli mullakin oltua teininäkin kaverilla lähes joka viikonloppuna, voi että niitä on ihana muistella.

   Poista
 10. Yökyläilyt oli ihan mahtavia! Yleensä pelattiin Nintendoa aamuun asti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No meillä sama homma, istuttiin vaan nokka kiinni Super Mario prosia pelaamassa.

   Poista
 11. Heips! Voitit Hortensia-pupun blogini arvonnassa! Ilmoitatko osoitteesi, jotta voin ensi viikolla postittaa pupun? myusualdailylife@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis oikeasti, onpa aivan mahtavaa. Kiitos <3

   Poista

Ihanaa kun jaksat muistaa minua kommentilla, ne piristää päivääni.
Epäasialliset kommentit jätän julkaisematta.
-Nanni-

- THEME BY ECLAIR DESIGNS -