IGORIN KANAA SARIN TAPAAN

perjantai 3. kesäkuuta 2016


Kana on hyvä raaka-aine jonka mausta tykkään mutta itse en tykkää juurikaan tehdä kanakeittoa kummempaa kun saan siitä lähes aina suht kuivaa ja mautonta. 
Sairin blogissa oli keväällä jossain vaiheessa herkullisen kuuloinen kanaruokaohje jota Sari kovasti kehui, heillä se kuulemma upposi koko perheelle. 

No ei muuta kuin ohjetta tulostelemaan ja tietenkin unohdin sen hetkeksi kaapin perälle. Viikko sitten kaivelin ohjeen esille  ja ostin tarvittavat raaka-aineet. 
Omat kriteerit uuden reseptin kokeilulle on se, ettei siihen saa tulla mitään kummallista jonka nimeä en ole koskaan edes kuullut, saati testannut. Toisekseen resepti ei saa olla niin vaikea, että siihen tarvitsee viiden tähden kokin, että sen osaa tehdä.  No Igorin kana kuulosti jo sinäänsä helpolta eikä kaupastakaan tarvinnut smetanaa kummempaa ostaa. Kiitos siis ohjeesta Sarille. Otahan Sari koppi, täältä satelee sinulle lentosuukkoja. 



Igorin Kanaa (Sarin tapaan)

n. 800g maustamattomia kananfileitä
1 iso punainen suippopaprika
2 valkosipulin kynttä
1 sipuli
1 kanaliemikuutio
n. 2dl vettä
140g tomattipyrettä
2prk smetanaa
tuoretta persilijaa
rouhittua mustapippuria

Ruskista kanafileet ja laita uunivuokaan odottamaan.
Pilko paprika ja sipulit, kuulota pannulla. Lisää tomaattipyre, vesi, kanaliemikuutio ja mustapippurirouhe. Pilko mukaan tuoretta persiljaa.
Lisää lopuksi smetana ja anna kastikkeen hetken tekeytyä.
Kaada kastike kanafileiden päälle ja laita uuniin.
175c. n.30min
Tarjoa riisin ja salaatin kera. 

No nyt täytyy kyllä myöntää, että hups olen lukenut ohjetta hieman silmät ristissä sillä nyt vasta huomaan laittaneeni liian vähän tomattipyrettä sekä smetanaa. No ei se mitään, herkullista oli ja meidänkin nirppanokat söivät suuren annokset. 
Kana ei ollut yhtään kuivaa ja se kerrankin jopa maistui jollekin. Tätä meillä siis kokkaillaan jatkossakin. Kiitos siis vielä kerran Sarille ohjeesta.



Meillä ei ole tiedossa yksiäkään valmistujais - YO-juhlia. Ainoa kosketus YO-juhliin on ylioppilaan valokuvaus joka siirtyi tämän päivän kovan tuulen vuoksi huomiselle. Hieman jännittää, että onnistunkohan työssäni. Toivotaan. 

Oiken ihanaa viikonloppua niin juhliville kuin ihan vain kesäviikonlopusta nauttiville. 

Muistakaahan käydä osallistumassa Minttuliini Design arvontaan.

25 kommenttia:

  1. Oi, tätä voisin kokeilla.. Mutta Teeppä voimansa.. On hyvää ja uppoaa riisin kera. Sain tänään nähdä pienen 3,5 kk vanhan pojan, arvaa vain suliko sydän ♥? No pitää nauttia muiden ku meille ei ennää tuu lisää vauvoja ja oma vauva on jo 4- vuotias :)
    Mukavaa viikonloppua, joskin tuulinen päivä tänään.. ;) <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vauvat on kyllä ihania. Niitä on ihana nuuhkutella 💟

      Poista
    2. Paitsi mie en nyt ottanut syliin, enkä nuuhkutellut..Kun neidin päiväkodissa ja neidin osastolla on vesirokkoa. Ei varmaan tartu, mutta en oikein kuiten..Muut piti sylissä..😄 Neidin näpyt näyttäis olevan mansikasta johtuvia.. Ainakin nyt.. Katsotaan joudunko ottaan sanat takaisin 😄😉

      Poista
  2. Tuota on pitänyt kokeilla, Sarin ja Peggyn blogeista tuosta olenkin lukenut. Täytyypä laittaa listalle. Nyt kun ilmatkin viilenee, jaksaa taas touhuta enemmän keittiössä.

    Mukavaa viikkistä 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sisätiloissa olo on tosiaan ollu aika vähäistä kun ilmat on niin mahtavat.

      Poista
  3. Kanansiivet on mun suosikkejani, mutta tuokin kuulostaa kyllä hyvältä.

    VastaaPoista
  4. Nam just omaan makuun tuo ruoka. Niin harmi kun ukkelin maha ei kestä lainkaan paprikaa ja sitä ei voi mihinkään ruokaan laittaa. Ihqua viikonloppua Nanni <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sun pitää korvata se paprika jollain muulla raaka-aineella.

      Poista
  5. Täällä myös tuo resepti tulostettuna laatikossa, testausta vaille. Jospa huomenna testaisin.
    Aurinkoista viikonloppua myös teille ja kuvaus sujuu varmasti hyvin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. JOko sait testattua ohjeen? Mitä tykkäsit?

      Poista
  6. Pitääpä minunkin testailla tuota, vaikuttaa hyvältä ja en itsekään tykkää oikein monimutkaisista ohjeista.

    Kivaa viikonloppua sulle Nanni <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, ei ohjeet saa olla liian vaikeat sit ne jää ainakin mulla tekemättä.

      Poista
  7. Ihanat kuvat!
    Kiva kuulla että teillä tykättiin myös!
    Lapset on jo kysellyt milloin teen taas igorin kanaa.
    Mukavaa viikonloppua Nanni!😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykättiin kyllä. Meillä tuota kokkaillaan joskus uudelleenkin.

      Poista
  8. Nams. Kuulostaa hyvältä :) Mä oon niin varma, et onnistut kuvissa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuvaus oli kyllä kiva keikka vaikka tuuliki tosi kovasti.

      Poista
  9. Nam tätä reseptiä pitääkin kokeilla tässä kesän aikana :) Uusia vinkkejä kaipailinkin ruoanlaittoon :) Mukavaa viikonloppua <3

    VastaaPoista
  10. Samaa ruokaa olen tehnyt, erinimistä vain-samat ainekset, mutta nimestä viis hyvää on ollut. Tätä voisinkin tehdä heti huomenna. :)

    Kivaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiks olekin hyvvää :)
      Ihanaa viikonloppua.

      Poista
  11. Tuota ihailin myös Sarin blogissa, mutta en ole vielä ehtinyt testaamaan reseptiä. Herkullisen näköinen annos.

    VastaaPoista
  12. Kuulostaa todella kokeilemisen arvoiselta ohjeelta. Ja meillä varsinkin nuorin on todellinen nirppis ruoan suhteen , joten josko tämä uppoisi.

    VastaaPoista

Ihanaa kun jaksat muistaa minua kommentilla, ne piristää päivääni.
Epäasialliset kommentit jätän julkaisematta.
-Nanni-

- THEME BY ECLAIR DESIGNS -