KUN SE SATTUU OMALLE KOHDALLE

lauantai 3. syyskuuta 2016


Kerroinkin puolella lauseella tuossa edellisessä postauksessa mieheni saaneet kesällä yt-neuvotteluiden yhteydessä lopputilin. Suomeksi sanottuna mieheni sai kenkää, fudut, lähtöpassit mitä näitä sanontoja nyt onkaan. 

Siippa soitti minulle töihin ja kertoi uutiset. Ensi reaktio oli "voihan vittu" ja hetken päästä sain paniikkikohtauksen ja purskahdin itkuun. Sisäinen ääneni lietsoi hysteriaa ja kuvittelin kaikki mahdolliset kauhuskenariot. Mietin, että kuinka me selvitään pienellä hoitajanpalkallani, joudumme varmaan muuttamaan veneen alla. Jep jep. Minkäs teet kun se sisäinen ääni on välillä liiankin voimakas ja saa aikaan ylilyöntejä. 

Mehän ei todellakaan olla Suomen ainoat jotka joutuu kokemaan vastaavanlaisen tilanteen kun yrityksellä menee huonosti. Siinä tilanteessa kun se sattuu omalle kohdalle niin ketään ei naurata, mielessä pyörii monta kysymystä ja ajatusta. En ole enää edes varma kumpi meistä reakoi voimakkaammin? Kumpikin varmaan omalla tavallaan. Miestä otti päästä, mua huoletti. 


Saimme paljon tsemppauksia ystäviltä, vakuutteluita että uusi työ löytyisi varmasti pian. En kuitenkaan olettanut, että ketään tullaan kotiovelta hakemaan. No ei toki tultu tälläkään kertaa mutta eipä se kauaskaan heittänyt. 
Meni kaksi päivää niin miehelle oli soitettu jo kahdesta työpaikasta.  Hänen alallaan on miehille tarvetta. 

Mille alalle siis? Naisvaltaiselle alalle. Mieheni valmistui ensihoitajaksi reilu kolme vuotta sitten ja pääsi heti valmistuttuaan töihin perhekotiin eli paikkaan jossa asui  nuoria-aikuisuuden kynnyksellä olevia joita elämä oli kohdellut rankalla kädellä. 
Ihailin alusta saakka miestäni, itsestäni ei olisi vastaavaan työhön. Olen herkkä kuin paperiseinä, haluaisin pelastaa kaikki maailman lapset ja poistaa pahuuden maailmasta. Lässyn lässyn mutta sellainen olen. 
Mieheni tykästyi työhönsä heti alkumetreillä mutta toki välillä koki väsymystä/uupumusta. 13-18 vuotiaat voivat olla todella haastavia varsinkin kun kyseessä on nuoria joita elämä on riepotellut, ketä mistäkin syystä. Joskus näin, että siippa oli todella kovilla mutta emmehän me paljoa työasioista voineet jutella vaitiolovelvollisuuden vuoksi. Silti työ oli miehelleni mieluisa, joten irtisanominen tuntui pahalta. 


Alle viikko irtisanomisesta ja miehelläni oli uusi työpaikka takataskussa odottamassa edellisen työn loppumista. Aivan uskomaton tuuri. Tiedän, olemme mielettömän onnekkaita. Ei tällaista lottovoittoa jokaiselle jaeta. Kyseisellä alalla on pulaa miehistä ja kun yksi saa kenkää niin näköjään hänelle on ottajia odottamassa. 

Mieheni aloitti uudessa työpaikassaan eilen. Uusi työ on osittain samaa mitä hän teki vanhassa työssäänkin ja osa asiakkaistakin on tuttuja sillä sosiaali ja lastensuojelu halusi pitää "vanhoilla" asiakkailla tutun työntekijän eli nämä asiakkaat seurasivat siippaani uuteen työpaikkaan. Mieheni uusi työ on perhetyötä eli jatkossa hän auttaa vielä kotona asuvia lapsia ja heidän perheitään selviytymään arjesta. 

Moni onkin sanonut meille, että kun vanha ovi suljetaan, avautuu uusi ovi eikä koskaan voi tietää mitä se tuo tullessaan. Toivotaan, että tämä uusi ovi toisi tullessaan vähintäänkin yhtä mieluisan työn kuin mitä se entinen oli. 

Kaikki järjestyy, kuten on järjestynyt tähänkin saakka. 
Näin luki kortissa jonka mieheni vei vanhaan työpaikkaan
viimeisenä työpäivänään. 

31 kommenttia:

 1. Mahti juttu, että miehesi sai töitä, onnittelut täältä!
  Mutta kyllä varmasti pisti ensin miettimään ja huolestumaan, miten yhen ihmisen palkalla selviää, kun kaikki maksaa? Hyvä, että kävi näin :)

  Oikein mukavaa lauantaita sinne Ouluun! <3 Meillä paistelee täällä Ylitorniolla aurinko :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kyllä se pisti hieman pohdintoja päälle että kuinkas tästä eteenpäin.
   Täälläkin on aivan mahtava ilma <3

   Poista
 2. Kolme vuotta on kiduttu yhden ihmisen palkalla. Puoliso kipeä edelleen eikä toivoa paremmasta vieläkään ole. Itsellä ei vakituista työtä ole. Kuukausi kerrallaan. Eipä paljoa naurata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsemppiä M sinne. En voi kuvitellakaan edes tuota teidän huolta ja murhetta tai sen määrää. KOvasti terkkuja V.lle ja koko perheelle <3
   Olette rakkaita.

   Poista
 3. Onnittelut miehellesi uudesta työpaikasta!
  On ikävää, että hän sai lopputilin. Mutta hienoa, että sai uuden työn noin nopsaa!
  Onneksi kaikki järjestyi parhain päin!😊❤️
  Ihanaa lauantai päivää sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari <3
   Onni kääntyi kyllä hurjan nopeaa. Nyt jäämme katselemaan ja seuraamaan millainen paikka uusi työpaikka onkaan.

   Poista
 4. Onpa hieno uutinen, että miehesi sai nopsaa taas töitä :) ja samaa tuttua hommaa. Muistan kun ite jäin työttömäksi, niin kyllähän sitä mietti että miten tässä pärjätään. Onneksi toisella on ollut töitä koko ajan. Itellä vain epäsäännöllisen säännölliset tulot, mutta huomaa että kyllä sitä pärjää pienemmälläkin ansiolla...ainakin vähän aikaa. Pitää vain karsia raakalla kädellä menoja. Oikein kivaa lauantaita sinne. Mie taijan suunnistaa kansinvälisille markkinoille hakemaan erilaisa makkaroita ja juustoja, saa illalla oikein herkutella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanopa Päivi muuta, ihan uskomaton tuuri. Ehkä tuo lastensuojelutyö on nyt vaan huipussaan, eli tekijöistä on pulaa.
   Itsekin ehdin jo miettiä että nyt aletaan karsimaan harrastuksista ja muista turhanpäiväisyyksistä.
   Oliko kivat markkinat?

   Poista
 5. Kyllä se uusi ovi aina tuo uusia asioita. :) Mukavaa, että siippasi sai uuden työpaikan 😘 Mie kävelen kohta seiniä pitkin töissä, kun pitäisi tehä toistenkin työt.. Kodissa on vielä järjestettävää...
  Mukavaa Lauantaita Rakas Nanni 😘

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nykyajan trendi tuntuu olevan että yhden ihmisen pitäisi ehtiä tehdä neljän ihmisen työt. Kamalaa.
   Koita jaksaa ystävä rakas <3

   Poista
 6. Samantyylisiä fiiliksiä täälläkin on ajateltu, vaikkei ihan samasta asiasta ole kyse. Työpaikka kuitenkin vaihtui täälläkin.
  Kuten itsekin omassa postauksessani kirjoitin; Asioilla on tapana järjestyä! Ja varsinkin kun itse ei ole 'syyllinen' tapahtumiin! Onnea uudesta työpaikasta <3 <3 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi sait paikan jossa pystyt olemaan. Nykyään tuo terveyskin tuntuu olevan toissijainen asia. sama ongelma on meidänkin työpaikalla. Toiset siitä kärsii ja toiset ei ainakaan vielä.

   Poista
 7. On kiva, että miehesi sai nopeasti töitä!
  Nykyaikana kun ei näytä noita töitä olevan hirveästi tarjolla, niin on todellakin lottovoitto että on työpaikka.
  Mukavaa viikonloppua:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nykyään ei tosiaankaan enää ole itsestään selvyys että on töitä.
   Mahtavaa siis että mieheni sai heti uuden paikan.
   Ihanaa viikonloppua sinullekin <3

   Poista
 8. Aivan mahtava juttu tuo miehesi uusi työpaikka :) Jihuuuu!!! Kun vanha ovi sulkeutuu niin uusi avautuu. Paljon onnea uuteen työpaikkaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin. Kiitos paljon Helmis.

   Poista
 9. Ihana juttu että uusi työpaikka löytyi nopeasti. Mukavaa viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella nopeaa, en olisi uskaltanut edes haaveilla noin nopeasti uudesta työstä.

   Poista
 10. Aivan mahtavaa että heti löytyi uusi mieluinen duuni :) Yt:t aiheutti pitkäaikaista jännitystä viime vuonna täälläkin mutta onneksi loppu hyvin kaikki hyvin, kerkesi siinä monenlaiset tunteet kokea laidasta laitaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie mmuistankin tuon kun teilläkin pelättiin että kuinka J.n käy. Tunteet oli kyllä itselläkin niin pinnalla että huh heijaa.

   Poista
 11. Aivan upeeta. Ihan mahtavaa!!! Onnea sinne ja niin ne asiat vaan sutviutuu :)

  VastaaPoista
 12. Onpa mahtavaa! Perhetyöhönkin tarvitaan miehiä! Perhetyöhön tulee välillä soiteltua, kun huomaa, että perheeseen tarvitaan tukea. Ihana, kun mies sai tuon työn <3 Oli kumminki kamala tilanne muutaman päivän ajan, en voi kuvitellakaan.... Ihanaa iltaa Nanniseni <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miehiä tuonne tunnutaan todellakin kaivattavan. Itsekin olemme joskus saaneet apua perhetyöstä ja siitä olen edelleenkin kiitollinen vaikka aikaa on pian 13vuotta.
   Ihanaa viikonloppua ihana Jaana <3

   Poista
 13. Asioilla on tapana järjestyä. Hyvä!

  VastaaPoista
 14. On kyllä parempi kuin lottovoitto saada heti uusi työpaikka. Täällä itse kituuttanut työttömänä joulukuusta lähtien. Vaikka mitään hätää meillä ei ole vielä ollutkaan, niin kyllä se silti vähän ahdistaa.

  VastaaPoista
 15. Niin mieletöntä, että asiat järjestyi noin mielettömän nopeasti, vaikka kyllähän ns. "potkut" jättää jäljen ja on varmasti miehille vielä haastavampaa käsitellä. Sen oven avautumisen näkee vasta jälkikäteen, mutta kaikesta oppii jotain. <3

  Hienoa, että teidän asiat järjestyi ja kävitte aikamoisen tunnemylläkän.<3

  VastaaPoista
 16. Hienoa, että asiat järjestyi nopsasti parhain päin, vaikka kyllä se varmasti ehti huolettaakin, minuakin ehtisi, vaikken nyt mikään kaamea stressaaja olekaan, ajattelen aina, että asioilla on tapana järjestyä.

  VastaaPoista
 17. Ihan huippua, että asiat järjestyivät todella nopeasti!
  Huikeaa!

  VastaaPoista
 18. Onneksenne asiat järjestyivät noinkin nopeasti ja varmasti myös mieluisalla paikalla. Minusta ei myöskään olisi työhön, jossa surisin varmasti kotonakin toisten murheita, mutta onneksi miehesi kaltaisia löytyy.

  VastaaPoista

Ihanaa kun jaksat muistaa minua kommentilla, ne piristää päivääni.
Epäasialliset kommentit jätän julkaisematta.
-Nanni-

- THEME BY ECLAIR DESIGNS -