PIENET EDELLÄ, ISOT PERÄSSÄ

torstai 8. syyskuuta 2016


Alkukesästä kerroin kuinka Pipunan pitkäaikainen haave vihdoin ja viimein toteutui kun löysin hänelle tallipaikan. Kuinka on kesän aikana käynyt miehen allergian kun neiti on kulkenut säännöllisesti kerran viikossa tallilla? Suunnitelmamme vaihtaa ratsastusvaatteet tallilla ennen ja jälkeen ratsastuksen on toiminut loistavasti. Kertaakaan ei ole siippa aivastanut eikä niistänyt hepostelun vuoksi. Mahtavaa. 
Kuinka vain toimimme kun tulee talvi ja pakkaset? Olemme nimittäin vaihtaneet vaatteet auton peräkontilla. Enpä jaksa murehtia asiaa nyt, katsotaan sitä sitten.

Shetlanninponi Aapeli
Hevostelu on vienyt niin meidän sydämen, ettei paluuta entiseen enää ole. Kerran viikossa ponistelu ei neidille riitä vaan kesän aikana leikkimökistä tuli keppihevosten talli ja sinne on muuttanut kesän aikana uusia keppareita tasaiseen tahtiin. Pihastamme on tullut keppareiden valtakunta, milloin siellä on menossa esteratsastuskisat ja milloin naapurin lapsetkin ovat keppareineen ratsastustunnilla. 
Neidin suuri rakkaus on yläkuvassa oleva Shettis Aapeli. Sangen ihana herra, jota ei voi vastustaa, ei edes tämmöinen täti-ihminen. 


Ahkeraan kuljin neidin mukana tallilla, opettelin hepan hoitoa ja olin kuunteluoppaana neidin ratsastustuntien aikana. Jossain vaiheessa se ei enää riittänyt. Halusin itsekin päästä ratsastamaan eikä aikaakaan kun tämä täti oli itsekin ratsastustunnilla. Samaiselta tallilta löytyi erittäin kiltti hevonen joka oli juurikin oikeanlainen ratsu tällaiselle "olen minä joskus nuorena ratsastanut"-ihmiselle. 


Piitu oli minulle kuin rakkautta ensisilmäyksellä. Koko viikon odotin perjantain ratsastustuntia ja olin aivan varma, että olisin kuin jäykkä pas... hevosen selkään noustessa. Ylläri pylläri en jännittänyt yhtään. Kesän aikana olin tullut heppojen kanssa  sen verran tutuksi, että selkään nousu oli todella helppoa. Ratsastukseopettajani on mielettömän taitava ja hän saa tällaisen tyhmemmänkin ratsastajan uskomaan itseensä. Minähän sain jopa Piitun liikkeelle ja tehtiinhän me yhtä paljon muutakin. En tiennytkään, että hevosellakin voi peruuttaa. No joo, ei se termi varmastikaan ole peruuttaminen, älkää heppaihmiset suuttuko. Mutta niin me vain Piitun kanssa onnistuimme myös siinä "peruuttamisessa". Sääliksi käy työkaverini. He ovat saaneet katsella kaikki ratsastusvideomme ja kuunnella uudestaan ja uudestaan tallihehkutukseni. Jospa tää alkuinnostus tästä jossain vaiheessa laantuisi. 

Tiedättekö mikä tässä on parasta? Meillä on Pipunan kanssa yhteinen harrastus. Tämä on minun ja neidin juttu, me saamme viettää laatuaikaa yhdessä, intoilla rauhassa ilman että kukaan väsyy meidän tallipuuhiin. Tämä on se meidän juttu jota odotetamme koko viikkon ja joskus pahempiin ikävän tuskiin ajamme tallille ja viemme poneille ja hevosille herkkuja, jaamme suukkoja ja rapsutuksia. 


Mitä tytär edellä, sitä äiti perässä. 

11 kommenttia:

 1. Minusta on ihanaa että teillä on sellainen harrastus johon molemmat voivat osallistua 😃 Ja toivon että pitkään jatkuvatkin..❤

  VastaaPoista
 2. Hepat on vaan niin <3 <3 <3 Mut huippu hyvä harrastus, oppii huolehtimaan elävästä luontokappaleesta, oman kehon hallintaa, löytyy hulluna uusia lihaksia ja onhan ne vaan niin sydämen varastavia otuksia pehmeine turpineen <3
  ja hei, se on peruuttaa, ihan oikein käytit sanaa :D

  Mari

  VastaaPoista
 3. Kiva tuollainen yhteinen harrastus, mutta ei onnistu meillä, ei ainakaan hevostelu. Kepparit on pop 😂👍🏻

  VastaaPoista
 4. Minin kummitäti vie aina häntä silloin tällöin ratsastamaan ja se on heidän juttunsa <3 Ihanaa, että heillä on oma juttu! Mä pelkään hevosia eikä mua saa kuin katsomoon istumaan ;)

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 5. Kyllä minunkin työkaverit on varmaan kurkkua myöden täynnä minun heppajuttuja, mut olkoot :). Ratsastus on siinäkin mielessä hyvä harrastus, että et ole ikinä ns. valmis tai hyvä. Aina on opittavaa. Ja kun osaat ratsastaa yhdellä hevosella jonkun asian ok, niin toisen hevosen kohdalla lähdet taas melkein alusta. Totaalista päännollaustahan ratsastus on, koska ajatukset on oltava hevosessa ja ratsastuksessa, kun olet selässä, muuten homma ei toimi. -Minna-

  VastaaPoista
 6. Ihana yhteinen harrastus teillä ja hevoset ovat kyllä kivoja. Itellä on varmaan yli 20 vuotta kun olen viimeksi käynyt hevosen selässä ja nyt oli ystäväni laittanut fb sivulle, että yksi halukas pääsee kokeilemaan ratsastusta hänen tunnille ja miehän ilmoitin tietysti heti...saa nähä saanko tähän innostuksen :). Olen silloin nuorempana käynyt muutaman kerran ratsastamassa ja kavereilta tuli aina lainattua kamppeet. Vanhin tyttö vuoden kerkisi melkein ratsastusta harrastaa, mutta talvella oli kyllä kylmä käydä tunneilla pakkasella kun ei ollut sisätilaa, maneesia. Se sitten jäi. Nuorin tyttö haluaisi alkaa ja vanhimman tytön saappaat ja kypärä on vielä tallessa eli osa kamppeista olisi jo valmiinakin. Tuntuu vaan että alkaa sitten olemaan jo liikaa noita harrastuksia.

  VastaaPoista
 7. Meillä on kanssa ihan täysin heppatyttö täällä, ellei ole oikealla tallilla niin on vähintään kepparitallissaan (= ulkovarasto)tai tekemässä keppareille joko varusteita tai tekemässä keppareita, meillä kun neiti on varustettu paremmilla ompelutaidoilla kuin äitinsä niin tekee näitä itse ja täytyy sanoa, että hienoja tekeekin... Itse en ole kovin innostunut hevosista, mutta taisinpa luvata, että lähden päivän ratsastuskurssille työkavereiden kanssa tässä syksyllä, voihan kääk!!!

  Ihanaa viikonloppua sinne teille heppatytöille, tänään onkin sitten jo perjantai :D

  VastaaPoista
 8. Voi kuinka ihanaa hepostelua ja ihan mahtavaa että teillä on yhteinen harrastus! Mä oon pienenä ratsastanut ja tykännyt hevosista aina. Miettinyt monesti vieläkö joskus....kivaa iltaa!

  VastaaPoista
 9. On kyllä hienoa, kun teillä mielekäs yhteinen harrastus!❤️😊
  Kivaa viikonloppua sinne!

  VastaaPoista
 10. Mukava, kun teilä on yhteinen harrastus :)
  Kivaa viikonloppua ihanuus <3

  VastaaPoista

Ihanaa kun jaksat muistaa minua kommentilla, ne piristää päivääni.
Epäasialliset kommentit jätän julkaisematta.
-Nanni-

- THEME BY ECLAIR DESIGNS -