HILJAISUUS LASKEUTUI TALOON

tiistai 25. lokakuuta 2016

Kaikki kuorsaajat tai kuorsaamisesta kärsivät, huutakaa yhteen ääneen HIPHEI. No hiphei omasta puolestani tai oikeastaan eipäs enää olekaan meidän kodissa hipheitä. Mitä tapahtui?


Mieheni oli ennen kuin pahimman luokan kuorsaaja. Makuhuoneessamme asui höyryveturi. Alkuun hän kuorsasi ainoastaan todella väsyneenä mutta jossain vaiheessa kuorsaamisesta tuli joka öinen vieras jolle ei oltu kutsua lähetetty. Siinä missä joku kuorsaa ainoastaan selällään niin mieheni kuorsasi asennossa kuin asennossa. 

Voi tuska kun sellaista maanjäristystä aiheuttavaa pörinää, tärinää ja korvia särkevää ääntä koitti yöllä olla kuuntelematta. Herkkäunisena nukkumisesta ei pahimmillaan tullut mitään. Jos kyynärpäätekniikalla en saanut miestä hiljaiseksi, pelastus löytyi sohvannurkasta. Luojalle kiitos aikoinaan hankitusta isosta sohvasta, siinä on tullut nukuttua monen monta aamuyötä.


En suikaan ollut ainoa korinasta kärsivä perheenjäsen vaan unettomia öitä tämä aiheutti myös perheen pienimmälle. Sairaana ollessaan annan tyttären nukkua meidän sängyssä. Miehen selkävaivojen vuoksi, minä nukun Pipunan sängyssä ja mies nukkuu tytön kanssa meidän sängyssä. Yöllä saatan kuulla naapuri makkarista napakkaa komentamista "ole isi hiljaa, en saa nukuttua". En voi kuin hymyillä (vahingoniloa parhaimmillaan). 


Nykyään asiat ovat toisin. Syksyllä siipalta leikattiin nielurisat. Vaikka terveyskeskuslääkäri oli sitä mieltä, ettei risojen poisto vähennä kuorsausta, jotain on silti tapahtunut. Nykyään talossa vallitsee hiljaisuus.
Alkuun en edes tajunnut, että öistäni on tullut hiljaisia, kyynärpääni ovat saaneet olla rauhassa eikä neitikään enää karju öisin korisevalle iskälle.
Saako tästä kiittää risojen poistoa? Uskoisin, että saa sillä se on ainoa muutos mitä syksy on mukanaan tuonut.


Sohva raukka viettää nykyään yksinäisiä öitä ilman nukkujaa, ellei nyt lasketa sitä, että lähes joka perjantai-ilta nukahdan telkkarin ääreen ja kömmin jossain vaiheessa makuhuoneeseen nukkumaan.

Asuuko teidän makuhuoneessa höyryveturi?

31 kommenttia:

 1. Jep. Kyllä asuu.

  Henna
  www.stoori.fi/pakkomielteita

  VastaaPoista
 2. Asuu. Ihana kun löytyi apua. Mahtaisko auttaa meilläkin?

  VastaaPoista
 3. Juu, kyllä asuu!
  Kyynärpäätekniikkaa täälläkin tulee käytettyä ja olohuoneen sohvalle pitää välillä mennä nukkumaan.
  Kaikkein huvittavinta on, kun koira seuraa meikäläistä olohuoneeseen ja tulee kaveriksi nukkumaan ;)

  VastaaPoista
 4. Onneksi ei, mutta nuorin tyttö joskus kun kömpii meän viereen, niin narskuttaa hampaita. Ite kans välillä hinkkaan hampaita yöllä, varsinkin jos on stressiä liikkeellä ja sen kyllä aamulla tietää. Leuat kipeänä ja päätä särkee heti jo aamusta iltaan. Ikäviä. Kiskoja miettinyt, mutta narskuttelu niin vaihtelee.Onneksi siellä nyt kaikki hyvin ja saatte nukkua kaikki levollisesti :)

  VastaaPoista
 5. Juu, kyllä asuu.. Olen tottunut siihen niin että jos J ei nuku samassa sängyssä on vaikea saada nukutuksi 😊😄

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No toki mulla on sama homma että jos mies ei ole kotona niin en osaa nukkua mutta jos hän nukkuu toisessa huoneessa niin omakin unen laatu on taattua.

   Poista
 6. Hei mahtavaa, menittekö yksityisen kautta poistoon vai miten?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mies kävi alkuun terveyskeskuksessa mutta sieltä ei saanut lähetettä toimenpiteeseen. Työterveyslääkäri laittoi lähetteen eteenpäin. Itse sain lähetteen toimenpiteseen tk.n kautta.

   Poista
 7. Hieno juttu!
  Meillä asuu myös höyryveruri, joka kuorsaa kans joka asennosssa, usein olen evakossa sohvala tai tyttären huoneessa.

  VastaaPoista
 8. Kyllä asuu!😀
  Menen yleensä ensin nukkumaan, niin harvoin joudun sitä kuorsausta kuulemaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa jos et herää miehen kuorsaukseen. Itsekin menen ensimmäisenä nukkumaan mutta herään kun mies alkaa korisemaan.

   Poista
 9. Mahtava juttu teille tuo leikkaus! Meillä meinaa joskus kuosaus kuulua, mutta ei onneksi joka yö 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin se alkuun oli silloin tällöin, lopussa joka öistä. Nykyään ei enää kuorsata.

   Poista
 10. On tehty kaikki toimenpiteet ei ole auttanut kuorsaukseen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa kyllä harmi :(
   Näinhän se on, että mikä auttaa yhdellä ei välttämättä auta toisella. Sitä se varmaan lääkärikin miehelleni totesi ettei ole 100 varmaa että poisto auttaa.

   Poista
 11. Meillä isäntä väittää, että MINÄ muka kuorsaan, en usko, koskaan en ole kuullut! Koira sen sijaan kuorsaa ja lujaa meidän sängyn vierellä, mutta jostain syystä se ei ole lainkaan niin häiritsevää kuin ihmisen kuorsaus, onneksi. Tuohan on hienoa jos operaatio auttoi, voin kyllä,uskoa, että hiljaisia öitä,osaa arvostaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten se nyt silleen väittää. En usko että sie kuorsaat :D
   Meilläkin koira kuorsasi kovaa ja korkealta, siis silloin kun koira vielä oli.
   Onneksi tuo risojen poisto auttoi.

   Poista
 12. Ei asu enää kun mies sai uniapnealaitteen, hänellä todettiin keskivaikea uniapnea. Ehdin jo siirtyä omaan makkariin, enkä ole siirtynyt takaisin miehen viereen kun elämme niin eri rytmissä. Olemme todenneet, että nyt on hyvä näin ja onneksi tilaa on kummankin omille makkareille.
  Hieno homma, että teillä auttoi risojen poisto!
  t:Sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi tuo uniapnea kyllä varmasti elämää haittaavaa ennen kun saa apua siihen.
   Itse nukun silti paremmin yksikseni vaikka mieheni ei enää kuorsaakaan, eli mielelläni joskus hiippailen sohvalle tai lapsen sänkyyn ja passitan lapsen isin kaikkuun :)
   Ihanaa syksyä Sanna :)

   Poista
 13. Meillä kuuluu joskus kuorsausta mutta mä oon niin nopee nukahtaja etten kerkiä yleensä kuunnella moisia :) Yksi lapsista kuorsaa ja onkin nyt menossa risojen poistoon. Olenkin kuullut siitä hyvää sanottavaa :)
  Hyvää viikon jatkoa Nanni <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. meillä neiti oli kans kova kuorsaamaan ja aina sairaana, risojen poisto pelasti monta asiaa :)
   ihanaa viikonloppua <3

   Poista
 14. Meille on lääkäri ehdottanut kitarisojen poistoa, koska meillä kuorsaa lapsi. Asia on harkinnassa.

  Kuopus väittää, että sekä minä että mies kuorsaamme. Minä olen tosi harvoin ennen nukahtamista joutunut tönäisemään kuorsaavaa miestä. Mies nukahtaa sekunnissa ja tuskin heräisi vaikka kuorsaisin kuinka :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen lämpimästi, myös lapselta ja minulta on kaikki risat poistettu ja minulla ainakin jatkuva infektiokierre loppui kuin seinään.

   Poista
 15. Hyvin harvoin :) Jaolenpa kuullut että se olen joskus minä (en usko ;) joka myös röhisee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa vain huijata sinua, eihän me naiset kuorsata vai mitä?? :D

   Poista
 16. Ihan mahtavaa, sillä katkonainen uni vaikuttaa niin paljon mieleen. <3 Täällä sama ongelma, stressi on pahin aiheuttaja aina. Kun on stressitöntä, on myös hiljaista. <3 Ihanaa viikonloppua ja hiljaisia öitä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan ihanaa kun nykyään minut herättää vain jatkuva vessahätä tai yöllä itkevä lapsi.
   Oikein ihanaa viikonloppua ihanuus <3

   Poista
 17. Meillä mies kuorsaa enemmän useamman huonon yön jälkeen. Huonoja öitä aiheuttaa epäsäännöllisestä vuorotyöstä aiheutuvat yövuorot ja liian vähälle jääneet unet töiden välissä. Mutta yritän ymmärtää toista ja olenkin ottanut tavaksi hellästi tönäistä, jos kuorsaus häiritsee. Yleensä se häiritsee vain, jos menen miestä myöhemmin nukkumaan.
  Valitettavasti kuorsaan itsekin, mutta yleensä vain päikkäreillä sohvalla (silloin olen enemmän selälläni).
  Onneksi meidän neiti nukkuu niin sikeästi, ettei kuule yöllä mitään. Jos vanhempien kuorsaus alkaa häiritä, niin sitten täytynee asialle tehdä jotain :)

  Kiva, että teillä apu löytyi leikkauksesta <3 Ei ole kiva, jos joku perheessä ei saa nukkua öitään omassa sängyssään.

  VastaaPoista
 18. Täällä kuorsaa isäntä ja yksi koiristamme!

  VastaaPoista

Ihanaa kun jaksat muistaa minua kommentilla, ne piristää päivääni.
Epäasialliset kommentit jätän julkaisematta.
-Nanni-

- THEME BY ECLAIR DESIGNS -