KALEVALAISIA TAIKOJA

torstai 6. lokakuuta 2016


Kolleegani opiskelee Kalevalaista jäsenkorjausta. Hänen "käsittelyynsä" olen aikonut mennä jo pitkään, mutta miksi yhteisenajan sovittaminen onkin niin haastavaa? Ruuhkavuodet. Menkööt niiden piikkiin. 

No vihdoin ja viimein pääsin hänen luokseen lomaviikollani. Kolmen tunnin jälkeen lähdin kotiin niin hyvällä fiiliksellä, keho täynnä hyvää energiaa, että sovimme jo uutta aikaa. 


Kuvia ei tuolta reissulta ole mutta kerrottakoon, ettei siellä seissyt Seitsemän Veljestä rivissä vaan ihan minua odotti hierontapöytä ja seinillä oli anatomiset vartalotaulut mitä näkee ns. normaalillakin hierojalla. 

Kalevalainen jäsenkorjaus

Mitä se on? Kansanlääkintäseuran sivuilta voi käydä lukemassa kokonaisvaltaisen kirjoituksen Kalevalaisesta jäsenkorjauksesta. Muutamalla sanasella poimin sieltä tietoa tänne. 

" Kalevalainen jäsenkorjaus perustuu vanhoihin kansanparannusperinteisiin, jotka esiintyvät kuvakielellä kirjoitettuna myös Kalevalassa. Pääosin Pohjanmaalla nämä parannuskeinot ovat säilyneet sukupolvilta toisille. 

Kalevalainen jäsenkorjaus perustuu koko tukirakenteen kineettisen ketjun tasapainottamiseen mobilisaatiokäsittelyn avulla. Kalevalaisessa jäsenkorjaushoidossa tasapainotetaan mobilisaatiokäsittelyn avulla hoitoa tarvitsevan koko tukirakenteen kineettinen ketju aina jalkapohjista kallonrajaan saakka. 
Perinteen tuoman kokemuksen kautta voidaan  lihastasapainosta sekä hermoheijasteista lukea ongelmien aiheuttajat, jolloin ei päädytä hoitamaan pelkästään kipukohtaa, vaan myös itse ongelman aiheuttajaa hoidetaan. 
Kalevalainen jäsenkorjaus parantaa vaivoja vaikuttaen kipuun ja sen aiheuttamaan haittaan, toimintakykyyn sekä elämän laatuun. 


Omin sanoin sanottuna Kalevalainen jäsenkorjaus on hellävaraista, siinä ei niksautella vaan pyritään avaamaan kehon kireystilat ja sitä kautta keho palautuu tasapainotilaan. 

Menin hoidettavaksi täysin ilman ennakkoasenteita. Ainoa ajatukseni oli, että tämän täytyy olla jotain tosi ihanaa ja sitähän se oli. Hoito ei sattunut missään vaiheessa niinkuin yleensä ns. normaali hieronta sattuu. Silti hoito ei tuntunut missään vaiheessa lainkaan silittelyltä saatikka "lääppimiseltä", vaan kolleegani otteet olivat todella ammattimaisen oloiset ja minulle jäi fiilis, että hän todellakin tiesi mitä teki. 

Vasemman käden nimetön on ollut jo toista kuukautta turvonnut, kipeä sekä vääntynyt kaarelle eli ei suoristu ollenkaan. Lääkärin ohje oli antaa sille lepoa ja buranahoitoa. No sitä se on saanutkin tuomatta silti minkäänlaista tulosta. Turvotus on vain pahentunut buranasta huolimatta. 
Sormea esittelin kolleegallenikin ja sitä hän käsittelikin hoidon aikana useampaan kertaan. Illalla kaikeksi hämmästyksekseni sormi oli kivuton ja suora. Useamman päivän ajan sain nauttia kivuttomasta sormestani, pikkuhiljaa kipu palaili takaisin. Odotan innolla seuraavaa käyntiä, josko sormenikin saataisiin Kalevalaisella tavalla hoidettua kun lääkärin vinkit eivät auttaneet. 


Onko sinulle vaihtoehtoiset hoitomuodot tuttuja? Itse olen joskus vuosia sitten käynyt vyöhyketerapiassa ja nyt uutena ihastuin tähän kalevalaiseen "taikuuteen". 

Tähdet 
alkavat sieltä
minne aurinko
laskee. 

17 kommenttia:

 1. Eipäs ole tullut kokeiltua. Kuulostaa ihanan rentouttavalta ja varmasti oli hoidon jälkeen ihana olo 😊 Mitä tämmöinen maksaa? Onko kallistuminen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä ihanan rentoutunut fiilis kotia lähtiessä.
   Kolleegani ei veloita mitään tiettyä summaa kun on vasta opiskelija vaan hoidettava saa maksaa oman tunnon mukaan. Valmiin jäsenkorjaajan taksa on ilmeisesti 70-80€ hujakoilla.

   Poista
  2. Arvelinkin että hintava on.. Mukavaa että pääsit kokeilen 💕

   Poista
 2. Ihanan kuuloinen hetki ollut siellä. <3 Harmi kun välimatka on aikamoinen... :/

  Ihanaa torstaita upeus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä ihanaa, aion mennä uudelleenkin. Harmi tosiaan tää välimatka.
   Ihanaa viikonloppua kaunotar.

   Poista
 3. Mulla oli pitkään selkävaivoja ja keräsi nestettä oikealle puolelle ala selkään. Kävin pari kertaa Kalevalaisella jäsenkorjaajalla ja sen jälkeen olen suositellut kaikille. Ei ole sen jälkeen tarttenut mitään hoitoja selkään. Hierojat, lääkärillä yms. käynnit eivät auttaneet tähän kipuun, ainoa mikä on auttanut niin on tämä hoitomuoto. Suosittelen kyllä kokeilemaan tätä hoitomuotoa :), mulle toimi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa mahtava kuulla, että sait apua Kalevalaiselta. Itse olin kyllä käyntiini tosi tyytyväinen ja aion käydä siellä uudelleenkin.
   Ihanaa viikonloppua Päivi.

   Poista
 4. Tuttua on kalevalainen... iloa viikonloppuusi Nanni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö ollutkin ihana kokemus?
   Ihanaa uutta viikkoa Kaisa :)

   Poista
 5. No enpä ole ennen kuullutkaan Kalevalalaisesta hoidosta, mielenkiintoista ja hienoa, että siitä oli apua! Kivaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattee käydä testaamassa jos vain löydät jostain kalevalaisen hierojan.

   Poista
 6. Joskus olen vyöhyketerapiassa käynyt ja se oli aivan hyväntuntuista, samoin intialainen päähieronta tekee rennon olon. Kalevalaisesta olen kyllä joskus kuullut...

  Iloa tulevaan viikonloppuun Nanni <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkäsin siitä vyöhyketerapiastakin tosi paljon, molemmat ihania. Tuota intialaista päänhierontaa pitäisi kans testailla.

   Poista
 7. Ei ole tuttua, mutta kuulostaa mielenkiintoiselta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä uskomaton kokemus. Aion mennä uudestaankin.

   Poista
 8. Entinen työkaveri antaa just tällaista kalevalaista jäsenkorjausta ihan tässä likellä. Ite en oo vielä käyny mutta moni muu on kyllä ylistänyt hoitoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kyllä, oli ihan mahtava kokemus.

   Poista

Ihanaa kun jaksat muistaa minua kommentilla, ne piristää päivääni.
Epäasialliset kommentit jätän julkaisematta.
-Nanni-

- THEME BY ECLAIR DESIGNS -