KONEEN UUSI KÄYTTÄJÄ - JOLLA EI OLE MITÄÄN TEKEMISTÄ

keskiviikko 9. marraskuuta 2016

Aikomus oli kirjoitella ihan muista aiheista mutta tilanne tekee varkaan. Eikös se niin sanota? 
Olohuoneen lattialla venyy lapsi jonka suusta ei lähde kuin sama naukuva lause "mulla ei ole mitään tekemistä". Siinä vaiheessa tekee mieli sanoa jotain todella aikuismaista, sillä se on ensimmäinen hetki kun ehdin istumaan rauhassa kahvikuppini kanssa. 

Joku täydellisyyttä hipova äitisihminen saattaisi sillä seisomalla keksiä lapsensa kanssa monen moista tekemistä. Tämä väsynyt äippä totesi vain tylsästi, että nyt minä istun hetken ja katsotaan tilannetta uudelleen hetken päästä. 


Siinä vaiheessa kun lapsi oli "siivonnut" olohuoneen lattian kropallaan, pyörien laminaatilla ees taas keräten mekkoonsa kaikki villakoirat päätin ehdotella jotain mielestäni kivaa puuhaa. Sämpylänleipomis ehdotukseni ei saanut minkäänlaisia riemunkiljahduksia vaan lattialla pyöriminen ja huokaileminen jatkui. "Mää haluaisin ommella jotain, vaikka tyynyn". 
Sillä ehdolla annoin lapselleni luvan ommella, että hän itse hakee kaikki tarvikkeet esille sekä myös siivoaa ne ompelun jälkeen. Tässäkin ehkä äidin laiskuus nostaa päätään mutta pitäähän lapsen oppia, että kaikkeen kivaan tarvitaan myös jotain hieman tylsääkin. 


Siinä vaiheessa kun kahvikuppini oli tyhjä ja lempparisarjani telkkarista loppui, oli keittiönpöydällä kaikki tarvittava esillä. 
Pitkään ompelua odottanut kangas sai minua innokkaamman ompelijan Pipunasta eikä itseasiassa aikaakaan kun neiti oli loihtinut kankaanpalasta tyynynpäälisen. 


Täysin valmista tyynyä emme vielä saaneet. Lähestulkoon valmiiseen lopputulokseen tarvitaan enää vain sisustyyny. 
Uskomattoman tarkkaa työtä neiti teki niin ommellessa kuin kangasta silittäessäänkin. Ja mikä parasta niin hän siivosi ompelun päätteeksi aivan kaiken pois kuten oli aluksi sovittukin. 


Koska oma ompeluinnostukseni on lopahtanut jo muutama vuosi sitten, on ilo huomata, että koneelleni on löytynyt uusi käyttäjä. 

Lasten pitäisikin antaa tehdä omatoimisesti asioita, kuinkas muutenkaan he oppisivat kuin tekemällä. Itse vain toisinaan sorrun ajatukseen "helpommalla pääsen kun itse teen". 

No, nyt meillä on sisustyynyä vaille valmis koristetyyny ja hyvin tyytyväinen lapsi sekä äiti. Loppu hyvin, kaikki hyvin. 

-Nanni-

12 kommenttia:

 1. Ihana ompelija. Jään odottelemaan että saatte sisätyynyn vielä paikoilleen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisi muistaakin käydä ostamassa se sisustyyny että saa lapsi tehdä tyynyn loppuun saakka.

   Poista
 2. Mahtavaa Pipuna!! Olet taitava ompelija :)

  VastaaPoista
 3. Meilläkin neiti innostui ompelusta, kun ostettiin uusi ompelukone. Tai ehkä itse olen innokkaammin antamassa "lupaa" ompeluun, kun uusi kone on helpompi ja parempi kone käyttää.

  Ei muuta kuin keppareita ompelemaan seuraavaksi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, osattaispa ommellaki itse niitä keppareita niin siinä vois olla mullekin uusi harrastus mutta en taida kyllä osata. Vinkkejä saa kyllä antaa <3

   Poista
 4. Ompelu on hieno harrastus :-) Meillä lapset harvoin narisee tekemisen puutetta, mutta se johtuu varmaan mun vakiokommentista: "Hei mää keksin, alapa vaikka imuroimaan !"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ne meilläkään usein narise ja samaa mie ruukaan sanoa, että kotitöitä saa kyllä tehdä :)
   Ollaan me äitit ihan parhaita <3

   Poista
 5. On kyllä aika ihana asia, että koneelle on löytynyt uusi käyttäjä! Mun tytöt ovat onnettomia käsitöissä, äiti saa aina lyhentää, korjata jne. On hieno taito, jos osaa tehdä käsitöitä.

  VastaaPoista
 6. Tuttu tunne.. S neidillä on vain usein paljon lennokkaita toiveita mitä tehdään. Varmaan nuo ei mitään tekemistä ajat on edessäpäin uskon niin.. Parempi sinun tyttäresi on ompelemalla kuin mie..:) Sitä siivoamista miekin koitan opettaa.. Vaikka jonkinlainen kirjoitus oli että sotkuinen lasten huone on lapselle hyväksi.. Mie en aina voi ja jaksa ummistaa silmiäni, silloin neidin huone järjestyy..:)

  VastaaPoista
 7. Ihana ompelijatar <3 Mukavia ompeluhetkiä <3

  VastaaPoista
 8. Osaisimpa ommella...olis kiva tehdä kaikkee.

  VastaaPoista

Ihanaa kun jaksat muistaa minua kommentilla, ne piristää päivääni.
Epäasialliset kommentit jätän julkaisematta.
-Nanni-

- THEME BY ECLAIR DESIGNS -