MULLAPA MENEE HURJEMMIN!

keskiviikko 23. marraskuuta 2016

Tiedättekö ihmisryhmän joilla on aina taipumus laittaa paremmaksi? Ne ihmiset joilla on jutuissaan sitä kuuluisaa Lapinlisää. Useasti käy näin kun paikalla on isompi kokoonpano ihmisiä, yksi joukosta on se jolla on aina asiat huonommin tai paljon paremmin, oksentanut ainakin viiskyt kertaa, tippunut kerrostalon katolta ja selvinnut siitä kuin James Bond saamatta edes naarmuakaan tai vähintäänkin syntynyt kuusi kiloisena keskosena viikolla viisitoista.


Tällaisten oman elämänsä sankareiden kanssa keskustelu on aika turhauttavaa. Ihan sama mitä suustasi päästät, toinen laittaa joka tapauksessa paremmaksi. Aivan kuin kyseessä olisi kilpailu, kenellä menee huonommin.  Toinen vastaavanlainen ihmisryhmä on päällepuhujat. Itseasiassa "en edes kuuntele mitä sinä sanot"-ihmisryhmä, nämä ihmiset ovat niitä jotka eivät ainoastaan keskeytä keskustelua vaan suorastaan puhuvat päälle kuuntelematta lainkaan mitä muut keskustelevat.
Itse sorrun keskeyttämään ja heittämään väliin omaa kommenttiani. Tiedostan sen ja se jos mikä ärsyttää jopa itseänikin. Monesti jopa joudun pyytämään anteeksi, että keskeytin puhujan. Olen kai siis itsekin liian innokas ja turhankin sosiaalinen.  Silti en todellakaan rupea röyhkeästi puhumaan päälle kuuntelematta lainkaan mitä toisella on kerrottavaa, olen siis "vain" keskeyttäjä. Ärsyttävää, myönnetäköön. Jos nämä kaksi keskustelijaa yhdistäisi yhteen ja samaan pakettiin niin saisikohan siitä aikaiseksi täydellisen politiikon? Sinne vain tulevaksi Trumpiksi Trumpin paikalle, röyhkeällä asenteella maailmaa valloittamaan.

Jos itse olenkin liian innokas keskeyttäjä niin isommassa porukassa olen ennemminkin vetäytyjä ja taustalla kuuntelija. Hieman ujona en kehtaa tuoda julki omia ajatuksiani vaan miellummin siirryn kuuntelijaksi.
Mutta eipä se haittaa, mielelläni myös kuuntelen. Osaanko nyt siis päättää olenko keskeyttäjä vai kuuntelija. Horskoopilta vaaka, minkäs teet, ei osaa koskaan päättää mitään. 30 kommenttia:

 1. Tunnista kummankin ihmistyypin....ja en mielelläni ole kummankaan kanssa missään tekemisissä. Ja kuitenkin joudun...toisen kanssa töissä melkein päivittäin ( jälkimmäinen), TODELLA ärsyttävä päällepuhuja ja omien asioittensa esille tuoja...
  Toinen tyyppiä ei onneksi tarvitse monesti tavata, mutta olipa asia mikä tahansa ja vaikke hänellä ole hajuakaan koko asiasta, niin paremmaksi tai pahemmaksi on pistettävä...
  Kovasti energiaa vieviä ihmisiä :/
  Eiköhän jokainen jossain vaiheessa keskeytä tai puhu toisen päälle; ehkä innossaan tai huomaamattaan..itse tunnistan samanlaiseksi kuin sinä...nolottaa kun sattuu höpöttämään toisen päälle ja mieluumin isossa porukassa olen kuuntelija :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isottelijat on kyllä niin raskasta seuraa. Melko äkkiä sitä huomaa milloin toinen vetää juttua yksinään kun ei itse enää jaksa ottaa osaa keskusteluun.

   Poista
 2. Itse olen ihmissuhdetyössä joutunut varmaan jo parin tuhannen ihmisen juttuja kuuntelemaan.On siinä oppinut kuuntelun taidon,mutta myös tarvittaessa kääntämään keskustelun suuntaa tarpeen vaatiessa pois jaaritteluista.Tiedän myös yhden erittäin puheliaan tyypin,että keskustelu menee usein pelkäksi kuunteluksi,kun ei suunvuoroa saa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin tiedän muutaman tuollaisen ihmisen, että on turhaa edes yrittää sanoa mitään.

   Poista
 3. Jälleen viikonloppuna pääsen kuuntelemaan näitä "hurjia" pikkujoulujen merkeissä. Eli, tunnistan molemmat ihmistyypit. Rasittavia molemmat. Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi ei, vauhdikas viikonloppu siis tiedossa sulla. Mutta ihanaa pikkujoulua sinulle silti <3

   Poista
 4. Nää pm hyvin tuttuja piirteitä suomalaisille ja varsinkin tuo voivottelu....Itsekin keskeytän ja voi että kun se vaan tulee joskus niin vahingossa, kun on niin innoissaan asiasta....Sun kanssa on kyllä mukava jutella ja toivottavasti meillä juttelu on vastavuoroista 😊 Ihanaa loppuviikkoa ihanuus ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me taidetaan Jaana olla molemmat niin kovia puhumaan ettei muut saa suunvuoroa :D
   IHanaa viikonloppua sinullekin. odottelin sua eilen blogitapahtumassa.

   Poista
 5. Mun entinen työkaveri oli juuri tuollainen "mulla on kaikki paremmin". Ja tämä kohdistui lähinnä kaikkeen minun sanomaani. Jos kerroin jitain mein neidistä, niin hänen lapsenlapset olivat tehneet niin ja näin jo pitkän aikaa ja aina paremmin.

  Yksi ystäväni on kova puhumaan ja aloittaa suurin piirtein jutun aatamin ajoista lähtien. Siihen puhetulvaan on vaikea mennä väliin. Viimeksikin, kun nähtiin, yritin kolmesti kommentoida jotain yhteen juttuun, huonolla menestyksellä. Niin se meni aihe ohi.

  Mutta ehkä pitäisi korottaa ääntä, jotta sais vaan keskeytettyä puhujan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua, mie olen just tuollainen tarinan kertoja jolla jutut lähtee valtavalla alustuksella tyyliin "kolme vuotta sitten ostin.... no nyt sitten kun..." huoh eikä kukaan koskaan jaksa kuunnella mun juttuja :D

   Poista
 6. Tunnistan itsessäni kanssa välillä keskeyttäjän. Huomaan myös päätyväni pyytelemään aina välillä anteeksi sitä, että tajusin keskeyttäneeni toisen jutun ihan totaalisesti. En sillä tarjoituksella, ettäkö en haluaisi kuunnella toisen sanoja, mutta välillä sitä vaan on vaikkapa jostain niin kovasti samaa mieltä, että on pakko se heti rääkäistä!

  Toki seurastakin riippuu se kuinka paljon tuo muita ärsyttää. Mulla on esimerkiksi useita sellaisia ystäviä ja ystäväporukoita, joissa kaikki on samanlaisia ja keskustelu virtaa niin, ettei taukoa meinaa tulla. Ja sitten kun sekunnin tauko tulee niin joku hoksaa, että vartti sitten jäi joku juttu kesken, kun sen innostamana ajauduttiin puhumaan jostain muusta ja jatkaa samaa tarinaa niin kuin kukaan ei olisi koskaan keskeyttänytkään :D

  Mutta sen sijaan noi yks-uppaajat on kyllä yksiä hermostuttavimmista ihmistyypeistä. Siinä saa tuntea olonsa aina vähäpätöiseksi, kun toisella on joko aina vähän paremmin tai vaihtoehtoisesti aina vähän huonommin. Kuitenkin aina vähän merkittävämmin kuin sun omat kokemukset ja tuntemukset. Törmäsin jossain aikaa sitten englannikieliseen termiin tästä ihmistyypistä, että ne on 1UP ihmisiä. Niin kuin videopeleissä, saa aina yhden elämän lisää. Aina yksi pykälä enemmän. Aina "one up" muihin verrattuna... Huh.

  Välillä olen miettinyt onkohan heidän elämänsä ja olemisensa tosi raskasta. Tuntuuko heistä sille, että aina pitää suorittaa ja aina pitää pärjätä. Vai onko se vaan niin, että oma nama on niin armottoman tärkeä, ettei yksinkertaisesti huomaa edes laittavansa omat juttunsa aina muiden edelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on niin totta. Tuollaisten kanssa ei todellakaan jaksa kauaa keskustella. Eihän siitä uskalla edes avata suutaan ettei toinen vain laita paremmaksi. Liekö joku kilpailu että aina pitää mennä hurjemmin. Puuh...
   Ihanaa viikonloppua Kirsi <3

   Poista
 7. Voi, mie tunnistan itseni tuosta päälle puhumasta.. :( Ja tiedän se ärsyttää. Myös keskeytän josta kans pyytäen anteeksi.. Tämän tai nämä olet varmasti huomannut..😊🤔

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän me jokainen keskeytetä, itse ainakin teen sitä. Mutta toivottavasti en ole sitä sorttia joka laittaisi jatkuvasti paremmaksi, se jos mikä on raivostuttavaa.

   Poista
 8. Lähipiiristä löytyy kumpaakin tyyppiä. Itekin on kovasti puhelias ja välillä lähtee lapasesta mutta pyrin palaamaan toisen aloittamaan aiheeseen jos oon ryöpsäyttänyt omat kommentit päälle. Itseä kyllä risoo jos yrittää toistuvasti sanoa jonkun asian ja toinen joka kerta puhuu päälle 😒

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu tuollainen samanlainen minäkin olen mutta se on tosiaan se puheliaisuus ja innokkuus asiaa kohtaan. Se ei onneksi varmaan ole niin paha synti :)
   Ihanaa viikonloppua ihana Suvikki <3

   Poista
 9. Tunnistan molemmat tyypit, varmaan jokaisella on noita ollut elämänpiirissään aina ajoittain. Minulla oli jonkin aikaa sitten työpaikalla lounasseurassa yksi, joka oli aina tehnyt/ostanut/kokenut sen mistä joku muu kertoi ja ehtinyt jo seuraavaan paljon parempaan vaihtoehtoon. Olihan siinä sellainen ikävä vähättelyn maku muiden asioita kohtaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin "kiva" jutella tuollaisen kanssa. IHan sama mitä sanot niin toinen laittaa aina paremmaksi.

   Poista
 10. Tuttuja tyyppejä kumpainenkin ja todella ärsyttäviä. Niitä, kenen kanssa keskustelu ei jatku kovin kauaa. Ei vaan jaksa..
  Ja nolo keskeyttäjä olen minäkin. Vähän liian innoissaan toisinaan ja sitten hävettää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oiskohan se tosiaan se innostus asiaa kohtaan josta puhutaan. Se on varmasti meillä kaikilla "ongelmana" että keskeytetään mutta mielummin keskeytän kuin olen sellainen joka pistää aina paremmaksi.

   Poista
 11. Mieki tunnistan molemmat ihmistyypit, välillä huomaan puhuvani päälle, kun oikein innostun.
  Meitä on moneksi! :)

  Hyvää viikonloppua Nanni♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mieki puhun päälle mut pyrin etten ainakaan sortuisi liiottelemaan niin kuin jotkut tekevät.
   ihanaa viikonloppua sinullekin ihana Sari <3

   Poista
 12. Täytyy sanoa, että onneksi en tunne sellaista ihmistä, joka koko ajan pistäisi paremmaksi tms. Tai sitten en vain ole kiinnittänyt asiaan huomiota sen kummemmin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei noita onneksi joka oksalla kasva :)
   oliko kivat pikkujoulut.

   Poista
 13. Voi että, mä en kestä näitä sun täydellisiä kuvia<3 Nyt äkkiä uutta kameraa kehiin ja vesilinnulla heitän tota vanhaa ;D Kiitos Nanni kommenteista ja eilisestä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ihanuus. Käydään joskus yhdessä kuvaamassa niin katsotaan niitä säätöjä. Niillä pääsee helpolla alkuun ja saat muutamilla jipoilla kuviin potkua.
   Kiitos sinullekin eilisestä, oli tosi ihana tutustua <3

   Poista
 14. Mainio postaus joka jopa nauratti kovasti. Vaikutamme samanlaisilta, minäkin keskeyttelen välillä innoissani ja samalla häveten, mutta isommassa joukossa olen ujo. Heh tää sopii niin hyvin omaan päivään postaukseenkin, mikä minussa on ärsyttävää ja muissa. Muiskuja muru <3

  VastaaPoista
 15. Just nyt olen tilaisuudessa jossa tämmöstä ihmistyyppiä esiintyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi ei, kuinka selvisit siitä? Kuolitko tylsyyteen. Voin nähdä itseni tuossa tilanteessa, takoisin varmaan mielessäni päätä seinään ja toivoisin olevani jossain muualla :D

   Poista
 16. Hengissä selvisin...ajattelemalla että seuraavaan kertaan on enää vuosi.

  VastaaPoista

Ihanaa kun jaksat muistaa minua kommentilla, ne piristää päivääni.
Epäasialliset kommentit jätän julkaisematta.
-Nanni-

- THEME BY ECLAIR DESIGNS -