HUOMATTAVA HELPOTUS ARKEEN

perjantai 3. helmikuuta 2017


Jokainen tietää millaista arki voi joskus olla. Kiirettä, kiirettä ja vielä kerran kiirettä. Kellosta loppuu tunnit ja välillä tuntuu, ettei iltaan mennessä juurikaan ole ehtinyt istua. 
Ruuhkavuodet. Sillä nimelläkö tätä aikaa kutsutaan?

Pienikin helpotus arkeen ja sitä on niin kiitollinen kuin olisi lottovoiton saanut. 
Meidän arkeen tuli ainakin itseäni huomattavasti helpottava ratkaisu josta olen kiitellyt monet kerrat eikä kyse todellakaan ole mistään isosta asiasta. 


Lapset ovat suunnitelleet meidän perheen ruokalistat nyt neljän viikon ajan. Perjantaisin he tekevät listan viikoksi eteenpäin ja näin se helpottaa lauantaina kaupassa käyntiä kun tiedät mitä seuraavalle viikolle ostaa. Meillä suositaan muutenkin kerran viikossa ruokakaupassa käyntiä niin valmis ruokalista on samalla kauppalista. 

Muutaman viikon ruokalistat ovat näyttäneet tällaisilta:
Eka viikko
- katkarapupasta
-nakkikastike ja perunat
- kanakeitto
-tacoja
- spagetti ja jauhelihakastike
- kalapuikot ja perunamuusi

Toka viikko
- nakkeja ja muusia
- kanaa ja riisiä
- jauhelihakastike ja pottuja
- makaroonilaatikko
- pihviä ja ranskalaisia
- kanasalaatti


Ihanaa kun ei tarvitse miettiä, että mitä tänään syötäisiin, katsoo vain listasta edellis iltana ja kaivelee pakastinta. Lisätunteja tämä ei toki arkeen tuo mutta ainakin säästyn siltä pohtimiselta niin kaupassa kuin kotonakin. 

Työkaverini totesi, ettei toimisi heillä. Kuulemma jos lapsille antaisi tässä asiassa päätösvallan sieltä tulisi listaan karkkipäivä, jätskipäivä, pizzaa jne... 

Itse olen ollut kyllä todella positiivisen yllättynyt siitä kuinka monipuolisesti lapset ovat näiden neljän viikon aikana listaa täyttäneet. 


Onko teillä jotain pieniä juttuja, jolla arki saadaan toimivammaksi?
Ihanaa viikonloppua.

38 kommenttia:

 1. Oi, hyvin ovat ruokalistat keksineet. Pisteet sille :) Meilä siippa jo sanoi ettei enää pottuja ja mie söisin niitä kuinka. Meillä mie tykkäisin suunnitella mutta mies tykkää käydä kaupassa sillee että ostetaan sitä mikä sillä hetkellä tuntuu hyvältä. Säästöä ei tuu mutta toimii meillä kun käydään melkein joka päivä kaupassa. Karkkia ei olla syöty :) Mukavaa viikonloppua :) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin hyviä ideoita lapsilta tullut.
   Mie kans rakastan pottuja, voisin syödä niitä joka päivä ja toinen heikkous on leipä.
   Mie jostain syystä vihaan kaupassa käyntiä (varsinkin isoissa marketeissa) niin siksikin tuo kerta viikkoon on ihan loistava keksintö meidän perheelle ja samalla siinä säästyy uskoamattoman paljon aikaa kun siellä ei tarvi joka päivä käydä.
   Hienoa te, mekin ollaan oltu ilman herkkuja jo yli kuukausi. Viikonloppuisin tekee välillä tiukkaa mutta selvitty niistäkin.
   Ihanaa tiistaita Nunnu <3

   Poista
 2. Ihan mahtavaa!! Tosi hienoa kun ootte ottaneet lapset mukaan rakentamaan arkea, tuo voisi olla meidän ruokalista, niin samoja juttuja. Meillä pojat saa kerran viikossa päättää mitä syödään. Toki lapset vaikuttavat muulloinkin mutta ihan erityisesti yhtenä päivänä ja toiveena olis että osallistuisivatkin ruoanlaittoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapet on kiva ottaa mukaan kotipuuhiin, leivontaan ja ruoan laittoon, siinä oppivatkin tulevaisuutta varten.

   Poista
 3. Hyvä idea! Meillä tehdään kanssa koko viikon ruokalista perjantaisin ja käydään silloin kaupassa, maitoa yleensä tarvitsee viikolla hakea lisää.Musta ei olisi joka päivä kaupassa kävijäksi. Mutta tuota lasten tekemää listaa voisi kyllä kokeilla😊. Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkään en halua tuhlata vähäistä aikaa jatkuvasti kaupassa laukkomiseen, kerran viikossa kunnolla kaupassa ja sit tosiaan maitoa haetaan tarvittaessa lisää.
   Ihanaa uutta viikkoa <3

   Poista
 4. Meilläkin suositaan kaupassakäyntiä kerran viikossa ja siis suunnitellaan myös viikon ruoat. Tietysti pitää ottaa työvuorotkin huomioon, ja mitä kerkeää ennen töihinlähtöä tehdä.
  Ihanaa viikonloppua♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo säästää niin paljon aikaa kun kaupassa ei tarvitse käydä joka päivä, en voisi mitenkään enää palata takaisin entiseen systeemiin.

   Poista
 5. Hieno systeemi ja kaikki ovat tyytyväisiä! Mukavaa viikonloppua, Nanni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tästä olen kyllä ollut tyytyväinen.
   ihanaa uutta viikkoa sinulle Satu <3

   Poista
 6. Hieno idea ja lapsille varmasti tärkeää, kun saavat tuollaista vastuuta.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, kokevat ainakin että saavat olla päättämässä arjen kulusta.
   Ihanaa tiistaita <3

   Poista
 7. Hyvä keksintö ja kylläpä ovatkin muksut keksineet monipuolisia ruokia!
  Nautihan viikonlopusta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapsilta tulee yllättävän hyviä vinkkejä. ihanaa reissua teille <3

   Poista
 8. Tää idea kyllä helpottais arkea. Vois itsekkin kokeilla :) Pyrin kyllä tekemään lasten toiveruokaa mutta tahtoo olla jokaisella eri makutottumuksia. Onneksi maistelevat vaikka ei aina sitä lempparia löydykkään.
  Hyvää viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kokeilemaan. Meillä he saavat molemmat ehdotella ruokalistaan ruokia niin tuleepa molemmille mieluisia juttuja.
   Ihanaa tiistaita <3

   Poista
 9. Ihanaa,että lapset ovat mukana perheen ruokasuunnittelussa. Hyvät ja vaihtelevat listat ovat keksineetkin! Välillä helpotan arjen kiirettä tekemällä ruokaa isomman satsin, sitä lämmitetään sitten seuraavana päivänä. Mukavaa lauantaita♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä tehdään kans isompia määriä että riittää seuraavaan päivään. ihan mahtavaa jos saa arkena yhdenkään vapaa päivän kokkauksista.

   Poista
 10. Hieno keksintö, ja hei kiitos ruokavinkeistä - niitä tarvitaan aina.
  Liian usein sitä tekee niitä samoja ruokia.

  Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanopa muuta, aina samat muussit ja vellit kehissä.

   Poista
 11. Tosi hyvä keksintö! Onpas kivoja ruokia lapset keksineet :)

  VastaaPoista
 12. Ihan huippuidea, välillä on niin raskasta miettiä, mitä syötäisiin. Kokeilen tätä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen, meillä ainakin toiminut tosi kivasti.

   Poista
 13. Hyvä idea ja kiva kun lapset ovat saaneet suunnitella, ei varmaan tule marmatusta että taasko tätä ruokana. Pitäpä ottaa heti maanantaina käyttöön ja antaa Oonan suunnitella ruokalista. Isompi tyttö noudattaa omaa ruokavaliota, mie en siihen sekaannu :) Kivaa viikonloppua sinne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapsilta tulee yllättävän hyviä ideoita. Suosittelen koikeilemaan.
   ihanaa viikkoa sinullekin <3

   Poista
 14. Kiva idea! Ruoan keksiminen on välillä yksi ärsyttävimmistä asioista, kun mieleen ei tule kun ne samat vanhat jokaviikkoiset sapuskat eikä tule nähtyä vaivaa, että etsisi uutta inspiraatiota jostakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin ne samat eväät pyörii viikosta toiseen vaikka kuinka koittaisi keksiä vaihtelua.

   Poista
 15. Hyvä idea! Ei varmaan toimi meillä, kun aina vastaukseksi saan joko "emmää tiiä" tai "pekonipastaa".
  Meillä suunnitellaan viikon ruokalista aika pitkälti yhdessä eli jokainen saa ainakin jotain omaa lemppariaan. Toki samaa ruokaa tehdään mielellään vasta kuukauden kahden kuluttua :) Kaupassa meillä käydään periaatteessa kerran viikossa, pieniä ostoksia lähikaupasta tarpeen mukaan. Nyt muuton myötä tuntuu, että miehen työvuorot ovat olleet entistä enemmän mitä sattuu, joten olen aika paljon käynyt lähikaupassa useamman kerran viikossa. Mutta toisaalta, säästän polttoaineissa, kun voin käydä kävellen.
  Mulla on nyt pari uutta ruokaohjetta odottamassa kokeilua, sillä vaikka kuinka yritän pitää ruokalajien kiertoa silmällä, tuntuu, että sitä samaa soossia ja muussia syödään tämän tästä.

  Kivaa sunnuntaita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samat ruoat ne tahtoo meilläkin pyöriä viikosta toiseen. Jos löydät jonkun uuden ihanan reseptin niin heitähän vinkkiä tännekin päin.
   Ihanaa viikkoa muru <3

   Poista
 16. Kuulostaa hyvältä! Meillä 3vee vastaa aina kysymykseen mitä ruoaksi kalakeitto, lasagne ja makaronilaatikko. :D Oikein hyvää uutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jossain vaiheessa meidänkin neidiltä tuli aina sama vastaus, lohikeitto tai lasagne.

   Poista
 17. Hienoa! Varsin monipuolisen näköinen ruokalista.

  Meillä osa perheestä on sellaisia nirsoilijoita, että on nykyiselläänkin vaikea keksiä useampaa ruokaa, joka kelpaisi kaikille :( Meillä aina ajoittain tehdään kahta eri ruokaa. Käytännössä teen iso vuuan makaroonilaatikkoa, jolla ruokin nirsoilijat, jos heille ei päivän varsinainen ateria kelpaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meiltä löytyy niitä samoja nirsoilijoita mutta tällä periaatteella ainakin saavat sitä mitä haluavat, ei parane tulla sen jälkeen valittamaan.

   Poista
 18. Tosi hyvä vinkki. Täytyy kopsata. On meillä kyllä vastaavaa tyyliä hieman ollut. Lähinnä niin, et jokainen apsi saa päättää yhden ruoan viikossa. Isällään tämä on joka viikko käytössä, mun luona välillä.
  NYT tää uus tyyli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on kyllä meillä toiminut kivasti ja mukavaa kun lapset saa ainakin sitä mistä tykkäävät.

   Poista
 19. Kiire on kovin tuttu sana. Mä olen miettinyt jonkilaista postaustakin näistä "arjen helpottajista"...

  VastaaPoista

Ihanaa kun jaksat muistaa minua kommentilla, ne piristää päivääni.
Epäasialliset kommentit jätän julkaisematta.
-Nanni-

- THEME BY ECLAIR DESIGNS -