SIELTÄ MISSÄ AITA ON MATALIN

torstai 20. huhtikuuta 2017

Haittaako jos joskus arjessa menee hieman helpommalla kaavalla? Haittaako jos kaikkea ei tee alusta loppuun saakka itse? 
Vai pitääkö esittää superihmistä joka käy töissä ja suoriutuu ihan kaikesta muustakin arjessa vasemmalla kädellä, samalla näyttäen Miss Suomelta? Lypsää maidosta lähtien kaiken itse, saaden muut näyttämään säälittäviltä. 

Tänään tiesin, että töiden jälkeen joudun juoksemaan kellon kanssa kilpaa. Kauppaan oli mentävä sillä jääkaapissa oli kirjaimellisesti vain valot ja niiden seurana lihaliemikuutio. Laskeskelin hikikarpalot otsalla, etten millään ehdi kauppaan, laittamaan ruokaa ja viemään poikaa kuudeksi treeneihin. Silmissäni jo näin kuinka poika menee kolmen tunnin harkkoihin maha nälästä kuristen. 

Olisittepa nähneet meidän lasten ilmeet kun saavuin ruokakaupasta kotiin höyryävän pizzalaatikon kera. Tunsinko huonoa omatuntoa? Olinko mielestäni huono äiti? No en tuntenut enkä ollut. Taputin itseäni tyytyväisenä olkapäälle, ainakin mielessäni. Suoriuduin tehtävästäni aikoinani ja lapsi sai syödäkseen jos ei nyt niin terveellisesti. Hällä väliä, kerranhan minäkin voin tälleen oikoa. 

Nyt on kaupassa käyty, koti siivottu ja huomenna voi hyvällä omalla tunnolla aloittaa viikonlopun vietto tuhraamatta minuttiakaan tylsiin kotihommiin. 41 kommenttia:

 1. No ei tosiaan tarvi aina tehdä kaikkea itse. Ja kuka jaksaisikaan aina töiden jälkeen loihtia monipuolisen aterian perheelle..Eikä siihen tosiaan aika riitä, kun harrastuksia riittää illoiksi. Onneksi kaupasta löytyy valmistakin ja pitsa on hyvää aina välillä. Ei olla liian ankaria itsellemme..Mukavaa viikonloppua💛

  VastaaPoista
 2. Onneksi on nuo arjenpelastajat, höyryävät pizzalaatikot! Ei aina tarvi suorittaa. Hyvin selviydytty, kaikki olivat varmasti tyytyväisiä ja poika sai ruokaa! <3

  VastaaPoista
 3. Toisinaan voi oikasta ja pittääki, sitäpaitsi tuomoset pienet yllätykset on mukavia arjessakin :)
  Ihana, kun sulla on kotiki valmis ottaan viikonloppua vastaan, mieki aattelin aamula, ennen iltavuoroon lähtöä vähän siivota, että on sitten mukavaa illasta tulla puhtoiseen kotiin ja alotella viikonloppua :)

  Kivaa huomista sulle Ihana <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan mahtavaa kun sai eilen tehtyä siivouksen, en jätä siivoamista ikinä perjantaille koska on aivan huippua kun saa perjantaina aloittaa viikonlopusta nauttimisen.

   ihanaa viikonloppua murunen <3

   Poista
 4. Hyvä, jokaisen pitää joskus oikasta mutkat suoriksi..:)
  Ei kukaan jaksa olla superäiti aina vaan. Minusta se on tärkeintä ettei kenelläkään ole huono olla..:)
  Mukavaa Viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa ruokailussa mie vaan taidan vaatia itseltäni hieman liikaa, eli pitäisi muka aina tehdä ruoka itse eikä mitään valmisruokaa saisi ajatellakaan. Vitsi miten huippu fiilis oli eilen ku sai van syödä valmista.
   Ihanaa viikonloppua <3

   Poista
  2. Niinhän se joskus on saatava vain istua syömään :) Eikä huonoa omaatuntoa tarvi olla.. Oikasin tekemääni lasagnessa ja ostin valmiin pastakastikkeen dolmioin. Hyvää tuli ja aijon hyödyntää kyseistä kastiketta jatkossakin.

   Poista
 5. Kyllä itselleen pitää olla armollinen ja antaa aikaa levolle. No, roskiksen viemiseen tarvitaan ripsiväri :D.

  VastaaPoista
 6. Joo, mä teen aina kaiken, kasvatan kanatkin...no heh, ranskiksia ja pakastekalaa ja salaattia eilenkin ruoaksi...kun ei jassa eikä huvita, ni sillo ei tarvii. Ollaan silti Miss Suomeja ☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oma kanafarmi se vasta olisikin jotain :)
   Vaan ollaanhan me melkoisia missejä :D varsinkin siellä hiihtoladulla kun makaa hangessa kaatuneena.

   Poista
 7. Hyvä sinä, jatka samaan malliin!

  VastaaPoista
 8. Hyvin toimittu, onnittele itseäsi. Joskus saa olla armollinen itselleen. - Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet oikeassa :)
   Ihanaa viikonloppua sinullekin.

   Poista
 9. Minusta on vaan fiksua, että tekee asiat vähiten kivuliaalla tavalla :) Meillä turvaudutaan tätä nykyä useinkin eineksiin, kun on ylimenokausi talvi- ja kesäharrastusten osalta plus vielä kuopuksen uimakoulu. Työssäkäyvän on ihan mahdotonta lypsää ne lehmätkin alusta alkaen, mutta ei onneksi ole tarviskaan :) Armoa meille äideille ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus tuntuu että taidan vain vaatia itseltäni hieman liikaa. Viisain siis höllätä kiristävää pipoa.
   Armoa meille <3

   Poista
 10. Hyvin toimittu, pääasia, että lapsella on masu täynnä!
  Eilen just manasin miehelle, että miksi minun pitää huolehtia ruuasta? Itse oli koko päivän ollut vapaalla ja touhunnut omiaan pitkin kyliä ja kotiin tullessa kysyi mitä ruokaa? Hyvä etten viskannut jollain!!! Sanoin, että minä olen nyt lomalla, joten en kokkaa ja hae vaikka pitsaa! ja menin takas pihalle omiin hommiin.....Syötiin makaroonilaatikkoa, jota minä en tehnyt ;) Tänään mies on reissussa, joten me lasten kanssa syödään sitä pitsaa :)
  Äideillä on lupa oikoa <3
  Ihanaa lepppoisaa viikonloppua....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaapa niin tutulta, samaa itsekin välillä päkätän. Kaikki on tekemättä vaikka itse olisi kotona, mie tulen töistä ja oletetaan että alan sit tekemään niitä kotihommia hymyssä suin.
   Meilläkin mies reissussa joten me eletään lasten kans huluvatonta viikonloppua.
   Ihanaa viikonloppua teille <3

   Poista
 11. Todellakin on lupa höllätä. Meilläkin lasten ruokailu hoituu tänään KotiPizza-Hesburger akselilla 😂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että on tuollaisia vaihtoehtoja ettei kaikkea tarvitse aina tehdä alusta saakka itse.
   Ihanaa viikonloppua murunen <3

   Poista
 12. Arjessa joutuu usein vähän oikomaan. Minulla vakio "säästökohde" on kodin järjestys, meillä tiskit ja pyykit kertyy. Välillä syödään jotain helppoa, kuten tuoretortelliineja tai kaupan pakastekeittoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin lattia oli kuin hiekkalaatikko, ei tehnyt mieli paljoa ilman sukkia kulkea. Joskus on pakko jättää jotain tekemättä kun kellosta loppuu tunnit kesken.

   Poista
 13. Minä en kyllä edes hoksais potea huonoa omaatuntoa siitä, että haen pitsaa lapsille. Päinvastoin, joskus koen huonoa omaatuntoa siitä, että ei ole varaa käyttää mukuloita esim. pitsalla =)Mun kotiruoka on tosin melkein aina jauheliharuokia, ehkä mää voisin potea huonoa omaatuntoa siitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie hain varmaan nyt ihan elämäni ensimmäistä kertaa pizzaa arkena, eikä sitä tule paljoa muuloinkaan haettua. Jauheliha pelastaa niin monesti arjen ja jopa viikonlopunkin. Joten hyvä me <3
   Ihanaa viikonloppua Milla <3

   Poista
 14. Hyvä sinä, juuri näin! Kyllä on lupa päästää itseään helpommalla, kuka siitä tulisi meitä tilille vaatimaan, paitsi me itse! Lapsille kelpaa eineksetkin, saati sitten ihana pizza, meillä ainakin olisi riemu ihan katossa jos viikolla saisi pizzaa (tai edes viikonloppuna). Me taidetaan aika usein vaatia liikaa itseltämme... Minä olen kanssa opetellut oikaisemaan, nyt kun olen innostunut käymään salilla, aika on kortilla, joten teen ruokaa joka toinen päivä isomman satsin ja joskus kun sekään ei riitä niin haetaan jotain valmista/ erittäin nopeaa valmistaa eikä ole suurempia haukkuja tullut mistään suunnalta...

  Ihanaa viikonloppua sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinhän me taidetaan tehdä. Kukaan muu ei todellakaan paa meitä tilille näissä asioissa kuin me itse.
   Itsekin teen enemmän ruokaa kerralla ettei joka päivä tarvi kuluttaa vähiä tunteja hellan äärellä.

   Ihanaa viikonloppua sinullekin.

   Poista
 15. Ei tarvitse tuntea huonoa omaatuntoa. Pitää aina silloin tällöin päästä vähemmällä.
  Mitä sen herkullisempaa kuin kuuma pitza. Ja kaikilla tuli varmasti vatsa täyteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin tuli ja superhyvä mieli kaiken lisäksi.

   Poista
 16. Ei tulisi mieleenkään tehdä kaikkea itse. Miehän ihan romahtaisin. Valmis, kuuma pizza on herkkua. Itse asiassa en kokkaa oikeastaan milloinkaan (jollei ole ihan pakko). Meillä mies tykkää kokata ja hyvä niin. Siivoukseen osallistuvat kaikki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie melkein jo romahdinkin mutta onneksi keksin ihan viime metreillä sen pizzan.
   Oi vitsi miten luxusta jos ei tarvi kokata juuri koskaan. Lucky you.

   Poista
 17. Hei, toimit just niiku pitiki eikö TODELLAKAAN tarvii aina jaksaa! Pah.
  Nim. lapseni söi viime viikolla kolmena päivänä kaupan spaghettivuokaa 🤣

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa ihan paras kuulla, että muutkin toimii joskus näin. Kiitos teille mahtavuuksille.

   Poista
 18. Välillä on hyvä olla armollinen. Mut tiedätkö, kaikkein suorastaan veemäisintä on, kun näkee vaivan ja seisoo hellan vieressä. Sit! Ennen ku kukaan on edes maistanut ruokaa, joku lapsista ilmoittaa, ettei tykkää. Sillon meinaa lentää muutama ärräpää ja useamman kerran kyllä tullut ärähdettyä lapsille, että en tee heille viikkoon ruokaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I feel you, kuin meillä eilen. Toki kukaan ei valittanut ettei ruoka kelpaa mutta ensinnäkään ketään ei näkynyt ruoka-aikana kotia ja sit kun ne parin tunnin päästä vaivaantuivat raahautumaan paikalle niin ei kuulemma ole nälkä. what .......
   En edes kerro kuinka mulla palo pinna... enkä tosiaankaan tee noille viikkoon ruokaa.

   Poista
 19. Sitä varten on valmit ja puolivalmiit että niihin voi kiireessä turvautua :) Meidän pojat ovat onnesta soikeina kun tilataan pizzaa tai poiketaan kiireiltä Hesessä.On niitäkin kertoja kun on käyty kaupassa ja jääkaappi täynnä mutta kumpikaan ei jaksanut laittaa ruokaa ja sitten haettu jotakin. Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tuo on kyllä totta, että sitä vartenhan ne on keksitty.
   JOtenkin sitä vaan vaatii itseltään liikoja.
   Ihanaa viikonloppua sinullekin.

   Poista
 20. No ei haittaa ja näistä asioista en ota huonoa omaatuntoa. Elin itse ranskanleivällä ja suklaalla parikymppiseksi, pääasia että syövät, välillä voi pizzaakin nauttia.

  Ihanaa viikonloppua����

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. NO olet kyllä niin oikeassa. Miksi sitä vaatikaan itseltään joskus liikoja.
   IHanaa viikkistä muru <3

   Poista
 21. Välillä täälläkin sattuu tiukkia aikatauluja. Aina ei vaan jaksa tai ehdi.
  Hyvä, että on pitserioita olemassa :)

  VastaaPoista

Ihanaa kun jaksat muistaa minua kommentilla, ne piristää päivääni.
Epäasialliset kommentit jätän julkaisematta.
-Nanni-

- THEME BY ECLAIR DESIGNS -