MITÄ ESITTELISIN VIERAILLEMME?

torstai 25. toukokuuta 2017

Olen mietiskennellyt, että mitä meillä Oulussa ja lähialueilla olisi esiteltävää ystäväni perheelle kun he kesällä tulevat meille. Olimme heidän luona Itävallassa viime kesänä ja saimme viikon matkan aikana nähdä mielettömän upeita paikkoja ja nähtävyyksiä. Edelleenkin sydämeni itkee verta kun muistan, että kyseisen reissun kuvat katosivat koneeltani taivaan tuuliin ennen kuin ehdin niistä yhtäkään saada talteen. 

Melkein meinaan sortua kotipaikkakuntani vähättelyyn. Mitä meillä nyt muka olisi esiteltävää ihmisille jotka asuvat niin mielettömän upeassa paikassa kuin Itävalta ja Wienin lähistö. 
Kyllähän meiltäkin löytyy vaikka ja mitä upeaa näytettävää vaikkei meillä vuoria olekaan. 

Ajatus on mökkeillä heidän kanssaan muutama yö Levillä ja sinne ajaessa pitää tottakai pysähtyä Rovaniemellä pukkia moikkaamaan. Sen jo lupasinkin ystävälleni ja hänen pojilleen vuosi sitten, eli lupaus pidetään. 

Levin lisäksi näytettävää on tottakai täällä Oulussakin ja Oulun lähimaastoissa. Yksi oma lempipaikkani on Koitelinkoski, joka on vajaan puolentunnin ajomatkan päässä meidän kodista. Siellä voi luonnon ihailun lisäksi paistaa makkaraa ja juoda nuotiokahvit. Meidän lapset ovat jopa pulahtaneet helteisinä kesäpäivinä pieniä uimapulahduksia niissä kohdissa joissa virta ei ole kova. 

Vierailemme Koitelinkoskella yleensä kesäisin ja tänä keväänä halusin nähdä tuon paikan keväällä tulvan aikaan. Mieletöntä. Ystäväni kanssa piipahdimme siellä päiväteellä, nauttimassa luonnon tuoksusta ja ihastelemassa tulvavesien voimaa. Hah hah tämä rivoilijapuu ei suurempia esitteliytä kaipaa. Osaa se luontokin pervoilla.
Mitä enemmän ikää tulee, sitä enemmän kaipaan luonnonrauhaa ja osaan siitä nauttia. 

Jos sinulla on vinkkejä mitä voisi esitellä ulkomaalaisille niin kaikki vinkit otetaan mielellään vastaan. Vinkkejä otetaan vastaan vaikket olisikaan oululainen. Mitä yleensäkin voisi puuhailla kesällä. 

Ihanaa torstaita sinulle. 


28 kommenttia:

 1. Olipas mukava postaus. En tunne Oulun seutua, vaikka tosiasiassa olen syntynyt Oulussa. Asuttiin siellä vain muutama vuosi. Uskon, että luontokohteet ovat mieluisia kohteita keskieurooppalaisille. - Hyvää helatorstaita!

  VastaaPoista
 2. Näyttää ihanalta paikalta! Itsekin luen mielelläni vinkkejä Oulusta, sillä sielläpäin tulee käytyä ainakin pari kertaa vuodessa. Ja viimeistään taas kesälomalla;)

  VastaaPoista
 3. Ainolan puisto on kiva paikka myös. Ja taidemuseo ja sen kahvila. Joskus kauan sitten olen siellä käynyt ja ne kahvilan leivokset oli myös kuin taideteoksia, liekköhän vielä sama pitäjä.

  VastaaPoista
 4. Onpas komea paikka tuo Koitelinkoski. Mielelläni kävisin siellä, jos Ouluun sattuisin.

  Meidän perhe, jos Ouluun tulisi, niin listallamme olisi Tietomaa ja Hailuoto. Ilmeisesti kesäaikaan pääsee tutustumaan majakkaankin. Omiin Oulu-muistoihini on syöpynyt kauppahallista ostetut nahkiaiset. Eivät kyllä olleet yhtään minun makuuni ;)

  VastaaPoista
 5. Hienoja kuvia! Luontoa minäkin esittelisin kaukaa tuleville vieraille :)

  VastaaPoista
 6. Kauniita maisemakuvia! Kyllä noita maisemia kelpaa esitellä.
  Jos näätte poroja, niin nehän on ulkomaalaisten mieleen.

  VastaaPoista
 7. Hailuoto voisi olla kokemus eikä sekään taida hirveän kaukana olla? Roissa käykää myös lordin tassun jälkiä katsomassa ja vihaisen lintujen puisto.. Oulusta nyt en osaa muuta sulle ehdottaa 😊
  Vastailen nyt näihin kun en tuolla töissä ja muualla ole vielä ehtinyt..😊😘

  VastaaPoista
 8. Meidän valtti täällä Suomessa on ehdottomasti puhdas ja koskematon luonto ja hiljaisuus. Yksi upea kohde, minne voisi vieraat viedä on Hailuoto. Kaupunki alueelta tuli mieleen ainakin ainolanpuisto, tuiran joen viereiset pyörätiet on kivoja käveleskellä ja nallikarikin on ihan kiva paikka.

  VastaaPoista
 9. Kyllä kelpaa esitellä! Ihania paikkoja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomi on kyllä upea maa kesäisin ja tottakai talvella myös.

   Poista
 10. Jos ilmat ovat lämpimät, niin silloin Oulussa on oikein mukava viettää kesäpäiviä esim. käymällä kahvilla Tähtitornin kahvilassa, Ainolanpuistossa ja uimassa Nallikarissa.

  Jos on vähän viileämpää niin Toppilan kiipeilykeskus (sisällä) on mukava paikka lasten kanssa. Meillä koko perhe tykkää kiipeillä puissa, joten uusi Huikia Raksilassa täytyy testata kesällä. http://www.seikkailupuistohuikia.fi/
  Pakohuoneessa kävin äskeittäin kavereiden kanssa ja oli hieno kokemus. Paras lapsille voisi olla Temppelin salaisuus Exit Oulussa. Tämä toki ei sovi ihan pienille ja aikuisia on hyvä olla mukana.

  Saunalautta Tuirassa on myös mahtava paikka, sieltä on ihana pulahtaa uimaan jokeen. Lautalla onkin ollut paljon kesällä myös turisteja.

  Kun ystäväni perhe Saksasta kävi meillä kylässä, niin lapsille ehdottomasti parasta oli se, että pystyi ulkoilemaan vapaasti ja luonto oli lähellä. He asuvat suurkaupungissa, jossa ei voi lähteä itsenäisesti ulos esim. leikkipuistoon. Tämähän on meille ihan itsestäänselvyys täällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih nuo on just parhaita paikkoja, Nallikari ja Ainolanpuisto. Molemmissa paljon katsottavaa ja tekemistä.
   Toppilan kiipeilykeskus on kyllä loistava idea.
   Tuo on totta, että ihan luonnossa oleminen ulkomaalaisille on mieletön kokemus ja valoisat yöt.
   Kiitos ihan mielettömän hyvistä vinkeistä, olenkin saanut paljon mahtavia ideoita teiltä lukijoilta <3

   Poista
 11. Tuiran saunalauttaa suosittelen ehdottomasti ja Hailuodolle antaisin ääneni myöskin. Liminganlahti lintuineen voisi myös olla kiinnostava paikka.

  Levillä kannattaa käydä pienellä patikkaretkellä (siellä on mukavia merkittyjä retkeilyreittejä päiväkäyttöön) ja ihanassa kylpylässä, joka löytyy ihan siitä Levin kylästä, tunturien juuresta. Leviltä on lyhyt matka myös Ylläkselle, jossa on mielestäni vielä parempia, upeilla näköaloilla varustettuja patikkareittejä päiväkävijöille. Viethän heidät tunturin laelle asti sellaisena iltana, kun auringonlasku näkyy? :)

  Oulusta tulee vielä mieleen seuraavat: Linnanmaan kasvitieteellinen puutarha on myöskin kaunis paikka pikavisiittiin, samoin esim. Merimiehen koti -museo. Lapset voisivat pitää myös vauhtipuistosta, tai sitten, jos haluavat kovempaa kyytiä, niin kesäkuusta alkaen Oulusta pääsee junalla myös Powerparkkiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hailuoto on kyllä hyvä idea, samalla tulee matkailtua merelläkin.
   Levillä on kyllä mielettömän kivoja juttuja kesäisinkin ja se Levin kylpylä on oma suosikkini, siellä käymme joka kerta kun olemme Levillä.
   Kiitos tosi hyvistä vinkeistä, miksi sitä itse unohtaakin oman kotiseudun nähtävyydet.

   Poista
 12. Tuo on tuttua, mitä täällä omassa kotikaupungissa nyt muka on näytettävänä? Mutta, usein ne lähialueen maastot ja nähtävyydet ovat parhaimpia. Ja, kaikki kun on uutta vieraille vaikka meille kovin tuttuja. Múkava loma teillä tiedossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekin asumme melkeinpä maalla mutta todella lähellä kaupunkia niin siinäkin on jo suurkaupunkilaiselle kummastelemista :D

   Poista
 13. Ulkomaalaisille on jo luonnon läheisyys, hiljaisuus ja valon määrä kesäisin aivan 'uusia' juttuja! Meillä ystävät saapuvat juuri luonnon, kiireettömyyden ja hiljausuuden vuoksi. Kaupungit täällä ovat niin pieniä, että meidän kaupunkimelu on heille käsittämättömän hiljaista. Ja viime kesäiset Likan kaverit ( 20-vee) Sveitsistä ja Ranskasta ihstuivat siihen, että saivat pyöräillä ja ihan minne vain!!!! Mutenkaan heille ei järjestetty mitään ekstraa, mentiin ihan oman 'ohelman' mukaan ja nuoriso nautti. Vaikka säät oli mitä oli, niin lähtiessään kysyivät milloin saavat tulla uudestaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mieki ajattelin ettei liikaa ohjelmaa että ehditään ihan vain nauttia yhdessä olostakin sekä Suomen kauniista luonnosta.

   Poista
 14. Onpas komeat maisemat. En ole koskaan Oulussa käynyt, joten laitetaanpa korvan taakse mahdollista Oulun reissua varten 😉

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta jos sie tulisitkin meille kesäkuussa niin voitais käydä vaikka tuolla <3

   Poista
 15. hei! kerrotko mistä on teidän terassin sohva ostettu. se on niin kaunis!

  terkuin Tiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuosi sitten ostin sen Kruunukalusteesta, sieltä olemme ostaneet paljonkin huonekalujamme. Siellä on hyvä palvelu sekä antavat lähes aina aika kivasti alennusta kun sitä osaa vain kysäistä ;)
   Sohva on kyllä ollut mieluinen ja siinä on tullut monet kahvit juotua.
   Kivaa viikonloppua sinulle Tiina :)

   Poista
 16. Voi Anniina rakas, me odotamme jo niin innolla, että näemme teidät. Ja se on tärkeintä eli älä liikaa stressiä ota nuista paikoista, mutta ihana, että näet niin vaivaa.
  Siis Eric on aivan haltioissaan kun saa ongen käteensä. Ei tarvi mitään kummosia olla. Siis tuskin jaksan odottaa, että nähdään. Kohta alan laskeen päiviä - jihuu. Muuten nuo maisemat kuulostaa ihanilta ja lapset tykkää eläimistä, kun joku nuo linnut mainitsi ja Werner sanoo, että hän vaan tykkää kun Suomessa on rauhallista :-). Ihana kun ei ole enää kauan ku nähdään!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä super ihanaa kun tulette SUomeen ja meille kylään <3 onkin jo niin kova ikävä.
   Liikaa en ajatellut suunnitella ohjelmaa, että ehditään nauttiakin teidän täällä olosta.

   Poista
 17. Teillä on kyllä upeat maisemat! Ja niitä kelpaa esitellä. Blogissa ja kommenttikentässä sen verran vinkkejä, että heti tuli vähän matkakuume pohjoiseen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa Milla Ouluun ja jos joskus tulette tänne vierailulle niin olisi mukava vaikka treffata.
   IHanaa viikonloppua :)

   Poista
 18. Turkan saari ja kierikkikeskus😀

  VastaaPoista

Ihanaa kun jaksat muistaa minua kommentilla, ne piristää päivääni.
Epäasialliset kommentit jätän julkaisematta.
-Nanni-

- THEME BY ECLAIR DESIGNS -