KUUMETTA SE ON ...KUUMEKIN

maanantai 13. marraskuuta 2017Muuan viikko sitten pohdittiin kaverini kanssa, että olikos se myyräkuume vai jänisrutto mikä häntä kiusasi jokunen vuosi sitten. Sitä pohtiessa kolleega heitti väliin kommentin, että myyräkuumetta pahempi kuume on autokuume. Sillehän me revettiin ihan tosissaan. 

No autokuume on meidän perheen miesväen ikuinen kuume joka on varmasti kroonistunut jo vuosia sitten. Mutta enpä voi moittia, eihän se mies ole ainoa joka tässä perheessä kuumeilusta kärsii. Oma vauvakuumeeni on aikoja sitten vaihtunut sisustuskuumeeksi eikä se kuume lähde parhaimmillakaan antibiooteilla. Välillä kuume hellittää mutta annas olla kun taas saan uuden inspiraation niin siinä sitä viedään naista kuin pässiä narussa. 

Tällä hetkellä kuumeen kohteena on keittiö, uusi keittiö olisi enemmän kuin lottovoitto, uudesta sohvasta olen haaveillut jo useamman vuoden ja jossain vaiheessa meillä molemmilla oli omakotitalokuume. Jos talon myynti ja osto puuha olisi sormia napsautettava homma niin voisin siihen leikkiin lähteäkin mutta ehei, en jaksa alkaa siihen rumbaan. 

Toisaalta kotimme on juuri sopivan kokoinen. Jossain vaiheessa halusimme yhden ylimääräisen huoneen mutta olen alusta saakka tykännyt kotimme pohjapiirustuksesta, tässä on niin loistava ratkaisu, että yhtä hyvää saisi tovin etsiä. Ystäväni tsemppasi minua sanomalla "halvemmaksi tulee tehdä keittiöremppa kuin ostaa kokonaan uusi talo". No totta joka sana. 


Pieniä, muutaman euron hankintoja  kun silloin tällöin tekee niin kummasti ne remppakuumeet hetkeksi katoaa. Keittiössämme ei siis toisaalta ole mitään vikaa, se vain on hieman perinteinen, haluaisin hieman nykyaikaisemman ja modernimman keittiön. No, se sitten joskus kun lottovoitto osuu kohdalle.  

Mutta eikö se niin ole, että ihmisellä pitää ja saakin olla haaveita. Eihän haaveet mitään maksa. Toiset haluaa muuttaa Espanjaan, minä haaveilen remonteista. 


Valkoinen mausteastia löytyi Ikean kukkapuolelta. Siihen sopii kivasti niin mausteet kuin kukatkin, ja kun en osannut päättää kummat siihen laittaisin, laitoin molempia. 

Millaisesta kuumeesta siellä kärsitään?sis

63 kommenttia:

 1. Samaa sisustuskuumetta täälläkin podetaan, välillä se laskee ja välillä taas nousee. Sanoisin, että meikäläisellä se on kroonista;)
  Kivaa uutta viikkoa♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kroonista se taitaa olla täälläkin. Olisikohan siihen mitään lääkekuuria??
   IHanaa viikkoa ja pianhan se on taas viikonloppu <3

   Poista
 2. Ihana keittiö sinulla! Mä kärsin sisustustakkakuumeesta,aurinkokuumeesta ja kroonisesta suklaakuumeesta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matkailukuume meinaa olla täälläkin. Miksi kaikki pitää olla niin kallista :(

   Poista
 3. Onhan noita kuumetta..😀 milloin lomamatka, vauvakuume, uudenkodinkuume jne.. Mutta haaveilla saa,aika moni asia jää kuitenkin toteutumatta.
  Vissiin siippaani iski uusien verhojen kuume,kun uudet piti saada. Tilaukseen meni,kun juuri sitä kangasta ei löytynyt Rovaniemen Eurokankaasta 😉 Joulukuun eka päivä ne tulee ja ovat valmiit..
  Mukavaa viikkoa 😊😘

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. NO se lomamatka olisi kyllä ihana ja jospa me se pian saataisiin varattua. Haaveilla tosiaan saa ja pitääkin, eiks vaan :)
   Ihana kun teillä J tykkää kans sisustella, meillä harvemmin siippa on siitä hommasta kiinnostunut.
   IHanaa viikkoa, ajatella että pian on taas perjantai.

   Poista
  2. Mie olen meillä se joka sanoo siinä vaiheessa kun J :llä iskee sisustus idea,että onko välttämättä pakko.. Mutta yleensä annan asian tapahtua.. Edellisestä sisustus innosta meille muutti se vaalea nojatuoli jolla istuit kun meillä kävitte 😄❤
   Voi toivottavasti pääsette lomalle kevättalvella 😘

   Poista
 4. Onpas mukava postaus, saa hyvälle mielelle. Kuumeiluja on varmasti monenlaisia. Kaunis on tuo keittiönne ilman remonttiakin. Meillä mennään matkakuumeen vallassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, onhan se kuitenkin toimiva keittiö eli kyllä sillä pärjää :)
   Matkakuume se on kyllä täälläkin.

   Poista
 5. Mies autokuumeesta ja yrittää tarttuaa sen minuun, kun tarvitsen oman uuden auton ensi vuoden alusta 'koulumatkoille'. JOka päivä on uusi kanditaatii esittelyssä. Olen sanonut, jos en saa XXXXX-autoa, niin sitten on ihan sama, kunhan ei jätä matkalle, kulkee hyvin ja on turvallinen...
  Ainoa kuume viimeaikoina joka minuun tarttuu on keuhkokuume, joten olen hyvin maltillinen kaikkien 'kuumeilua' aiheuttavian asioiden kohdalla :)
  OIkeasti haaveilen keittiöön uutta väriä, siis seiniin ja kaapeihin.... ;D
  Ja haaveita pitää olla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä miehellä aina hetkeksi helpottaa autokuume kun saa vaihdettua uuden menopelin mutta pian se kuume taas alkaa jylläämään. Olen sanonut ettei uutta autoa tule ennenkuin minä saan uuden sohvan. Tuon sohvan aikana on niin monta autoa vaihdettu että nyt on minun vuoro, eiks vaan ;)

   Poista
 6. Voi ihana keittiö olisi enemmän lottovoitto. Itsekin haaveilen, mutta me ei voida näitä haaveita edes toteuttaa. Aso-asunnon keittiö on sitä mitä on. Niin perus ja tylsä kuin olla ja voi. Vetimet sentään vaihdoin, mutta ei se kokonaisuutta juuri pelasta. Ja keittiö on minulle niin tuhannen tärkeä. Elämässä vaan ei näköjään saa kaikkia palikoita kohdalleen. Ei millään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanopa muuta, jos saisin uuden keittiön niin se olisi niin erilainen kuin tämän hetkinen.
   Keittiö on tärkeä kun siellä ollaan paljon ja se näkyy lähes koko kotiin, meillä ainakin.

   Poista
 7. Minä olen immuuni autokuumeelle ja pitkään olin immuuni sisustuskuumeelle, mutta nyt alkaa sisustusinto ottamaan pikkuhiljaa valtaansa. Ottaisi remppaintokin, jos osaisin jotain tehdä.

  Minä olen miettinyt, että haluaisin saada kaapit pinnotetuksi uudestaan ja uudet ovet ja uudet työtasot. Se voisi riittää keittiön kevyempään faceliftiin. Meillä tosin on 15 vuotta vanhat keittiön kodinkoneet, että lienee syytä varautua siihen, että jos saan jotain säästettyä keittiötä varten, niin rahat menevät kodinkoneisiin :( Ihana on silti haaveilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä olet oikeassa että haaveileminen on ihanaa ja onneksi sitä saa tehdä ihan ilmaiseksi. Itse olen miettinyt että maalaisinko keittiöstä välitilalaatat, sehän jo muuttaisi kovastikin ilmettä. No pitää vielä joku tovi tuumailla :D

   Poista
 8. Autokuumetta on ollut täälläkin. Haluaisin korkeamman auton, kun mies haluaa ajella maasturilla ja minulla on pieni farmariauto. Joskus jos työpaikka on siellä missä asun, voisin luopua myös autosta kokonaan. Kyllähän näitä kuumeita on joka lähtöön välillä, se talokuumekin välillä iskee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä se autokuume vaivaa miestä, välillä vähän ehkä minuakin mutta järjellä enemmänkin. Mulla ne kuumeet on enemmänkin tänne kotiin painottuvat.

   Poista
 9. Välillä on vähän mitäki kuumetta :) On koirakuumetta, mökkikuumetta, talokuumetta, tuoli tai lamppu kuumetta...milloin mitäki. Isännällä on enemmän auto kuumetta ja välillä taas iskee matka kuumetta. Onneksi moni noista menee ohi ja jotkut on sitten pakko toteuttaa vain kovalla säästämisellä. Ihana on haaveilla :) Olishan se keittiökin kyllä kiva saada uusi ja ja ja....
  Ihanaa alkavaa viikkoa sinne mussukka <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän tunteen, noita kuumeita piisaa :) mutta se keittiö..... voittaisinpa lotossa.
   Ihanaa viikkoa sinullekin <3

   Poista
 10. Täälläkin on tyyny, verho, lamppu, lattia, sauna/pesuhuone kuumeilua ajoittain ja tietty matkakuumettakin toisinaan, mutta menevät nuo pikku kuumeet aika äkisti ohi, kun vaikka uuen tyynyn ostaa :)
  Haaveita on hyvä olla minustaki!
  Ja Nanni, teän keittiö on kaunis, jos tahot muutosta, niin maalaa nuo tummemat osat vaaleiksi, välitilaki on jo valmiiksi hyvä.

  Mukavaa viikkoa sinne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tiedätkö, mie olen muutaman vuoden haaveillutkin siitä välitilalaattojen maalaamisesta. Pelottaa vain että jos lopputulos ei olekaan mieluisa.
   Ihanaa viikkoa sinullekin <3

   Poista
 11. Kaunis keittiö :) tällä hetkellä ei kuumeiluta oikein mikään. mutta aijaij kun kevät koittaa, niin sitten se puutarhakuume alkaa ja huh huh, sitten on tyttö pulassa :D ja onnessaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   No keväthän on ihan parasta aikaa, silloin on lupa kuumeilla.

   Poista
 12. Matkakuumetta, matkakuumetta koko ajan :D

  VastaaPoista
 13. Minä en ole koskaan kärsinyt autokuumeesta, mutta sisustuskuume on päivittäinen oire. Pahinta on tällä hetkellä kesäpaikkakuume ja se on vaikea tauti, koska kesäpaikan pitäisi olla lähellä ja siinä ei saisi olla juurikaan hoitamista eli tontti ja matkailuvaunu- tyyliin....ehkä influessarokote tepsii...tai sitten ei.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sisustuskuume on paha. No mie veikkaan ettei se influenssarokote auta, otin sen vasta eikä se ainakaan tähän sisustusvimmaan auttanut yhtään vaikka niin olisin voinut itsekin toivoa :D

   Poista
 14. Täällä on sisustuskuume ehkäpä tällä hetkellä, tosin syytän kahden viikon päässä olevaa muuttoa. Toki suurimmat hankinnat on jo tehty, mutta varmasti pitää kaikkea pientä vielä hankkia. :) Löysimme vuokralle omakotitalon Lumijoelta miehen kanssa, joten sinne lähdemme ja Ouluun sitten kuljetaan töissä.

  -M-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi mikä mahtava homma, omakotitalo. Sisustaminen on niin ihanaa puuhaa, kaikki mitä teet niin teet ihan itsellesi ja omalle silmälle <3
   Sain tänään puolustella, että miksi laittaisin mielummin rahani uuteen sohvaan kuin esim ulkomaanmatkaan, no kotonahan minä olen joka päivä ja ulkomaanmatka kestää vain viikon ja sit sitä ollaan taas kotona, eli sohvasta nauttisin ihan joka ikinen päivä. No eipä sillä etteikö tässä jo kaipaa sinne aurinkoonkin.
   Tsemppiä muuttoon, pääsettekö muuttamaan ennen joulua?

   Poista
  2. Joo, ens viikolla muutetaan jo. :) Yks kuorma on jo viety ja mies vie tänä viikonloppuna lisää, kun oon töissä. Käytiin tilaamassa maskusta uus sohva ja keittiönpöytä, tuleehan sitä joo kotona oltua enemmän, että kyllä määki ehkä ennemmin ton sohvan valitsisin entä ulkomaanmatkan, kun en kuiteskaan niin siitä matkustelusta ite välitä.

   -M-

   Poista
  3. Voi, onnea uudessta sohvasta ja keittiönkalusteesta. Se sohva on itsellä ollut niin pitkään haaveena että menen pian solmuun harmistuksesta.
   Nyt olemme sopineet perheen kanssa että tän vuoden veronpalautuksilla lähdetään reissuun ja jos ei saada matkaa varattua niin uhkasin tuhlata siinä tapauksessa ne rahat sohvaan. Katsotaan miten käy :)
   Te pääsette pian nukkumaan uudessa kodissa, ihanaa <3
   Kivaa viikonloppua sinulle ja tsemppiä töihin :)

   Poista
 15. Hauskaa kuumeilua!
  Tällä hetkellä en kärsi mistään kuumeesta. Mutta pari vuotta sitten iski kova autokuume minuunkin. En saanut mieheltäni vastakaikua, vaan hän totesi, vanhan olevan vielä ihan ok. Kuume nousi niin kovaksi, että menin ja ostin itselleni auton!!!
  Lähti kuume!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä sie, jos ei toinen älyä niin sit se pitää tehdä itse. Mie olen kyllä sohva kuumeeni kanssa pian samassa tilanteessa.

   Poista
 16. Mun llapsenlapsi kuume sai pikaista hoitoa kun naapuriin syntyi pikkuriikkinen poika <3 Nyt saa omat lapset huokaista kun en kysele hetkeen :) Joulukuume on kanssa ihan kaamea..Tuo onkin näppärä mausteinenkukkaloota. Nappaan vinkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. IHana kuume tuokin, olen tuollaisesta kuumeesta joskus kuullut ennenkin.
   No joo, tuo joulukuume on kyllä melkoinen, onneksi pääsemme pian sitä kasvattelemaan.

   Poista
 17. Minulla on menossa varmaankin olohuonekuume. Haluaisin sinne uuden lampun ja taulun. Uusi mattokin olisi tosi kiva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sohvan miekin haluaisin olohuoneeseen mutta sekään ei ole ihan mikään halpa hankinta :/ Voittaisipa lotossa :D

   Poista
 18. Nyt kun aloin oikein miettimään, niin mulla ei ole ollut aikoihin mitään kuumetta :D Hyvä niin.
  Siistin näköinen keittiö teillä. Se on pysynyt hyvässä kunnossa. Edellisessä kodissa meillä oli keittiössä oikein hyvässä kunnossa olevat kaapistot, ettei niitä olisi ollut järkevä lähteä vaihtamaan, mutta uusilla vetimillä ja tasoja vaihtamalla saatiin piristystä ja keittiö tuntui ihan uudelta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tokihan tuo meidän keittiö ei ole kuin kahdeksan vuotta vanha mutta jos nyt saisin päättää niin meille tulisi täysin erilainen keittiö. Mutta... pitää osata olla kiitollinen siitä mitä on :)

   Poista
 19. Tuollainen ikean ostos minullakin pitää saada, kiitti vinkistä :) Ja voisin ottaa teidän keittiönkin, nykyisen tilalle :) Mutta kuumeilua, mhhh... Reissukuume :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on kyllä kiva astia, käyhän nappaamassa omasi. Kiitos, itsestä tuo keittiö tuntuu niin niin mälsältä.

   Poista
 20. Mullekin kelpaisi uusi keittiö. Nykyinen aso-asunnon keittiö on jo aika kulunut ja tympeän näköinen...
  Tuo valkoinen kukka-astia maustepurkeille sun muille on loistoidea! Taidan matkia sua, sillä mua ärsyttää tasolla irtonaisina lojuvat öljypullot. Kiitti siis vinkistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matki vain, toi on tosi kiva ja Ikean tyyliin edullinen :)

   Poista
 21. Arvaat varmaan, että mulla tai oikeammin meillä on kuume Espanjan suuntaan.... Toki uusi keittiökin kelpais ☺️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. NO kelpaisi minulle se Espanjakin, ehkä sitten huhtikuussa ;)

   Poista
 22. Mulla taitaa olla krooninen sisustus, koiravauva ja matkakuume :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se taitaa olla mullakin kroonistunut, olisikohan siihen mitään lääkitystä?? :D

   Poista
 23. Kaikenlaisia kuumeita sitä voikin olla :)

  VastaaPoista
 24. Ihana rasia! Meillä ei oo kuumeita muilla kuin mulla...Sekin vaihtelee, mutta yleensä se on sisustus- tai vaate/kenkä kuume :D Ihanaa päivää! Oli ihana nähdä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on jatkuvasti jos jonkinmoista kuumetta mutta ainahan niistä saa haaveilla.
   Oli kyllä ihanaa nähdä, aletaan treffailemaan säännöllisemmin <3

   Poista
 25. Ihania kuvia♥ ja nuo kuumeet on kyllä sieltä mukavammasta päästä:) Meillä isäntään iskee useasti keväisin tuo autokuume..ja näköjään myös muihin naapuruston miehiin! Itsellä pikkuisen sellaista matkakuumetta meinaa pukata..olisi ihana päästä johonkin nauttimaan auringosta ja lämmöstä edes hetkeksi:) Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Autokuume tuntuu olevan tarttuvaa sorttia täälläkin, yksi kun vaihtaa niin kohta vaihtaa yksi jos toinenkin.
   Matkakuumetta meilläkin on tällähetkellä, kevään lomaviikolle olemme koittaneet katsella matkoja <3

   Poista
 26. Matkakuumeesta, aina. Nyt vähän rokotuksen jälkeisestä kuumeestakin näköjään. Ihanaa loppuviikkoa ja tsemppiä kuumeiluun. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matkakuumetta on täälläkin, huhtikuulle olemme katselleet matkoja mutta...
   Voi, harmi että rokotus toi mukanaan kuumeen, jospa se olisi jo ohi.
   Mukavaa viikonloppua sinnekin.

   Poista
 27. Monenlaista kuumetta tahtoo olla, keittiön uudistus ollu nyt pitempään mielessä, teijän kööki näyttää nytkin oikein hyvältä 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä hetkellä meillä on ulkomaanmatka kuume mutta neljälle hengelle se vaan on niin kallista :(

   Poista
 28. Mulla on kauhee talo -kuume!! Apuaaaaaaah.

  Ja mun silmään teidän keittiö näyttää hyvinkin modernilta ja nykyaikaiselta!! ;)

  Kivaa viikonloppua ihanainen! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, itsestähän tietenkin oma koti näyttää välillä aika mälsältä mutta on tämä meidän keittiö ihan kiva. Olen aina ollut kova suunnittelemaan ja sisustamaan ajatuksentasolla vaikka tiedänkin etten sitä koskaan toteuttaisikaan.
   IHanaa viikonloppua sinullekin <3

   Poista
 29. Teidän keittiö on todella kaunis ja ihan napakymppi <3 Mutta ymmärrän tuon sisustuskuumeen, mutta muuten sekin on täällä totaalisesti jo muutama vuosi sitten hellittänyt, taidan olla vanha. :)

  Kivaa viikonloppua Nanni <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia :)
   Tuossa asiassa mullekin voisi tulla vanhuus etten jaksaisi jatkuvasti miettiä sisustamista.
   Ihanaa viikonloppua sinullekin <3

   Poista
 30. Kuumeita on jos jonkinlaisia aina tasaisin väliajoin :)
  Teillä on todella kaunis keittiö, ja tosiaan pienet sisustushankinnat auttaa aina kummasti vähän, kun haaveilee isommasta rempasta, mutta tietää, ettei sitä vielä voi tehdä.

  Tuo autokuume on täälläkin krooninen ;)

  Mukavaa viikonloppua Nanni <3

  VastaaPoista
 31. Voi - minä ottaisin teidän keittiön kiljuen;) Ja kiitos vinkistä - tuo valkoinen mausteastia kotiutetaan meille heti seuraavan Ikean reissun yhteydessä!
  Ihanaa viikonloppua, Nanni <3

  VastaaPoista

Ihanaa kun jaksat muistaa minua kommentilla, ne piristää päivääni.
Epäasialliset kommentit jätän julkaisematta.
-Nanni-

- THEME BY ECLAIR DESIGNS -