POTUT JA MUUSI

tiistai 7. marraskuuta 2017



Peruna on yksi lempi raaka-aineistani ruoan laitossa. Siinä missä lapset haluaisivat aina makaroonia tai riisiä niin minä pidän kynsin hampain kiinni viikottaisesta perunakiintiöstäni. 

Kun bongasin Ilta Sanomien sivuilta uuden perunareseptin, oli se pakko ottaa heti talteen. Paahdettu perunamuusin ohje löytyi Soppa365 sivustolta ja sitä oli heti pakko alkaa testailemaan, sen verran paljon se IS sivuilla sai hehkutusta. 




Paahdettu perunamuusi

4 iso rosamundaa (itse ostin useamman)
1kg karkeaa merisuolaa
30g voita
1rkl puristettua sitruunan mehua
3dl täysmaitoa

1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Pese perunat. Pistele ne haarukalla, jolloin perunat kypsyvät tasaisesti eivätkä "räjähdä". Levitä suola uunipellille ja perunat suolapedin päälle. Kypsennä 1 tunti tai kunnes perunat ovat kypsiä. (tunti ei todellakaan riittänyt)

2. Anna perunoiden jäähtyä sen verran että pystyt käsittelemään niitä. Sulata sillä välin voi ja purista sitruunan mehu. Mausta voisula sitruunalla. Kuumenna maito kattilassa. 


3. Purista tai kaavi perunat kuoristaan syvään kulhoon. Lisää ripaus suolaa ja sitruunavoi perunoiden päälle. Jätä tilkka voita muusin viimeistelyyn. Lisää sen jälkeen maito samalla survoen tai jos haluat kuohkeamman muusin, käytä sähkövatkainta. 

4. Kaada loppu sitruunavoi muusin päälle. Tarjoile lisukkeen kanssa. 

Ohje siis Soppa365 sivuilta. 


No tässähän kävi vähän niin kuin Ikean huonekaluja kasatessa "me mitään ohjeita tarvita". Perunoita tehdessä menin sillä tuntumalla mitä muistelin lukeneeni ohjeesta muutama päivä sitten. No kaiken muun muistin mutta en tuota sitruunaa. Paistoaika meni reippaasti yli tunnin ja siinäkin vaiheessa kun oli muusin teko aika eli lohi oli jo valmis syötäväksi, niin osa perunoista ei ollut edelleenkään täysin kypsiä. Jotta lohi ei ihan olisi kylmettynyt, päätin että perunan kypsyys saa nyt piisata. Virhe.
Muusista tuli maultaan muuten todella herkullinen mutta hieman jäi paukkuiseksi kiitos osittain raakojen perunoiden. 


No mitä tästä opimme? Ei varmaan mitään mutta jatkossa koitan muistaa lukea ohjeet uudelleen ja perunoiden annan olla suosiolla tarpeeksi kauan uunissa. Hiemanhan työlästä muusin teko oli mutta joskus on kiva kokeilla uusiakin reseptejä. 
Uunissa paahdettu peruna imee itseensä huomattavasti enemmän nestettä kuin keitetty peruna joka on jo keitinvedestä imenyt itseensä melkoisen määrän suolavettä. Tämä on hyvä muistaa muusia tehdessä.

Onko paahdettu perunamuusi teille jo tuttu? Vaikka itse hieman töppäilinkin niin silti aion kokeilla tuota uudelleen ja suosittelen testaamaan tätä ohjetta. 


Potut pottuina ja mukavaa viikonjatkoa sinulle. 

11 kommenttia:

  1. En ole tämmöistä kokeillut.. Aina oppii uutta,vaikka sen että reseptiä kannattaa joskus seurata..
    Onneksi aina voi tehdä uudestaan ☺
    Mukavaa Keskiviikkoa 😘

    VastaaPoista
  2. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  3. Kyllähän kommentointi nyt näyttäisi toimivan 😊

    VastaaPoista
  4. Nyt toimii, eilen en pystynyt kommentoimaan. <3 Ajattelin vielä kuitenkin muussista kirjoitella, että siinä on taatusti ihanan lämmin maku, mutta olen sellainen oikaisija, että vain juhliin jaksan panostaa vähän enemmän.

    Muiskuja Nanni <3

    VastaaPoista
  5. Nyt näköjään tomii taas :)

    Eli hyvissä ajoin kannattaa aloittaa muusin teko. Kerran Impun veli teki tota niillä ko oltiin siellä ja oli kyllä hyvää. Mie oon ihastunut bataattiin ja ranskalais versioon, tuliskohan siitä tuolla reseptillä mikälainen?

    VastaaPoista
  6. Taas uutta minulle ja lukiessa alkoi tehdä mieli myös lohta.

    VastaaPoista
  7. No nyt toimii 😊👍 Kiva resepti! Mää tykkään tehdä ihan normi uuniperunoita ja viime viikonloppuna tuli kans tehtyä. Vois kyllä niitäkin koklata 👍 Huomenna nähdään 💓

    VastaaPoista
  8. Voi kun näyttää ihanalta. Varmasti herkullista <3

    VastaaPoista
  9. Yritin jo aikaisemmin tänne kommentoida, mutta ei pystynyt.
    Näyttää tosi herkulliselta. Kiva ohje!

    VastaaPoista

Ihanaa kun jaksat muistaa minua kommentilla, ne piristää päivääni.
Epäasialliset kommentit jätän julkaisematta.
-Nanni-

- THEME BY ECLAIR DESIGNS -