ELÄMÄ MUODOSTUU ARJEN PIENISTÄ ONNENHETKISTÄ

maanantai 2. huhtikuuta 2018


"Sie aina innostut pienistäkin". 
Sain kerran kuulla kyseisen lauseen ystävältäni. 
Koska aina ei voi olla joulu pitää arjesta löytää onnenhetkiä ihan pikkuriikkisistäkin asioista. Valittaminen on asia joka tulee niin helposti ja niin luonnostaan mutta muistetaanko olla onnellisia niistä pienistä hetkistä mitä arki meille tarjoaa?

Viimeisten muutaman vuoden aikana olemme kokeneet paljon surullisia ja raskaita asioita. Nuina aikoina tahtoi helposti unohtua, että elämään mahtuu hymyä ja onnellisuuttakin. Se mitä huomasimme noiden vaikeiden ja surullisten aikojen aikana oli se, että ne asiat vahvistivat meitä perheenä. Siitä osasimme tuolloin olla onnellisia. Vaikeuksista huolimatta jaksoimme perheenä eteenpäin. 


Olen lapsillekin koittanut opettaa, että aina kaikki kiva ei tarvitse maksaa paljoa tai ylipäätään yhtään mitään vaan iloa ja onnea saa ihan pienistäkin asioista. Monesti lapset eivät edes kaipaa lomallaan suurempia huvituksia vaan ovat tyytyväisiä siihen kun aamuisin ei tarvitse herätä kellonsoittoon ja saa nauttia sohvan nurkassa köllöttelystä. Usein me aikuiset kuvittelemme, että loma ei ole lomaa jos ei silloin tehdä jotain kallista

Hiihtolomalla olimme uimahallissa ja juttelin erään rouvan kanssa. Hän totesi onnellisena, että olipas kivaa kun uimahalli olikin lomalla auki, jotta pääsi lapsenlapsen kanssa uimaan. Siinä yhdessä tuumailimme, ettei kaikilla ole vara viedä lapsia laskettelemaan. Nopeasti laskettuna jo yhden päivän laskettelureissulle tulee meidänkin nelihenkiseltä perheeltä maksamaan useamman satasen. 

Toki meilläkin tykätään laskettelemisesta ja varsinkin esikoinen on osoittanut mieltään kun emme tänä talvena heitä rinteessä käytä. Tänä talvena näin, ensi talvena toisenlaiset kuviot. Ehkä. 


Kun osaa ottaa ilon irti ihan pienistäkin hetkistä niin arkeen kertyy paljon onnenhetkiä. 
Pitkän liiton parhaita puolia on mm. se kun toinen tietää mistä toinen tykkää ja osaa niillä asioilla ilahduttaa puolisoaan. Minua hemmotellaan pienillä mutta tärkeillä asioilla. Kun mies tuo kaupasta lohta, saa sillä monen monta onnenhetkeä iltateen parissa. 
Kun koko perhe on edes kerran viikossa yhtä aikaa kotona ruoka-aikaan, saa se äiti-ihmisen suun hymyyn. 

Kuva otettu syksyllä makkaranpaisto retkeltä.

Pääsiäinen tarjosi niin upeita kelejä, että saimme nauttia makkaranpaistosta sukulaisten kanssa. Lumen ja auringon keskellä oli ihana hörppiä kuumaa kaakaota ja olla vain. Ihanaa kun kerrankin ei ole kiire mihinkään. 


Lapsen ilme on aito, se kertoo kun lapsikin on onnellinen. Siihen ei välttämättä tarvita suuria. 
Yhdessäolo.
Rakkaus. 

Tänään olen onnellinen kun saan hyvän ystävän kylään ja voimme nauttia yhdessä päiväkahvia ja vaihtaa rauhassa kuulumisia. 

Mistä sinä olet tänään onnellinen?

46 kommenttia:

 1. Mie olen onnellinen ihanasta ilmasta,komeista maisemista ja hauskasta vaikkakin lyhyestä reissusta. Harvoin käydään tämmöisiä 😊
  Hyvin nukuttu yö takana sekä runsas aamiainen 😊
  Mukavaa Maanantaita 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lyhyetkin reissut ovat unohtumattomia. Sellaisia on mahdollisuus järjestää useammin kuin pitkiä, kalliita reissuja. Teillä on kyllä ollut tosi ihana miniloma ja sen olettekin ansainneet <3
   Hotelliaamiainen <3 onko parempaakaan.
   Ihanaa huhtikuuta ihana Annukka <3

   Poista
 2. Kiitos ihanasta postauksesta ❤ Juurikin näin että raha ei tuo sitä onnea vaan rakkaus 💕

  VastaaPoista
 3. Ihana postaus Nanni ja vaikka reissut ym. taikovat ihania muistoja perheen kanssa, niin kyllä ne omatkin lapsuuden muistot kertyi pienistä muistoista ihan normaalissa arjessa. :) Onni on perheen yhteinen aika <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin. On ihanaa kun saa muistoja isoista asioista kuten reissuista ja esim omista häistä (joita meillä varsinkin tytär muistelee usein) mutta koska tuollaisia hetkiä elämässä on harvoin onkin ihanaa kun arki tarjoilee meille niitä pieniä onnenhetkiä tuon tuostakin <3
   Kuten sanoit, Onni on perheen yhteinen aika, se on niin totta. Ihanaa huhtikuuta ihana Tiia.

   Poista
 4. Ihana postaus. Joskus on mukava miettiä asioita, jotka saavat aikaiseksi onnellisuuden tunteita. Tällä hetkellä olen erityisen onnellinen kahdesta ihanasta lastenlapsesta: 7-vuotias poika ja 3-vuotias tyttö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapsista saa aina olla onnellinen, heissä on ilo ja aitous <3
   Elämässä on loppujen lopuksi tosi paljon aihetta onneen ja iloon.

   Poista
 5. Aivan ihana lämminhenkinen postaus ja kuvat ♥ Olen ihan erityisen onnellinen läheisistä, sekä perheestä että ystävistä ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Läheiset, ystävät ja sukulaiset, elämän suola <3

   Poista
 6. Olipas ihana postaus💛💚Mukavaa huhtikuun ensimmäistä viikkoa💕

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kristiina. Ihanaa huhtikuuta sinullekin.

   Poista
 7. Ihana postaus tärkeällä teemalla. Näinhän se juurikin on, onni tulee pienistä asioista ja voi tuntua ihmeenkin suurelta, kun sen oikein oivaltaa. Uskon vahvasti, että meidän aikuisten ja vanhempien esimerkillä on valtaisa merkitys, mitä arvostuksia lapsillemme osoitamme ja näytämme. Lomailot voivat syntyä todellakin hyvinkin pienistä, parhautta useinkin kiireetön, lempeä yhdessäolo.
  Tänä pääsiäisenä meidän onnemme on rakentunut yhdessäolosta rakkaiden ja ystävien kanssa, kiitollisuudesta kuntoutumisen etenemisestä ja rakentuneesta luottamuksesta tervehtymiseen, kiirettömyydestä ja leppostelusta, aurinkohetkistä merenjäällä.

  Suloista huhtikuuta♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa olet niin oikeassa, että meillä aikuisilla on tärkeä rooli lapsiin, siihen millaisen kuvan he asioista saavat ja mitä he oppivat elämässä arvostamaan. Kävimme tyttäreni kanssa muutama viikko sitten huolettoman keskustelun ja siinä hän heitti oman mottonsa minulle ja tajusin että tuohan on sama motto mikä minulla on elämää kohtaan. Eli näin me annamme lapsillemme eväät elämään, niin hyvät kuin huonotkin.
   Ihanan kuuloisia hetkiä sinullakin ollut. Ihanaa huhtikuuta sinullekin.

   Poista
 8. Kiitos, että muistutit pienten hetkien tärkeydestä❤️ Olen ihan samaa mieltä niiden merkityksellisyydestä, mutta välillä huomaa, että kaiken arkisen tohinan keskellä meinaa unohtaa mistä kaikesta voikaan olla kiitollinen. Juuri tänään olen onnellinen vapaapäivästä, leffaelämyksestä perheen kanssa ja lapsesta joka levittää parhaillaan Afrikan tähteä lattialle mua odottamaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihania asioita teilläkin ollut mistä on saanut olla onnellinen <3
   Monesti asiat menevät itsestäänselvyytenä eteenpäin eikä niistä ehkä muista olla onnellinen.
   Ihanaa kun vietitte kivan pelihetken, meillä rakastetaan lautapelejä.

   Poista
 9. Lämminhenkinen postaus!
  Tänään olen onnellinen terveydestä ja omien rakkaiden onnesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terveys, siinä on asia josta pitäisi muistaa useammin olla onnellinen.

   Poista
 10. Ihanasti kirjoitettu!
  Kyllä sitä itseäänkin pitää välillä muistuttaa että arjessa on paljon ihania onnenhetkiä. Jotenkin joitakin asioita pitää niin itsestäänselvyytenä, ettei niistä muista iloita.
  Kivaa alkavaa viikkoa<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin siinä varmasti monesti käy, että arjen pieniä hetkiä ei muista arvostaa. Itse välillä hihkun yhdestä jos toisestakin asiasta innosta mutkalla <3
   Ihanaa viikkoa sinullekin.

   Poista
 11. Aivan ihana postaus ja juuri näin! Pienistä asioista se onni tulee <3 Mun hyvä ystävä ja lapsen kummi tuli äsken käymään kylässä, ihan ex-temporee! Aivan ihanaa höpötellä ja hengailla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanat, rakkaat ihmiset vierailulla saa kyllä niin hyvän mielen. Itsekin sain tänään nauttia päiväkahvit rakkaan, hyvän ystävän seurassa tuoretta piirakkaa samalla mussutellessa.

   Poista
 12. Kiva postaus. Minä olen tänään onnellinen siitä, että olen saanut olla kotona tässä lumisateessa. Olen vain nauttinut käsitöiden tekemisestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, teillä on ollut se lumipyräkkä? Täällä on nautittu upeasta pääsiäiskelistä.

   Poista
 13. Upea postaus Nanni. tuo on niin totta, että arjen pienistä asioista pitäisi löytyä ne onnen murut. Lapsetkin kyllä käsittävät, ettei kaiken tarvitse olla kallista ja matkustella koko ajan, vaan juurikin vaikka kalastusreissu on ihanaa ajanvietettä, ja perheen yhteinen aika on riitävää.

  Minä olen onnellinen siitä kun tänään meillä on ollut vieraana niin siskoni, veljeni ja äitini. Eilen rakas ystävä, melkein koko päivän. Läheiset <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapset ovat usein aika vähäänkin tyytyväisiä. Pelkkä pulkkamäessä käynti ja kuuma kaakao siihen päälle saa aikaiseksi todella onnellisia lapsia ja onnellisen lapsen takana on usein onnellinen ja tyytyväinen vanhempikin.
   Ystävät ja rakkaat ovat elämän suola <3

   Poista
 14. Ihana postaus. Minustakin parhaimmat onnen tunteet saa ihan ilmaisista ja pienistäkin asioista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. IHanaa on kun kaikkeen ei tarvita aina rahaa, eikös vain <3

   Poista
 15. Hyvä kirjoitus!<3
  Onni tulee monesti pienistä asioista!
  Tänään olen onnellinen mm. ihanasta ystävästä ja meidän lumisesta lenkistä koirien kanssa sekä lämpimästä pullasta ja kylmästä maidosta.
  Mukavaa viikkoa sinulle Nanni! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihania onnellisuuden asioita <3
   Tuore pulla, voiko ihanempaa ollakaan.
   Oikein onnellista viikkoa sinulle.

   Poista
 16. Juuri näin! Parhaimmat muistot syntyvät ihan arjen asioista ja niistä, joita ei voi edes rahalla mitata.
  Tänään olin onnellinen lasteni läsnäolosta ja siitä, että mies teki ruuan ja siivosi keittiön, kun minä koulin kukantaimia <3
  Oikein innostavaa viikkoa sinulle Nanni <3 Täällä toinen joka innostuu ihan niistä pienistä asioista ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta on ihanaa kun osaa ja voi olla onnellinen ja innoissaan aivan pienistäkin asioista. Oma onneni on viime aikoina ollut kun mies opetteli oikein ajan kanssa keittämään minulle oikean kypsyisen kananmunan, niitä hän keittelee minulle tuon tuostakin ja saan näin ollen iltapalalla nauttia täydellisesti keitetystä kananmunasta.
   Super ihanaa ja onnellista uutta viikkoa.

   Poista
 17. Ihana hyvänmielen postaus ja niin kauniit kuvat! Tästä tuli mukava fiilis :)
  Minä olen tänään onnellinen siitä, että lähellä asuu hyvä ystävä, jonka kanssa lenkkeillä ja puhua mistä vaan. _Ystävät eivät ole itsestäänselvyys, joten se on paljon se <3
  Mukavaa viikkoa sulle, ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana Tuula.
   Olen samaa mieltä, ystävät eivät todellakaan ole itsestäänselvyys. Itse pidän todella paljon yhteyttä ystäviini. Soittelen ja viesteilen ja kysyn kuulumisia. Muutaman ystävän kanssa käyn usein lenkillä tai yhdessä salilla. Se on minusta parasta arjen luksusta.
   Oikein ihanaa viikkoa sinullekin.

   Poista
 18. Hyvuä pohdintoja!Yhdessä liikkuminen on hyväksi ja meillä aina on viety sekä kesä-että talvilajeihin. Ja usein ne ovat olleet ihan edullisia ja lomalla on sitten käyty laskettelemassa pari kertaa vuodessa. J

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä myös harrastellaan paljon mutta aina ei tarvitse lähteä mihinkään kun osataan nauttia ihan vain olemisesta ja toisitamme.

   Poista
 19. Olet ihana, pienet ilot on parhaita. <3 Tässä taannoin järjestin 4-vuotiaalle oikein elämysviikonlopun. Paljon toimintaa sen enempi kuluja laskematta. Arvaatko mitä tyttö vastasi, kun kysyin mikä viikonlopussa oli parasta? No se, että sai äitin kainalossa katsoa piirrettyjä. :) Mukavaa ja onnen pisaroiden täyttämää viikkoa Nanni. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. IHana lapsi, voi miten he oikeasti rakastavat vanhempiaan ja osoittavat sen aidosti <3
   Meillä tyttö varsinkin nauttii täydestä sydämestään meidän seurasta ja voisi viettää kaiken aikansa minun kanssa <3
   Oikein ihanaa viikkoa sinullekin <3

   Poista
 20. Ihana postaus. Ja, juurikin näin, ei kivan tarvitse olla kallista. Meillä lapset ainakin nauttivat juurikin yhdessä ulkoilusta ja retkeilystä, mikä ei maksa mitään.
  Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä sama homma, ihan pelkkä yhdessäolo monesti riittää ja sen kun vanhemmat antavat aikaa ja huomiota.
   Ihanaa uutta viikkoa.

   Poista
 21. Ihana postaus!
  Onneen ei aina tarvita suuria puitteita, pitää osata pysähtyä ja nauttia juurikin siitä hetkestä. Minulle yksi suurimmista onnen tuojista on luonto. Tykkään hirmuisesti kävellä merenrantoja pitkin tai hiihtää talviauringossa.

  Tänään on ollut onnenpäiväni. Olemme Levillä viettämässä talvilomaa ja sää on ollut ihan huikaisevan hyvä. Meillä muuten noita laskettelulippujen hurjia kuluja tasataan sillä, että välillä hiihdetään murtsikkaa ja sitten sillä että repussa on mukana eväät joita syödään ja grillaillaan kodassa/laavulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luonto on kyllä ihanaa ja olenkin niin useasti todennut että Suomi on kerrassaan ihana maa, meillä on paljon upeaa luontoa eri vuodenaikoina.
   Oi, Levi on upea paikka. Käykääpä siellä joskus myös kesällä.

   Poista
 22. ♡ Juuri näin! Ja lasten kanssa varsinkin huomaa usein, että eniten iloa ovat tuottaneet just ne pikkujutut. Jäätelöllä käyminen, yhdessä pyöräily, saunominen, leijan lennättäminen, yhdessä pelien pelaaminen, mansikat... :)

  Minä olen tänään onnellinen siitä, että takana on kiva pääsiäinen ja tänään on näköjään ihan huikaisevan kaunis talvipäivä ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapset on ihania kun he ovat yleensä aidoista asioista onnellisia. Eivätkä lapset kaipaa suuria asioita että ovat onnellisia.
   Ihania asioita sinullakin sisältyy onneen <3

   Poista
 23. Ihana postaus, olet kyllä tosi ihanan oloinen tyyppi <3 Onni koostuu pienistä asioista, eikä niihin tarvitse hirveitä summia rahaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3
   Olen samaa mieltä, ei onneen suuria tarvita, se on paljon itsestä kiinni.

   Poista

Ihanaa kun jaksat muistaa minua kommentilla, ne piristää päivääni.
Epäasialliset kommentit jätän julkaisematta.
-Nanni-

- THEME BY ECLAIR DESIGNS -