TARTE FLAMBEE

perjantai 25. toukokuuta 2018


Kuinka moni on joskus maistellut kauppojen konsulteiden tarjoamia herkkuja? Onko kukaan vai olenko ainoa joka lasten kanssa "lounastaa" marketin tarjoamilla herkuilla?

Viikko sitten kiertelimme hieman huonekaluliikkeitä ja muutamissa paikoissa oli tarjolla mitä ihanempia herkkuja. Ensin söimme Keittömaailmassa suolaiset eväät ja sen jälkeen Vepsäläisellä kakkua kuohuvan kera. Siitähän oli hyvä lähteä kaupungille juhlavaateostoksille massu täynnä evästä. No mutta mitä siltä maistelureissulta jäi käteen? 

Keittiömaailmaan oli saapunut kokki paikalle leipomaan ranskalaista Tarte Flambee - pizzaa jonka leipomista seurasin mielenkiinnolla ja tottakai maistelin palan jos toisenkin ( en todellakaan myönnä montako palaa suuhuni upposi). 


En ole mikään pizzan ystävä mutta tuo pizza vei sydämeni ja päätinkin kurvata kaupan kautta kotiin, jotta saan tarjota perheelle sunnuntain aamiaiseksi kyseistä pizzaa joka on aika kaukana tavallisesta pizzasta.

Googlettamalla löytyi paljon eri versiota kyseisestä herkusta mutta tein omani sillä ohjeella jonka kokki minulle kertoi. Eli hänen pizzassaan ei ollut juustoa niin kuin netin monissa ohjeissa oli, eli laitan teille sellaisen ohjeen jonka sain kyseiseltä kokilta. 
Hänen mukaansa Tarte Flambee on pizzan ja piirakan välimalli. 


TARTE FLAMBEE

Pohjataikina 2pizzaan:

1 1/2dl vettä
1/4 pakettia hiivaa
2rkl oliiviöljyä
2/3tl suolaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja

Täyte: 

Ranskankermaa
1 iso sipuli (valkoviiniä, pippuria, suolaa)
täytettä oman maun mukaan, esim pekonia, ilmakuivattuakinkkua, kylmäsavulohta tms mistä nyt kukanenkin tykkää, meillä oli pekonia ja kinkkua
pippuria

Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita kunnes hiiva on liuennut veteen. Lisää suola ja öljy. Sekoita jauhoja ensin vähitellen lastalla ja lopuksi kädellä. 
Anna taikinan kohota lämpimässä n.45 minuuttia tai sen aikaa kun valmistelet täytteet. 

Leikkaa sipulit siivuiksi ja laita myllystä pippuria ja suolaa ja lorauta viiniä joukkoon, sekoita ja anna sipuleiden nauttia viinistä. 


Jaa taikina kahteen osaan. Kauli toinen puolikas valmiiksi ja anna toisen odotella. 
Levitä taikinan päälle ranskankerma, viinissä muhineet sipulit ja täytteet. Täytteitä ei tarvitse olla paksusti, vähempikin riittää. 
Rouhi pinnalle halutessasi pippuria. 

Paista yksi pizza kerrallaan kuumassa uunissa. Pohjan kuuluu olla rapea. 
250-275 asteinen uuni ja aikaa 8-10 minuuttia. Voit suojata pizzan halutessasi foliolla ettei se pala kuumassa uunisa. Itse paistoin pizzat 250 asteisessa uunissa ja se oli mielestäni hyvä. 



Aah miten hyvä aamupala tai tarjottava vaikka kahvipöytään. 
Rucola olisi varmasti sopinut tämän kanssa täydellisesti, tai ainakin luulen niin. 

Onko Tarte Flambee sinulle tuttu ja millaista TF sinä olet syönyt tai kokkaillut? 




Oikein herkullista viikonloppua sinulle. 

25 kommenttia:

  1. Herkullisen näköistä ❤ Kivaa viikonloppua ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo oli herkkua. IHanaa alkukesää <3

      Poista
  2. Uusi tuttavuus, mutta mielenkiintoinen, kun siihen ei tule juustoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joissakin ohjeissa oli juustoa mutta kokin puheesta käsitin että juusto tähän ei kuulu. Toki sitä varmasti voisi siihen myös kokeilla.

      Poista
  3. Tulin kurkkimaan ja mitä herkkua täältä löysinkään! Kasvissyöjänä jätän kinkun pois mutta kylmäsavulohi (heh, kasvis?) voisi olla mun juttuni. Ja rucolaa, ehdottomasti. Nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi lohi sopii tuohon varmasti ihan älyttömän hyvin tai jotain muuta kasvista.

      Poista
  4. Namnam! Kuulostaa hyvältä :)). Ihana kesä!!

    VastaaPoista
  5. Saksankielisellä alueella syödään flamkuchenia, joka on samanlainen kuin tarte flambee. Hyvänä syömärinä tykkään tietysti :D

    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jostain luinkin että tää on jostain saksan ja ranskan rajalta tää ohje. Tosi herkku.

      Poista
  6. Mä en oo tainnut edes maistaa mutta herkulliselta vaikuttaa!

    VastaaPoista
  7. Kiitos ohjeesta! Tuota vois kokata joskus. Ihanaa viikonloppua murunen ❤️

    VastaaPoista
  8. Uusi tuttavuus mulle, kiitti ohjeesta ihana ja oikein hyvää viikonloppua! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullekin tää oli ihan uus juttu, kannattee testailla.

      Poista
  9. Tuohan on mielenkiintoinen! Eipä ole tullut vastaan. Herkulta näyttää ja kuullostaa!

    VastaaPoista
  10. Ihanan erilainen ohje!
    Omatekemä on aina parasta.
    Pitääkin lähteä tästä kauppaan..... ;)

    VastaaPoista
  11. Kyllä itsetehty on hyvää. Herkullisen näköinen pizza.
    tekee tällä hetkellä niin mieli pitzaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja mikä parasta tuon tekemiseen ei mennyt tuhottomasti aikaa :)

      Poista
  12. Oijoi kun näyttää hyvältä:) En ollutkaan tuollaisesta flambeesta ennen kuullut. Minusta pitsa on parasta juurikin kun on tuollainen ihanan ohut ja rapea pohja:) Aurinkoista päivää♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullekin tää oli ihan uus tuttavuus. Kannattee kokeilla, oli kyllä hyvää.

      Poista
  13. Oi,tätä kyllä pitää kokeilla joskus. En siis ole tähän tutustunut 😊

    VastaaPoista

Ihanaa kun jaksat muistaa minua kommentilla, ne piristää päivääni.
Epäasialliset kommentit jätän julkaisematta.
-Nanni-

- THEME BY ECLAIR DESIGNS -