TOMAHAWK - GRILLIKESÄN KUNKKU

lauantai 9. kesäkuuta 2018


Kun muutimme omaan kotiin jossa oli terassi, halusi mieheni ehdottomasti kunnon grillin. Mikä se nyt kenenkin mielestä on oikea kunnon grilli mutta meille mies hommasi hänen mieltymystään vastaavan kaasugrillin. 

Yhdeksän vuoden aikana miehestä on kuoriutunut varsinainen grillimaisteri. Hän grillaa ja huoltaa grillin, minä huolehdin lisukkeista sekä keittiön siivouksesta. Tämä roolijako sopii meille molemmille erittäin hyvin. 

Ensin aloiteltiin ihan makkaran paistolla ja pikkuhiljaa kotiimme on kaupasta kantautunut monen moista uutta testattavaa. Tämän kesän suosikiksi selvästikin nousee itse tehdyt lihavartaat.

Toukokuun lämpiminä viikonloppuina on ehditty grillata jo useampaan otteeseen ja uutuuksia on tällekin kesälle testailtu. Mieheni on innokas grillausvinkkien kyselijä. Tällä kertaa lihamestari oli suositellut hänelle mielenkiintoisen näköistä Tomahawk steak - naudan selkää. Lihan paistolle hän sai hyviä vinkkejä jo kaupassa mutta päädyimme youtuben ihmeelliseen maailmaan, jotta osaisimme valmistaa lihan oikeaoppisesti. 
Voit kurkkasta Tammisen grillausohjeen Tomahawkille TÄÄLTÄ.
Sama ohje myös alla kirjoitettuna. 

TOMAHAWK STEAK - PAISTO-OHJE

- ota liha ajoissa huoneen lämpöön, ainakin tunti ennen paistoa

- pakkausta avatessa ei kannata säikähtää hajua mikä pakkauksesta tulee, se johtuu lihan käsittelystä eikä siis tarkoita, että liha olisi pilalla

- halutessasi voit käyttää paistomittaria niin tiedät milloin liha on parhaimmillaan. Laita mittari lihan paksuimpaan kohtaan. Sopivan kypsyisen lihan sisälämpötila on n. 60-62 astetta (tämäkin on makukysymys)

- paista napakassa lämmössä ensin lihan pinnat kiinni, näin liha ei kuivu

-paista lihaa noin 10minuuttia per puoli mutta aina mielellään viisi minuuttia kerrallaan eli viisi+viisi+viisi+viisi

- paiston jälkeen vasta mausteet, jotta liha ei kuivu. Suola ja pippuri riittää mutta toki jokainen maustaa lihansa oman mieltymyksen mukaan. 

- maustamisen jälkeen hetkeksi folioon vetäytymään
Itse tein tämän lihan kaveriksi salaattia ja uuniperunat maustevoilla. Rakastan perunoita ja voisin syödä niitä kaikissa mahdollisissa muodoissa. Uuniperuna on oma suosikkini tällä hetkellä. 


Mikä kokemus meillä oli tuosta lihauutuudesta?
 Mieheni rakastui siihen totaalisesti. Itse en löytänyt siitä suurempaa ahaa elämystä mutta kyllä sen söi, mureaahan se oli eikä ollenkaan kuivaa.  

Koska olen lähestulkoon kaikkiruokainen ja melkein kaikki mikä käy grillin kautta ei voi olla huonoa niin kyllä tätäkin silti uudestaankin söisin. 
Kiva kokeilla aina jotain uutta. Vaikka Tomahawk voi ensi silmäyksellä vaikuttaa erikoiselta lihalta työstää niin mielestäni sen laitto oli silti todella yksinkertaista. 


Bon Apetit

Tämä nainen jäi torstaina kesälomalle, eli nyt ollaan vaan ihan ölövinä ja nautitaan olosta. Viikon päästä juhlitaan esikoisen ripillepääsyä eli eka loma viikko menee juhlia laitellessa. 

Oikein ihanaa lomaa kaikille joilla se nyt alkoi ja jaksamista loman odotukseen teille jotka olette vielä töissä. 

4 kommenttia:

  1. Hienoa,että mies on teillä innostunut grillaamiaesta.Ihana tuo leikkuulauta!Meillä grillataan myös paljon näin kesällä.

    VastaaPoista
  2. Minun siippa myös hoitaa grillaamisen eikä päästä minua sinne grillin ääreen 😊Voisin kokeilla joskus 😊
    Mukavaa lomaa ja ressitön juhlien laittoa. Vielä kolme viikkoa töitä,sitten lomalle..😊

    VastaaPoista
  3. Meillä grillataan läpi vuoden, koska se ruoka on vain niin hyvää.
    Meidän Juniori on nyt siellä pohjoisessa - tai siis teistäkin vielä paaaljon pohjoisemmassa -riparilla ja bileet ois sitten viikon päästä. Menen töihin maanataina ja suunnitelmat on vasta aluillaan, mutta kyllä me pojalla juhlat saadaan aikaiseksi ;)
    Nauti lomasta ja mahtavia juhlia <3

    VastaaPoista
  4. Kiva kun siellä on grillimestari omasta takaa! :)
    Ihanaa loman aloitusta ja mukavia valmisteluja tuleviin juhliin!<3

    VastaaPoista

Ihanaa kun jaksat muistaa minua kommentilla, ne piristää päivääni.
Epäasialliset kommentit jätän julkaisematta.
-Nanni-

- THEME BY ECLAIR DESIGNS -