JAHVAT TULLOO, EIPÄS KUN OMPUT

sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Olen aidosti tollo, tonttu, hölmö, blondi ihan mitä vain. Nauran itse itselleni, enkä juuri koskaan tajua vitsejä heti vaan joskus seuraavalla viikolla. Todella ihme, että osaan käyttää facebookia ja voin sanoa, että tämän blogin perustaminen oli todellinen haaste. Se vaati aikaa, hikeä, taivastelua ja monta puhelua muutamalle ihanalle naiselle.
Eipäs mitään kun Pipuna haluaisi katsoa dvd.tä tai pelata pleikkaa, jos miesväki ei ole kotona, jää filmit katsomatta. 
No, meidän perheeseen on tämän vetisen talven aikana tullut uusi tietokone ja nyt puolisoni osti iPadin vai mikä ihme se nyt onkaan. Tätä omenakonetta osaan juuri ja juuri käyttää. Kuvankäsittely ja kaikki siihen liittyvä on ihan erilaista kuin vanhalla koneella ja ottaakin päästä kun en saa tehtyä yhtä käteviä kuvakansioita kuin vanhalla Acerilla. 

Kummastelin tarvetta ostaa tuota iPadia (tai siis mikä se olikaan) kun tietokone on ihan uusi ja kuitenkin molemmilla on älypuhelimet (mistähän tuokin nimi tulee). Minusta ajatus oli aivan turha. Selityksenä ostokseen hänellä oli, että voisivat kuljettaa mukana pelireissuilla ja muillakin perheen reissuilla jotta lapset viihtyisivät paremmin autossa. No totta tuokin. Mietin vain omaa lapsuuttani kun silloin hädin tuskin oli vielä videoitakaan, saati mitään muuta masinaa ja pelejä, puhumattakaan että autossa katsottaisiin elokuvia. No, välillä täytyy sanoa itselleni "tervetuloa 2000-luvulle". 

No tuon masiinan tarpeellisuus tuli havaittua eilen kun flunssainen lapsi oli mukanani kun autoin ystävääni muutossa. Lapsi jaksoi eväiden ja masiinan avulla istua autossa kun me kannettiin tavaroita asunnosta toiseen. 
Meillä ollaan aina oltu aika tiukkoja pelaamisen suhteen. Minusta lasten ei kuulu istua pelikoneella joka ikinen päivä vaan riittää kun silloin tällöin pelaa. Kavereiden kanssa ei kuulu pelata vaan silloin voi leikkiä niitä leikkejä joita ei yksin voi leikkiä. Tästä asiasta ollaan varmasti montaa mieltä, mutta tämä on minun mielipide. 

Tokihan nykypäivänä lähes kaikki asiointi ja työasiat tapahtuu tietokoneilla joten en väitä, että olisin näitä vastaan mutta rajansa kaikella.
No meidän perheessä on nyt kasapäin omppuja, puhelimesta iPadiin jne. 
Paljonko teillä vietetään aikaa koneella, varsinkin lapset?

- THEME BY ECLAIR DESIGNS -