PIENTÄ TUUNAILUA

lauantai 3. toukokuuta 2014

 Pienillä jutuilla saa kodissa helposti uutta ilmettä. Olenkin mega-ahkera vaihtelemaan verhoja. Pyrin ompelemaan tai ostamaan sellaisia verhoja jotka sopii moneen huoneeseen, moneen tilanteeseen. Taisinkin kerran todeta, että tämä "hulluus" on peritty äidiltäni. Kirpparikeijun kotona-blogista huomasin kuinka koti voikaan näyttää ihanalta kun sinne lisäilee värejä. Valkoinen koti on kaunis mutta ei väripilkkujen lisääminen pilaa kaunista kotia. 
Ennen

Pipunan huoneeseen kylläkin nyt vaihdoin vihreiden verhojen tilalle valkoiset pitsiverhot sekä punaisen maton vaihdoin valkoiseen räsymattoon mutta väriä tytön huoneeseen silti jäi. 
Samalla vaihtui myös järjestys huoneeseen. Tässäkin hommassa olen aika vaihtaja. En kaipaa järjestyksenvaihtoon kaveria, kyllä se onnistuu ominkin avuin. Tämä taito on peräisin lapsuudesta, harva se viikko vaihtelin omaan huoneeseen järjestystä ja se jos mikä on hauskaa. 
Tämäkin taito taitaa olla periytyvää. Muutama viikko sitten Pipuna tuli olkkariin ja tuumaili, että täällä pitäisi kyllä vaihtaa järjestystä ja hänellä oli jo selvä visio uudesta järjestyksestä. Ihme ja kumma mutta olkkarissa meillä on pysynyt sama järjestys jo monen monta vuotta. Johtuu ehkä isoista kalusteista ja hankalan mallisesta olkkarista. Tämän hetkinen järjestys olkkarissa on hyvä, sellaisenaan se nyt saa pysyä. Neiti vetaisi kyllä aikamoisen herneen nenään kun en alkanut millekään hänen ehdotuksestaan. Sain onneksi lapsen tyytyväiseksi vaihtamalla järjestyksen hänen huoneeseen. 


Keittiö oli jo aika tunkkainen ja sinne kaipailin pientä piristystä. Keittiössäkin voi hieman vaihtaa järjestystä mutta se on ainoastaan  pöydän kääntäminen toisin päin, kummasti sekin muuttaa ilmettä. No tällä kertaa vaihtelin ainoastaan verhoja ja kummasti se toi valoa keittiöön. 


Keittiössä on nyt sama turkoosiverho kuin olkkarissakin ja kun keittö ja olkkari on yhtenäistä tilaa niin tämä on nyt kiva yhdistelmä. Laitoin keittiöön turkoosin vain toiselle puolelle ja muuten vieressä roikkuu mitkäpä muutkaan kuin Ikean pitsiverhot. Näillä pärjätään taas pitkään (jeps uskoo ken tahtoo). Mitä olet mieltä verhovaihdoksistani

Kävimme eilen katselemassa makkariin maalimalleja. Miksi harmaan sävyjä pitää olla niin paljon? Miksi harmaasta pitää aina kuultaa joku muu väri läpi. En halua vihreään enkä violettiin taittavaa harmaata, haluan harmaan. Haastavaa. Saa nyt nähdä milloin makkari remppa alkaa ja koska se olisi valmis. Ei ihan heti kuitenkaan. Pomon sanoja lainatakseni "näillä mennään". 
Mukavaa lauantaita.

12 kommenttia:

 1. Minäkin olen lapsena ollut järjestyksenvaihta-manaatikko. Nyt aikuisiällä olen rauhoittunut sillä saralla.
  Harmaata maalia kaipaavalle, siis oikeasti harmaata... Suosittelen Teknoksen PRO 5 -maalia. Meillä on tästä kaikki seinät 5 % mustallavärikoodi NCS S 0500-N, ja makkarin takaseinä 85 % mustalla (värikoodi NCS S 8500-N). N tarkoittaa neutraalia ja luvut 00 koodin lopussa tarkoittaa, että värissä ei ole mitään muita sävyjä kuin mustaa.

  esim tuolta lisää: http://kaaoksestakodiksi.blogspot.fi/search/label/Teknos%20PRO%205
  tai tuolta: http://luumutar.blogspot.fi/2013/03/85-musta.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nanna vinkistä. Olen jo pojan huoneen maalannut ja tapetoinut harmaalla mutta en ole maaliin ollenkaan tyytyväinen. Harmaan valitseminen on tosi hankalaa. Pitääpä kurkatakin heti noi linkit jos sieltä löytyisi se mitä minä ajattelin. Haluan makkariin tosi vaalean harmaan mutta kuitenkin sellaisen että se myös erottuu valkoisesta. Tuskastuttavan vaikeaa löytää mieluinen harmaa.

   Poista
 2. Mä tykkään vaihtaa myös järjestystä :)
  Ja pieniä tuunailuja aina silloin tällöin, piristää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on eikä tarvi aina ostaa jotain uutta että saisi uutta ilmettä kotiin.

   Poista
 3. Turkoosi verho piristää keittiötä! On se vaan niin kivaa, kun saa jotain muutosta aikaan kotiin...Piristää kovasti ja koti käyttää ihan uudelta. Kivaa lauantain jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Turkoosi on kyllä niin lempparini, se sopii moneen muuhun väriin ja on niin ihanan pirteä.
   Mitä kivaa teillä puuhaillaan viikonloppuna?

   Poista
 4. Sinulla on kiva blogi ♥ Järjestystä vaihtamalla saa mukavasti uutta ilmettä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kurkkasin sinunkin blogiasi ja se oli kyllä lämminhenkinen ja löysin yhteisiä aiheita.
   Kotiin saa tosiaan helpolla uutta ilmettä, käymättä aina ostoksilla.

   Poista
 5. Järkän vaihto on niin kivaa ja piristää pitkäksi aikaa, vaihtelisin usein, mutta meilläkään se ei esim. olkkarissa ole niin helppoa vaihdella, kun tv määrää niin paljon!
  Pienillä jutuilla saa paljon aikaan ja uutta ilmettä helposti!
  Verhot ovat kauniita ja keittiöstäsi tuli heti niin keväinen<3
  Mukavaa lauantaita<3

  VastaaPoista
 6. Olkkari tosiaan on se haastavin, tv pilaa kaiken. Joutaisi romukoppaan.
  Kiitos Sari, kiva kuulla. Sinulla on niin ihana sisustus silmä, että mukava saada kommenttia uudistuneesta kodin ilmeestäni.
  Ihanaa lauantaita myös sinulle <3

  VastaaPoista
 7. Tyttärelläsi on ihanan tyttömäinen huone :)
  Turkoosit verhot tuovat kivaa piristystä!
  Minä olin myös kova vaihtelemaan järjestystä pienenä ja olen edelleenkin. Tosin meilläkin on niin pieni olohuone ja keittiö, ette järjestystä paljon vaihdella. Mutta kaikkea tilpehööriä tulee vaihdeltua aika usein ;)
  Ihanaa lauantai-iltaa Nanni <3

  VastaaPoista
 8. Aivan ihana lastenhuone siellä! Kyllä huoneen järjestyksen vaihtaminen ja uudet tekstiilit tuovat aina paljon uutta ilmettä :)

  VastaaPoista

Ihanaa kun jaksat muistaa minua kommentilla, ne piristää päivääni.
Epäasialliset kommentit jätän julkaisematta.
-Nanni-

- THEME BY ECLAIR DESIGNS -