EI OLE KAHVILAA NÄKÖALALLA PILATTU

torstai 17. heinäkuuta 2014

Vielä kerran piipahdus Lappiin ja sit se saa olla siinä tällä erää, sen lupaan. Ajelemme mökille Torniojokivartta jonka maisemat ovat upeat. Lähes koko matkan näkee joelle ja sen toiselle puolelle eli Ruotsiin. Olemme pysähtelijöitä ja ajammekin mökille huomattavasti hitaammin kuin äitini joka hädin tuskin pysähtyy kertaakaan. Jos joskus piipahdat autolla Lappia ihastelemaan (mitä siis ehdottomasti suosittelen) ja ajelet tuota "meidän" reittiä niin pysähdy ihmeessä Pelloon Vihreälle Pysäkille. Se ei ole mikään pikkuinen mökkipahanen jossa myydään perus matkamuistoromua vaan todellinen nähtävyys itsessään. Iso rakennus on rakennettu joenvarteen upeine näköaloineen varustettuna. 
Vihreä Pysäkki tarjoaa mm. kahvio/ravintolan jonka terassilta nuo yllä olevat kuvat ovat. Kovin moni kahvila tuskin pystyy tarjoamaan herkkujen lisäksi noin mahtavia maisemia?? 
Pysäkiltä löytyy tottakai myös putiikkeja moneen lähtöön kuten Marimekko, Pentik tehtaanmyymälä sekä ihana Seitashop. Seitashopissa myydään tuotteita laidasta laitaan sisustuksesta kosmetiikkaan ja vaatteisiin, sieltä löytyy mm. Gantin, Iittalan, Lexingtonin ja monen muun valmistajan tuotteita. 


Jep, on se mekko ehkä hieman liian lyhyt.
Ei tuolta juurikaan pääse lähtemään ostamatta edes jotain pientä. Ison rahakukkaron omistaja toki sisustaisi tuolla kotiaan enemmänkin. Meillä mukaan lähti seuraavaa (ja kaikki mahtavissa kesäaleissa)… 


Kukkienkastelija-naapuri herkkusuulle toin suklaapastilleilla varustetun Pentikin tuliaisen. Toivottavasti tämä takaa jatkossakin kukkahuollon lomiemme aikana. 


Itselleni budjetoin uuteen laukkuun Pentikin nahkaisen korttikukkaron. Oma lompakkoni on sen verran suuri, että sen lisäksi laukkuuni ei muuta mahtuisikaan. Samaan sarjaan löytyi myös avaimenperä ja näillä ei ollut hintaa montakaan euroa. 
Seitashopin puolelta löytyi kiva lääkelaatikko purkeille ja purnukoille, laastareille sun muille ensiaputarvikkeille, ja niitähän löytyy lapsiperheestä. Tuo laatikko löytyi -50% pöydästä, normaalihinnalla se olisi jäänyt sinne odottelemaan sitä suurempilompakkoista ostajaa. 

Toki tuolla ei tarvitse tuhlailla rahojaan vaan voi vaan pysähtyä tosiaankin ihastelemaan maisemia, kipaisemaan veskissä ja syömään pihalle omia eväitä niinkuin mekin olemme monesti tehneet. Mutta lämpimästi siis suosittelen edelleenkin Lappia, Lapin nähtävyyksiä ja tuota putiikkia kaikille. Suomi on ihana maa, sitä kannattee ajella ristiin rastiin. 

12 kommenttia:

 1. Oi että, tuo on meilläkin vakiokäyntikohde - vaikka meidän tapauksessa sinne pitää varta vasten Ylitorniolta ajella :) Minustakin tuolla on ihana käydä ja kahvitella. Usein sieltä jotain pientä mukaan tarttuu, mutta tärkeämpää on tehdä retki noissa ihanissa maisemissa. Itsekin sitä osaa nyt jokivarren vaaramaisemia arvostaa ja ihailla, kun on asunut.. ööö... 15 vuotta (!) muualla. - MY

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta, että erilailla arvostaa nyt noita ihania paikkoja.Voi kuinka tärkeää mökki ja mummolan maisemat minulle nyt on, toisin kuin lapsena. Ihana jakaa muistot omille lapsille.

   Poista
 2. Jokivarsi on ehdottomasti paras reitti pohjoiseen mentäessä. Levillehän sitä normaalisti ajellaan, ja sinnekin pitää koittaa joka kerta ajaa eri reittiä, ettei pääse kyllästymään (varsinkin silloin kun siellä enemmän kulki työnkin puolesta)... Mutta tämä minunkin suosikkireitti(varsinkin kesällä). Mutta enpäs ole koskaan käynyt Vihreässä Pysäkissä. Tämä vääryys täytynee korjata heti seuraavalla kerralla. Toisaalta me emme myöskää koskaan pysähtele kuin vain pakon edestä... =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, miten saisit opetettua meille kahdelle pysähtely intoiselle ettei matkalla ole tarvis pysähdellä joka paikkaan. Toki me pysähdellään myös sukulaisia moikkaamassa kun muuten heitä ei näe koskaan.

   Poista
 3. Kiitos vinkistä, täytyy muistaa jos joskus ajalee Lappiin päin :)
  Mukavaa viikonloppua sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on kyllä kesäisin kaunis paikka ja miks ei talvellakin tai sit voi vaan keskittyä shoppailemaan :)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Olepas hyvä :) eikös olekin ihana paikka näköaloineen ja shoppailuineen <3

   Poista
 5. Kiitos kivasta vinkistä :) Itsekin arvostan kauniilla paikalla olevaa taukopaikkaa.
  -Päivänsäde-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän näköala on aina plussaa asioissa :)

   Poista

Ihanaa kun jaksat muistaa minua kommentilla, ne piristää päivääni.
Epäasialliset kommentit jätän julkaisematta.
-Nanni-

- THEME BY ECLAIR DESIGNS -