HAILUODON RANNASSA

maanantai 21. heinäkuuta 2014

Tai niin kuin meidän Pipuna sanoo "Hairuodon lannassa". 
Sain eräältä naapuriltani kivan vinkin kerätä perhe, eväät ja uimavehkeet auton kyytiin ja tehdä retki Hailuotoon. Päätimme siis toteuttaa tuon vinkin ja lähdimme lauantaina kakkujen teon lomassa ajelemaan kohti Oulunsaloa ja siitä Varjakkaan. Hailuoto on saari Perämerellä joten sinne ei ihan kokonaan autolla pääsekään vaan osan matkaa täytyy mennä lautalla. Katsoimme lautta-aikataulut ja lähdimme hellefiiliksellä matkaan. Ensimmäiseen lauttaan emme mahtuneet mutta äkkiähän se puolen tunnin odottelu meni valokuvia räpsiessä. Lautalle etusijalla ovat saaren asukkaat tottakai ja sen jälkeen kyytiin pääsee muitakin matkustajia. Pitihän kuvia räpsiä myös näistä tuulivoimaloista jotka ovat muutaman vuoden sisällä yleistyneet ja niitä näkeekin vähän siellä sun täällä. Meillä nuita kutsutaan "Sillanpään" voimaloiksi, en muista mistä tuokin juttu lähti aikoinaan. 

"Koskahan se lautta oikein saapuu, me haluttais jo uimaan"?


No sieltähän se tulikin ja vihdoin pääsimme myös mekin kyytiin. Itse lauttamatka oli jo pienenlainen seikkailu. Lauttamatka on muutes ilmainen ja siinä vierähti noin 15-20minuuttia eli perillä ollaan aika pian. 


Missäs se Hairuodon lanta häämöttää? 
Lauttamatkan jälkeen saimme ajaa jonkin tovin, että olimme saaren päässä hiekkarannalla. Matkan varrella näimme Hailuodon kylän joka oli kuin mikä tahansa kylä, siellä oli pikku putiikkeja, kirpputoreja ja käsityökauppoja, noissa olisi ollut myös mukava piipahtaa mutta ehkäpä ensi kerralla. Nyt piitsille ja uimaan. 
Katseltavaa ja kummasteltavaa olisi riittänyt vaikka kuinka paljon. Vihdoinkin se hiekkarantakin jo näkyy. Viltit esille ja eikun… 


uimaan. Vaikka piipahdimmekin tuolla ehkä hieman liian kiireellä niin meillä oli kyllä todella mukava seikkailu ja toivon pääseväni tuonne tänäkesänä vielä uudestaan ihan ajan kanssa. 
Oman tienoon juttuja kannattee siis tarkastella enemmänkin ja nyt meidän perhe kyllä toteutti sanonnan "mennä merta edemmäs kalaan tai paremminkin uimaan". Jälleen kerran suosittelen lämpimästi, käy ihmeessä Hailuodossa. 


7 kommenttia:

 1. Ihania maisemia voi että!
  Mekin oltiin rannalla tänään ja innostuin toden teolla uimaan melkoisesti!

  VastaaPoista
 2. Näyttää kyllä niin mahtavalta päivältä. Ihana kuva lapsistasi. Upealta näyttää kokonaisuus.

  VastaaPoista
 3. Ihana retki kauniissa maisemissa! Kyllähän sitä läheltäkin löytyy käymisen arvoisia paikkoja, yleensä ne vaan tuppaa unohtumaan.

  VastaaPoista
 4. Ihana retki. Mahtava paikka! Kaunis kuva sisaruksista. Me ollaan jonkin verran kierretty majakkasaaria kotimaan matkoilla. Niissä on oma tunnelmansa. Ja meri luo vielä erityisen fiiliksen tällaiselle sisämaan ihmiselle :).

  VastaaPoista
 5. Oi ihanuus mitä lomakuvia! Näyttää mahtavalta.

  VastaaPoista
 6. Hailuoto näyttää mielenkiintoiselta ja kauniilta paikalta!
  Kyllä nyt on niin lämpöistä, että joka päivä haluttaisi uida...
  Kivat kuvat olit muutes räpsinyt Nanni<3

  VastaaPoista
 7. Voi, näyttääpä tosi kivalta! Olen tänä kesänä haikaillut enemmän tuollaista ulkoilmaretkeilyä poikasten kanssa. Hmm, mikähän täällä meilläpäin olisi vastaava kohde...

  VastaaPoista

Ihanaa kun jaksat muistaa minua kommentilla, ne piristää päivääni.
Epäasialliset kommentit jätän julkaisematta.
-Nanni-

- THEME BY ECLAIR DESIGNS -