MEIDÄN PERHE PUUHAA

sunnuntai 31. elokuuta 2014

Nykypäivänä sekä lapset, että aikuiset viettää tosi paljon aikaa somessa tai pelikonsoleilla. Näin valitettavasti myös meillä mutta yritän rajoittaa lasten kännykällä roikkumista mahdollisuuksien mukaan. Peliaikaa meillä on aina ollut niukasti, sillä en näe mitään syytä miksi lasten pitäisi viettää kaikki aika pleikkarilla tai jollain muulla masiinalla. 
En ole mikään leikkijä-äiti joka jaksaa istua lasten kanssa lastenhuoneessa ja leikkiä joka päivä, kaikki ihailuni niille äideille jotka näin jaksavat ja ehtivät tehdä. Meillä vietetään lasten kanssa yhteistä aikaa leipoen, ulkoillen tai muita arkisia puuhia puuhastellen. Lautapelit on koko perheen suosikkeja ja niitä tykkään itsekin pelailla. 


Ehdoton suosikki on Yatzy, helppo ja hauska peli. Jokainenhan nyt osaa noppaa heitellä. Othello on perheen uusin löytö joskaan tämäkään peli ei meille enää niin uusi ole. Tämäkin on kohtalaisen helppo peli jossa helpolla iskee ahneus, tätä mää en ainakaan häviä-fiilis. Meidän perheen Othello-guru on ehdottomasti Pipuna, sitä ei voiteta ihan noin vain. 
Muitakin kivoja pelejä meiltä löytyy kaapillinen ja yleensä jouluisin pelivarasto kasvaa ainakin yhdellä kivalla pelillä mutta nämä on ehkä ne mieluisimmat ja pelatuimmat pelit meillä. 

Joskus mietin, että olenko huono äiti kun en tosiaan leiki sen kummemmin lasteni kanssa mutta eikös turvallisen kodin luominenkin, puhtaat vaatteet, terveellinen ruoka jne. myös ole hyvää äitiyttä/vanhemmuutta?

Mitä kivaa teillä puuhaillaan koko perheen voimin?

6 kommenttia:

 1. Kuulostaa kivalta. Meillä laitetaan ruokaa, siivotaan, ulkoillaan ja tehdään puutarhatöitä yhdessä teinien kanssa.

  VastaaPoista
 2. Kivoja pelejä, meiltäkin löytyy tuo jazz.
  Kun lapset oli pieniä meilläkin pelailtiin ja juurikin vietettiin aikaa leipoen ja arkisia
  juttuja yhdessä puuhastellen. Nykyisin, kun kaikki ovat koolla katsellaan esim. joku elokuva yhdessä.

  VastaaPoista
 3. Meillä pelattiin Othelloa kun olin pieni! Mainio peli. Lautapelit muutenkin ovat hyvää koko perheen viihdettä, isompana sitten Carcassonen kautta vaativampiin versioihin. Ja vaikka lienen lapsettomana jäävi sanomaan, niin minusta turvallinen koti on hyvä paikka, puuhaatte kuitenkin ja teette yhdessä. Ei lapsen kanssa tarvitse olla 24/7, minusta ainakaan.

  VastaaPoista
 4. En minäkään jaksa leikkiä. Retkeilen kyllä ja otan mukaan omiin puuhiini, mutta haukotuttaa jo ajatus varsinaisesta leikkimisestä ;). Lautapelit ovat kivoja. Meillä suokkareita ovat Afrikan tähti ja Kimble :).

  VastaaPoista
 5. Meillä ainakin sukulaisten lapset tykkää, jos pelailemme heidän kanssaan lautapelejä.
  Afrikan tähti on ollut suosittu ;)
  Mukavaa sunnuntaita <3

  VastaaPoista
 6. Hienoa , että puuhailet , tavalliset jutut ja yhdessäolo on sitä parhainta ! Jatsia on meilläkin paljon pelattu , reissuilla ihan ykköspeli , myös kaksistaan miehen kanssa ;)

  VastaaPoista

Ihanaa kun jaksat muistaa minua kommentilla, ne piristää päivääni.
Epäasialliset kommentit jätän julkaisematta.
-Nanni-

- THEME BY ECLAIR DESIGNS -