PIELEEN MENNYT KAMPAAMOREISSU

keskiviikko 11. tammikuuta 2017

...vai oliko sittenkään?
Onko sinulle koskaan käynyt niin, että intoa puhkuen menet kampaajalle selvä visio lopputuloksesta? Kerrot haaveestasi kampaajallesi ja hän rupeaa tuumasta toimeen. Kotia lähdet hämmentyneenä lopputuloksesta, eihän tästä tällainen pitänyt tulla. Itselleni näin on käynyt valitettavan monta kertaa, varsinkin siihen nähden, että käyn aika harvoin kampaajalla. 

Vuosia sitten petyin kampaamokäyntiini useamman kerran ja kotiin palasin aina märy kurkussa. Kerran olin taas menossa kampaajalle ja päätin, että kenties artikuloinnissani on paha puute eikä kampaaja näin ollen ole ymmärtänyt toivettani oikein. Päätin varmistaa mieluisan lopputuloksen ottamalla kuvan tahtomastani mallista. Kampaaja pilasi hiukseni leikkaamalla ne täysin erimalliseksi mitä kuvassa oli mutta myös lisäksi värjäämällä ne täysin toiveitani vastaan. 
Tämän tapauksen johdosta en käynyt moneen vuoteen kampaajalla, ennen kuin ystäväni suositteli kampaajaa johon itsekin ihastuin ikihyviksi. Hänen lähtiessään opiskelemaan minulle tuli taas pitkä tauko kampaamokäynteihin, eikähän pitkällä hiusmallilla  usein tarvitse kampaajalla käydäkään. 


Syksyn mittaan tylsä, pitkäksi kasvanut, väritön hiuskuontaloni alkoi kyllästyttämään ihan tosissaan. Pitkään mietin, että mitä sille tekisin vain antaisinko sen vain olla. Päätin pitkän harkinnan jälkeen, että otan siihen vaaleaa raitaa mutta en missään nimessä halunnut koko pään vaalennusta. 
Näinpä lompsin innosta puhkuen joululomallani kampaajalle ja hänen kanssaan suunniteltiin millaisia raitoja hiuksiini halusin. 
Pian huomasin istuvani foliot päässäni ja odotin jännityksellä lopputulosta. Pesun ja föönäyksen jälkeen hämmennykseni oli totaalisen suuri. Missä ne raidat oikein ovat???
Tähän mennessä vasta yksi ihminen on huomannut laitattamani raidat. Itse löydän muutamia yksittäisiä raitoja kun nostelen hiussuortuviani ja katson peilistä. Eikö raitojen kuuluisi löytyä etsimättäkin?

No tässä taas päästään tähän suomalaiseen palautteenantoon. Annoinko palautetta? No en antanut. Siinä tilanteessa olin niin hämmentynyt, etten saanut sanaakaan suusta vaan ajattelin, että jospa ne näkyisivät kotivalaistuksessa, stiisus mikä ajattelutapa. 
Olen tässä nyt kaksi viikkoa etsinyt raitojani löytämättä niitä vielä kovinkaan tehokkaasti. Olisiko tämä tammikuu siis kadonneiden raitojen metsästyskuukausi. 
Positiivistahan tässä on se, ettei hiuksiani ainakaan ole tällä kertaa pilattu. Mitään sellaista ei ole tehty mitä ei voisi korjata kuten edellis kerroilla. Mitä siis sain? Kalliisti pestyt hiukset ja kauniit kiharat, voisihan sitä rahat huonompaankin mennä. 


Tiedän etten ole ainoa. Ystäväni on joskus pessyt kampauksen heti päästyään kotiin kampaajalta, tehnyt pikaisesti itse uuden kampauksen ennen juhliin lähtöä. 

Onkohan kyse siitä, että ajatukset eivät kohtaa ja tällaisissa tilanteissa törmätään siihen, että toinen on ymmärtänyt asian ihan toisella tavalla kuin toinen. 
Hyvän kampaajan löytäminen on yhtä lottovoitto kuin täydellisin ripsivärin löytyminen. Jos löydät mieluisan kampaajan, pidä siitä kiinni. 

46 kommenttia:

 1. Olen koko ikäni kulkenut kampaajalta toiselle ja aina on ollut vaikeaa tulla ymmärretyksi.Lukuisat kerrat olen tuijottanut kampaamon peiliä paniikissa, että mitähän tästäkin tulee..on tehnyt lähtiessä mieli kysyä kampaajalta että miten meni niinku omasta mielestäsi..kun yrittää selittää ja selittää ja huomaa ettei olla samalla aaltopituudella niin sitten sitä vaan tyytyy ynähtämään että mennään entiseen malliin,huoh..asun tällä hetkellä toisessa kaupungissa ja kauhulla ajattelen taas uuteen kampaamoon menemistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikähän siinä tosiaan on, ettei sitä yhteistä ymmärrystä tunnu löytyvän vaikka mielestään muka kuinka tarkkaan selittää mitä haluaa. Itsekin olen tarkkaan selittänyt ja kuvaa näyttänyt ja silti saanut ihan jotain muuta. Tuntuu, että varmaan Arabiakisikin ymmärtäisivät paremmin. Mutta menepä jonnekin vaateliikkeeseen ja pyydä myyjää auttamaan, kerrot mitä olit ajatellut tai olisiko hänellä antaa jotain vinkkiä niin siellä se onnistuu aina. No toki he taas eivät olekaan käsityöläisiä kuten kampaajat.
   Toivottavasti löydät itsellesi uuden luottokampaajan <3

   Poista
 2. Voi kyllä näin on käynyt ja minä käyn kampaajalla kanssa TODELLA harvoin! Nyt olen löytänyt hyvän kampaajan ja lisäksi Minna osaa leikata myös pikku-ukolle mieleisen hiustyylin, olen siis onnekas tällä hetkellä! Sulla on kyllä upeat hiukset, mutta täytyy kyllä sanoa, ettei tuossa kuvassa ainakaan oikein raitoja erota.... mikähän siinä onkin, että se välittömän palautteen antaminen on niin valtavan hankalaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sairaalassa ihmiset osaavat antaa palautetta ainakin siltä minusta tuntuu että osa siellä valittaa joka asiasta, toki taas suurin osa antaa kiitosta ja ihanaa palautetta mutta tuolla kampaajalla minä en ainakaan saa ikinä suutani auki.

   Poista
 3. Mä olen ihan samanlainen, en saa sanaa suusta silloin kun pitäisi - erityisesti jos olen pettynyt.
  Mulla kävi ripsien kanssa niin kerran että en pettymys/järkytykseltä saanut sanottua kuin kiitos ja kotona itkin niin että oli pakko ottaa yhteyttä tekijään ja lopulta asia kääntyi hyväksi mutta vieläkin ihmettelen miksen sanonut heti kun näin lopputuloksen! Samoin kävi kerran koemeikissä. Joten tiedän tunteen :/ Sulla jokatapauksessa upeat suortuvat ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua, tiedän tuon ripsitunteen. Otin ensimmäiset ripsipidennykset häihin ja ripsissä itsessään ei ollut mitään vikaa mutta niihin olisi pitänyt saada aikaa totutella, eli en suosittele ennen häitä kokeilemaan mitään uutta juttua.

   Poista
 4. Nämä on aina tosi harmillisia juttuja. Ja olet oikeassa että hyvän löytäminen on lottovoitto. Toivon,että joku kerta kun käyt kampaajalla koet sen ihanan yllätyksen ja hiukset on täydelliset..:)
  Minäkin olen kokenut samoja kokemuksia,en niinkään kampaajalla vaan äitini näkemykset hiuksista poikkeaa omista näkemyksistä.. Sittenhän ei muuta tarvita. Harvemmin hänkään enää ehtii edes raitoja laittaa päähän minulle. Leikkaa neidin hiuksia ja hyvä niin.
  Mie jos haluan jotain hiuksiin,niin olen yhteydessä ystävääni joka sitten korvausta vastaan laittaa hiukset toiveiden mukaan.:)
  Mukavaa viikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neidin ratsastuksen opettaja on entiseltä ammatiltaan kampaaja ja hän kävi viikonloppuna leikkaamassa meitä hiukset ja teki niin hyvää työtä että ainakin hiustenleikkuun puolesta luotettava kampaaja on löytynyt.
   Ihanaa viikonloppua ihana Nunnu <3

   Poista
 5. Mulla on ollu hyvä tuuri kampaajan kanssa 😊 Harmi, kun sinulla on ollut huono tuuri kampaajan suhteen. Ihanaa loppuviikkoa Nanni ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun pitää ottaa sun kampaajan nimi ylös. Ehdittäisköhän me treffata ens viikonloppuna <3

   Poista
 6. Totta puhut! Itse olen vuosia kiertänyt eri kampaamoita ja halunnut tietoisesti vaihtaa kampaajaa. Moni nimittäin jämähtää samaan muottiin, eikä kaivattua muutosta frisyyriin synnykään.
  Olen ollut vahvahiuksinen ja rohkeasti kokeillut eri malleja. Hiusmallinakin muutamia kertoja on tullut oltua.
  Pettymyksiäkin on koettu ja on tehnyt mieli kulkea pussi päässä!
  Kampaaja on minulle luottoihminen ja totta, että kannattaa pitää kiinni kun hyvän löytää.
  Nykyään löydän netistä aina haluamani mallin ja menen kuvan kanssa leikkaukseen, jos haluan uuden mallin.
  Onneksi kampaajani on "samoilla aalloilla" kanssani ja osaa tulkita kuvia.
  Kivaa illanjatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa jos joku uskaltaa joskus kokeilla jotain uuttakin, itse olen taas aina tosi tylsä ja pidän tätä samaa mallia. Muutaman kerran olen repäissyt ja leikannut lyhyempää mallia tms ja sen jälkeen ollut ihan märyn partaalla pitkään.

   Poista
 7. Luottokampaajan löytäminen on kyllä tosi tärkeää. Itse en eläessäni ole antanut kuin ihan muutaman koskea hiuksiini, sen verran tarkka olen. :) Minusta tuo sinun lopputulos näyttää oikein kivalta. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse olen kans tarkka ja sen vuoksi käynkin tosi harvoin kampaajalla.
   Sinulla on kyllä todella upeat hiukset.

   Poista
 8. No ei ne raidat ainakaan silmille hypi! Vaikea sanoa onko niitä vai ei, kunkampaus erillainen ja valo heijastuu hiuksista erilailla. Kauniit kiharat kuitenkin <3
  Minulla on ollut sama kampaaja jo kohta 20 vuotta. Aina lähden hieman erinäköisessä tukassa kuin itse ajatteen, mutta kampaajani kyllä sanoo heti jos haaveilen kuuta taivalta ja perustelee miksi suosittelee jotain muuta. Joten kyllä pidän hänestä kiinni kynsin ja hampain <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanopa muuta, ei ne sieltä ihan hurjana erotu.
   Ehdottomasti kannattee pitää luottokampaaja, niitä ei helpolla uusia löydä.

   Poista
 9. Minä olen viimein löytänyt huippukampaajan, josta en luovu. Sulla on upeat hiukset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luottokampaajan löytyminen on lottovoitto, pidä siitä kiinni <3

   Poista
 10. Ei tosiaan raidat silmille hypi, jotain kirkkautta ehkä näkyvissä :) Mutta muuten kyllä ikävää kun tuollaisia kokemuksia. Minä olen löytänyt kampaajan, joka hoksaa aina mitä haen - tosin tosi harvoin nykyään käyn. Yhden kerran sorruin eri kampaajalle ja ei mennyt ihan niinkuin toivoin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MUa harmittaa kun oma luottokampaaja joutui vaihtamaan ammattia. Entinen luottokampaaja muutti etelään, eli nyt pitäisi löytää kolmas luottokampaaja.

   Poista
 11. Mullaki onneksi luottokampaaja, ollu jo kauan, joskus tekis mieli vaihtaa, mutten ole uskaltanut juuri tuollaisten epäonnistumisien vuoksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. JOs olet löytänyt luottokampaajan niin älä missään nimessä mene vaihtamaan.

   Poista
 12. Voi ei. Onpa ikävää ja kun tuo kampaaja käynti varsinkaan mitään halpaa hommaa ole. Monesti sitä pitää mölyt mahassa ja ei välttämättä hoksaakkaan heti sanoa. Sulla kyllä upeat paksut hiukset ja takaa huomaa pikkasen, että on raitoja varsinki alhaalla...jos nyt yhtään lohduttaa. Tietysti voihan sitä käydä kohteliaasti sanomassa etten ole oikein saanut rahoille vastinetta :), että voiko samaan hintaan nyt muutaman raidan laittaa? Itellä on tyttö kampaaja, niin palaute on heti...joskus hyvä joskus huono .)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olenkin tässä miettinyt että otanko itseäni niskasta kiinni ja käyn sanomassa asiasta mutta veikkaan että sanomatta jää.

   Poista
 13. Kuulostaa niin tutulta! Kyllä kampaajaankin tulee olla tietty "suhde", jotta asiakas ja kampaaja ymmärtävät toisiaan. Vaatii kyllä kampaajalta ammattitaitoa. Itse löysin vuosia sitten kampaajan jonka kanssa meillä on ns yhteys, lopputulos aina itseäni miellyttävä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mua harmittaa, että oma kampaajani on joutunut vaihtamaan ammattia, ei auta kuin metsästellä uusi kampaaja.

   Poista
 14. Kovasti koitin tihrustella kuvia, mutta en minäkään erota raidan raitaa :(

  Minulla on useita epäonnistuneita kampaamoreissuja. Palautteen antaminen on ollut vaikeaa ja välillä jäänyt antamattakin. Minulla on sellainen liukas ja lasimainen hiuslaatu voimakkaalla punaisella pigmentillä. Joten raidoista on tullut oransseja, permanentista suora tai sitten afro. Jopa leikkauksiakin on epäonnistunut. Nykyisellä kampaajallani olen käynyt jo vuosia ja hänelläkin pari yllätystä käynyt, kuten ruskea kevytväri, joka nappasi hiuksiin kiinni tosi-tosi-tummana eikä todellakaan lähtenyt 10 pesussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu en löydä minäkään ja sekös se jaksaakin ottaa pattiin :/
   Itse olen paljon raidottanut omia hiuksiani ja aina ollut tyytyväinen (tai ainakin melkein aina) joten taidan jatkossa jatkaa sillä linjalla :D

   Poista
 15. Voi toi on niin tuttua! :( Luulen, että mulla on juuri sen takia pitkät hiukset ettei tarvitse käydä kampaajalla turhan usein :P
  Onneksi tosiaan mikään ei mennyt pilalle (kuten vääränmallinen leikkaus, jota onkin paha korjata!). Kampaaja taisi nyt vaan valita raitavärin liian lähelle oman hiuksesi väriä, harmillista. Sulla on kyllä hurjan kauniit ja hyväkuntoiset hiukset <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marika, olen tosi tarkka hiuksistani ja pyrin käsittelemään niitä mahdollisimman vähän mutta siitäkin huolimatta latvani haaroittuvat todella helposti.
   No nyt voi olla niin, etten ihan vähään aikaan käy taas kampaajalla.

   Poista
 16. Olen jonkin aikaan seuraillut blogiasi, mutta vielä en ole rohkaistunut kommentoimaan. Nyt oli pakko, kun aihe liippasi niin läheltä.

  Minähän en käynyt yli kahteenkymmeneen vuoteen kampaajalla, kun en uskaltanut. Yksi syy oli juuri tuo, että "sitä saa, mitä ei tilaa". Muitakin syitä toki oli. Kahdessakymmenessä vuodessa hiukseni menivät ihan hirveään kuntoon, ja kampaajalle meno tuntui aivan ylitsepääsemättömältä ajatukselta. Syksyllä kuitenkin päässäni naksahti ja tilasin ajan kampaajalle. Eikä ole tarvinnut onneksi katua! Löytämäni kampaaja oli aivan huippu kaikin puolin, ja häneen saattaa luottaa ihan sataprosenttisesti. Ainoa miinuspuoli on hinta, joka on aika suolainen, mutta mitäpä sitä ei nainen ulkonäkönsä... jne. :-)

  Toivottavasti seuraava kampaamokäyntisi jättää paremman mielen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. IHanaa Satu kun uskaltauduit kommentoimaan <3
   Hitsi ku nauroi töissä tuolle sun "sitä saa, mitä ei tilaa" kommentille, se on niin totta.
   Soittelin joulun alla eri kampaamoihin ja kyselin hintoja raidoitukselle, voi tsiisus siinä hommassa sai lähes vetää nitroa naamariin, 195€ puolen pään raidat ja olaplex hoito päälle, olaplexin osuus oli vain 30€ eli aika sikakalliit raidat. Olenko kenties väärällä alalla, en minä saa tuollaista hintaa siitä että autan syöpääsairastavia.
   Onneksi kampaajaystäväni kävi viikonlloppuna leikkaamassa latvojani ja siihen sain olla tyytyväinen <3

   Poista
 17. Kuulostaa tutulta, mutta onneksi minulle ei nykyään juurikaan enää käy noin (luottokampaaja löytynyt ♥). Kaunis lopputulos sinänsä, mutta kieltämättä värin puolesta ei ole eroa alkuperäiseen verrattuna. Mutta hyvä sentään, ettei mennyt väärällä tavalla pilalle. Joka tapauksessa sulla on kauniit hiukset :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopa muuta, ei juurikaan eroa huomaa :/
   Mutta hyvän kampaajan löytyminen on kyllä lottovoitto.

   Poista
 18. Onneksi lopputulos on joka tapauksessa kaunis! :) Vaikka ymmärrän kyllä ihan täysin ettet ole tyytyväinen, kun kerta rahaa laitoit tiskiin ja muutosta pyysit vastineeksi.. ärh.

  Taidan tietää vain yhden ihmisen, joka on mennyt takaisin ja sanonut, että eihän tän tällainen pitänyt olla. Siis vain yhden, joka on mennyt takaisin, vaikka varmaan kaikki tuttuni ovat joskus pettyneet kampaajaan. Miehenikin hiustenleikkuuseensa!

  Sen vuoksi en viitsi mennä enää oikeastaan ikinä kampaajalle. Maksaa paljon (varsinkin pitkiin hiuksiin) ja lopputulos on aina epävarma, enkä minä todellakaan kehtaa alkaa valittamaan :D Lisäksi olen varmaan ainoa ihminen maailmassa, joka inhoaa sitä, kun vieras ihminen koskee mun päähän. Eli siis hiustenpesu kampaajalla on esimerkiksi mun painajainen. Onneksi pitkät hiukset saa kynittyä tarvittaessa itsekin! Tai äitin käsissä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirsi.
   Nykyään kampaajalla käynti on tuskaisen kallista ja tuotakin käyntiä mietin tosi pitkään kun joulun jälkeen rahat oli aika hyvin tuhlattu you know... no päätin kerrankin raskia ja miten kävi. hmmmm
   Mieheni on aina aivan hermona kun en anna palautetta kampaajalla, no ei se vain ole niin helppoa.
   Itsekin olen leikannut ja raidottanut niin usein omat hiukseni ettei sitä usko kukaan mutta tiedänpä ainakin mitä saan. Paitsi viime talvena kun leikkasin itse itselleni otsiksen, pieleen meni. En tee sitä toiste.

   Poista
 19. Olen varmaan käynyt 10 vuotta samalla kampaajalla enkä ole kertaakaan pettynyt lopputulokseen. Hän tuntee makuni ja hänellä on aina joku kiva uusi idea, muttei mikään radikaali, koska tietää etten halua pinkkejä raitoja ;) Mutta oli tuskaa löytää se oikea kampaaja, kävin ainakin pari vuotta joka kerta erillä kampaajalla, kunnes löysin tämän helmen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin kävin pitkään samalla kampaajalla mutta valitettavasti Noora joutui opiskelemaan uuden ammatin itselleen :(
   Luottokampaaja on kyllä kultakimpale.

   Poista
 20. Se on kyllä vaikeaa löytää kampaaja kenen kanssa on samalla aaltopituudella ja se palautteen anto!

  Voin lämpimästi suositella Tyylikoulu Welhottarien Marjoa. Ilpinen ja rempseä, joka tekee mitä pyytää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvän kampaajan löytäminen on kyllä vaikeaa.
   Ystäväni käy juuri tuolla Marjolla ja oltiinkin kerran samoissa polttareissa hänen kanssaan, hän loihti ystävälleni upean hääkampauksen, eli olet kyllä oikeassa, hän on todella taitava. Siinä muutes tosiaankin hyvä idea.

   Poista
 21. Itselle sopivaa kampaajaa on vaikea löytää! Olen käynyt muutaman vuoden samalla ja olen ollut tyytyväinen, kampaajani ymmärtää melkein puolesta sanasta mitä tarkoitan ja osaa myös ehdottaa kivoja juttuja, vaikka en mitään radikaalia juuri olekaan tehnyt.
  Harmillista, kun ei tullut haluamaasi tulosta :(
  Kivaa viikonloppua! :

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Milla kampaajalla sie Johanna käyt? Harmittaa niin kun oma luottokampaajani lähti opiskelemaan mutta ymmärrän kyllä että allergia ei oikein nappaa kenelläkään.

   Poista
 22. Itse olen aina ollut tyytyväinen kampaajalta ulos astuessani. Mikä meissä suomalaisissa on "vikana" kun ei uskalleta antaa palautetta. Ihan sama ravintolassa, jos kysytään että maistuiko, juu maistui vaikka olisi ollut huono ruoka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanopa se, itse ei saa koskaan suutani auki että sanoisin palautetta.

   Poista
 23. Kyllä, useamman kerran olen palannut pettyneenä kampaajalta. Sen vuoksi leikkaan itse hiukseni.
  Kauniit kiharat, täytyy sanoa, mutta tosiaan ei kovin näkyviä raitoja.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista

Ihanaa kun jaksat muistaa minua kommentilla, ne piristää päivääni.
Epäasialliset kommentit jätän julkaisematta.
-Nanni-

- THEME BY ECLAIR DESIGNS -