HYVÄÄ KANNATTI ODOTTAA

keskiviikko 8. helmikuuta 2017

Kamerakalustoni on täydentynyt ja parantunut hitaasti mutta varmasti. Alkuun lähdin vuosia sitten Canon eos 1100D rungolla joka oli ihan passeli kamera aloittelijalle mutta hyviä kuvia sillä ei pimeällä otettu. 
Seuraavaksi ostin Canon eos 550D ja viime talvena löysin käytettynä rungon josta olen ollut erittäin tyytyväinen. Canon eos 7D.ssä alkaa olemaan jo kivasti potkua ja sillä uskon pärjääväni pitkälle tai niin kauan kuin kameralla "ikää" piisaa. 

Rungon vaihtuessa, objektiivi on pysynyt koko ajan samana. Tähän saakka olen kuvannut Canon 50mm, f1.8 objektiivilla joka on hinta/laatusuhteeltaan loistava. Mitään suuria kohteitahan tuolla ei pysty kuvaamaan ellei mahdollisuutta ole ottaa kunnolla etäisyyttä mutta pienten kohteiden kuvaukseen sekä potretteihin se on erinomainen. 


Uudesta objektiivista olen haaveillut jo useamman vuoden mutta jokainen kuvausta harrastava tietää, ettei kunnon objektiivi halvalla lähde. Sigman 30mm. f1.4 on ollut haaveessani jo todella pitkään mutta uutena en sitä ole raskinut ostaa. Nyt sain vihdoin ja viimein mahdollisuuden ostaa kyseisen objektiivin vähän käytettynä edulliseen hintaan. 


Molemmat objektiivini ovat kiinteänpolttovälin objektiivejä ja alkuun oli haastavaa kuvata objektiivilla jolla ei voinut zoomailla. Vuosien käytön jälkeen olen tottunut kuvaamaan ilman zoomia ja käyttämään jalkoja zoomina. 

Otin molemmilla objektiiveilla kuvia samoista kohteista, samoilla säädöillä. Näin huomaa kumpi objektiivi soveltuu mihinkin käyttötarkoitukseen paremmin.Sigma soveltuu sisustuskuvauksiin paremmin kuin 50mm canon. 
Valoisuutta molemmissa piisaa kivasti ilman lisävaloa. Pienten kohteiden kuvauksessa Canon 50mm on taas mieluisampi, vaikka toki tässä kohteessa molemmat toimivat loistavasti. 

Eli pitkä odottaminen kannatti. Haaveita kannattaa olla, joskus ne toteutuvat ja joskus ne vain jäävät haaveiksi. Mutta jos haaveitakaan ei olisi niin olisi se sekin aika tylsää. 

33 kommenttia:

 1. Mahtavaa saada toinenkin objektiivi käyttöön niin valokuvaaminen saa uusia ulottuvuuksia 👍 Antoisia kuvaushetkiä Sigmalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä aivan huippua saada tää uusi objektiivi. Innosta tutisten odotin muutama viikko sitten juna-asemalla treffejä myyjän kanssa joka tuli Kokkolasta, ei kylläkään pelkästään minun takia :)
   Nyt vain kovasti harjoittelemaan uutuuden käyttöä.

   Poista
  2. Mahtavaa, että olet päässyt jo testailemaan uutta linssiä! Ja kiva, että tykkäät siitä - se on kyllä huippu! :)

   Poista
 2. Ihania kuvaushetkiä sinne. Mullakin yx ylimääräinen objekti, jota tulee tosi harvoin käytettyä...tuntuu että aina samoilla asetuksilla kuvaa eli tässä olis paljon itellä oppimista. Ihanaa loppuviikkoa sinne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla haluttais lähteä sinne Tornion kuvauskouluun mutta...

   Poista
 3. Ihanaa :) Kyllä huomaa eron näiden kahden objektiivin välillä..:)
  Mukavia kuvaushetkiä :) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi uusi on kyllä ihana vaikkei vanhassakaan mitään vikaa ole :)

   Poista
 4. Yesss! Mä mietin täällö kameranvaihtoa, mut jännittäääää! Toi minijärkkäri on ollut aika pööfekt, mutta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi kamerakuume on loputon, hetken on onnellinen kameransa kanssa ja pian haluaa taas parempaa ja parempaa.

   Poista
 5. Mä haluun kanssa!!! Olen miettinyt pitkään tuota 50mm:n hankkimista, mutta toistaiseksi taloudellinen tilanne (= rahapula) on ollut esteenä ja eikä taida nytkään irrota kun meinaan sen salijäsenyyden kustantaa... Mutta ihania kuvia sulla ja hienoa, että olet uuden objektiivin onnistunut nyt löytämään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo 50mm on tosi ihana ja onneksi se on suhteellisen halpa, kannattee katsoa mistä sen saisi halvimmalla.

   Poista
 6. Onnea uudesta objektivista! Mä oon niin pöllö, että en ymmärrä kameroiden päälle ja siksi kuvaankin vain kännykällä. Kovasti oon haaveillut kyllä kamerasta, mutta koen sen että se ei ois mukana joka kerta ku sitä oikeastikin tarvis...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tuo ison kameran kantaminen tässä harrastuksessa on se iso miinus. Painavaa kameraa on joskus raivostuttavaa kuskata mukana.

   Poista
 7. Yhdyn Kata Marian kommenttiin: onnea uudesta obiskasta. Itse kuulun myös tuohon pöllölaakson väkeen, vaikka minijärkkärin omistankin. En vain osaa hyödyntää sitä mitenkään, joten 25 mm obiska sekä mukana tullut kitti-obiska saavat toistaiseksi riittää.

  Heitin muru sulle kauneusaiheisen haasteen. Käy kurkkaan blogista, toivottavasti tartut haasteeseen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana haasteesta, kuvat sitä varten onkin jo otettu <3

   Poista
 8. Onnea uudesta objektiivista! Hyvällä kameralla on ilo kuvata. :)

  VastaaPoista
 9. Kyllä haaveita on hyvä olla ja välillä ne tosiaan toteutuvat, niin kuin sinulla nyt. Itse haaveilin (ja haaveilen edelleen) uudesta kamerasta viime syksynä. Onnekseni sain veljeni järkkärin lainaan ja olenkin nyt opetellut sitä käyttämään. Ja, nuo kameraan suunnitellut säästöt menevätkin lomamatkaan. Ei minusta sekään huono vaihtoehto! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, tuo loma on kyllä ihan mahtava kohde käyttää säästöt.

   Poista
 10. Uusi linssi saa aina lisä puhtia kuvamiseen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän niinkuin uudet salivaatteet saa lisäintoa salilla käyntiin, ainakin mulla :D

   Poista
 11. Ilman haaveita ja haaveilua elämä olisi tylsää! Itselläni aika hyvä nyt tuo linssi tilanne. Tuota 30 minulla ei ole mutta 28 korvaa sen täydellisesti <3
  Mukavia kuvaushetkiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet oikeassa ja siksi niitä haaveita onkin hyvö olla.

   Poista
 12. Haaveita ja unelmia pitää aina olla♥ Olet ottanut kauniita kuvia!

  VastaaPoista
 13. Mahtava juttu että haaveesi toteutui <3 Olet ottanut upeita kuvia :)
  Hyvää viikonloppua <3

  VastaaPoista
 14. Onnea ihanuus uudelle kameralla, minäkin mielisin, mutta jos nyt tuolla luurilla vaan painan menemään. <3 On teillä kaunis koti, niin harmoninen. <3 muiskuja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos muru, itsestä aina tuntuu että voisi uudistaa vähän joka nurkkaa.

   Poista
 15. Onnea uudesta objektiivista!
  Ja kiva että se löytyi edullisesti. Nyt kun minäkin ymmärrän vähän jotain noista objektiiveista, niin aina tekisi mieli yhä parempaa;)
  Ihanaa viikonloppua ja kivoja kuvailuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää löytyi kyllä paljon halvemmalla mitä uskalsin toivoakaan.

   Poista
 16. Onnea uudesta kamerasta <3 Kuvat on huippuja <3 Kuvaus ilo hetkiä sinulle sunnuntaihin <3

  VastaaPoista

Ihanaa kun jaksat muistaa minua kommentilla, ne piristää päivääni.
Epäasialliset kommentit jätän julkaisematta.
-Nanni-

- THEME BY ECLAIR DESIGNS -