TYTTÖJEN TALO - HYVÄN ASIAN PUOLESTA + ARVONTA

sunnuntai 9. huhtikuuta 2017

Kuva lainattu Likka.fi sivuilta

Hävettää sanoa, mutta en tiennyt ennen viime syksyä, että Oulusta löytyy Tyttöjen Talo. No eipä siinä, Oulussa on varmasti paljon asioita joista minä en vieläkään tiedä mutta nyt sentäs tiedän, että ihan ydinkeskustasta löytyy Tyttöjen Talo. Tyttöjen Talo toimii hyvän asian puolesta. 

Tyttöjen Talolle ovat tervetulleita kaikki 12-28 vuotiaat tytöt ja nuoret naiset sekä alle 22-vuotiaana odottavat tai synnyttäneet nuoret äidit. Tutustu toimintaan sivuilla Likka.fi  ja ota rohkeasti yhteyttä. 
Olet arvokas juuri sellaisena kuin olet!
Talolla voit käpertyä sohvalle kuuntelemaan musiikkia, lukemaan lehtiä, juttelemaan elämästä, koulusta, tyttönä olemisesta, naiseksi kasvamisesta, pojista tai vaikka suunnitella ja haaveilla tulevaisuutta. Jos virtaa riittää niin voidaan vaikka leipoa tai kokkailla yhdessä, askarrella tai käydä Talon ulkopuolellakin harrastuksissa, leireillä ja retkillä. Talolla on aina paikalla aikuinen nainen, joka neuvoo, auttaa ja tukee sinua erilaisissa elämän asioissa.  Kasvuun, terveyteen ja seksuaalisuuteen  liittyvissä asioissa voit jutella myös Seksuaalineuvonta-vastaanotolla ilman ajanvarausta avointen ovien aikana. 
Tyttöjen Talo sijaitsee osoitteessa Kirkkokatu 19A9, Oulu. 

Kuva lainattu Likka.fi


Sopivaksi maustettu


Sopivaksi Maustettu on kirja jossa on ajatuksia arjesta, elämästä ja ruoasta. 


Tyttöjen Talon toiminan tukeminen:
Sopivaksi Maustettu-kirja on syntynyt tyttöjen toiveesta kerätä erilaisia reseptejä ja levittää yhdessä tekemisen tuomaa hyvää oloa. Kirjan ohjeisiin on liitetty sen valmistamiseen liittyvä muisto sekä ajattomia ajatuksia kasvamiseen ja hyvinvointiin liittyvistä teemoista. 


Omiin mittoihin

Suomalaisessa kulttuurissa on tavallista vähätellä itseä, kertoa  huonot uutiset ensin ja piilotella onnen hetkiä. Kun itseä ja omaa elämää miettii, huomaa usein puutteet ja vailinaiset kohdat. Kuinka sitten saisimme hyvät asiat elämässä näkyviksi - niin vahvoiksi, että ne kantaisivat vaikeiden aikojen ylitse?...
Ajatus kirjan sivulta 44.

Kun sain oman kirjani käsiin, ajattelin selaavani sen aluksi nopeasti läpi ja uppoutuvani siihen ajan kanssa myöhemmin. Toisin kuitenkin kävi. Kirja kosketti niin syvästi, etten voinut lopettaa lukemista. Vaikka elämässäni on ollut paljon hyviä hetkiä, mahtavia asioita, on siinä ollut myös vaikeitakin kohtia joiden läpi pääsemiseen on tarvittu enemmän voimaa ja ponnisteluita mihin voimani ovat riittäneet. 
Kirjasta löytyy reseptejä joita ehdottomasti haluan päästä mahdollisimman pian testaamaan kuten mm. uunikana, tsatsiki, Anun paras pannukakku ja monta monta  muuta ohjetta. Reseptejä enemmän kirjassa silti koskettaa aidot ajatelmat jonkun tytön tai nuoren naisen elämästä. 


Jos haluat tukea oululaista tyttötyötä ja lisätä tyttöjen ja nuorten naisten hyvinvointia, voit tehdä sen hankkimalla Sopivaksi Maustettu-kirjan. Kirjan hinta on 18€ ja sen voi ostaa Tyttöjen Talolta tai tilata sähköpostitse mervi.koskela@vuolleoulu.fi
Kirjan tuotto käytetään Tyttöjen Talon tukemiseen. 


Ja mikä parasta saan arpoa teidän lukijoidenki kesken yhden Sopivaksi Maustettu-kirjan. 
Käy tutustumassa Tyttöjen Talo sivuilla tästä linkistä ja jätä kommenttikentään jonkinlainen ajatus tytöistä, naisiin liittyvästä kohtelusta, ihan mistä vain ajatuksesta joka sinulle heräsi Tyttöjen Talosta. 
Muista jättää myös nimimerkkisi ja halutessasi sähköpostiosoitteesi. Arvonta-aikaa on pääsiäiseen saakka eli suoritan kirja-arvonnan torstaina 13.4.2017 illalla. 

Tuetaan yhdessä todella hyvää asiaa. 
*Toteutettu yhteistyössä Tyttöjen Talon kanssa. 

41 kommenttia:

 1. Todellakin hyvän asian puolesta. Kokeilen onnea arvonnassa ja ellei arpaonni suosi, tilaan kirjan myös itselleni luettavaksi ja kirjahyllyyn!

  VastaaPoista
 2. Hienolla asialla ja vielä todella kivan kirjan kautta. <3 Muiskuja päivään Nanni <3

  VastaaPoista
 3. Mahtavaa, että tuollaisia paikkoja on olemassa!
  pia_turunen@luukku.com

  VastaaPoista
 4. Voi kun on ihana teema ja ajatus kirjalla.

  VastaaPoista
 5. Tyttöjen talot ovat todella paikallaan. Matalan kynnyksen paikkoja, joihin on helppo mennä jos tarvitsee tukea.
  Arvonnassa mukana.
  Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
 6. Hyvä että on olemassa tyttöjen talo. Rollossa ei vielä ole ja toivon että kun oma tytär on siinä iässä että monikin asia mietityttää olisi tämmöinen paikka jos voi jutella aikuisen kanssa. Kuinka vaikeaa se joskus on omille vanhemmille sanoa miltä tuntuu tai mikä mietityttää.
  Yhdessä tekemisen iloa tästä myös saa.. Kokeilen voitanko kirjan :)
  Mukavaa Sunnuntaita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, Rovaniemen Tyttöjen Talo on toiminut syksystä 2013. Katso lisää www.neiot.fi tai vaikka FB Tyttöjen Talo Rovaniemi

   Poista
 7. Tyttöjen talot on tärkeitä paikkoja, hyvä, että Oulusta löytyy sellainen!
  Mukana arvonnassa :)

  VastaaPoista
 8. Hei! Jos nyt oikein ymmärsin, että tarkoitat Rollolla Rovaniemeä, niin kyllä teillä on myös Tyttöjen Talo ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aa, no nyt on tieto mulla jäänyt saamatta. Hyvä homma että Rovaniemellä on myös tyttöjen talo :)

   Poista
 9. Ihana ajatus ja tärkeä asia ♥ Tuollaiselle talolle on tilausta ihan varmasti! Mukana arvonnassa :)

  VastaaPoista
 10. Tuollaisia paikkoja saisi kyllä olla enemmän, ja koskettavalta kirjalta vaikuttaa. Jos ei voittoa tule niin pitää harkita jos sen ostaisi..hyvään tarkoitukseen menisi tuki 😊 t:Mimma
  mirkuli78@hotmail.com

  VastaaPoista
 11. Ihanaa, että on tuollainen paikka tytöille. Minulla on pari teini-ikäistä tyttöä ja he asuvat Kemissä, mutta siellä ei taida olla.
  Mukana arvonnassa

  VastaaPoista
 12. Onneksi on tytöille omistettu paikka, jossa voi käydä keskustelemassa naiseuteen liittyvistä asioista. Kaikilla tytöillä ei ole läheistä omaista tai ystävää, jonka kanssa jutella.
  Arvonnassa mukana.
  esri3363@gmail.com

  VastaaPoista
 13. Hienoa kun on tällaisia paikkoja ja minusta täällä Torniossakin on, kuullut joskus. Mukana arvonnassa ja ihana ajatus kirjassa. Antaisin kirjan varmaan vanhimmalle tytölle, ekana tietysti ite luksin läpi ja ottaisin hyvät reseptit talteen eli arvonnassa ilman muuta mukana <3

  VastaaPoista
 14. Hyvä että tytöille on olemassa tuollainen paikka. Varsinkin nuorena tarvitsee ihmistä, jolle puhua asioistaan ja tuntemuksistaan. Varsinkin jos lähipiirissä sellaista ihmistä ei ole.

  VastaaPoista
 15. Hyvä että tytöille on turvallinen paikka jossa he voivat keskustella asioista luottamuksella ja saavat tukea.
  annikajokinen95@gmail.com

  VastaaPoista
 16. Anniina rakas, ihana blogi ja mahtavan asian puolesta. Mulla ei ole tyttöjä ja en edes ole Suomessa, mutta aina hyviä asioita kannatan.
  Kuten Annukka kirjoitti, monelle teinille voi kynnys puhua vanhemmille olla suuri. On mahtava, että on olemassa paikka, jossa voi puhua asioista tai vain mennä käymään.
  Minäkin voin jakaa, vaikka en ole varma onko FB:n listalla muita Oululaisia, mutta sanakin voi kiertää

  VastaaPoista
 17. Ihanaa että tälläisiä paikkoja löytyy Suomesta <3 On varmasti monelle tuki, turva ja se että pääsee puhumaan luottamuksella asioista.

  VastaaPoista
 18. Hyvän asian puolesta aina kannattaa ottaa kantaa ja vastuuta.

  VastaaPoista
 19. Aivan ihana talo! Tällaisia paikkoja pitäisi todellakin olla <3 Ihanaa!!

  VastaaPoista
 20. Olen joskus kuullut Tyttöjen talosta, ja nyt oikein piti tarkistaa, että Tampereellakin on sellainen <3

  VastaaPoista
 21. Tyttöjen talosta en ole ennen kuullutkaan.Todella hieno juttu kun tälläisia paikkoja löytyy.
  Sais varmaan olla useammallakin paikkakunnalla,ois varmasti tarpeen.
  tyttiklemetti@luukku.com

  VastaaPoista
 22. Näitä taloja pitäisi olla joka paikkakunnalla! :) Nyt tiedän, mihin lähden kysymään kun seuraavan kerran lähden lahjoittamaan kodin ylimääräisiä tavaroita pois.


  mmyheartishere@gmail.com

  VastaaPoista
 23. Ihanaa kun on olemassa tälläinen tyttöjen talo. Se on taatusti monelle kultaakin kalliimpi asia <3

  VastaaPoista
 24. Talo auttaa tyttöjä ja nuoria naisia löytämään oman naiseutensa ja paikkansa tässä maailmassa. Talossa nuoret naiset saavat vertaistukea eri-ikäisiltä kanssasisariltaan. Talojen ikähaarukka on aika iso, mutta tietyissä tilanteissa se voi olla myös suuri etu asiakkaille. Toivottovasti ikärajan tullessa yläpäässä vastaan; nuorta naista ei hylätä. Toivottovasti apua tarvitsevia ei siinä vaiheessa jätetä yksin.
  tanja.dahlstrom@kolumbus.fi

  VastaaPoista
 25. Enpä tiennytkään että täällä Oulussakin järjestetään tällaista toimintaa, sehän hienoa! :) Reseptitkin näytti kiinnostavilta, mukaan arvontaan.

  helena97@windowslive.com

  VastaaPoista
 26. Olisinpa tyttö tai nuori nainen Oulussa! Niin kivalta kuulosti tuo toiminta. Ehdottomasti mukana arvonnassa.
  minnakn@hotmail.com

  VastaaPoista
 27. Hienolla asialla olet <3 Valoisaa päivää!

  VastaaPoista
 28. Arvonnassa mukana.
  -Saikku-

  VastaaPoista
 29. Todella tärkeätä että tällaista toimintaa on.
  v.laitinen@msoynet.com

  VastaaPoista
 30. Hienoa, että tällaista toimintaa on! Kirja vaikuttaa myös tosi houkuttelevalta ja mielenkiintoiselta!

  VastaaPoista
 31. Haluaisin tyttöjen taloon töihin.
  Ja tämän kirjan haluan myös :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meille voi tulla vapaaehtoisenakin mukaan toimintaan, jos on yli 28-vuotias nainen. Jos sellainen kiinnostaa, niin kannattaa ottaa yhteyttä Tyttöjen Talolle. Jos ei tälle keväälle ehkä toimintaan enää ehtisikään, niin syksyllä sitten.

   Ja kiitos kaikille ihanista kommenteistanne! ❤

   Poista
 32. Mukana minäkin. Olen kuullut tästä (luin lehtijutun juuri), ja todella hyvä asia. Hyvää Pääsiäistä! lamerinquecit@gmail.com

  VastaaPoista
 33. Ihana tarina kirjalla. Hyvää tekevää toimintaa, josta pidän.
  Haluan osallistua arvontaan, koska tykkään toiminnasta kirjan taustalla ja sikisvarmasti pitäisn kirjasta.
  Terkuin
  -mari-

  VastaaPoista
 34. Arvontaan osallistun. Kiva idea tuolla talolla, en ole sellaisesta aiemmin kuullutkaan. Hyvää pääsiäistä!

  VastaaPoista

Ihanaa kun jaksat muistaa minua kommentilla, ne piristää päivääni.
Epäasialliset kommentit jätän julkaisematta.
-Nanni-

- THEME BY ECLAIR DESIGNS -