HALAVATUN HORMOONIT

torstai 11. toukokuuta 2017

Tiedän miesten naureskelevan meidän naisten seläntakana ajatellen "niinpä niin, seli seli". Jostain syystä naiset elävät aika pitkälti hormooniensa vallassa ja naisiin ne tuntuvat vaikuttavan paljon pahemmin kuin miehiin. Miesten mielestä keksimme vain jokaiselle kiukkukohtaukselle hormooniselityksen, heidän mielestään oikeasti olemme vain vaikeita. Ai mekö? Ei pidä paikkaansa, sangen leppoisaa ja helppoa sakkia. 

Sain maanantaina lääkärikäynnilläni extra suuren hormoonitabletin, enkä siinä vaiheessa sitä sen suuremmin ajatellut, että jotain tuntemuksiahan tämä saattaa minussa aiheuttaa. 
Illalla olin vielä ihan ok mutta tiistaiaamuna olin kuin purkautumista odotteleva tulivuori. Jossain vaiheessa tulivuori purkautui valtaisina itkunryöppyinä jolle ei tullut minkäänlaista loppua. 
Olin varmasti huvittavaa seurattavaa kun lähdin ulos pesemään ikkunoita ja lähes koko ikkunanpesun ajan volisin kuin pikkulapsi joka ei saa karkkihyllyllä periksi tahtomaansa. Jossain vaiheessa jonninjoutavalle märylle tuli loppu ja sain ikkunat pestyä. Hyvä minä. 

Lounasta syödessäni luin paikallislehdestä juttua Saara Allosta. Saara kertoi olevansa ylpeä oululaisista juuristaan ja siitä, että hän voi maailmalla kertoa olevansa kotoisin pienestä Oulunsalon kunnasta. Repesin tolkuttomaan märyyn, ihana Saara on ylpeä juuristaan, siinä vasta upea nuori nainen. 

Kyyneleiden seasta repesin valtaisaan nauruun, eihän tämä nyt enää voi olla totta. 

Miksi nuo hormoonit vaikuttaa meihin naisiin niin voimakkaasti? Välillä tunnen olevani kävelevä hormoonihirviö, joka olisi viisain sulkea pimeään komeroon riehumaan itsekseni, etten vain aiheuttaisi muille turhaa mielipahaa. 

Onneksi tuo maanantain lääkitys tuntui menevän päivässä ohi eli punasilmäisenä elo kesti luojalle kiitos sen yhden päivän. Siinäkin oli tarpeeksi. Ajattelin jo, että tätäkö tämä minun elämäni on, itkua ja herkistelyä. 

Joskus tuntuu, että olisi hyvä kasvattaa itselleen selkäranka eikä aina vain olla näin herkkä, että itkee asiasta kuin asiasta. Tahtoisinko kuitenkaan olla kivikasvo, mikään ei tunnu missään. Tuskinpa vain. 

Tule jo kesä, en jaksa enää odottaa. 
Miten sinulla, sääteleekö hormoonit sinun elämääsi millään tavalla?

31 kommenttia:

 1. Juurikin "se" aika kuukaudesta ja KYLLÄ vaikuttaa. Varsinkin pms:t on aivan mahdottomat ja mieliala menee väkisinkin ihan häränpyllyä. Luultavasti koko meidän parisuhde olisi sata kertaa onnellisempi ilman hormonien aiheuttamaa draamaa. Ja tosiaan, sille vaan ei voi mitään... Kyllä niillä hormoneilla on hirmuinen vaikutus - hyvässä ja pahassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä meilläkin mies pääsisi huomattavasti helpommalla jos noita menkkoja ei olisi tai ainakaan niiden aiheuttamaa hormoonimyrskyä.

   Poista
 2. Ihan tasaisen vihainen koko ajan :D. Hieno tuo kuva ♥.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana Hilla :)
   Niin taidan välillä olla minäkin.

   Poista
 3. Kerran kuukaudessa olen rasittava hormoonihirviö. Kodista tulee puhdas ja tavarat on paikallaan. Yleensä tunnekuohun lomassa neiti käy haluamasi,äiti oot maailman paras.. Oopa siinä sitten hirviö 🤔😂
  Mukavaa loppuviikkoa ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana S kun käy lohduttamassa äitiä <3
   Mulla noi menkat tekee kans sen että oon melkoinen monsteri, koitapa siinä sit puolisolle taas puolustella että ne on ne hormoonit.

   Poista
  2. Juu, <3 Totuus tulee lasten suusta. Neiti oli kirjoittanut äitienpäiväkorttiin tai täti kirjoittanut ja S sanonut,että kyllä äiti minua rakastaa <3 Silmissä oli roskia kun sitä luin.
   Minkä noille hormooneille tekee 🤔

   Poista
 4. Onpa upea kuva. Toivottavasti sinulla on kuvan kaltainen seesteinen olo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anneli, välillä on, välillä nämä ikävät asiat pulpahtelevat pintaan ja silloin seesteinen olo katoaa.

   Poista
 5. Ihanan rauhoittavia nuo kuvasi veden ääreltä!
  Olen jo menopaussi-iässä ja itse olen mielestäni 'tasoittunut' erlaista tunteenpurkauksista. Toisaalta olen ehkä jäävi itse vastaamaan tähän. Tulinen luonteeni on mielestäni enemmän tempperamenttikysymys.
  En kuitenkaan ole kokenut hormonien säätelevän elämääni. Ne ovat sellainen välttämätön riesa, joiden vaikutus näkyy tänä päivänä lähinnä ohi pyyhkivinä lämpiminä aaltoina!
  Elämä on ihanaa!
  Iloa päivääsi Nanni!🌝

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itselläni menkkojen aikaan tunteet on todella pinnassa, joskus suututtaa, joskus itkettää. Naiseus.
   Itse olen kyllä temperamenttinen ilman menkkojakin eli löytyy sitä luonnetta täältäkin.

   Poista
 6. Kysytkin vielä ;) Todellakin aika tiettyyn aikaan kuukaudesta ja se on välillä ihan raivostuttavaa.Mitä vanhemmaksi oon tullut, sen paremmin itseäni ymmärrän ja se helpottaa mutta kyllä hetkittäin, välillä vain on vaikeaa olla nainen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naiseus on todellakin haastavaa, siinä olet oikeassa.

   Poista
 7. Oh no! Kuulostaa tutulta! :D Mulla on aika ikävät pms oireet, mutta kun ne tietää, niin niihin osaa varautua ja luulen, että mieskin osaa ne jo "haistaa" ja pysyttelee turvallisen välimatkan päässä :D Yleensä silloin nimittäin väsyksissäni naputan i h a n joka asiasta, siivoan ja kiukkuan kun kukaan muu EI siivoa, hahhaa.

  On se ihanaa olla nainen! Tsemppiä sinnekin! <3 Ja oikein aurinkoista ja kirkasta loppuviikkoa puhtaiden ikkunoiden omistajalle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse olen menkkoja ennen juuri samanlainen. Pinna katkeaa mitä pienimmistäkin asioista ja kitisen kotona joka asiasta. Mies raukka, kaikkea se hänkin joutuu kestämään.
   On kyllä huippua kun ikkunat on nyt pesty.

   Poista
 8. Kyllä täällä välillä kerran ainakin kuussa tunne skaala vaihtelee ja saanki siitä kotona kyllä kuulla :) Jaa, ne on menkat taas tulossa! Joskus itteäkki naurattaa, että mitä tunne skaaloja ennen menkkoja saa aikaiseksi. Luin jostain, että joillakin saattaa tulla ennen menkkoja ihan mielettömiä tekoja mieleen, että jopa tappavat oman miehensä tai tekevät jotain muuta "hullua". No, ei onneksi noin pahoja juttuja ole päässä liikkunut. Pelkään nyt, että mitä tulevat vaihdevuodet saavat aikaiseksi? Tsemppiä sinne kaunokainen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse olen kyllä ennen menkkoja melkoinen hirviö, silloin tulee kyllä sanottua vähän joka asiasta.
   Hui tuo olisi jo todella pelottavaa että mielessä pyörisi noinkin vakavia ajatuksia.
   Kiitos ihana ystävä.

   Poista
 9. JUUUU, säätelee ja jo alkaa ihan itseänikin naurattaa, kun huomaan hormonimyrskyt itsessäni. Parasta on kun sattuu samaan aikaan likan kanssa itku-potku-raivari-päivät....mies lähtee mielellään reissuun ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo se on varmasti perheen miesväen painajainen, että talon kaikilla naisilla hormiinit hyrrää samaan aikaan. Niitä aikoja odotellessa :)

   Poista
 10. Tsemppiä muru hormonien kanssa ❤️ Kyllä se elämä pikkuhiljaa tasoittuu ❤️

  VastaaPoista
 11. Kyllähän tässä haasteita riittää, itsellä itsehillinnässä ja isännällä kestämisessä, eli kyllä ne hormonit vaan vaikuttavat...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miehet kyllä saavat kestää joskus melkoisia tunnemyrskyjä meidän naisten kanssa.

   Poista
 12. Niin tutulta kuulostaa! Rasittavinta on se, että useimmiten ei edes käsitä, että mikä ny taas mättää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No näinpä. Joskus sitä märisee eikä sit itsekään tiedä mille märisee :D

   Poista
 13. Säätelee ja on taas näitä "kivulla sinun on synnyttämän" tyyppisiä juttuja, mutta Sydämellistä äitienpäivää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saakohan näistäkin syyttää sitä Evaa kun meni sitä halvatun omenaa aikoinaan haukkaamaan.

   Poista
 14. Voi että...mutta kuule joskus puhdistautuminen itkun avulla on hyvinkin tarpeellista ja parantavaa. Ihana oli lukea tätä postausta...:) Ihanaa äitienpäivää ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itkeminen on kyllä joskus puhdistavaa todellakin.
   Myöhästyneet äitienpäivä onnittelut sinullekin <3

   Poista
 15. Kyllä noita hormoonimyrskyjä on tullut koettua, useampiakin :) Voih tätä naisen elämää ;)

  VastaaPoista

Ihanaa kun jaksat muistaa minua kommentilla, ne piristää päivääni.
Epäasialliset kommentit jätän julkaisematta.
-Nanni-

- THEME BY ECLAIR DESIGNS -