ARE YOU TALKING TO ME?

keskiviikko 30. elokuuta 2017

Suurimmalla osalla on varmasti jonkinlainen kokemus korvatulehduksesta, joko omasta lapsuudesta tai omien lasten korvatulehduskierteestä tai kuten minulla sekä että.

No mutta entäs kun korvatulehdus tuleekin aikuisella. Ensimmäiset kommentit mitä saat kuulla on: "lastentautiako sulle pukkaa"?

Lapsena sain kärsiä jatkuvista korvatulehduksista ja niiden tuomista ongelmista kymmenen vuotiaaksi saakka. Sen koommin korvani ovat saaneet olla suht koht rauhassa, mitä ne nyt vähän flunssan aikana paukkuvat ja rätisevät.

Muutama vuosi sitten flunssan yhteydessä molemmat korvat menivät yht´äkkiä lukkoon eikä ne auenneet millään ilveellä. Lääkärissä sain kuulla, että molemissa korvissa oli paha tulehdus. Ensi ajatus oli, että miten voi olla mahdollista kun eiväthän ne edes ollee kipeät.
Tulehdus vaati useamman kuurin, että tulehdus parani ja kuulo palasi ennalleen. Tuon jälkeen korviin jäi raivostuttava humina ja tinnitus joka ei hiljentynyt missään vaiheessa. Ärsyttävää.

Neljä viikkoa sitten sairastuimme lähes koko perhe enemmän ja vähemmän sitkaaseen flunssaan. Toiset niistivät päivän pari, mies flunssaili kaksi viikkoa mutta miten kävi minun? Nyt olen niistänyt viidettä viikkoa. Parin viikon kohdalla flunssa alkoi helppaamaan mutta töihin lomalta palatessani se pahenikin ja flunssan lisäksi tuli kuvioihin myös sitkas yskä. Kaksi viikkoa sitten koin tutun tunteen, korvat menivät lukkoon ja niihin tuli valtava paine. Odottelin, että josko flunssa helppaisi ja paine katoaisi siinä sivussa. Eipä ole kadonnut ei. Viikko sitten sain antibioottikuurin ja pian toisenkin, korvat soivat kuin missäkin sinfoniakonsertissa konsanaan. 
Raivostuttavinta tässä tilassa on se, etten kuule toisella korvalla juuri mitään muuta kuin taas sitä tinnitusta joka tulehduksen myötä voimistui sietämättömäksi. Toisella korvalla kuulen jotenkuten. Alkuun tilanne oli hivenen huvittava ja töissäkin jaksoimme nauraa kuuroudelleni. Jossain vaiheessa tilanne alkoi ärsyttämään ainakin minua ja epäilenpä, että kanssakeskustelijan hermotkin alkaa olemaan koetuksella jatkuvasta "mitä" "anteeksi en kuullut" "mitä sie sanoit" jankutuksesta. Oikealla puolella oleva ihminen voi rauhassa selittää minulle ummet ja lammet ja haukkua vaikka maan rakoseen minut, minun silti tietämättä asiasta hajuakaan. 

Maailmassahan toki on paljon pahempiakin asioita kuin yksi flunssa ja korvatulehdus mutta näin aikuisena sitä ei osaa edes ajatellakaan, että hei minullekin voi tulla vielä korvatulehdus. Ei se ilmeisesti siis olekaan mitenkään epänormaalia tai pelkästään lastentauti. Olen tullut siihen tulokseen, että olen sangen onnellinen kun korvani eivät ole kipeät sillä moni aikuinen on kokenut korvatulehduksen sietämättömän kipeäksi. 

Nyt en voi kuin odotella, että tulehdus paranee ja kuulo palaa ennalleen. Ilmeisesti humina ja jatkuva tinnitus on tullut jäädäkseen. 

ARE YOU TALKING TO ME?50 kommenttia:

 1. Voi ei, kuulostaa tosi kurjalta :/ Toivottavasti aika auttaa tuohon vaivaan pian, kärsivällisyyttä ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maiccu, kärsivällisyyttä tähän todellakin tarvitaan.

   Poista
 2. Paranemista!mulla on ollut kerran aikuisiässä korvatulehdus ..ja kuulo meni muutamaksi viikoksi..tsemppii kuitenkin..jospa se helpottais!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö ollutkin inhottava vaiva kun ei kuule oikeastaan yhtään mitään sillä korvalla :(

   Poista
 3. Voimia ja paranemista! Onpa kurjan kuulloinen tauti, toivotaan että syksy puuskaiset tuulet puhaltavat huiskis pian pois <3.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielelläni annan tämän riesan tuulen vietäväksi <3

   Poista
 4. Onneksi ei ole ollut korvatulehduksia, mutta tinnitus yötä päivää. Siihen ei auta muu kuin sopeutuminen ja pakko olla ajattelematta koko asiaa. Diskanttiäänet ärsyttävät välillä ihan tappiin asti, mutta kuulo on kai normaali. Paranemisia ja kyllä siihen tinnitukseen tottuu...jollain tasolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu tuo tinnitus on todella rasittava vaiva kun ei sille vissiin voi mitään tehdä :/
   Tietyt äänet ärsyttävät toisia ääniä enemmän ja ottaa korviin, sit sitä ei oikein muut ymmärrä kun sanon että toi käy korviin.

   Poista
 5. Voi, ei 😥 semmoinen tinnistus on kyllä inhottava ja vielä jos humisee..Jospa se menisi kuitenkin ohi 😘
  Ei ole kyllä mikään ihana kokemus koko korvatulehdus 🤔
  Aivastelen ja meidän perheen miehellä hengitys vinkuu.. Syö tulehduskipulääkkeitä ja yskänlääkettä..Katsotaan meneekö ohi..
  Mukavaa viikkoa ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. JOo tuo tinnitus on tosi raivostuttava kun ei ole hiljaista hetkeä missään vaiheessa :(
   Voi teilläkin siellä sairastellaan oikein urakalla. Maamo raukka on kans kovassa flunssassa :/
   Paranemisia muru teille <3

   Poista
  2. Siippa sai avaavaa lääkettä siihen vinkumiseen.Vielä ei ole kunnon tuloksia tullut..Jospa se tästä tai sitten käy ihan oikeasti lääkäriä moikkaamassa 🤔

   Poista
 6. Onpa ärsyttävä vaiva! Minulla ei ole ollut korvatulehduksia tietääkseni koskaan, mutta tukossa ovat olleet useastikin, olo on silloinkin puolikuntoinen, kun ei kuule kunnolla. Toivottavasti vaiva paranee pian!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi onnellinen sie <3
   Korvat on kyllä melkoinen riesa. Olitko eilen kesäjuhlilla?

   Poista
 7. Paranemisia. Eipä ole onneksi ollut tuollaista.

  VastaaPoista
 8. Kiusallinen vaiva :( Toivottavasti helpottaa.

  Minä en ole aikuisiällä kärsinyt korvatulehduksesta, mutta sen sijaan yhtenä kesänä kärsin sitkeästä korvakäytävän tulehduksesta, joka vaati kolme käyntiä korvalääkärillä ja useamman korvahuuhtelun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, olen kuullut että tuo korvakäytävän tulehdus on todella kipeä. Hui.

   Poista
 9. Eipä tuohon voi muuta sanoa kuin, että tsemppiä. Onpa kiusallinen vaiva.

  VastaaPoista
 10. Voi kuinka ikävää, mutta jospa se paranee. Lapsena olen sairastanut paljon korviani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama homma täällä, lapsena jo saanut kärsiä korvista ihan tarpeeksi.

   Poista
 11. Voi ei! Korvatulehdus on sitten jotain todella kamalaa. Pienenä ja sitten aikuisena olen sairastanut. Pikaista paranemista sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaisa <3
   on tää aika rasittava kiusa :(

   Poista
 12. Kuulostaapa ikävältä tuo humina ja tinnitus - lähetän täältä hiljaisuutta <3

  VastaaPoista
 13. Kuulostipa tutulta! Olen aikuisena sairastanut kipeän korvatulehduksen ja josta muistona pitkään humina ja tukkoisuus. Se kipu on jotain todella ikävää, ihan tuntuu pahalta pienten puolesta, jotka eivät itse osaa sairastuessaan kivusta kertoa. :( Pikaista paranemista sinulle ja mukavaa syyskuun alkua! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö ollutkin rasittavaa tuo humina ja kamala vinkuminen korvissa :/
   JOo lapsi parkoja käy kyllä sääli.

   Poista
 14. Mulla ei ole onneksi ollut koskaan kyseistä tautia, lapset sairastivat ehkä pari kertaa sitä alle kouluikäisinä, onneksi! Kuulostaa kamalalta ja tuo humina ja tinnitys, toivottavasti nekin vielä helpottavat, haleja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä lapsetkin sai pienenä korvakierteen riesaksi ja putkia on laitettu molemmille useampaankin kertaan. Siinä on kyllä riesaa kerrakseen.

   Poista
 15. Minä varmaan sekoaisin tuon taudin kanssa. Lapsena podin korvia niin että kammo jäänyt, toivottavasti sulla helpottaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sama homma mulla eli lapsuuden traumat korvien vuoksi vieläkin muistoissa :(
   Itse flunssalle melkein sama mutta paranisi nyt nämä korvat edes. HArmi kun et ollut Lauria katsomassa, oli ihan mieltön keikka vaikken mikään Tähkä fani olekaan.

   Poista
 16. uhh; kurja vaiva. Yhdellä läheisellä vaati perinteisen punkteerauksen aikuisiällä.

  Yllättäen iskevä tinnitus varmaan harmittaa sekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. NO mie olin jossain vaiheessa sitä mieltä että voisivat vaikka jo puhkaistakin nää korvat että ne paranisi mutta eivät vissiin kovin helpolla niitä puhko.

   Poista
 17. Voi onpa tylsä vaiva! :(

  Minä olen tyypillinen korvakierre -lapsi ja tärykalvoja on puhkottu kymmeniä kertoja. Nykyään olen herkkä korvistani, en pidä kovista äänistä ja vesi korvassa tuntuu kamalalta, mutta tulehduksia ei ole "risojen" poiston jälkeen ollut *kop kop*.

  Toivottavasti sinun vaiva helpottaa ja paranet pian <3 Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla lapsena sama homma lapsena. Puhkottu ja sorkittu ja sit puhkomisesta tärykalvoon jäi pysyvä reikä ja sitä sit vuosi koitettiin parannella, ihan turhaan. Lopulta se piti nukutuksessa paikata.

   Poista
 18. Pikaista paranemista sinulle!❤️
  Ei ole kiva tunne, kun ei kuule.
  Minulla on lapsena ollut paljon korvatulehduksia. Aikuisena ei ole ollut.
  Mutta siskolla on ollut nyt aikuisiällä pari kertaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos SAri, joo ei todellakaan ole kovin häävi olotila.

   Poista
 19. Korvatulehdus, ah. Meillä oli viime talvena niitä 8 kappaletta. Jostain syystä kylään tullut mummi sai elämänsä ensimmmäisen myös, siis +60 iässä. Aika erikoinen juttu. Thaimaassa asuessamme paikallinen heitti jonkun papatin tms. päällemme uutena vuotena ja se pamahti ihan korvani vieressä. Oli kamalaa kun tinnitus jatkui päivätolkulla, enkä meinannut millään saada puhelimessa selvää asiakkaiden jutuista, kun toinen korva huusi.

  Toivottavasti paranet pian! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, no onpa vain että siinäkin iässä joutuu vielä korvatulehduksen kokemaan jos sen on ehtinyt muuten välttää koko elämänsä.
   tuo tinnitus on kyllä todella rasittava vaiva.

   Poista
 20. Sama vaiva tuntuu kiusaavan täälläkin! Jonninmoista syksyköhää on pukannut ja eilen aloin ihmetellä, voiko korva tosiaan vihoitella ja kipuilla. Meikäläisellä ei ole ollut koskaan lapsena mitään korvatulehduksia vaan viime vuosina tuntuvat nämä korvasärytkin tulleen myös aikuisten riesaksi, varsinkin jälkitauteina.

  Paranemista♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En olisi itsekään osannut odottaa että nämä korvat alkavat vaivaamaan minua uudestaan kun niistä lapsena sai kärsiä ihan tarpeeksi.

   Poista
 21. Toivottavasti pian helpottaa.
  Paranemisia sinulle! <3

  VastaaPoista
 22. Todella ikävä vaiva :( Itsellä meni viime flunssassa korvat pahasti lukkoon. Herätin mieheni keskellä yötä kun luulin että meidän pihalta kuului kova ääninen moottori. Mies ei kuullut mitään ääntä niin silloin ajattelin olenko tulossa hulluksi ;D kunnes tajusin tuon kovan huminan/tinnityksen johtuvan flunssasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin hassua miten kova ääni lukossa olevissa korvissa on? Itse oon eniten väsynyt juuri tuohon kamalaan tinnitukseen.

   Poista
 23. Ei vitsi!! Mä en kestä ollenkaan jos korvat on vähänkään lukossa. MEnee hermo välittömästi! Lapsena mulla oli usein korvatulehduksia, mutta en kyllä tiedä, että aikuisena olis ollut kertaakaan. Oon kuulemma siunattu ahtaulla korvakäytävillä ja niitä pitää kerran vuodessa käydä puhdistamassa. Kaikenlaista kans..

  Toivottavasti sulla olo helppaa. Ei kyllä kuulosta hääviltä. Tsemppiä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, onhan tää kohtalaisen raivostuttavaa ja pitkäkestoista. Lapsuudesta itsellekin on jäänyt jonkin asteinen kammo korva-asioita kohtaan.

   Poista
 24. Voi kurjuus! Toivottavasti helpottaa pian. ❤️ Me haettiin edellispäivänä syksyn eka kuuri pojalle - siitä kierre taas alkoi. Kesäkuuta odotellessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi ei, tuo lasten korvakierre ei ole kiva juttu, tiedän sen todellakin. Jaksuhalit teille <3

   Poista
 25. No voi että, tiedän miltä tuntuu kun alkaa pää humisee ja humisee ja sitten on korvat kipeet ja tulehdus päällä. Paranemisia sulle, täältäkin toivotaan että helpottaisi olo pian! <3

  VastaaPoista

Ihanaa kun jaksat muistaa minua kommentilla, ne piristää päivääni.
Epäasialliset kommentit jätän julkaisematta.
-Nanni-

- THEME BY ECLAIR DESIGNS -