KALLIIT VAKUUTUKSET - ONKO NIISTÄ IKINÄ MITÄÄN HYÖTYÄ?

perjantai 2. maaliskuuta 2018Paljon kuulee juttuja siitä miten monissa asioissa on porsaanreikiä, kuten esimerkiksi vakuutuksissa. Maksamme kalliitta vakuutusmaksuja niin autosta, kodista, lapsista, itsestämme jne mutta hyötyykö niistä mitään. 
Samanlaisia porsaanreikiä tuntuu olevan myös Kelalla tai muissa valtion virastoissa. Sinun kuuluisi tietyissä tilanteissa saada korvausta koska... Olet oikeutettu korvaukseen kun... 
Menet hakemaan korvausta taikka avustusta niin johan sieltä kaivetaan jonkin porsaanreikä esille minkä vuoksi et kuulukaan korvauksen piiriin, tyyliin "jäit väärän värisen auton alle". Noin niin kuin hieman kärjistetysti. 
Kuulostaako tutulta?
 Tai mikäli olet oikeutettu johonkin tiettyyn korvaukseen niin Kela ainakin lähettelee laittamiasi kaavakkeita moneen kertaan takaisin kun jostain kohtaa kaavakkeessa puuttuu pilkku tai jotain muuta yhtä vähäpätöistä. Toki tämä on kuluttajan näkökulma asiaan, säännöt ja määräyksethän se heilläkin on niin kuin jokaisessa työpaikassa. Asiakas näkee asian useasti ihan eri kantilta kuin mitä sen näkee viranomainen. Tuollainen vain tuskastuttaa asiakasta, koska siinä tulee äkkiä vähättelevä olotila asiakkaalle. 

No jos nyt mietittään kuitenkin niitä kalliita vakuutuksia. Onko niistä koskaan mitään hyötyä vai maksammeko vakuutuksista vain ilolla suurta summaa, saamatta koskaan niistä mitään hyötyä irti?

Mieheni on tarkka ihminen, hän kilpailuttaa lähes tulkoon kaiken mitä kilpailuttaa saattaa. Vuoden sisään kilpailutuksen kohteena on ollut vakuutusyhtiöt, sähköntuottaja sekä puhelinoperaattorit. Kilpailuttamalla voi äkkiseltään säästää pitkän pennin mutta se vaatii todella paljon aikaa ja viitselijäisyyttä. Minusta esimerkiksi ei olisi tuohon hommaan mutta mieheni on kuin syntynyt kirjanpitäjä, olematta silti oikeasti kirjanpitäjä. Hän jaksaa soitella ja kysellä hintoja, mitä hinnat pitävät sisällään ja vertailla niitä sitten toisen yrityksen hintoihin. 


Yleensä en tiedä missä meillä mikäkin on, kuka tarjoaa sähkön ja minkä operaattorin voimin puhelimeni toimii, sillä mieheni hoitaa nämä asiat. Loistavaa. 

Mutta vuoden sisällä olen oppinut tietämään missä meidän perheen vakuutukset on ja kuinka ne toimii. Meidän tapaturmavakuutus on Fennialla ja se on toiminut erinomaisesti (tämä ei ole maksettu mainos vaan ihka  aito, tyytyväisen asiakkaan palaute).
Reilun vuoden, parin sisäällä tapaturmavakuutuksemme on tullut tarpeeseen, milloin mistäkin syystä. Poika loukkasi jalkansa kaksi vuotta sitten, mieheni polvi hajosi reilu vuosi sitten, itse tipuin hevosen selästä elokussa. Kaikissa näissä tapauksissa asia hoitui käden käänteessä. Emme istuneet yhtäkään minuuttia yhteispäivystyksen jonossa vaan soitimme Fenniahoitajalle joka esitti kysymyksiä tapahtuneesta tapaturmasta ja sen jälkeen ilmoitti mitä maksusitoomus piti sisällään. Yleensä ensimmäiseen käyntiin kuuluu erikoislääkärin vastaanotto sekä mahdollinen röntgenkuvaus. 

Omalla kohdallani hoitopolku meni näin: soitto fenniahoitajalle, kysymysket ja vastaukset, lupa lähteä Terveystalolle, käynti lääkärillä, röngenissä ja uusi käynti lääkärillä. Lääkäri laittoi lähetteen magneettiin sekä vakuutusyhtiölle maksusitoomuspyynnön magneettitutkimukseen sekä uuden ajan ortopedille. Käynti muutaman päivän sisällä magneetissa, siitä muutaman päivän sisällä uusi käynti lääkärissä kuulemassa vastaukset tutkimuksista. 


Tämä kaikki tapahtui vakuutuksen piikkiin, kiitos siitä. Euroakaan en itse missään vaiheessa ole maksanut sillä omasvastuu on meidän vakuutuksessa nolla. 
Lääkärikäyntini lisäksi vakuutus korvasi lisäksi myös ratsastuskypäräni, joten sain hyvällä mielellä hakea uuden kypärän tilalle. 

Mieheni kohdalla olemme hyötyneet tapaturmavakuutuksesta vieläkin enemmän. Hänen loukatessaan polvensa harrastuksessa, kaikki on tapahtunut todella upeasti. Polvi kuvattiin, leikattiin, kuvattiin uudelleen sekä leikkauksen jälkeinen fysioterapiakin hoitui vakuutuksen kautta Terveystalolla. Samat lääkärithän ne siellä Terveystalolla meitä hoitaa kuin mitä ne olisivat olleet yliopistollisessasairaalassakin mutta jonotusaika, toisessa se on kuukausia kun toisessa se on päiviä tai joitakin viikkoja. Siinä ajassa mitä toinen on tarjonnut sinulle jo kuvaukset ja leikkauksen, et olisi vielä toisessa paikassa edes nähnyt erikoislääkäriä. 


Tälläkin viikolla on tapaturmavakuutusta jouduttu hyödyntämään. 
Loukkasin treenatessa selkäni totaalisesti. Kotia pystyin ajamaan hammasta purren, kyynel silmäkulmassa. Aamulla tuttu soitto ja lähtö lääkärille. 

Meidän kohdalla tapaturmavakuutus on toiminut moitteettomasti. En voi valittaa. 

Millaisia kokemuksia sinulla on?  

31 kommenttia:

 1. Meillä on myös fenniassa vakuutukset ja kaikki toimii kuin tanssi. Mies myös tykkää näistä kilpailutuksista ja toinen vakuutusfirma yritti pistää paremmaksi. Heti kipitys fenniaan ja taas saatiin parempi tarjous. Eli pysytään edelleen kyseisen firman vakuutuksissa. On korjattu kattoa, läppäriä, silmälaseja ja viimeisin oli puhelimeni, jonka pudotin siivotessa ja kamera ei enään focusoinut kunnolla. Kysäsin omalta vakuutushenkilöltä ja hups, parissa päivässä asia oli hoidettu ja kännyssä uusi kamera ilman että pistin yhtään penniä itse likoon....taisi tulla ainakin yksi vakuutusmaksuerä korvattua sillä ;)
  Siis hyvä kokemuksia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin kyllä suositella Fenniaa, ei ole ollut valittamista.
   Hyvä te ja hyvä me, ei muuta kuin kilpailutusta vain kehiin.

   Poista
 2. Jaa-a. Pitänee koputtaa puuta. Ei olla nyt äkkiseltään tarvittu vakuutuspalveluja. Silloin kun tarvittaisiin, omavastuu on yleensä niin iso, että vakuutusta ei kannata hyödyntää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tuo omavastuu osuus on toisissa vakuutuksissa kyllä ikävän korkea.

   Poista
 3. Meillä kans toiminut loistavasti! Onni on vakuutukset! Ihanaa viikonloppua ❤️ Tsemppiä selän kanssa, löytyikö mitään vai oliko lihasrevähdys/kramppi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onni todellakin on hyvät vakuutukset.
   Ilmeisesti lihaskramppi tms... mutta on tämä kipeä :(

   Poista
 4. Tätä ei varmaan nyt pitäisi edes kirjoittaa, mutta en ole tarvinnut mitään vakuutusta vielä mihinkään... Hyvä, että teillä homma toimi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta se on hyvä jos niitä ei ole koskaan tarvinnut :)

   Poista
 5. Koskaan ei voi tietää, mitä tapahtuu. Voi olla vuosia, ettei tapahdu mitään ja vakuutukset tuntuvat turhilta. Vuosi sitten ulkomailla mieheni tarvitsi lääkäriä, olipa mukava, kun oli matkavakuutukset kunnossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin, koskaan ei tiedä mitä voi tapahtua. Ou nou, ollaankohan me muistettu edes miettiä matkavakuutusta ollenkaan.

   Poista
  2. Ottakaa vaikka vain matkan ajaksi.. ikinä ei reissussa voi tietää mitä sattuu.. vaikka laukut katoaa tai jotain..🤔💓

   Poista
 6. Meillä vauvakuutus on tuonut helpotusta neidin sairasteluun ja kotivakuutus on korvannut siipalle kaladtustarvikkeet kun ne kerrostalon häkkivarastosta vietiin. Hyviä kokemuksia. 😊
  Mukavaa viikonloppua ja tsemppiä selän kanssa ❤ Häntäluun loukkadin liukurimäessä eilen ellen muistanut kertoa,hellä mutta ei muuten haittaa. Liian vanha mäen laskuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noi lapsivakuutukset on kyllä ihan loistavat. Osa niitä ei tarvitse koskaan käyttää kun lapset ei sairasta mutta meillä niistä olisi ollut suuresti apua aikoinaan, harmi kun ei otettu :(
   Miten häntäluu jakselee, se voi olla tosi pitkään kipeä. Et sie vanha ole, tekevälle sattuu <3

   Poista
  2. Tietyllä tavalla kun äkisti istuu niin on kipiä,muuten ei vaivaa.. ei siis mitään vakavaa.. juu,rääkkäsin eilen mäen laskussa lisää häntäluutani..😃
   Niin sattuu,jospa tämä viikko parantais kokonaan häntäluun..😃

   Poista
 7. Kirjoitin 29.4.2014 omaan blogiini tekstin otsikolla "Ajatuksia ajasta". Siellä lopussa kerroin meidän kokemuksista siitä, kuinka hienosti vakuutusyhtiö toimi meidän tulipalon jälkeen. Sillä hetkellä päätin, että ikinä enää en kitise vakuutusmaksuista, enkä myöskään harkitse yhtiön vaihtoa, koska me saatiin niin inhimillistä palvelua ja kaikki hoitui hienosti.

  Hyvää viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, mitä kauheaa teille on tapahtunutkaan :(
   Mutta luojalle kiitos, että vakuutukset olivat kunnossa. Ihan tuli kylmät väreet.
   Oikein ihanaa viikonloppua.

   Poista
 8. Mä oon itse asiassa vaihtamassa Fenniaan, joten kiva kuulla hyviä kokemuksia!! Muuten aika samoja fiiliksiä, että aina joku porkkana piilotettuna, että asioita korvataan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, loistavaa. Tää postaus tuli siis hyvään aikaan.

   Poista
 9. Hyvin on meilläkin vakuutuskorvaukset toimineet, jos on jotain sattunut. Tapaturmavakuutus on todella tärkeä olla kaikilla. Varsinkin lapsilla. Edullinen vakuutus, josta on suuri apu, jos satuttaa itseään äkillisesti. Emme ole aikoihin kilpailuttaneet mitään. Se olisi kyllä paikallaan tehdä aika ajoin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä on ihan hyvä kilpailuttaa, voi olla ettei firma vaihdu mutta hinnat saattaa silti pudota :)

   Poista
 10. Meillä on vakuutettu ihan kaikki mahdollinen ja on ollut todellakin kriisin paikassa vakuutuksista hyötyä. Mahtavaa, että teilläkin ja eihän sitä turhaan vakuutuksista makseta ja hei paremmin sitä nukkuu yönsäkin.

  Ihanaa viikkistä ihanuus <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kyllä meillä noi vakuutukset on olleet hyödyksi.
   Ihanaa viikonloppua sinullekin <3

   Poista
 11. Pitäisi ihan kilpailuttaa vakuutukset..asia on vain jäänyt. Pikaista paranemista selällesi ja auri koa vkl ☀️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen, kilpailuttamalla säästää hyvänkin summan.
   Kiitos, on tämä vain surkeassa kunnossa tää selkä.

   Poista
 12. Vasta yritin vaihtaa vakuutukset,mutta joku vakuutus on sidottu esim.siihen,että sinulla on vaikka oltava jo kotivakuutus samassa,että saat alennuksia vakuutuksiin.Eli aina keskitettävä,ja terveysvakuutus melkein aina oltava samassa vak.yhtiössä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi meillä mies hoitaa juuri tuon vuoksi kilpailutukset kun enhän minä osaisi moista hommaa ja noita kiemuroita.

   Poista
 13. Meillä ei ole ollut vakuutuksille onneksi juurikaan käyttöä. Taloyhtiön vakutuukselle kyllä tuli käyttöä, kun meillä kävi vesivahinko. Todella hyvin toimi, ei mitään valittamista asian suhteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toisaalta on ihan hyvä ettei niitä vakuutuksia ole tarvinnut käyttää, eikö vain.
   No mutta mahtavaa että taloyhtiön vakuutus korvasi vahingot.

   Poista
 14. Meilläkään ei ole ollut vakuutuksille juurikaan käyttöä. Jotain pikku juttuja vain ja ollaan saatu kyllä aina korvaukset niistäkin.

  Mukavaa ja rentoa viikonlopun jatkoa Nanni <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on hyvä jos ne vakuutukset jää tavallaan käyttämättä, you know...
   Oikein ihanaa sunnuntai-iltaa Sari sinullekin <3

   Poista
 15. Meillä ukkeli tykkää kilpailuttaa kaikki kilpailutettavissa olevat. Mä oon ihan pihalla nykyään kaikesta tuollaisesta. Vakutuuksille meillä ei (onneksi) ole ollut käyttöä, mutta ehkä siksikin harmittaa maksella niistä. Mutta onhan se tuki ja turva, jos jotain sattuu, joten ei niistä luovutakaan.

  VastaaPoista

Ihanaa kun jaksat muistaa minua kommentilla, ne piristää päivääni.
Epäasialliset kommentit jätän julkaisematta.
-Nanni-

- THEME BY ECLAIR DESIGNS -