KOKKAA KUTEN MINÄ - OHJEITA LUKEMATTA

lauantai 10. maaliskuuta 2018

Kyllä tässä on taas viime aikoina saanut taputella itseään olkapäälle ajatellen "hyvä minä". Mutta parastahan elämässä on se, kun saa nauraa itselleen ja omille töppäyksilleen. 
Jos auton roikkaan laittamisesta työpaikalla saa monena päivänä vain hämmästellä omaa tyhmyyttään niin ei minun ruokaohjeiden lukutaidossakaan ole kehumista. 

Näen itseni ihmisenä joka kävelee hienoissa juhlissa juhlapuku päällä raahaten perässään vessapaperisuikaletta kengänpohjassani. 
No parempi nauraa itselle kuin muille. 

Mutta siihen kokkailuun. 
Sain ystävältäni vinkin hyvästä ohjeesta kanaruoalle. Kana on ainakin minun kokkaamana helposti todella kuiva ja senpä vuoksi olenkin vähentänyt kanaruokien tekoa. (kaikki hyvät neuvot otetaan näin ollen ilolla vastaan)

Ystäväni oli bonganut helpon ja maukkaan kanaruokareseptin Peggyn pieni punainen keittiö - blogista ja pitihän se minunkin käydä tsekkaamassa ja jopa kokeillakin. 
Ennen kauppaan lähtöä katsoin raaka-aineet itselleni ylös mutta ruokaa tehdessäni tajusin, etten ollut katsonut määriä. 
Kyllä siinä naisella hymy hyytyi kun pannu oli jo kuumana ja tajusin, että olin ostanut tiettyjä juttuja liian vähän. No eipäs lannistuta pienistä, ruoka tehdään niistä aineksista mitä tarjolla on. 
Ei muuta kuin essu niskaan ja Igorin kanaa kokkailemaan. 



Kanaa Igorin tapaan


Ohjeesta riittää ainakin 6 ruokailijalle

800g kanan filettä
1 punainen paprika suikaloituna
1keltainen paprika suikaloituna
2 isoa sipulia kuutioina
3 valkosipulin kynttä pilkottuna
70g tomattipyrettä
1rkl sokeria
2tl suolaa
2dl kananlientä
350g smetanaa
(1kuutioitu maustekurkku, ripottele juuri ennen uuniin menoa)
Kourallinen persiljaa revittynä puolet ennen uuniin laittoa ja loput koristeeksi.
Mustapippuria myllystä

Kuullota pannussa paprikat ja sipulit.
Lisää joukkoon tomaattipyre, suola, sokeri, pippuri, persilja ja kananliemi. Lisää joukkoon smetana ja sekoita. Anna kastikkeen saostua muutama minuutti. Paista kananfileet nopeasti kuumalla pannulla, niin että saavat kauniin värin. Asettele fileet vuokaan ja kaada kastike fileiden päälle, niin että ne peittyvät. Ripottele maustekurkku sekä persilja ja laita uuniin 175 astetta, noin 30minuutiksi. 
Tarjoile riisin, pastan tai perunoiden kaverina. 


Oman ruokani lopputulos näyttää valitettavasti hieman erilaiselta kuin Peggyn blogissa johtuen smetanan vähäisestä määrästä mutta maku oli silti herkullinen ja mikä parasta myös lapset tykkäsivät valtavasta paprikamäärästä huolimatta. Tätä meillä tehdään kyllä toistekin (ehkä silloin muistan lukea ohjeet paremmin). 



Käytätkö sinä leipoessa ja ruokaa laittaessa esiliinaa? Itselläni se on jatkuvassa käytössä ja senpä vuoksi essujakin minulla kuluu yllättävän nopealla tahdilla. 

Hyvää viikonloppua jokaiselle. 

27 kommenttia:

  1. Kuulostaa herkulliselta ja näyttää myös ♥ Mä en osaa käyttää essua vaikka varmaan pitäis kun monesti on viikon ruokalista paidalla;)

    VastaaPoista
  2. Igorin kana on niin hyvä ruoka! Itsekin sovellan reseptejä monta kertaa 😁 Ihanaa viikonloppua 💖❤️💓

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli kyllä hyvää. Ihanaa viikonloppua sinullekin <3

      Poista
  3. Nam miten herkullisen näköinen annos 😊
    Äh mä en omista essua niin ei tule käytettyä 😉

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mie olen varmaan liiankin friikki käyttämään tuota essua.

      Poista
  4. Kiinnitin heti huomiota kauniiseen essuun, taitaa olla sinun käsialaa :)

    Meillä ostetaan Ica Maxista jääaltaasta ja laitan jäisenä uuniin. Maustan vasta sitten kun ovat uunissa vähän sulaneet ja takaisin uuniin, että saavat kaniin värin ja ovat kypsiä. Niistä tulee tosi maukkaita ja meheviä :) Suosittelen kokeilemaan. Tämä Igorin kana on uusi resepti. Tuntuu, että aina niitä samoja ruokia tekee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, onhan se minun itseni tekemä ja toinenkin oma tekemä on käytössä.

      Poista
  5. Tätä pitääkin taas tehdä! Sulla oli muute 2016 melkeen tää sama resepti täällä. :) Oli pakko kattoo kun muistelin, että just sun blogista aiemmin löysinki. Ja mää seuraan aika orjallisesti ohjeita, oon vähän arka soveltamaan. Essua en edes omista. :)

    -M-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Herranen aika, niin olikin. Oli ihan pakko käydä itselläkin tarkistamassa asia ja olit aivan oikeassa. Todella noloa :/
      En muista ollenkaan koskaan tehneeni edes tuollaista ruokaa, en vaikka näin oman postaukseni.
      Miekin seuraan niitä ohjeita sitten kokatessa mutta kauppaan lähtiessä en näköjään ole niin tarkka kun osa raaka-aineista tulee vajavaisena ostettua.
      Oikein ihanaa sunnuntaita sinulle, nimimerkillä todella nolona.

      Poista
    2. Eihän tuo nyt mitään haittaa! Tuli vaa mieleen, niin piti kurkata. :) Mää oon tehny nyt usiamman ruuan listan valmiiksi ja kauppalapun myös, helpottanu tosi paljon.
      Ihanaa sunnuntaita sinne myös! :)

      -M-

      Poista
    3. Tuo on oikeasti tosi hyvä. Me käydään pääsääntöisesti kerran viikossa kaupassa ja pyritään miettimään koko viikon kokkailut. Toki välillä pitää hakea jotain lisää kaappiin.

      Poista
  6. Minulle käy usein niin, että luen huolellisesti ohjetta ja silti teen jonkin vaiheen vääri n. Onneksi se on harvoin haitannut lopputulosta. Itselle tulee vain sellainen, mä tein sen taas-fiilis.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sama mulla, eli nytkin luin ohjeen hyvin sit kun aloin kokkaamaan mutta mitäs siitä oli enää hyötyä kun olin ostanut liian vähän juttuja. Höh

      Poista
  7. Tästä onkin joku aiemmin vinkannut - täytyypäs tehdä joku kerta :)

    VastaaPoista
  8. Ohjeita tulee seurattua vaihtelevalla tahdilla ja vaihtelevalla menestyksellä. Essua ei tule pidettyä, mutta pitäisi pitää. Eilenkin tuli tomaattinen jauhelihasoosi paidalle. Arvaa harmittiko?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Opettelehan ihmeessä essun käyttöä. Itse en tee mitään ruokaa ilman essua, se on aina päällä, melkein nukkuessakin :)
      Ei ole tosiaan sitä pelkoa että vaatteet sotkeutuu.

      Poista
  9. Oi nam! Ei ole kuule essu ollut minulla edessä aikoihin😊Kivaa sunnuntaita💕

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mie käytän essua varmaan liikaakin mutta pysyy ainakin vaatteet puhtaana.
      IHanaa sunnuntaita <3

      Poista
  10. Muutaman kerran on Igorin kanaa tehty ja se on niin hyvää.
    Essua ei tule paljon pidettyä. Joskus leipoessa laitan.
    Kivaa alkavaa viikkoa!❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mie olen essujen suurkuluttaja.
      IHanaa uutta viikkoa.

      Poista
  11. Näyttää herkulliselta. Minä kokkaan usein ihan vaan näppätuntumalta ja sen perusteella, että mitä kaapista löytyy. Välillä on suorastaan mahdoton saada kahta kertaa täysin samanlaista ruokaa :D :D Sitten on jotain sellaisia ruokia, jotka kyllä teen aina ohjeen mukaan.

    Minä en edes omista essua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mutta sehän on hyvä kun tekee mututuntumalla, tuleepa uusia kokeiluja.
      Mie taas olen ihan essufriikki, joskus tajuan olevani vielä essussa vaikka ruoka on jo syötykin.

      Poista
  12. Igorin kana on niin hyvää, kuuluu perheemme vakioruokalistalle. Täällä essu käytössä kokkaillessa, ei sitä koskaan tiedä mitä päällensä saa kun keittiössä häärää.
    Mukavaa alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
  13. Nam, nam! Eipä tule essua käytettyä juurikaan. Sulla on aivan ihana essu, jonka pukisin päälle mielelläni joka kerta ruokaa laittaessani.

    VastaaPoista
  14. Hyvän näköistä ruokaa. Eihän se haittaa jos hyvää ruokaa tulee vaikka raaka-aineet on jääneet vajaiksi. Meillä siippa kokkaa usein mitä kaapista löytyy ja eihän sitä sitten muista mitä siinä on.. Nukkumatti nykyään heittää liian vähän unihiekkaa,taas tähän aikaan hereillä.. mukavaa viikkoa ❤

    VastaaPoista

Ihanaa kun jaksat muistaa minua kommentilla, ne piristää päivääni.
Epäasialliset kommentit jätän julkaisematta.
-Nanni-

- THEME BY ECLAIR DESIGNS -