OLEN UPEA, OLEN HOT

torstai 10. toukokuuta 2018

Kerroin syksyllä aloittavani psykoterapian arjen tueksi sekä paniikkikohtaukseni vuoksi. Terapia on pyörähtänyt hienosti käyntiin ja käyntikertoja on tullutkin jo reilun puolen vuoden edestä. Jossain vaiheessa voisinkin kertoa miten terapiapolkuni eteni ja millainen terapiani on ollut. Melkein joka käynniltä saan mukaani tehtävän, lukemista, pohdittavaa tms... 

Tämän kuukauden tehtävä on vaikein mitä olen tähän mennessä saanut. Toukokuun tehtävänä minun on aika koittaa oppia hyväksymään itseni, arvostamaan itseäni ja pitämään itseäni haluttavana ja hottiksena. Tässä on tehtävä josta ei tule helppo. Ihminen jolla on kastemadon kokoinen arvostus itseään kohtaan, peilistä katsoen itseinho hipoo välillä taivaita, ei ihan sormia napsauttamalla tunne itseään upeaksi saati seksikkääksi (saako tuollaista sanaa käyttää somessa?)


Itseni arvostus on kuihtunut vuosien saatossa, iän karttuessa ja viimeiset arvostuksen rippeet menivät siinä kun muutama vuosi sitten lääkityksen johdosta painoni nousi yllättäin 7kg. 

Siinä vaiheessa kun itsensä näkee peilistä erilaisena millaisena muut minut näkevät, vaikuttaa se jo myös parisuhteeseen. Kun en tunne itseäni kauniiksi, oletan, että myös toinen näkee minut riipputissisenä ällötyksenä. En osaa nauttia toisen kosketuksesta kun ajattelen vain omaa vartaloani, sen jokaista muhkuraa ja ylimääräistä kiloa. 

Tiedän, ettei minulla ole kymmeniä kiloja ylimääräistä painoa, että asiat voisivat huonomminkin olla. Ihmiselle joka on aina ollut pienikokoinen ja kroppa urheilusta hyvässä kunnossa, iän tuomat muutokset ovat iso pala purtavaksi. 

Nyt minun tehtävänä onkin hyväksyä itseni, nähdä peilistä jotain mitä en ole tähän mennessä pitkään aikaan nähnyt, ajatella itsestäni välillä hyviäkin asioita. 
Aivot uskovat siihen mitä niille sanot. Jos viet aivoillesi viestiä "olet oksettava" alat todellakin pikku hiljaa uskomaan siihen aidosti. 
Tehtäväni on katsoa itseäni peilistä ja sanoa joka päivä itsestäni yksi hyvä asia "näytän upealta". 

Katsotaan miten tämä tehtävä onnistuu. Täytyykin tästä lähteä peilin eteen, tukka yön jäljiltä sotkuisena ja löytää itsestäni jotain kehuttavaa. 


Millaisena sinä näet itsesi? 

44 kommenttia:

 1. Nanni, olet upea! Miss U.

  -Henna

  VastaaPoista
 2. Tämä olisi hyvä tehtävä meille jokaiselle. Itseään on niin helppo arvostella ja moittia, paljon helpompi kuin kehua. Ja kyllä, saa todellakin kirjoittaa sanan seksikäs! Ja saa olla, eikun pitää olla omasta mielestään seksikäs. Unohtaa ne turhat kilojen ja muhkuroiden miettimiset, nauttia ja antaa mennä. Näihin pohdintoihin on hyviä kirjoja kyllä tueksi, mutta ennen kaikkea pitää päästää niistä omista ajatuksista irti.

  Ja sinähän olet ihana ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo itsensä haukkuminen on paljon helpompaa kuin kehuminen.
   Pitäis käydäkin kirjastossa katsomassa niitä kirjoja, olisko sulla vinkata joku hyvä kirja aiheeseen.
   Siekin olet upea <3

   Poista
 3. Riippuu tilanteesta. Useimmiten vähemmän hottiksena...

  VastaaPoista
 4. Rakas ystävä, sanoppa muuta. Samoja tuntemuksia on täällä varsinkin liittyen omaan kroppaan. Nuorempana kun sitä urheilullisena oli kroppa paremmassa kunnossa, niin itseä ällöttää katsoa peiliin. Siten yritän liikkua ja liikkua, mutta aikaa ei ole tarpeeksi ja vaikka olisikin, niin eihän sitä enää voi samalta näyttää kuin 20 vuotta sitten...minunkin pitäisi vain hyväksyä asia...ja vaikka sen tiedän, niin useasti se itsekritiikki on päällää. Aivan ihania kuvia ja olet hot. Nyt taas lapset kutsuu. Tsemppiä kropan hyväksynnän kanssa ja isoja haleja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tuossa olet oikeassa, ettei voi enää näyttää samalta kuin nuorena eikä minusta ehkä pidäkään näyttää samalta. Kiitos ystävä rakas ihanasta kommentistasi <3
   Tsempataan yhdessä toisiamme. Sinä olet niin upea <3

   Poista
 5. Rohkea postaus <3 Tätä samaa myös itse pohdin, miksi se myötätunto ja armeliaisuus itseä kohtaan on niin vaikeaa? Itse yritän puhua itselleni kuin ystäville, kehuen, tsempaten ja kannustaen. Kyllä meistä vielä ihania tulee, omissakin silmissä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää alkaa itsekin tekemään tuota, että koitan välillä kehua ja tsempata itseäni, josko se arvostus sieltä löytyisi.
   Ollaan yhdessä ihania, Oli kiva nähdä siellä teatterilla, vaikka vain pikaisestikin.

   Poista
 6. Upea nainen olet ❤ Tiedän varsin hyvin kuinka sitä itse itseään kattoo ja löytää virheitä sieltä ja täältä.. en osaa itsekään pitää itseäni kauniina saati seksikkäänä.. Siippa taas jaksaa asiasta kyllä muistuttaa,siis että olen hänestä seksikäs ja kaunis. Tsemppiä vaikeaan tehtävään ystävä rakas ❤
  Ihana kaunis olet 😊❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos rakas <3
   Onneksi puolisomme osaavat meitä arvostaa, se on jo paljon se. Sitä myöden ehkä se oma arvostuskin nousee.
   OIkein ihanaa äitienpäivä viikonloppua sinulle muru <3

   Poista
 7. Ihana Nanni ja tiedän tuon tunteen, kun oman pään sisällä tuntee mitä tuntee. Mutta minun silmiin olet mielettömän kaunis ja sinulla on vielä upea kroppa. <3 Mitä rakkauteen tulee, kun kaksi sielua kohtaa, siinä ei muhkuroita edes huomata.

  Hienoa, että olet mennyt terapiaan, uskon, että saat siitä apua ja terapian neuvot ja ohjeet kantavat takaraivossa loppuelämän.

  Muiskuja sinä hot ja kaunis nainen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa olet oikeassa. Onneksi mieheni rakastaa minua muhkuroista huolimatta. ajatus onkin vain oman pääni sisällä.
   Tuo terapia on kyllä yksi parhaimmista päätöksistäni ikinä.
   Oikein ihanaa viikonloppua sinulle <3

   Poista
 8. Ihanan rohkea postaus ♥ Voin hyvin samaistua ajatuksiisi. Pienessä ihmisissä kun muutama kilokin näkyy helposti, tosin yhtälailla muutokset näkyy laihtuessa. Uskon että moni nainen kamppailee samanlaisten ajatusten kanssa, onneksi meillä on toisemme-vertaistukea parhaimmillaan ja minusta sinä olet Super Hottis ja Kaunis ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiloni kertyivät tasaisesti joka paikkaan vartalollani eli kaikki vaatteet kävivät pieneksi kun housut eivät mahtuneet ja puserot kiristivät rinnoista sekä käsivarsista, voi että kiukututtaa moinen paino ja ulkonäkö asia :(
   Ollaan yhdessä hottiksia <3

   Poista
 9. Nanni minusta sinä olet kaunotar! Just hyvä noin ..pidä vaan ne 7 kg näytät todella hyvältä just niin kuin pitää. Aurinkoa päivääsi💛

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana Kristiina <3
   Mielelläni niistä kiloista luopuisin mutta ne tuntuvat olevan minussa yhtä tiukasti kiinni kuin punkki koirassa :/
   Ihanaa viikonloppua sinulle.

   Poista
 10. Olitpa kirjoittanut kivasti vaikeastakin asiasta.Itselle tuli myös painoa yhtäkkiä lisää ja sitten piti miettiä,että ei ole oikein.Siirryin gluteenittomalle ruokavaliolle ja painon nousu loppui.Mutta nyt saain kamppailla sen kanssa,että saa kilot pois.Eihän se ole helppo hyväksyä omaa kuvaa peilistä aina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo gluteeniton auttaisi varmasti myös minua mutta olen koittanut reilusti vähentää leivän syöntiä mitä ennen söin hurjia määriä. Ainakin turvottelu on vähentynyt sen myötä :)

   Poista
 11. Helatorstai-iltaa!
  Rohkea postaus!
  Siinä onkin opettelua, että oppii olemaan itselleen armollinen ja uskomaan itseensä.
  Opettelen myös näkemään hyvän muissa ihmisissä.
  Ps. Olet upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet oikessa, itseämme pitäisi todellakin osata arvostaa paljon enemmän.
   Kiitos <3
   Oikein ihanaa viikonloppua.

   Poista
 12. Näytät kauniilta ja tunnut niin tasapainoiselta ihmiseltä Nanni <3 Arvostan, että kirjoitat jälleen niin arkaluonteisesta asiasta. Hyvää kirjoittelua ja asiaa, johon voin myös minä samaistua. Minusta olet ihana ja rohkea, ihailen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana Sari <3
   Muut näkevät meidät upeampina mitä itse itsemme näemme.
   Ihanaa viikonloppua sinulle <3

   Poista
 13. Saman asian kanssa minäkin painin, muutamat kilot mitkä ovat kertyneet vuosien varrella on saanut tyytymättömyyden itseä kohtaan kasvamaan. Ihan hullua, miksi meillä naisilla on tuo ulkonäkö niin tärkeä, ihana olisi osata nauttia elämästä ilman noita jatkuvia ulkonäkö paineita ja antaa arvoa ihan jollekin muulle asialle.
  Mielestäni olet kyllä upea ilmestys ja ei todellakaan aihetta kriiseilyyn. ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulkonäköpaineet ovat nykyään kovat ja some tekee siitä vieläkin haastavemman.
   Kiitos ihana, sinäkin olet todella upea <3

   Poista
 14. Hyvä postaus ja tärkeä aihe! Siinäpä olisi tehtävää meille jokaiselle, että oppisi pitämään itseään ihanana. Uskon, että muiden silmissä olemme kauniimpia ja seksikkäämpiä kuin omissa silmissämme. Itse olemme helposti niin hirveän kriittisiä, että oksat pois...

  Minusta sinä olet jumalaisen kaunis ja hottis! Ja mikä upeinta, kauniissa ulkokuoressa on myös kaunis sisus <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet oikeassa, muut näkevät meidät upeampina mitä itse itsemme näemme.
   Suur kiitos upea nainen kommenteistasi <3

   Poista
 15. Kaunis olet ja hyvä juuri tuollaisena! <3

  VastaaPoista
 16. Tehtäväsi on vaikea, mutta kun aikaa kuluu ja opit hyväksymään itsesi, huomaat, miten helppo tehtävä olikaan. Olet todella upea tyyppi! Olen nähnyt sinusta kasvokuvia. Katso silmiäsi, ne ovat erityisen kauniit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ansu <3
   Meidän jokaisen pitäisi oppia hyväksymään itsemme, mutta se ei ole helppoa.

   Poista
 17. Upea postaus. Hyvä oppi kaikille. Opi katsomaan itseäsi kauniisti.
  Toinen juttu on tää minkä oon jo aiemmin tajunnut. Niinkin kaunis ja upea kuin sinä, voi pitää itseään mitättömänä. Se hämmästyttää mutta tuo myös lohtua.

  Upea hottis olet. Enjoy!😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos P.
   Hämmennyn aina kun saa noinkin ihania kohteliaisuuksia sillä itse en pidä itseäni kauniina enkä upeana. Se varmaan johtuu juuri siitä etten vain osaa arvostaa itseäni juuri laisinkaan, syyllistän ja soimaan itseäni tuon tuostakin. Se on surullista mutta totta :(
   Olen upea, kiitos <3
   Olet ihana <3

   Poista
 18. Olet kaunis ja upea nainen Nanni! <3
  Hieno ja rohkea kirjoitus!<3


  VastaaPoista
 19. Olet upea ja kaunis nainen <3 sekä hassun hauska :)

  Vuosien saatossa on oppinut tykkämään itsestään ja ei kato joka virhettä niin tarkasti. Onneksi kukaan ei ole täydellinen. Tärkeintä on sisäinen kauneus <3

  Pus pus ja halit täältä sinne, moiskis <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana ystävä, siekin olet todella ihana <3
   No siinä olet oikeassa, ettei kukaan ole täydellinen :)
   Pus halit sinullekin. SOitellaan taas joku päivä.

   Poista
 20. Ihana oot, kaunis ja hottis! :)

  Täälläkin tuskaillaan ylimääräisiä kiloja, silmäpusseja ja selluliittia, mitä milloinkin... Olen kuitenkin huomannut, että kaikkein hurjin itseinho liittyy lähes aina pms -aikaan ja siihen liittyvään turvotukseen ja kärttyisyyteen. Siinä kohtaa ei auta kuin katsoa kalenteria ja odotella parempia päiviä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, olet ihana.
   No tuo on varmasti totta että se inho on korkeimmillaan menkkojen aikaan kun muutenkin hormonit huutaa hoosiannaa ja joka paikkaa turvottaa normaaliakin enemmän.
   Mutta koitetaan silti tykätä itsestämme.

   Poista
 21. Hieno kirjoitus.

  Mulla on sama juttu, painoa on kertynyt vaikean elämäntilanteen, turvasyömisen ja stressin vuoksi 7 kg. Ällötän (tunnetasolla) aika usein itseäni vaikka tiedän, että tilanne ei ole pysyvä, että kyllä kelpaan ja olen kyllin hyvä.

  Iso halaus. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse koitan opetella ajattelemaan itsestäni jotain hyvää, helppoahan se ei ole mutta aina voi harjoitella.
   Halauksia sinullekin, me ollaan oikeasti todella ihania <3

   Poista

Ihanaa kun jaksat muistaa minua kommentilla, ne piristää päivääni.
Epäasialliset kommentit jätän julkaisematta.
-Nanni-

- THEME BY ECLAIR DESIGNS -