KESÄLLÄ KOTONA VAI ULKOMAILLA?

perjantai 1. kesäkuuta 2018


Kun joulu oli ohi, aloin hysteerisen sinnikkäästi kyttäillä valon lisääntymistä. Siinä missä mieheni tuijotti pakkasmittarin heilahtelua kylmemmälle, minä tuijotin pimeyden tuloa ja samalla kelloa miettien mihin aikaan pimeys tuli viikko aikaisemmin. 
Kun kello oli kolme ja pihalla alkoi hämärtyä, tajusin että viikko aikaisemmin samaan aikaan oli pilkko pimeää, "tästä se alkaa, kevään tulo" ajattelin ja olin silmin nähden onnellinen. Hyvästi piinaava pimeys. 
Lapsia huvitti meidän puuha ja joskus iskä saikin rankkaa kuittailua pakkasen vaihtelusta. Meistä on tullut vanhoja, ei siitä mihinkään pääse. 

Olen siis kesänlapsi, huolimattakin siitä että olen syntynyt lokakuussa. Rakastan valoa ja Suomen kauneutta. 

Kun kevät koittaa, heitän hyvästit salikortille ja kaivan ulkoiluvälineet esille. Alan nauttia tulevasta keväästä ja kesästä. Käyn juoksemassa, luistelemassa, pyöräilemässä ja melkeinpä muutan pihalle asumaan. 
Kuvat otettu reilu kuukausi sitten. 
Teneriffalle lähtiessämme pihamme oli täysin lumen peitossa ja ajattelin, ettei kesä tule ikinä sillä lunta oli luvattoman paljon. Kotiuduttua reilun viikon reissulta, lumet olivat kadonneet käytänössä kokonaan ja olin aivan hämmästyksestä kummissani, ja todellakin onnellinen. Viikossa oli tapahtunut hurja muutos. Vain takapihalla oli lunta siinä kohtaa mihin katolta tuli satoja kiloja jäistä lunta, senkin hajotin viikossa. Naapuri nauroikin jossain vaiheessa, että tulee se kesä vähemmälläkin. EI TULE. 

Jos voisin, matkustelisin pimeän aikana niin paljon kuin se vain ajallisesti ja rahallisesti olisi mahdollista. Kesän koittaessa juurtuisin kotipihalleni ihastelemaan istutuksiani. Eihän ne kummoisia ole mutta omin kätösin ja omilla epäpuutarhurin taidoilla istutettuja. 

Moni suuntaa kesällä ulkomaille. Näin tekee myös muutama ystäväperheenikin. 
Itse olen niin vannoutunut Suomifani, että pysyn vakaasti kotimaassa kesän ajan. Kerään talvea varten C-vitamiini varastot täyteen ja lähestulkoon paniikin omaisesti pelkään kesän päättymistä. 
En missään nimessä tuomitse heitäkään jotka suuntaavat kesällä muualle lomailemaan. Suomen kesä voi olla välillä todella kylmä ja lyhyt ja mikäli halajaa kunnon lämpöä on varmin lähteäkin lämpimämpiin maihin. 
Ainoa ulkomaanmatka kesällä oli muutama vuosi sitten kun suuntasimme kesällä viikoksi Itävaltaan ystäväperheen luo. Heillä lomat menee eri tahtiin kuin meillä eikä siellä talvi ole kovin lämmin joten sinne halusimme kesällä. 
Rantalomalle suuntaan mielelläni silloin kun meillä on kylmyyden lisäksi pimeää eli syksystä kevääseen. Oikeaa aikaa lomailulle ei ole, jokainen lomailee silloin kuin haluaa, siellä missä haluaa. Minä haluan kesällä pysyä Suomessa. 

Millainen on sinun kesälomasi? Onko se Suomessa vai jossain muualla?

Kuva viime kesältä.

15 kommenttia:

 1. Mä oon myös vannoitunut Suomen kesä-fani mutta tänä vuonna vietetään mun ainoa kesälomaviikko Kreikassa. On takuulämmintä ja kerrankin mahdollisuus lähteä miehen kanssa kaksin joten tilaisuus oli käytettävä oli vuodenaika mikä hyvänsä ;) Yleensä lomaillaan syksyllä lämpimässä, talvellakin lähtisin kauas mutta silloin joutuu aika kauas lähteä että on kunnolla lämmintä.Onneksi meillä on ollut poikkeuksellisen lämmin alkukesä, toukokuun lomailijat ovat saaneet nauttia siitä kunnolla. Ihanaa viikkistä ♥

  VastaaPoista
 2. Kyllä minunkin lomani on kesällä pääosin koto-Suomessa. Oi tätä ihanaa vuodenaikaa, nautitaan! Suloista suvea!

  VastaaPoista
 3. Ei ole varmasti yllätys että mökkihöperöt suuntaa heti kun mahdollista korpeen järven rannalle :D Monta kesälomaa ollaan vietetty pelkästään mökillä mutta viime vuosina ollaan käyty pikareissuja muuallakin. Tälle kesälle oli useampi vaihtoehto mutta päätin että pitää päästä Helsinkiin. Nuorempana tuli käytyä useastikin siellä mutta nyt on kerenny kulua jo 18 vuotta edellisestä kerrasta, kääk :D Mahtavaa päästä hengailemaan stadiin vaikkakin vain muutamaksi päiväksi :)
  Ihanaa kesäkuuta Nanni ❤️

  VastaaPoista
 4. Kyllä ne on sekä että. Riippuu ihan siitäitä milloinkin ollaan päätetty. Ka toinen vahva kriteeri on ettei olla kotona koko lomaa. Mie tykkään siitä että jossain käydään. Viime kesänä olimme etelä Suomessa ja Turku oli se mihin mie halusin eniten. Tänä kesänä se on matka ulkomaille Kreetan lämpöön 😊
  Mukavaa Lauantaita ❤

  VastaaPoista
 5. Minä olen taatusti kesäloman kesämökillä enkä kaipaa sieltä minnekään. Seuraavalle talvelle on matka suunnitteilla, koska en tykkää talvesta yhtään.

  VastaaPoista
 6. Se vähän riippuu milloin onnistuu pitää lomaa! Kerran - kaksi vuodessa on pakko päästä reissuun. Mutta tänä vuonna pidämme kesälomaa kesäkuukausina ja sen olemme Suomessa ja reissu olisi vuorossa syksymmällä :)

  VastaaPoista
 7. Jos saisin valita, niin mieluiten matkustaisin talvisin, sillä se pimeys on vaan niin karseaa. Hitsi kun aina talvireissut on niin hitsin kalliita tehdä.

  Superia koulujen päättymispäivää <3

  VastaaPoista
 8. Kyllä itsekin haluan olla kesän kotimaassa. Pienen matkan saattaisin tehdä jonnekin kauemmas...
  Pimeän aikana on kiva päästä lämpöön ja valoon.
  Ihanaa kesäkuuta sinulle!

  VastaaPoista
 9. Täällä nautitaan lomasta aina kotisuomessa, enkä saisi miestä millään matkustamaan ulkomaille kesäisin, talvella ja syksyllä se onnistuu.
  Toivotaan hyvää ja lämmintä kesää tänne kesä suomeen!

  VastaaPoista
 10. Kesällä on ihana olla mökillä ja omalla pihalla kaikessa rauhassa. Tänä vuonna olen kuitenkin viikon Kreikassa tyttären kanssa. Matka on hänelle valmistumislahja. Aurinkoista kesäkuun alkua💛💚🌻

  VastaaPoista
 11. Rakastan Suomen kesää ja sitä loputonta valoisuutta. Tykkään kyllä yhtälailla talvestakin, lumesta, pakkasesta ja usko tai älä pimeydestäkin.
  Ulkomaan reissut ollaan lomien vuoksi tehty yleensä keväällä, kesällä tai syksyllä.

  VastaaPoista
 12. Meillä on kesä kotimaassa tänä kesänä, ja yksi Legolandian matka tullaan tekemään juhannuksen jälkeen. Syksylle onkin sitten jotain upeaa tiedossa ja varattuna.

  VastaaPoista
 13. Minä haluan viettää suurimman osan kesälomastani Suomessa. On se Suomen kesä vaan niin ihana ja mökkeilemään pitää ehdottomasti päästä. Välillä kesään mahtuu ulkomaanmatkakin, välillä ei. Viime kesänä olimme 4 vkoa mökillä, tänä kesänä tehdään reissu.

  VastaaPoista
 14. Mä oon aikaisemmin ollut sitä mieltä, että kesät vietetään Suomessa. Ja mielellään ne mökillä viettääkin. Toisaalta haluaisin matkustella koko ajan 😂 Se vanha keksintö (raha) vain haittaa tämän harrastuksen ylläpitämistä.

  VastaaPoista
 15. Meillä aika usein reissu osuu kesälle, talvella ei ole rahaa lähteä riittävän kauas jotta olisi takuulla aurinkoa ja lämpöä ja meillä vielä haittaa nuo nuorimmaisten koulujen käynnit. Emme halua opettaa lapsia siihen, että kouluaikana lähdetään lomalle. Koulu on heidän työtään ja lomat on sitten erikseen, vaikka kevään viimeisellä viikolla ei kyllä koulussa tehdä mitään järkevää, joten silloin kyllä voisi lähteäkin...

  Aikaisemmin mua häiritsi enemmän tuo kesällä Suomesta lähteminen, mutta viimeiset kaksi surkeaa kesää on kummasti muuttanut mielipidettäni...

  Vielä olisi reilu kuukausi reissuun, ihanaa lähteä uusiin maisemiin ja viettää aikaa miehen ja näiden perheen nuorimpien kanssa.

  VastaaPoista

Ihanaa kun jaksat muistaa minua kommentilla, ne piristää päivääni.
Epäasialliset kommentit jätän julkaisematta.
-Nanni-

- THEME BY ECLAIR DESIGNS -